חצי עבודה? לא בביתנו..מסר מסתתר(פ"ש)
עבר עריכה על ידי מסר מסתתר(פ"ש) בתאריך כ"ו באדר תשע"ג 01:48
בס"ד

פרשת ויקהל פיקודי

מכירים את זה שאמא מבקשת ממכם "מותק.. עשה מצווה.. שפוך ת'זבל"

ואז אתה רץ כולך העיקר לסיים ת'עבודה וחוזר לעיסוקך ואז נשמעת הזעקה לעברך:

"חצי עבודה?? בוא לפה שים שקית זבל חדשה בפח"

אהאה |מהנהן בראשו| זה העניין הפעם ^

"ויכל משה את המלאכה" (מכה בפטיש) פטיש

"ויכס הענן את אוהל מועד וכבוד המלא את המשכן" בל 

[אל דאגה אין לנו שום אינטרס לבל"ח אתכם..זה הסמיילי שהיה הכי דומה לענן.. אבל  יש אמת בסמיילי הזה^ 'אני לדודי ודודי לי' ]

בפרשתנו מסופר על בניית המשכןאחרי שבפרשת תרומה נאמר למשה מה הוא צריך לבנותאצלנו הוא מסביר לעמ"י את כל הפרטים החשובים לבניה והמלאכה מתחילה!

אפשר לראות בפרשה הענות מדהימה של כל עם ישראל לתרום לבניית המשכן מרחףכולם קפצו על המציאה

ובשלב מסויים היו צריכים להכריז על הפסקה באיסוף בגלל עומס.. כבר הביאו מספיק

ושלא תחשבו לבניית המשכן היה צורך בכמות עצומה של זהבכסףנחושתאבנים טובות ובדים לתפירה..

בשלבי בניית המשכן והכלים משה מברך את בנ"י והכתוב אומר שהם עשו "כאשר צוה ה'"

אבל רק בשלב אחד השכינה שורה בבניית המשכן (חשוב לשים לב שזוהי מטרת בנית המשכןמקום לשכינת ה'..) 

כאשר מסיימים את כל הבנייה וכל הפרטים, מתאחדים לדבר אחד ואז השכינה שורה במשכן.- רק כאשר "ויכל משה את כל העבודה"

אז "וכבוד המלא את המשכן"*.מלך

לפעמים גם אנחנו עושים משהו גדולשמחובר מהרבה פרטים קטניםהרבה שבילים שביחד מתאחדים לדרך אחת גדולה.. לא סתם נאמר** שהמלאכה נקראת על שם גומרההאיחוד של כל הפעולות הקטנות למהלך אחד שלםהוא העיקר של הכל וחשוב להדגיש ולהשקיע דווקא בו..

שנאמר: "המתחיל במצווה אומרים לו 'גמור' " (ראה עניין זה בכוכביות ** למטה)

אהמ.. רגע לפני שאתם בורחים לכם הרעיון הנ"ל תקף גם לגבי ניקיונות פסח.. עוד רגע ממש פסח ולכל אלו שחשבו שאפשר לברוח מהפינישים שהם העיקר.. ומהם רואים את כל הניקיון באמת.. והם גימור העבודה ועל ידם באמת מרגישים את הפסח ומכניסים אותו אז יאללה.. תיזכרו בד"ת המתוק הזה ובמשה רבינו הרועה הנאמן ויכנס לקצב עבודה בשמחה כדי לסיים את המצווה שהתחלנו!

__

*לכאורה כל כלי שסיימוכל בגד שתפרוהשכינה הייתה יכולה לשרות עליו מידולא היה צורך לחכות שיסיימו לבנות את כל המשכן..

**המקורלמרות שמשה הוציא את עצמות יוסף ממצריםנאמר "..אשר העלו בני ישראלכי הם הכניסו אותם לארץ והם סיימו ת'מלאכה.

הפ"ש נכתבה ע"י אאלעד ודניאלה .יע. באהבת ישראל גדולה!

"ויכל משה את המלאכה"

"ויכס הענן את אוהל מועד וכבוד המלא את המשכן"

בפרשתנו מסופר על בנית המשכןאחרי שבפרשת תרומה נאמר למשה מה הוא צריך לבנותאצלינו הוא מסביר לעמ"י את כל הפרטים החשובים לבניה והמלאכה מתחילה!

אפשר לראות בפרשה הענות מדהימה של כל עם ישראל לתרום לבניית המשכןבשלב מסויים היו צריכים לההכריז על הפסקה באיסוף בגלל עומס.. כבר הביאו מספיק.ושלא תחשבו לבניית המשכן היה צורך בכמות עצומה של זהבכסףנחושתאבנים טובות ובדים לתפירה..

בשלבי בניית המשכן והכלים משה מברך את בנ"י והכתוב אומר שהם עשו "כאשר צוה ה'" אבל רק בשלב אחד השכינה שורה בבנית המשכן(חשוב לשים לב שזוהי מטרת בנית המשכןמקום לשכינת ה'..): כאשר מסיימים את כל הבנית וכל הפרטים מתאחדים לדבר אחד השכינה שורה במשכן.- רק כאשר "ויכל משה את כל העבודהאז "וכבוד המלא את המשכן"*.

לפעמים גם אנחנו עושים משהו גדולשמחובר מהרבה פרטים קטניםהרבה שבילים שביחד מתאחדים לדרך אחת גדולה.. לא סתם נאמר** שהמלאכה נקראת על שם גומרההאיחוד של כל הפעולות הקטנות למהלך אחד שלםהוא העיקר של הכל וחשוב להדגיש ולהשקיע דווקא בו..

שבת שלום

__

*לכאורה כל כלי שסיימוכל בגד שתפרוהשכינה היתה יכולה לשרות עליו מידולא היה צורך לחכות שיסיימו לבנות את כל המשכן..

**המקורלמרות שמשה הוציא את עצמות יוסף ממצריםנאמר "..אשר העלו בני ישראלכי הם הכניסו אותם לארץ והם סיימו ת'מלאכה

מהמם... שכוייח ענקי!!!! שבת שלוםאסור להתייאש
תודה לדניאלה!אאלעד

כמעט כל מה שאתם רואים - זה היא..

שבת שלום

שש.. אסור לשקר דניאלה .ד.

אשריך אלעד

אשרי שניכם!!!! שכוייח עצום!מוריה.ר =)
יפה מאוד!!! שכוויחאמיר ורשואר
יפה מאוד! שכוויח!!אולפניסטית 1
לא לריב... עץ על מיםאחרונה
שניכם צדיקים מדהימים! והד"ת מקסים!
ממש כל הכבוד ותודה!
[זה כזה נחמד שלי יש עוד סיבה להעריך אתכם על הד"תים |משועשע במקצת| :p]
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך