לכל הטוענים -כולל ערוץ 7- שבנט "אולץ" לחבור ללפידצרור החיים
צרור החיים, שכחת את ההמשך [העתקתי מהפורום למטה]לדבר יפה
באמת מדהים אותילדבר יפה
לראות שתי צדדים
הפוכים
למטבע אחת....
יהדות התורה טוענת שרצתה ברית עם בנט [תוך כדי הבטחה שש''ס ג''כ תצטרף א פ י ל ו שדרעי מיאן]
בנט טוען דרעי לא רצה
מסקנה שלי מסתמנת: שאילו בנט היה ''באמת'' רוצה ברית עם החרדים שהם ידאגו להתיישבות וכו' ושלא יכנסו לקואליציה בלעדו
היה יכול לעשות זאת!!!!
אלא שהעדיף לראות את אחינו החרדים בחוץ כדי להבטיח לעצמו את משרד הדתות....
אם ככה הם פני הדברים אז חבל חבל מאוד ובושה וחרפה לבנט וגם בשבילי כמצביע הבית היהודי
היה יכול לשבת עם פרוש וגפני וליצמן ועם אלי ישי ולעשות ברית של כל שומרי התורה והמצוות בארץ
תוך שמירה על תורת ישראל וארץ ישראל החשובים גם לנו בוחרי בנט וגם לבוחרי יהדות התורה
חבל מאוד [כנראה שבבחירות הבאות אצביע ליהדות התורה או לעוצמה לישראל אני פשוט מאוכזב מבנט]
למה ללכת עם לפיד שונא הדת כשאפשר ללכת עם יהדות התורה וש''ס= 30 מנדטים?
אני לא חושבת שזה כי הוא רצה את משרד הדתות~מישי~
אלא כי הוא באמת מאמין וחשוב לו ענין הגיוס ולכן הוא עשה את המהלך הזה למרות שהוא עלול להפסיד ממנו פוליטית מאוד. גם בגלל מצביעים שלא יצביעו לו שנית וגם אני חושבת שדווקא עכשיו הסיכוי שיקבל את תיק הדתות קטן יותר כי ביבי יעדיף לשמור את זה למפלגתו על מנת לפייס את החרדים. לדעתי אם הוא לא היה מצטייר כ-נגד החרדים אלא כשותף שלהם היה לו הרבה יותר קל לקבל את תיק הדתות.
אגב אני כבר ממש לא בטוחה מה הייתי מעדיפה שילך בברית עם ש"ס ויהדות התורה או עם לפיד אבל בכל מקרה אני חושבת שהוא יתעקש על זה לא כי הוא מרוויח מזה אלא כי הוא מאמין מזה כי זה מהלך מאוד מסוכן בשביל הקריירה הפוליטית שלו.
את בטוחה שמה שחשוב לו זה הגיוס?????????נשואים פלוס
אני חושבת שיש הרבה יותר ציבור מתנחלים שלא יבחר בו שוב בגלל שהוא בעד נישואים של פסולי חיתון
וגיור רפורמי מאשר כאלה שלא יבחרו בו בגלל שהוא לא דחף גיוס לכל.
אני חושבת שהציבור הדתי לאומי הוא לא כזה "מתחלן" כמו שבנט מצייר אותו.
לנשואים פלוס~מישי~
א:
כן אני כן חושבת שחשוב לו גיוס זה נראה לי מאוד הגיוני שהציבור הדת"ל באמת מאמין במה שהוא מאמין בו. אם לא הייתי מאמינה בחשיבות גיוס שזה תרומה לעמ"י ובעוד כל מיני אידאולוגיות של הציבור הדת"ל שנובעות מההבנה שלו מה ה' רוצה מאיתנו -איזו סיבה היתה לי להיות כזו? אם לא הייתי מאמינה בערכים ובתפיסת העולם הדת"ל-הייתי חרדיה. אני חושבת שזה טוב שהציבור הדת"ל מאמין בערכיו ולא תופס עצמו כ"חפיפניק"- אלא רואה מטרה להיות מקפיד על הלכה לא פחות מחרדים וגם שחשוב לו הערכים שלו שנובעים מהתפיסה שלו (השונה מהתפיסה החרדית) את עבודת ה'.
ב:
אני משתדלת לא להאמין לשמועות שהוא או כל פוליטיקאי דתי אחר בעד נישואים של פסולי חיתון וגיור רפורמי. זה נראה לי הוצאת שם רע בקנה מידה זוועתי.
אני גם לא חושבת שבנט מתחלן, גם אם הכיפה שלו לא בגודל של אח שלי. יש עוד הבדל גדול בין זה לבין מתחלן.
וכן אני משתדלת להאמין לאנשים במיוחד אם יש להם אמות מוסר כמו שהם חושבים שאסור לשקר ושהם רואים עצמם מחויבים לכל תרי"ג מצוות.
יתכן שאני טועה אך אני לא רואה סיבה לחשוד בו. אני מאמינה למה שהוא אומר וכמו שאני לא מאמינה על כל מה שאומרים על החרדים ועל כל מה שאומרים עוצמה לישראל אני גם לא מאמינה לכל מה שאומרים על בנט כי הוצאת שם רע זה דבר שהדור פרוץ בו במיוחד אם מדובר על מפלגה שאתה לא תומך בה.
אני לא בטוחה שהמהלך עם יש עתיד היה חכם אבל בטח להגיד על בנט מזה שהוא תומך בכל הדברים שכתבת? ח"ו! גם ח"ו להגיד על הרב שי פירון דברים כאלה. גם אם אני ממש לא מזדהה עם האג'נדה של יש עתיד.
אם בנט יוביל דברים כאלה נצטרך למחות ולהבהיר בצורה מספיק ברורה שאם הוא הולך לכיווון שבעייתי הלכתית-הציבור יעזוב אותו. אני רק שוב אומרת שאני לא רואה סיבה להניח שמה שאדם מבהיר שאינו תומך בו ובטח שלא מנסה להציג את זה כאילו הוא תומך בו\הוא תומך בו במיוחד שזה אדם שמוחזק כיהודי כשר. (כן לצורך הענין כל אדם דתי שאינו כופר ולא עובר עבירות בפרהסיא מוחזק כיהודי כשר כי אם אני לא מרוצה מגודל הכיפה שלו).
(בנוגע לסוגריים האחרונים-ענבל
חצי מיהודי הארץ מחללי שבת בפרהסיה אז זה לא נראה לי ממש רלונטי... ככל הידוע לי הם יהודים לכל דבר).
הגר"ן בנט שליט"א בכלל לא מתחלןאיזמרגלד
אז נכון שהוא שולח אסאמאסים בשבת ונכון שאישתו חילוניה שהולכת עם מכנסיים ובלי כ"ר. אז מה? הדוסיות האמיתית נמדדת רק בשירות צבאי ובתרומה למדינה, כל השאר זה סתם המצאות חשוכות של חרדים שצריך לשלוח למשרפות כמה שיותר מהר
מה שכתבת על בנט ואשתו לא נכון ולא יפהלדבר יפה
אפילו שגם אני -כמדובר לעיל- לא מסכים אתו וחושב שהוא טועה בחבירתו ללפיד
אסור לשקר ולהשמיץ יהודי שומתו''מצ
הוצאת שם רע~מישי~
הוא לא מחלל שבת ואשתו לא חילוניה. היא חוזרת בתשובה. בצילום היחיד שבו ראיתי אותה היא הייתה עם שמלה כמדומני או עם חצאית. היא לא הולכת עם כיסוי ראש. האם זה בסדר מבחינה הלכתית? לא. אבל יש אנשים שקשה להם. רוב הבנות בארץ לא לבושות צנוע. האם זה בסדר? לא. האם תגיד על כולן שהן חילוניות? גם לא!!!
אף אחד לא אמר שהדוסיות האמיתית נמדדת רק בתרומה למדינה ובגיוס וכן דוסיות כן נמדדת בכמה חשובה לך ההלכה. אבל אתה לא יכול להגיד על בן אדם שהוא חילוני ולא חשובה לו ההלכה רק בגלל שהוא לא 100 אחוז בדברים שהדור פרות בהם.
חילוני זה שם רע? חילוניה זה גנאי?איזמרגלד
נו נו נו. ממש הוצאה מהגדר של מרבית עם ישראל...אתה בטוח שאתה דת"ל ולא איזה חרדוס מגעיל ושחור כזה?
איזמרגלד אחי היקרלדבר יפה
אינני מצליח להתאפק ולהכיל את כינוייך אלו, לכל אדם באשר הוא שנברא בצלם אלוקים, ו-כן, "גם" על חרדים.
גם אם התקשורת הרעילה אותך בסם אנטי חרדי, וגם אם הצבעת ליאיר לפיד בתקוותך שיביא שינויים גדולים אצל אחינו
החרדים (שטויות במיץ), אין הצדקה שהפורום היפה והמכובד פה יתלכלך כל כך, אז בבקשה, אם אפשר להשאיר אחריך
נקי... ביחס לכל אדם שנברא בצלם, חילוני דתי ו''אפילו'' חרדי.
איני קולט את הערבוב שבאותו המשפט אתה מחפה על ''משמעות'' של גינוי חילוניות, ובד בבד מתבטא בצורה לא ראויה
[חוץ מהעובדה שאתה טוען שאדם צריך להשתדל ''להכיל מורכבויות''... אז אתה לא צריך כל כך לצאת מגדרך בכאלו התבטאויות.]
הוא ציני..ככה משתמע מתוכן התגובות שלובצלםאלוקים
אע"פ שאני לא ממש מבינה את המשמעויות ואת הצורך בציניות הזו...
גם אם זו לו דעתו של בנטנשואים פלוס
גם אם בנט עצמו לא היה דורש מנתניהו את כל ההקלות והסטיות מהתורה.
הוא מ כריח אותו לקבל את לפיד שלא יכנס עד שיוכרו נישואים של חד מיניים.
עד שיוכרו גיורים רפורמים וקונסרבטיביים.עד שתתחיל תחבורה ציבורית בשבת ועוד
אז הוא תומך במהלך לא כי הוא מבקש אותו.אלא כי הוא דורש שלפיד יכנס עם כל שינויי ההלכה שהוא דורש.
אז מה זה נקרא????
שלא בנט מוביל את שינויי ההלכה???
לא הוא גורם שחצי מהעם בעוד עשר שנים יהיו גויים???????
לפיד היה נכנס ויכנס לא משנה מה היה קורה עם בנט~מישי~
הוא היה מגיע לפשרה עם ביבי וביבי היה מכניס אותו כי היה שוה לו.
לגבי שאר הדברים שאמרת:
א.בקשר למתחלן- מצטערת שהבנתי אותך לא כראוי.
ב. אני לא חושבת שהוא מחזיק את הציבור הדתי לאומי ככה.
ג.הוא לא גורם שחצי מהעם בעוד עשר שנים יהיו גויים אלא דווקא שתהיה בקרה כדי שזה לא יקרה. במידה והרב אלי בן דהן יהי שר הדתות ברור לי שהוא ישמור על ההלכה בקפדנות.
בכל מקרה המשפט האחרון שאמרת הוא חסר בסיס כלשהו. אף אחד לא יודע מה יהיה. האם אני שמחה על הדברים ש"יש עתיד" רוצים לעשות שבעיתיים הלכתית- מובן שלא. אני גם לא מאמינה שהם יצליחו להעביר את כל מה שהם רוצים כי זה נוגד את הדרקך של הליכוד. ובכל מקרה לא כל כך להעביר חוקים כאלה (אגב גם חוק הגיוס לא כל כך מהר הולך להתקבל לדעתי). לכן אני נשארת אופטימית.
בכל מקרה לדעתי לפיד היה נכנס בכל מקרה כי ביבי היה רוצה אותו כי יש לו הרבה מנדטים, הוא יהיה נאמן לביבי והוא מוכן לפשרות יחסית. לכן אני לא חושבת שהבית היהודי מקדם את הדברים הבעיתיים של יש עתיד אלא רק שומר מהם וכן פועל על מנת להכניס את החרדים יותר לתרומה לעמ"י ולשיהיו חלק שיכול לדאוג לעצמו ולא יהיו סמוכים על אחרים שאלה ענינים שחשובים לו ולחלק מהציבור הדת"ל (ענין הגיוס, לימודי ליב"ה- שכך יוכלו לרכוש השכלה אקדמאית ולעבוד..) שזה בפעם האחרונה שבדקתי לא עובר על שום מצווה שבתורה (בניגוד ל"לא תחנם", לדוגמא).
ולא אמרתי שבנט מתחלן!כתבתי שככה הוא מחזיק אתנשואים פלוס
הציבור הדתי לאומי וזה ממש לא ככה!
חשוב לו להתחנף לרשעי עולם וזה ימשיךhamedinai
דיעה בנוגע לברית לפיד בנט בגלל שכביכול החרדים לא רלדבר יפה
1. הקשקוש והזלזול באינטליגנציה של הציבור השפוי, כביכול והברית “טרפד ממשלת שמאל חרדים”, אין לזה כל כיסוי מינימאלי, הרי לפיד (שהינו איש שמאל מובהק) מחרים יהודים חרדים, העבודה לא רוצה להיכנס לממשלה בראשות ביבי, אז איך הייתה כאן ממשלת שמאל חרדים?
2. הממשלה הריאלית שהיה ברור לכל הפרשנים מאז הבחירות, הוא ממשלת ליכוד חרדים בנט “הגוש הלאומי” עם קדימה ולבני. במקום החרדים שהם פי אלף ימנים מלפיד ואין להם בכלל דרישות מדיניות, זה לא באג’נדה שלהם, הוא החליף את החרדים בלפיד! זה ממשלה יותר ימנית? הה? האם בנט וחבריו מנותקים מכל היגיון ושייכות לעולם המציאותי?
3. סיפורי הדמיון שהחרדים זרקו אותו מכל המדרגות, גם לא מחזיקים מיים, מאז הבחירות היו מלא פניות לבנט מיהדות התורה ומש”ס, ליצמן כבר חשף שזה התחיל מלפני חודש! הרבה לפני הברית המשונה עם לפיד את פירון, לשלב ידיים בבלוק מגובש, אולם בנט התעסק בשוויון בנטל…..,
זה מה שיש לציונות הדתית הנאבקת בציפורניה יום יום שלא יגרשו אותן מביתם, שהחרדים יעברו תהליך חילון בצבא ויישאו בנטל הציוני.
במקום ממשלת ימין, אם 8 מדנטים של השמאל מופז וליבני, שתי מפלגות קטנות חסרות השפעה, שיש ממשלה בלעדיהן, בנט הקים באמת ממשלת שמאל! 19 של לפיד וקדימה לבני זה 27 מנדטים! עם תפקידי שרים בכירים, ושיכולם להפיל את הממשלה בכח רגע נתון! זה “הטרפוד”!
המפלגות החרדיות, לא ייזמו ולא יוזמים תוכניות מדיניות, זה לא בסדר היום שלנו, יש גם נטייה ימינה מתוך אחריות להשלכות הפינויים על ביטחון עם ישראל.
עצוב...פייגליניזית
|נושך שפתיים|
דבריו נראים לי נכונים... הוא אכן ראוי להיות ח"כ.
הציבור לא ראוי לו. הלוואי שבכבוד כזה, באמת כזו, יתחקו אחריו החרדים (מי כמוני שונאת הגדרות, לצורך העניין.)
אני מאמין לליצמן יותר מלבנט.מוטיז
הבחירה ביש עתיד היא מגעילה... (זוהי דעתי לעת עתה)
תכלס בנט יצא גאון מהסיפורמושיקו
וגפני ודרעי עם התבטאותיהם הניציות יצאו קטנים לעומתם
תכל'ס נכון...ozdאחרונה
לא סותר...מחפש את האור..
באמת, ייתכן כי יהדות התורה הסכימה ליצור בלוק.
אבל מה שכן, מפתיעה אותי ההתחייבות של ליצמן שהוא ערב לכך שגם מפלגת ש"ס תהיה בבלוק, במיוחד כשאנחנו יודעים מי הנהגת ש"ס (דרעי בפועל...) ויודעים מה כוונותיו (הוא אפילו האשים בשלב מסויים את נתניהו שרק בגלל בקשה אישית שלו - נתניהו - נמנע דרעי מליצור גוש חוסם עם הדתיים לאומיים - משמע, הוא הודה בפה מלא שלא התכוון ליצור איתנו ברית פוליטית).
בקיצור, אולי מה שליצמן אומר נכון לגביו, ואני לא רואה בזה בעייה גם להאמין לדברי הבית היהודי, אשר כנראה ניהלו מגעים גם מול ש"ס ודרעי עצמו, והבינו שזה לא ילך איתם, עם כל הכבוד למר ליצמן (ויש כבוד), ולכן פנו לדרך השנייה האפשרית.
(אגב, גם לדבר על מהות זה לא עניין של מה בכך, אבל זה כבר נושא לדיון אחר).
ויש שיגידו שדרעי מכחיש פנייה כזאת מהבית היהודי, ומכחיש ניסיון של הבית היהודי ליצור איתם ברית עוד לפני לפיד - אז תהיה זאת מילה של הבית היהודי מול מילה של ש"ס ובעיקר של המייצג הרשמי שלה אריה דרעי, ובעימות כזה אני ממש לא מתכוון להאמין למי שבעקיפין (או ישירות) גרם לפשע אוסלו ע"י (כך טענו במפלגה לפחות, אחרי שנים) הטעיית הרב עובדיה ומסירת גרסאות מעוותות למרן. בעיניי, אדם שמשקר ככה בשביל פוליטיקה, הוא האחרון שאאמין לו.
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
אדם שמטיף מוסר לכל בר בי רבאיתן גיל
ומציג את עצמו כאן כשומר מצוות...
מן המעט שנדרש ממנו הוא שיתאפק מתגובותיו "המחכימות" עד מוצאי יום טוב שני של גלויות.
הוא תקע יתד אי שם בין סידני למלבורן ומפיץ רעל קפלניסטי בתפזורת כמו פצצות מצרר.
נזק מדיני זה החומרים שהוא מקושש מן הגורן הקיצון שמאלני ומן היקב הקפלניסטי כדי לעשות מהם צימעס בטמפל שהוא חבר בו, לאחר תרגום כמובן לשפת המקום. לא מפיו אנו חיים
אני לא מבין איך אפשר לחגוג את חג האביב בסתיו,קעלעברימבאר
ליהודי אוסטרליה
זאת סוגיא נוספת. אני כאן עסוק בסוגיה המוסריתהסטורי
העובדה שהוא בחר לחיות באדמה טמאה, שלא מתאימה למצוות התורה בשום צורה, היא כמובן היסוד שמביא אותו לעבירה גוררת עבירה, אבל לא בזה עסקתי כאן.
האמת שאוסטרליה בדיוק כמו הארץ. רק הפוך.קעלעברימבאראחרונה
אקלים ים תיכוני, אבל עונות הפוכות
מה עם מלבורן?קעלעברימבאר
באמת אני חושב שכל מי שלא פותח שרשור זעזוע הוא שותףהסטורי
מסכים איתךקעלעברימבאר
למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
בהחלטקורא נלהב לשעבר
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משה
חדמשזיויקאחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם
באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1
מה אתם אומרים
באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?
שמתעדכן מהר.
לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)
רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
קודם כלoo
עדיף לא להתעדכן באקטואליה
כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים
אם אני רוצה להתעדכן
זה דרך הכותרות של רוטר סקופים
זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות
לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני
יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון
וגם כמות עדכונים יומית משתנה
תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני
בלבד
אבל אני לא כזה מעורה
באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik
אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:
אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznikאחרונה
מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש
החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה
מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.
יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה
נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי...
(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)
אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.
לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+
יש בווצאפ חדשות משמחות
קבוצה
ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.
ואתה יודע איפה שרק היתה התראה
אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן
אם הטיל עבר בנתיב אחר.
וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"
במקומות בהם לא היתה אזעקה.
חוק עונש מוותידידיה כ
העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?
מאמר מומלץ - האם הגיעה השעה לעונש מוות למחבלים?עמית22
ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.