בחירה חופשית??מחפש את עצמי

וואלה אין לנו באמת בחירה.. כילו אלוקים מחליט מה תעשה..

אם יש לך התלבטות אם לעשות משו או שלא (נגיד להתפלל וכו'..) 

אלוקים יודע (יותר נכון>> מחליט) מה תעשה...

אז איפה אנחנו מחליטים??

כי באמת אלוקים יודע מה הולך לקרות וכאילו "יודע" מה ""תבחר""..

והוא "יפעל" בהתאם למה ש"תעשה"...

לא יודע אם לקרוא לזה "בחירה" או איך שבא לכם...

שאלה ידועה ומפורסמת- "הידיעה והבחירה"אחיהוא

גדולי ישראל בכל הדורות התעסקו איתה. לא גילית את אמריקה. הרמב"ם מדבר על זה, הראב"ד משיג עליו (נראה לי) ועוד ועוד... עכשיו אין לי ספרים לפני ואני לא כל כך זוכר אז אני לא אכתוב כל כך תשובות, בכללי יש מאמר באיזה חוברת שהוציאו פעם בישיבת רמת גן שמסכם את כל השיטות.

בתמצות, תשובה שלדעתי הכי מתקבלת על השכל, זה שהקב"ה הוא מעל הזמן, ולכן אין מה להשוות בין התפיסה שלנו את הזמן לתפיסה שלו. כמו כן גם הידיעה שלו היא לא כמו שלנו, הוא המדע והוא היודע והוא הידוע.

לפי הרב ארוש אז ההבדל זה לפני החטא ואחרי החטא, לפני החטא אתה צריך לדעת שיש לך בחירה, ואחרי החטא לדעת שה' ידע שתחטא, ללמוד מזה ולא להתייאש.

עניתי קצת?חיוך

אם אבא יודע שהבן שלו ימות..חיים שלמה
שהוא יגיע לגיל 120 למה הוא שמח? הוא אמור להיות עצוב
אלא שאלוקים יודע הכל,אבל הכל בבחירה שלנו ואכמ"ל
ערבבת כאן בין מושגים.חג'דומט

בס"ד

אלוקים יודע מה תעשה, אבל אתה מחליט.

זתומר'ת שהוא יודע מה תחליט. מבין?

ולטענה: אבל הוא יודע מה אני אעשה לפני שהחלטתי , אז זה כאילו הוא מחליט במקומי (למרות שאני לא מבין בכלל תטענה הזאת):

אין לקב"ה מושגים של זמן,כך שכשהוא יודע מה תעשה, במקביל הוא יודע מנקודת זמן של עוד אלפיים שנה מה עשית. הבנת?

בכ"מ, התורה מצווה עלינו במה לבחור. באופן טכני יש בחירה, רק שצווינו לבחור בטוב.  

ויש כאלה שאומרים שאם תלך בדרך אחת,ה' ימשיך איתךבמבה!!!

מאיפה שאתה ואם תבחר בדרך שונה ה' ימשיך איתך...

וזה כמו שאדם נמצא בריצה..ובאמצע הריצה הוא מתעייף והוא מתלבט אם להפסיק באמצע או להמשיך לסוף.

ובסופו של דבר הוא מחליט להמשיך..אז ברור שה' ידע שהוא ימשיך אבל הוא נותן לו את הבחירה אם להפסיק או להמשיך!!!

מקווה שעזרתי..קורץ

ה' נותן בחירה חופשיתמושיקו

אם מישהו נמצא במקום גובה ורואה בן אדם חוצה כביש ורחוק מגיעה משאית במהירות גבוהה.

אם הוא רואה מלמעלה ויודע מה טוב למי שיחצה את הכביש זה לא משפיע על הבן אדם שחוצה את הכביש.

יש לו עדיין בחירה חופשית. 

זו שאלה מאוד מורכבתhaim770

ב"ה

ועל זה נאמר בתהילים נורא עלילה על בני אדם.

שבעצם חטא עץ הדעת היה "מתוכנן" כדי שהאדם יחטא ויגורש מגן עדן.

השאלה של האדם צריכה להיות למה החטא הגיע על ידי?

ז"א שאם אדם הראשון לא היה חוטא, הוא בכל זאת היה מגורש מגן עדן כי זה הכוונה העליונה, אבל למה הוא היה צריך להיות חלק מכך.

כמו כן אם אדם מגיע ח"ו לרצח, האיש הנרצח, היה צריך למות כי כך נגזר עליו מן השמיים, אבל הרוצח צריך לשאול את עצמו למה גזר הדין התבצע דרכו.

מגללים זכות ע"י זכאי וכן להיפך ח"ו.

זה לא כזה קל וצריך ללמוד בצורה עמיקה את הנושא.

משכן כמו שכתבו החברים הידיעה איננה משפיעה על המעשים.

ישנו את הסיפור אם אחד מהתנאים שנשאל ע"י המלך לאן אתה הולך? ואנא אינני יודע? המלך התרגז וצווה על חייליו להוביל אותו לבית המעצר. לאחר כמה שעות המלך שלך לשואל אותו נו אתה עדיין לא יודע? והתנא ענה, תכננתי ללכת לבית הכנסת ולבסוף הובלתי לבית המעצר! המלך שהבין מה הייתה כוונתו שחררו לאלטר והחזר לקשרי ידידות שהיה לו אם התנא לפני כן.

...בדמייך חיי
בס"ד
הקב"ה נותן בחירה חופשית,הוא יודע מה יקרה אחרי עשיית הבחירה.הוא יודע מה יקרה לאחר כלבחירה אבל הבחירה עצמה נעשית ע"י האדם בעצמו.. ב"הצלחה רבה!
היי...הנה תגובתי לשאלה דומה בעבר.מוריה.ר =)

אינני יודעת אם אצליח להבהיר לך את הרעיון בצורה מושלמת ..

אבל,

אנסה בכל זאת..;)

אתאר לך סיטואציה מסויימת  (ויש מצב ששמעת אותה...אבל, בכל זאת..)

אני מגישה בפני ילד בן 3 שני מגשים,

האחד- מלא בסוכריות..(טופי, שוקולדים...וכל סוגי המתוקים העולים ברוחך..)

השני-מלא בשטרות דולרים.

לאיזה מגש יושיט הילד את ידו?

למגש הסוכריות.!..(אלא אם במשפחה יש ערך מוסף לכסף...אבל על פי רוב..)

אבל ילד, מה נסגר איתך?

אתה יכול לבחור בשטרות ולהקים מפעל של סוכריות.?!....(כן, היו שם הרבה דולרים..)

אבל מה?

הוא ילד! הוא לא מבין מה הערך של הכסף. לסוכריות בעיניו יש ערך הרבה יותר נעלה מאשר כמה דפים ירוקים...

(שיכול להשיג תמיד בגן..)

ומה הקשר של זה לגבנו?

אז ככה,

בתור מי שהגישה לילד את שני המגשים ידעתי שהילד יבחר בסוכריות..

אז למה הצעתי לו גם דולרים?

רציתי שיהיה מצב בו כן תהיה לילד הזדמנות הבחירה.

הילד יכל לבחור בדולרים. לא מנעתי את זה ממנו כלל.

עצם הידיעה שלי לגבי בחירתו, לא שללה ממנו את החופשיות שבבחירה.

כך גם אצלנו,

הקב"ה מזמן לנו הרבה סיטואציות, ועל פי רוב הן הרבה יותר קשות מבחירה של ממתק/כסף.

בחירתנו בחיים הייתה בידנו!

ה' ידע אומנם במה נבחר. אבל זה לא שלל מאיתנו את אפשרות הבחירה כלל...

מקווה שהצלחתי להסביר ולו במעט את העניין...

שיהיה לכולם שבוע טוב ומבורך!

ובכלל, ימים מלאים באמונה, בהבנות, ותובנות...

בה"צלחה!!

השאלה הזאת היא שאלה שלא כדאי לענות עליה.אני77

יש לשאלה הזאת הרבה תשובות, שאת חלקן אפשר לראות כאן בשרשור, ואני ממליץ לא לראות אותן כאן.

תשובה לא נכונה או לא מדוייקת לשאלה הזאת יכולה להיות בעייתית מאוד ואפילו הרסנית.

אנחנו לא יכולים לדעת בוודאות מה מבין כל התשובות היא התשובה הנכונה, ואנחנו גם לא יכולים לדעת אם הבנו נכון את התשובות, ואפשר גם להסיק מהן מסקנות מוטעות בקלות, כשכל טעות משפיעה המון.

יוצא מזה שאם ננסה לברר את התשובה אנחנו עלולים להתקע בבעיות חמורות.

התשובה לשאלה הזאת לא מועילה לשום דבר. אדם לא צריך לדעת איך אלקים יודע או איך האדם בוחר.

מספיק לדעת שהאלקים יודע והאדם בוחר ולא צריך להבין איך זה עובד (אם בכלל אפשר להבין).

זה לא נכון...ענבל

בס"ד

צריך לשאול, צריך לברר...

אסור לקבל דברים כמובנים מאליהם.

אתה צודק שיש שאלות שלא נקבל עליהן תשובות או שהתשובה לא תספק את המוח האנושי והמצומצם שלנו, אבל לשאול אנחנו חייבים.

צריך לדעת איך לגשת לשאלה ואיך לענות עליה..

מה שכן אני חושבת שעדיף גם לשאול רב או מישהו כזה את השאלה הזאת ולא להסתמך רק על הפורום.

לא סתם הוספתי את ההערה שיש דברים לא חשובים.אני77

אסור לקבל דברים חשובים כמובנים מאליהם.

את זה שאלקים יודע, אנחנו לא מקבלים כמובן מאליו אלא במסורת התורה מאבותינו כנ"ל לגבי הבחירה החפשית.

אבל השאלה איך יכול להיות שיש לנו בחירה, זה כבר שאלה פחות חשובה.

ולרובנו אין את הכלים להתעסק עם השאלה. כל שכן שלא להבין את התשובה. מה כבר את יודעת על אלקים? שהוא נצחי ואין לו גוף, והוא שולט בעולם ויודע הכל... את מבינה בזה משהו? את מבינה משהו באיך שמתבצעת הבחירה החפשית של האדם? השכל שלו הוא לא כמו שלך, השלטון שלו הוא לא כמו שלך, והאינסוף שלו זה לא האינסוף שלך. הבחירה היא גם עניין שיש הרבה מה להבין בו.

כמו שבשביל להבין איך עובדת מערכת פיזיקלית מסוימת צריך קודם ללמוד הרבה פיזיקה ולהבין איך הדברים עובדים, ורק אז אפשר בכלל לגשת לניתוח המערכת הספיציפית שאותה רוצים לבדוק, ככה צריך גם לגשת ללימודי מחשבה בנושאים שהם מסובכים.

נכון...ענבל

בס"ד

אבל עדיין צריך ללמוד, לחקור ולשאול.

ובגלל זה המלצתי גם לפנות לרב.

ובגלל זה גם לא הגבתי בשרשור כי באמת אני לא טורחת להתפלסף על שאלת הבחירה החופשית יותר מדי...

שב ללמוד!shimon102

שלום לך,

שנים הטרידה אותי שאלה זו.

תמיד לימדו אותי את תשובת הרמב"ם, ותמיד הרגשתי קצת כופר כי התשובה שלו הייתה נראית לי כמו התחמקות. אף אחד מעולם לא גילה לי שהראב"ד עצמו תוקף את הרמב"ם שתשובתו בעייתית מאוד ועדיף היה שלא היה עונה עליה.

אני מרגיש פעמים רבות שכמו שאמר ברל כצנלסון "רצינו לגדל דור של אפיקורסים וגידלנו דור של בורים ועמי ארצות" כך מורים רבים בחינוך הממ"ד אומרים "רצינו לגדל דור של דוסים" אבל הם לא מבינים שכשהם משננים תשובות מבלי להסביר ולהבהיר שישנם עוד תשובות רבות אז "גידלנו דור של בורים ועמי ארצות".

אני מזמין אותך, כפי שאני עשיתי לברר ולחקור, אני בסוף מצאתי תשובה שסיפקה את נפשי, ואתה תחפש בכנות- ותמצא את תשובתך.

צירפתי מקורות שונים, בהצלחה!

משנה תורה, הלכות תשובה ה,ה.

מורה נבוכים ח"ב, יג (על הזמן הנברא).

הראב"ד על אתר

אמונות ודעות מאמר רביעי, עמוד קנח.

אור החיים, בראשית ו, ו.

של"ה תולדות האדם, בית הבחירה.

בהצלחה!

שים לבלך דומיה תהילה

שהראב''ד לא תוקף את הרמב''ם על עצם התשובה

אלא על ההשפעה השלילית שעלולה להיות להבנה

שלה.

לא קראתי תגובות אז אולי מה שאגיד כאן יחזור על עצמועכבר הכפר
עבר עריכה על ידי עכבר הכפר בתאריך כ"ח באדר תשע"ג 20:50

אני אנסה להסביר בקיצור :

שאלתי את השאלה הזאת לפני כמה זמן.

המורה שלי ישבה איתי איזה שעה והסבירה שלי שבעצם לכל אדם יש כמה דרכים שבהן הוא יכול ללכת , ואומנם לא משנה באיזה דרך מהן הוא יבחר כי בכל אחת ה' כבר החליט מה יהיה לו בכל אחת מהן , אבל הבחירה האמיתית של האדם זה באיזו דרך ללכת.

יצא לי מבולגן ... מקווה שהובנתי . בהצלחה בע"ה ! פה אם צריך

גם אני חשבתי על זה פעם...צ'ילצ'
בחירה חופשית זו בחירה להיות חופשיאינסוף
חופשי מהיצר הרע
מהמחשבות שלנו. יצר מחשבות.
זו בחירה שעוד לא ממש הגענו אליה
זה קורה בימות המשיח
ומה בינתיים? עד ימות המשיח?חירות...

מה בינתיים נעשה??

בחירה חופשיתאיריס אשד

אין מושג בחירה חופשית רק ברגע שאנו מתחילים להבין שיש בורא לעולם אז אנו מודדים את הפעולות שלנו והתנודות שלנו כלפי הבורא שהוא מביא לנו את זה באמצעות הקשר הטוב והמטיב שלנו עם הזולת ,זאת אומרת להשתוות אליו ולנסות לחקות את פעולותיו שהם יחס אישי והרגשת הזולת ולואי שכולנו נגיע לדרגה הזאת כי הוא באמת אדיר מבחינה זו וכל מה שקורה לנו בחיים זה אנחנו ייצרנו את המציאות לטוב ולרע עד לרגע שאנו מכירים אותו בהצלחה

זה כמו שאני יודע שתמותאברי
אבל עדיין מנסה להציל אותך... יש את הסיכוי שזה יישתנה... וזה יישתנה בגללך... לא בגלל אלוקים... הכל נובע מכוחו... אבל לא הכל הוא עושה... הוא לא הורג מלאך המוות עושה את זה מכוחו של אלוקים...
יש לך אפשרות לשנות דברים נגד רצונו של ה'. תאמין לי שאלוקים רוצה כאן עולם מתוקן... אבל אנשים בוחרים לא לעשות את זה...
אחת התשובות...המשיח בדרך!!

ידיעה שלנו וידיעה של הקב"ה אינה אותה ידיעה,וממילא השאלה לא במקום,כי איננו יודעים בכלל מהי ידיעת הקב"ה!!!

אחלה תשובה

אין לי כח לקרוא הכל אבל...טלטלולה

הבחירה היא בשבילינו... ואנחנו צריכים לבחור בין הטוב לרע, נכון שהקב"ה בעצם יודע  מה נבחר, אבל בשבילינו הבחירה.

אדם יכול לשבת ולא לעשות כלום ולומר שהכל בידי שמים, ומה שצריך להעשות יעשה...

אך הקב"ה נתן לנו לבחור מה לעשות ומטרתינו להגיע ליעדינו- מטרתינו בעולם....

מקווה שעזרתי... 

וואואווו... תודה לכל מי שהגיב!!!מחפש את עצמיאחרונה

תודה לכל מי שניסה לעזור!!!!

קראתי ת'תגובות....

יהיה בסדר...

תודה רבה!!!!!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך