מה דעתכם?חיים שלמה
שילדים מתקלקלים או בחורים, או בנות באשמת מי כל זה ההורים, המורים, או באשמת הילדים עצמם?
אמממ....קוצ'יניו
קודם כל באשמתם. הם בחרו את זה.
אבל יש גורמים לזה, לפעמים זה חינוך לא מספיק טוב של ההורים, ולפעמים החברה שמשפיע.
בכל מקרה- הילד מחליט על עצמו, וצריך קודם לבדוק עם הוא בסדר, ולא להאשים אחרים.
לא כזה קשור..
רק טוב לכל עמ"י!
שטויות.נמאס לי=(
הם לא בחרו בזה, אלא זה בחר בהם.. רובם נכנסו לזה בגלל ייאוש, או בגלל הסביבה שגרמה להם להיות כאלה...
כולם.סבא גפטו
רק מה שאמור לעניין כל גורם בסיפור הזה, זה הוא עצמו.
בד"כ אין אשמיםהרועה
הילד אשם שלא היה לו כוח המורה אשם שהוא לא הבין האבא אשם שהגיב לא כמו שצריך... אפשר להמשיך עם עוד המון אשמים זה לא מה שיעזור.
באשמתתתתתצביה:]
החברההה
לדעתי כולם קשורים..שיינה
לכל אחד יש ת'חלק שלו בעניין אבל זה לא חייב להיות כולם ביחד..
לדעתי כולם קשורים..שיינה
לכל אחד יש ת'חלק שלו בעניין אבל זה לא מחייב שכל הגורמים יהיו ביחד.. הייתי מפרטת אבל אין לי כח למה עכשיו 12 ואני הרוגה מעייפות..
גם..צביה:]
אבל בעיקר החברה..ועדיף שאני לא אפרט..
מתקלקלים מאיזה בחינה??אם הבנתי את השאלה אז..Apple
אני חושבת שהטלוויזיה והאינרנט מקלקלים ממש, כאילו מבחינה דתית וקללות וזה... וזה גם יכול להיות החברים, שראו בטלוויזיה ובאינטרנט ומקלקלים אותו.. מקווה שזה מובן..
לא נכון.תירא-אל
רוב המקולקלים מעלים עובש רק בגלל שהם מעריצים (ואולי זאת לא המילה הנכונה?) ומחקים את הדור מקולקלים שלפניהם. רק אח"כ, בדיעבד, הם מוצאים סיבות לזה ("אבא שלי נתן לי פליק בגיל שנתיים", "סבתא שלי מתה כשהייתי בן 12", "אחותי בכיסא גלגלים"), כשמילה יותר נכונה לה היא תירוצים. לא כולם כאלה, יש כאלה עם סיפורים באמת לא יפים, אבל יש גם אנשים יפים עם סיפורים מכעורים. כלומר, באיזה שהם מצבים הבנאדם עמד והחליט האם להיכנע למודה הפריקית והמתפקרת והזורמת או להמשיך להאבק בעצמו ולהתקיים בחיים האולי בנאליים השגרתיים והבטוחים שלו. זאת בחירה. והצמתים הגורליים האלה, לובשים תחפושות של רגעיים קטנים, של החלטות ומשיכות טיפשיות.
בכל אופן, ודאי שלהורים\מוסד חינוכי יש צד בעניין, יותר בתגובות שלהם. אני יותר ויותר מגיעה להכרה שלהורים אין שליטה על ההתפקרות עצמה, על התהליך הראשוני, אלא הם אלה שאחראיים לבסף לחזרה או לאבדון של הילד.
זה קשור לחברה שנימצאים בהעדודה
ולהרגל. אם שומעים כל הזמן את אותם מילים מתרגלים להגיד אותם, ואם מחליטים שמפסיקים אז קצת קשה אבל בסוף מפסיקים לגמרי.
כל אחד אחראי לעצמו...אנונימי (פותח)
איפשר להאשים אחרים במצבך!
כולם אשמים במצב!!פז
אי אפשר לקרוא לזהruthi
אשמה, אבל האדמו"ר מטאלנא, שמטפל הרבה בנוער חרדי נושר אמר פעם, שאי אפשר לומר שכל ילד שהוריו לא אוהבים אותו ינשור, אבל ברור שבחור/ה שנשרו- אינם אהובים בביתם! ילד שיודע ומרגיש שאבאמא אוהבים אותו בכל מצב- לא ירצה להכאיב להם בנשירתו. ילד שמרגיש שלא אכפת ממנו- יחפש וגם ימצא את הדרך לרחוב.
בכלל ברחוב יש משהו מסוכן שאני קוראת לו- אהבה. אוהבים אותך כמו שאתה, סחבק כזה.. ומי שחסר לו חום ואהבה בבית- זה מושך מאד, וגורם לנער/ה ללכת אחרי החברים הלא טובים.
מה שבטוח, שאדם אמור להית אחראי על ההחלטות שלו בכל מצב, וגם אם אפשר להסביר פסיכולוגית למה וכמה- זה לא משחרר מהאחריות את הנער/ה עצמו/ה, כולם מחויבים להלכה ולתורה.
ואו זה שאלה גדולה!אפושאחרונה
בס"ד
אני חושבת שזה כל מקרה לגופו...(כמו כל עניני החינוך בערך...)
זה תלוי באיזה תנאים גדל הילד...בן כמה הוא..
בסופו של דבר הכל תלוי באדם עצמו...אבל אני חושבת שזה לא נכון להפיל את האשמה כולה עליו...
תספר מקרה נוכל לומר לך תשובה ברורה אבל ככה בגדול..זה בלתי אפשרי (לפחות לי..
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך