בחירה חופשית??מחפש את עצמי

וואלה אין לנו באמת בחירה.. כילו אלוקים מחליט מה תעשה..

אם יש לך התלבטות אם לעשות משו או שלא (נגיד להתפלל וכו'..) 

אלוקים יודע (יותר נכון>> מחליט) מה תעשה...

אז איפה אנחנו מחליטים??

כי באמת אלוקים יודע מה הולך לקרות וכאילו "יודע" מה ""תבחר""..

והוא "יפעל" בהתאם למה ש"תעשה"...

לא יודע אם לקרוא לזה "בחירה" או איך שבא לכם...

שאלה ידועה ומפורסמת- "הידיעה והבחירה"אחיהוא

גדולי ישראל בכל הדורות התעסקו איתה. לא גילית את אמריקה. הרמב"ם מדבר על זה, הראב"ד משיג עליו (נראה לי) ועוד ועוד... עכשיו אין לי ספרים לפני ואני לא כל כך זוכר אז אני לא אכתוב כל כך תשובות, בכללי יש מאמר באיזה חוברת שהוציאו פעם בישיבת רמת גן שמסכם את כל השיטות.

בתמצות, תשובה שלדעתי הכי מתקבלת על השכל, זה שהקב"ה הוא מעל הזמן, ולכן אין מה להשוות בין התפיסה שלנו את הזמן לתפיסה שלו. כמו כן גם הידיעה שלו היא לא כמו שלנו, הוא המדע והוא היודע והוא הידוע.

לפי הרב ארוש אז ההבדל זה לפני החטא ואחרי החטא, לפני החטא אתה צריך לדעת שיש לך בחירה, ואחרי החטא לדעת שה' ידע שתחטא, ללמוד מזה ולא להתייאש.

עניתי קצת?חיוך

אם אבא יודע שהבן שלו ימות..חיים שלמה
שהוא יגיע לגיל 120 למה הוא שמח? הוא אמור להיות עצוב
אלא שאלוקים יודע הכל,אבל הכל בבחירה שלנו ואכמ"ל
ערבבת כאן בין מושגים.חג'דומט

בס"ד

אלוקים יודע מה תעשה, אבל אתה מחליט.

זתומר'ת שהוא יודע מה תחליט. מבין?

ולטענה: אבל הוא יודע מה אני אעשה לפני שהחלטתי , אז זה כאילו הוא מחליט במקומי (למרות שאני לא מבין בכלל תטענה הזאת):

אין לקב"ה מושגים של זמן,כך שכשהוא יודע מה תעשה, במקביל הוא יודע מנקודת זמן של עוד אלפיים שנה מה עשית. הבנת?

בכ"מ, התורה מצווה עלינו במה לבחור. באופן טכני יש בחירה, רק שצווינו לבחור בטוב.  

ויש כאלה שאומרים שאם תלך בדרך אחת,ה' ימשיך איתךבמבה!!!

מאיפה שאתה ואם תבחר בדרך שונה ה' ימשיך איתך...

וזה כמו שאדם נמצא בריצה..ובאמצע הריצה הוא מתעייף והוא מתלבט אם להפסיק באמצע או להמשיך לסוף.

ובסופו של דבר הוא מחליט להמשיך..אז ברור שה' ידע שהוא ימשיך אבל הוא נותן לו את הבחירה אם להפסיק או להמשיך!!!

מקווה שעזרתי..קורץ

ה' נותן בחירה חופשיתמושיקו

אם מישהו נמצא במקום גובה ורואה בן אדם חוצה כביש ורחוק מגיעה משאית במהירות גבוהה.

אם הוא רואה מלמעלה ויודע מה טוב למי שיחצה את הכביש זה לא משפיע על הבן אדם שחוצה את הכביש.

יש לו עדיין בחירה חופשית. 

זו שאלה מאוד מורכבתhaim770

ב"ה

ועל זה נאמר בתהילים נורא עלילה על בני אדם.

שבעצם חטא עץ הדעת היה "מתוכנן" כדי שהאדם יחטא ויגורש מגן עדן.

השאלה של האדם צריכה להיות למה החטא הגיע על ידי?

ז"א שאם אדם הראשון לא היה חוטא, הוא בכל זאת היה מגורש מגן עדן כי זה הכוונה העליונה, אבל למה הוא היה צריך להיות חלק מכך.

כמו כן אם אדם מגיע ח"ו לרצח, האיש הנרצח, היה צריך למות כי כך נגזר עליו מן השמיים, אבל הרוצח צריך לשאול את עצמו למה גזר הדין התבצע דרכו.

מגללים זכות ע"י זכאי וכן להיפך ח"ו.

זה לא כזה קל וצריך ללמוד בצורה עמיקה את הנושא.

משכן כמו שכתבו החברים הידיעה איננה משפיעה על המעשים.

ישנו את הסיפור אם אחד מהתנאים שנשאל ע"י המלך לאן אתה הולך? ואנא אינני יודע? המלך התרגז וצווה על חייליו להוביל אותו לבית המעצר. לאחר כמה שעות המלך שלך לשואל אותו נו אתה עדיין לא יודע? והתנא ענה, תכננתי ללכת לבית הכנסת ולבסוף הובלתי לבית המעצר! המלך שהבין מה הייתה כוונתו שחררו לאלטר והחזר לקשרי ידידות שהיה לו אם התנא לפני כן.

...בדמייך חיי
בס"ד
הקב"ה נותן בחירה חופשית,הוא יודע מה יקרה אחרי עשיית הבחירה.הוא יודע מה יקרה לאחר כלבחירה אבל הבחירה עצמה נעשית ע"י האדם בעצמו.. ב"הצלחה רבה!
היי...הנה תגובתי לשאלה דומה בעבר.מוריה.ר =)

אינני יודעת אם אצליח להבהיר לך את הרעיון בצורה מושלמת ..

אבל,

אנסה בכל זאת..;)

אתאר לך סיטואציה מסויימת  (ויש מצב ששמעת אותה...אבל, בכל זאת..)

אני מגישה בפני ילד בן 3 שני מגשים,

האחד- מלא בסוכריות..(טופי, שוקולדים...וכל סוגי המתוקים העולים ברוחך..)

השני-מלא בשטרות דולרים.

לאיזה מגש יושיט הילד את ידו?

למגש הסוכריות.!..(אלא אם במשפחה יש ערך מוסף לכסף...אבל על פי רוב..)

אבל ילד, מה נסגר איתך?

אתה יכול לבחור בשטרות ולהקים מפעל של סוכריות.?!....(כן, היו שם הרבה דולרים..)

אבל מה?

הוא ילד! הוא לא מבין מה הערך של הכסף. לסוכריות בעיניו יש ערך הרבה יותר נעלה מאשר כמה דפים ירוקים...

(שיכול להשיג תמיד בגן..)

ומה הקשר של זה לגבנו?

אז ככה,

בתור מי שהגישה לילד את שני המגשים ידעתי שהילד יבחר בסוכריות..

אז למה הצעתי לו גם דולרים?

רציתי שיהיה מצב בו כן תהיה לילד הזדמנות הבחירה.

הילד יכל לבחור בדולרים. לא מנעתי את זה ממנו כלל.

עצם הידיעה שלי לגבי בחירתו, לא שללה ממנו את החופשיות שבבחירה.

כך גם אצלנו,

הקב"ה מזמן לנו הרבה סיטואציות, ועל פי רוב הן הרבה יותר קשות מבחירה של ממתק/כסף.

בחירתנו בחיים הייתה בידנו!

ה' ידע אומנם במה נבחר. אבל זה לא שלל מאיתנו את אפשרות הבחירה כלל...

מקווה שהצלחתי להסביר ולו במעט את העניין...

שיהיה לכולם שבוע טוב ומבורך!

ובכלל, ימים מלאים באמונה, בהבנות, ותובנות...

בה"צלחה!!

השאלה הזאת היא שאלה שלא כדאי לענות עליה.אני77

יש לשאלה הזאת הרבה תשובות, שאת חלקן אפשר לראות כאן בשרשור, ואני ממליץ לא לראות אותן כאן.

תשובה לא נכונה או לא מדוייקת לשאלה הזאת יכולה להיות בעייתית מאוד ואפילו הרסנית.

אנחנו לא יכולים לדעת בוודאות מה מבין כל התשובות היא התשובה הנכונה, ואנחנו גם לא יכולים לדעת אם הבנו נכון את התשובות, ואפשר גם להסיק מהן מסקנות מוטעות בקלות, כשכל טעות משפיעה המון.

יוצא מזה שאם ננסה לברר את התשובה אנחנו עלולים להתקע בבעיות חמורות.

התשובה לשאלה הזאת לא מועילה לשום דבר. אדם לא צריך לדעת איך אלקים יודע או איך האדם בוחר.

מספיק לדעת שהאלקים יודע והאדם בוחר ולא צריך להבין איך זה עובד (אם בכלל אפשר להבין).

זה לא נכון...ענבל

בס"ד

צריך לשאול, צריך לברר...

אסור לקבל דברים כמובנים מאליהם.

אתה צודק שיש שאלות שלא נקבל עליהן תשובות או שהתשובה לא תספק את המוח האנושי והמצומצם שלנו, אבל לשאול אנחנו חייבים.

צריך לדעת איך לגשת לשאלה ואיך לענות עליה..

מה שכן אני חושבת שעדיף גם לשאול רב או מישהו כזה את השאלה הזאת ולא להסתמך רק על הפורום.

לא סתם הוספתי את ההערה שיש דברים לא חשובים.אני77

אסור לקבל דברים חשובים כמובנים מאליהם.

את זה שאלקים יודע, אנחנו לא מקבלים כמובן מאליו אלא במסורת התורה מאבותינו כנ"ל לגבי הבחירה החפשית.

אבל השאלה איך יכול להיות שיש לנו בחירה, זה כבר שאלה פחות חשובה.

ולרובנו אין את הכלים להתעסק עם השאלה. כל שכן שלא להבין את התשובה. מה כבר את יודעת על אלקים? שהוא נצחי ואין לו גוף, והוא שולט בעולם ויודע הכל... את מבינה בזה משהו? את מבינה משהו באיך שמתבצעת הבחירה החפשית של האדם? השכל שלו הוא לא כמו שלך, השלטון שלו הוא לא כמו שלך, והאינסוף שלו זה לא האינסוף שלך. הבחירה היא גם עניין שיש הרבה מה להבין בו.

כמו שבשביל להבין איך עובדת מערכת פיזיקלית מסוימת צריך קודם ללמוד הרבה פיזיקה ולהבין איך הדברים עובדים, ורק אז אפשר בכלל לגשת לניתוח המערכת הספיציפית שאותה רוצים לבדוק, ככה צריך גם לגשת ללימודי מחשבה בנושאים שהם מסובכים.

נכון...ענבל

בס"ד

אבל עדיין צריך ללמוד, לחקור ולשאול.

ובגלל זה המלצתי גם לפנות לרב.

ובגלל זה גם לא הגבתי בשרשור כי באמת אני לא טורחת להתפלסף על שאלת הבחירה החופשית יותר מדי...

שב ללמוד!shimon102

שלום לך,

שנים הטרידה אותי שאלה זו.

תמיד לימדו אותי את תשובת הרמב"ם, ותמיד הרגשתי קצת כופר כי התשובה שלו הייתה נראית לי כמו התחמקות. אף אחד מעולם לא גילה לי שהראב"ד עצמו תוקף את הרמב"ם שתשובתו בעייתית מאוד ועדיף היה שלא היה עונה עליה.

אני מרגיש פעמים רבות שכמו שאמר ברל כצנלסון "רצינו לגדל דור של אפיקורסים וגידלנו דור של בורים ועמי ארצות" כך מורים רבים בחינוך הממ"ד אומרים "רצינו לגדל דור של דוסים" אבל הם לא מבינים שכשהם משננים תשובות מבלי להסביר ולהבהיר שישנם עוד תשובות רבות אז "גידלנו דור של בורים ועמי ארצות".

אני מזמין אותך, כפי שאני עשיתי לברר ולחקור, אני בסוף מצאתי תשובה שסיפקה את נפשי, ואתה תחפש בכנות- ותמצא את תשובתך.

צירפתי מקורות שונים, בהצלחה!

משנה תורה, הלכות תשובה ה,ה.

מורה נבוכים ח"ב, יג (על הזמן הנברא).

הראב"ד על אתר

אמונות ודעות מאמר רביעי, עמוד קנח.

אור החיים, בראשית ו, ו.

של"ה תולדות האדם, בית הבחירה.

בהצלחה!

שים לבלך דומיה תהילה

שהראב''ד לא תוקף את הרמב''ם על עצם התשובה

אלא על ההשפעה השלילית שעלולה להיות להבנה

שלה.

לא קראתי תגובות אז אולי מה שאגיד כאן יחזור על עצמועכבר הכפר
עבר עריכה על ידי עכבר הכפר בתאריך כ"ח באדר תשע"ג 20:50

אני אנסה להסביר בקיצור :

שאלתי את השאלה הזאת לפני כמה זמן.

המורה שלי ישבה איתי איזה שעה והסבירה שלי שבעצם לכל אדם יש כמה דרכים שבהן הוא יכול ללכת , ואומנם לא משנה באיזה דרך מהן הוא יבחר כי בכל אחת ה' כבר החליט מה יהיה לו בכל אחת מהן , אבל הבחירה האמיתית של האדם זה באיזו דרך ללכת.

יצא לי מבולגן ... מקווה שהובנתי . בהצלחה בע"ה ! פה אם צריך

גם אני חשבתי על זה פעם...צ'ילצ'
בחירה חופשית זו בחירה להיות חופשיאינסוף
חופשי מהיצר הרע
מהמחשבות שלנו. יצר מחשבות.
זו בחירה שעוד לא ממש הגענו אליה
זה קורה בימות המשיח
ומה בינתיים? עד ימות המשיח?חירות...

מה בינתיים נעשה??

בחירה חופשיתאיריס אשד

אין מושג בחירה חופשית רק ברגע שאנו מתחילים להבין שיש בורא לעולם אז אנו מודדים את הפעולות שלנו והתנודות שלנו כלפי הבורא שהוא מביא לנו את זה באמצעות הקשר הטוב והמטיב שלנו עם הזולת ,זאת אומרת להשתוות אליו ולנסות לחקות את פעולותיו שהם יחס אישי והרגשת הזולת ולואי שכולנו נגיע לדרגה הזאת כי הוא באמת אדיר מבחינה זו וכל מה שקורה לנו בחיים זה אנחנו ייצרנו את המציאות לטוב ולרע עד לרגע שאנו מכירים אותו בהצלחה

זה כמו שאני יודע שתמותאברי
אבל עדיין מנסה להציל אותך... יש את הסיכוי שזה יישתנה... וזה יישתנה בגללך... לא בגלל אלוקים... הכל נובע מכוחו... אבל לא הכל הוא עושה... הוא לא הורג מלאך המוות עושה את זה מכוחו של אלוקים...
יש לך אפשרות לשנות דברים נגד רצונו של ה'. תאמין לי שאלוקים רוצה כאן עולם מתוקן... אבל אנשים בוחרים לא לעשות את זה...
אחת התשובות...המשיח בדרך!!

ידיעה שלנו וידיעה של הקב"ה אינה אותה ידיעה,וממילא השאלה לא במקום,כי איננו יודעים בכלל מהי ידיעת הקב"ה!!!

אחלה תשובה

אין לי כח לקרוא הכל אבל...טלטלולה

הבחירה היא בשבילינו... ואנחנו צריכים לבחור בין הטוב לרע, נכון שהקב"ה בעצם יודע  מה נבחר, אבל בשבילינו הבחירה.

אדם יכול לשבת ולא לעשות כלום ולומר שהכל בידי שמים, ומה שצריך להעשות יעשה...

אך הקב"ה נתן לנו לבחור מה לעשות ומטרתינו להגיע ליעדינו- מטרתינו בעולם....

מקווה שעזרתי... 

וואואווו... תודה לכל מי שהגיב!!!מחפש את עצמיאחרונה

תודה לכל מי שניסה לעזור!!!!

קראתי ת'תגובות....

יהיה בסדר...

תודה רבה!!!!!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך