שאלהכיפהאדומה
מה הבעיה שבנות ילמדו גמרא? יש בעיה הלכתית?
ואם אפשר מקורות!
ההלכה לא חשובה פה, רוח ההלכה חשובה הרבה יותר.רק נצח
אם בת מקפידה על כל ההלכות ושואפת ללמוד מתוך כך, הרי שהיא רק תתעלה ותצליח.
אם היא באה בשם הפמיניזם,
מוטב לשרוף את ה׳תורה׳ שלה כמה שיותר מהר.
לא,כיפהאדומה
ממש לא בקטע פמיניסטי אחרת הייתי מוסיפה עוד הרבה מצוות אחרות.
אני לא מבינה למה שתהיה בעיה להעמיק בגמרא למה זה נתפס כדבר שלילי הרי זה אמור להיות דבר טוב לא?
מה מושך אותך בגמרא? למה זה מעניין אותך בכלל?רק נצח
צריך לחשוב הרבה!כיפהאדומה
זה מאתגר
יש המון דברים שמפתחים את המחשבה יותר מגמרא.רק נצח
למה דוקא גמרא?
חוץ מזה, אם את עושה את זה,
למה את חשה צורך לקבל אישור מאחרים?
עוד לא התחלתיכיפהאדומה
ושמעתי שיש עם זה בעיה
שמעתי פעם על סוגיה בגמרא והיא היתה ממש מסובכת

למה אני חשה מותקפת זו באמת שאלה תמימה
מצטער. אני באמת לא מצליח להבין אותך.רק נצח
אם את שואלת מבחינה הלכתית,
את יכולה לשאול רב.
האנשים פה לא רבנים
אז מה הקטע לשאול אותם?
כי לפעמיםג'נדס
רוצים לדון, ולא לקבל פסק הלכה.

מה גם, שלא לכולם יש רב אחד ויחיד (בלי להיכנס לזה), ולכן מעוניינים לשמוע מגוון דעות.

זה הקטע...
וואהו איזו חתימה.פייגליניזית
באמת חתימה שעוברת כל גבולמאמע צאדיקה
יש מה לעשות בנידון...שמואלג
כשקראתי את זה הזדעזעתיאדם ישר

רק להחליף את המילה שמאלנים במילה יהודים ואת ה"יהודים" ב"גרמנים" וזה סיסמת תעמולה נאצית מובהקת עם כל האלמנטים והדימויים שלהם. ה' ישמור לאן שנאה יכולה לקחת

לא מסכים עם החתימה שלו, אבל הטיעון גרוע...11111

"רק" להחליף את מי שמתייחסים אליו - ושינית את כל המשמעות ואת המותר לאסור ואת האסור למותר.

זה בדיוק העינייןכיפהאדומה
שזה אסור בכל מקרה!
^^^אדם שיכור

דרך ההתבטאות והחשיבה הזאת פסולה בכל מקרה, ובטח כשהיא מופנית ליהודים, ולא משנה עד כמה אנחנו חולקים עליהם או חושבים שהם רעים.

חוץ מזה, התכוונתי גם להדגיש את האבסורד שבהתבטאויות שלו. הוא מכנה כל דבר שזז לא בדיוק לפי הכללים שלו בשם "נאצי", ואח"כ משתמש בסיסמאות ודימויים נאציים כ"כ מובהקים. ואתה יכול קצת לחפש מידע באינטרנט על התעמולה הנאצית ולמצוא שהוא העתיק (אולי במודע?) סיסמאות נאציות כמעט אחד לאחד.

אופסאדם ישר

הגבתי בטעות עם הניק הפורימי שלי וזה כ"כ לא מתאים לדיון הזה...

מה יש לכם נגד המשפט:11111

המחבלים מבין הערבים

מוצצים את דם היהודים.

אין להם זכות קיום.

כן, גם זה לא משפט חכם, אבל הטיעון שאם נחליף הוא גרוע.
המשפט הזה לא מקביל בחומרתואדם ישר

למשפט של רק נצח כי הוא מתייחס לרוצחים ולא לאנשים טועים (או אפילו רשעים) אבל עדיין יהודים ובעלי יכולת לתקן.

גם אם היית כותב על הנאצים מבין הגרמנים שאין להם זכות קיום הייתי חותם על זה בלב שלם.

ואתה גם לא השווית לעכברושים שזה דימוי נאצי מקובל כלפי היהודים (יש גם עכבישים ועוד כמה, לא זוכר).

כמו שהסברתי, מה שהפריע לי בעיקר היה השימוש בטרמינולוגיה נאצית.

אם הובן מדבריי שאני מתנגד לכל פסילה של קבוצה באשר היא אז אני חוזר בי. יש קבוצות שצריך לפסול, ואפילו בחריפות, אבל השמאלנים לא עונים להגדרה הזאת. ובכ"מ צריך להימנע מהתבטאויות שמזכירות את הנאצים. לדעתי זה צריך להיות טאבו.

תזעזע ממה שצריך להזדעזע, ותכלס הוא צודק די עםאש קודש.

הצביעות! יש אנשים שראויים לכל איחול אפשרי כמו חלאות האדם האלה.

בהמות כאלה היה עדיף שהיו נכחדים בשואה!אש קודש.
קודם כלאדם ישר

בבקשה את הרפש והטינופת האלה אל תכניס לפורום. זה לא מוסיף כלום לאף אחד.

ולגופו של עניין, הוא כתב העכברושים השמאלנים. לא השוליים הסהרוריים, כל השמאלנים. שע"פ תוצאות הבחירות האחרונות זה כ30-40 אחוזים מעמ"י. אם אתה מסכים עם משפט כזה אתה כמעט לא פחות גרוע מהם.

לא אמרתי כל השמאלנים תפסיק להכניס מילים לפהאש קודש.

אבל המיעוט הזה בהחלט כן!

ואם אתה סובר אחרת אתה צבוע!

כל הדיון פה הוא סביב החתימה של רקנצחאדם ישר

ואתה אמרת ש"תכלס הוא צודק".

ואם אתה מסכים עם החתימה שלו אין לי מה לדון איתך. גם איתו לא דנתי. רק עם אנשים רציונליים שהגיבו עליו.

אם הוא התכוון לאנשים כמו אלה שהעליתי אז הוא צודקאש קודש.

ומי שאומר אחרת הוא צבוע ואתה לא חייב לדון עם אף אחד כמו שאתה הבעת דעה גם אני מביע דעה!

טוב חלאסאדם ישר

הוא הגדיר יפה מאוד למי הוא מתכוון. לשמאלנים. ככלל. אתה אמרת שאתה מסכים איתו ולכן הגבתי עליך.

אם אתה לא מסכים איתו- מצוין, אני איתך. אם אתה מסכים איתו- שיערב לך.

אז אני לא מסכים איתו שזה כל שמאלני באשר הוא.אש קודש.

באשר אליך, תשתה מים ותירגע אין סיבה להתעצבן כמו שאני לא התעצבנתי עליך.

|שותה כוס מים|אדם ישר

לא אישי, גבר. פשוט מעצבן אותי לראות אנשים שכותבים דברים כ"כ נוראים בלי לחשוב מה המשמעות של זה ואיך זה נראה.

שיהיה יומטוב!

התכוונתי לנאצו-שמאלנים, לא לכל שמאלני באשר הוא.רק נצח
אין בעיהרחלקה

בעזהי"ת.

תורה מונחת בקרן זווית, כל הרוצה יבוא וייטול!

ישרפו דברי תורה ולא ילמדו לנשיםאיש השקים

אבל אם הן לא ילמדו איך יקיימו הלכות?

השאלה לדעתי למה הן רוצות ללמוד? לדעת לקיים זה נהדר

כי ש"ס זה שוס! אלא מה??עוגי פלצת
שס לא באופוזיציה?איש השקים
לפחות תבוא ציטוט מדוייק! (איש השקים)מאמע צאדיקה

יישרפו דברי תורה ואל ימסרו לנשים

ירושלמי סוטה

באופן כללי הטעות שלך היא דבר מצוי בכל הדיון הזה- שברי ציטוטים וחלקי אמירות- עם המון פתוס ומעט ראיה הלכתית

כיפהאדומה-

הרבה קולמוסים ומקלדות נשתברו על הדיון הזה

פורום הוא מקום נחמד להתחיל בו חקירה רצינית- אבל לא פה תקבלי את מירב המידע וזוויות הראיה

יישר כוח לעוגי שהביא כמה תשובות רציניות-

יש עוד- תחפשי...

אם מעניין אותך לשמוע את גישתי האישית לנושא- תבקשי במיוחד, אין לי כוח להקליד ולחשוב סתם...

*תבוא ותיטולעוגי פלצת
בנושא זה:עוגי פלצת

http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=229

לימוד גמרא לבנות

הרב אליעזר מלמד

שאלה:
האם מותר וראוי ללמוד במדרשה שמלמדת בנות גמרא?

תשובה:
ההבדל בין נשים לגברים במצוות תלמוד תורה הוא, שנשים מצוות ללמוד כדי לדעת כיצד לחיות לפי התורה, ואילו גברים, גם אחר שלמדו כיצד לחיות עדיין מצווים ללמוד ולהמשיך להעמיק. וממילא יוצא שעיקר לימוד הנשים צריך להיות בהלכה למעשה ובדברי אמונה ומוסר, ואילו הגברים עוסקים יותר בתלמוד שבו מובאות הדעות והסברות, הקושיות והתירוצים שבשורשי ההלכה.

והמלמד את ביתו גמרא, אמרו חכמים כאילו מלמדה תפלות, שאין בזה צורך לחייה, וממילא מטשטש את התמקדותה ביעודים העקריים שלה. אבל אם הבת רוצה מעצמה ללמוד יותר תורה, היא רשאית. ובלבד שהלימוד יהיה לשם שמיים, שעל ידו תתקרב יותר לעבודת ה' ולקיום המצוות. ולא מפני סיבות צדדיות, כמו הסיבה הרווחת כיום, שהיא רוצה להשתוות לגברים מתוך השפעה של התנועה הפמיניסטית העולמית. (ועייני בספר פניני הלכה ח"ד עמודים 31-34).

לסיכום, מי שעדיין לא השלימה את לימודי ההלכה והאמונה באופן יסודי, אין ראוי שתלמד גמרא. ואם היא מאוד חפצה בכך, ובטוחה שלימוד הגמרא יקרב אותה לתשובה ומעשים טובים, אזי תבחן היטב היכן ללמוד. לדוגמא, אם הבנות הלומדות במדרשות הללו, אינן לובשות שרוול שמכסה את ידם עד המרפק וגורבות גרביים, סימן הוא ששמירת התורה והמצוות באופן מהודר אינו בראש מענייניהם, ומוטב ללמוד במקום אחר. ואמנם אפשר להקל בהליכה בלא גרביים, כדברי המשנה ברורה בסימן ע"ה, אבל הרוצה להדר ראוי לה להחמיר בזה. ולעניין השרוולים, נפסק להלכה שצריך לכסות גם את המרפקים (ועייני בפניני הלכה ח"ב ע' 15-19).

להערכתי, אם נבחן בעוד עשרים שנה מאה משפחות שהקימו בוגרות המדרשות שלומדות גמרא, לעומת מאה משפחות ממוצעות של בנות תורניות שלמדו הלכה ואמונה, נמצא כי מצבן הדתי של אלו שלמדו הלכה ואמונה הרבה יותר טוב, הן גם יתחתנו מוקדם יותר, מעטות מתוכן ישארו רווקות, יהיו להן הרבה יותר ילדים, הן יהיו יותר שותפות בישוב הארץ, בקליטת עלייה ובשירות בצבא. למעשה אין צורך להמתין עשרים שנה, אפשר כבר היום לבדוק את בוגרות בתי הספר התיכונים שלימדו בהן גמרא לעומת התיכונים והאולפנות התורניים.
עם זאת, אותן בנות שרוצות לשם שמיים ללמוד גמרא, תוך הידור בכל מצוות התורה, יש להן מעלה, והן מן הסתם יזכו להקים משפחות טובות.

להמשך הדיון בנושא.

לתשובת הרב יעקב אריאל לחץ כאן.

אם יש לך זמן, מאוד ממליץ לעיין במאמרו שלעוגי פלצת

הרב יעקב אריאל, שנוקט בגישה מעט שונה:

בית המדרש הנשי חלק א

בית המדרש הנשי חלק ב

אין בעיה -אבל יש להם את התפקיד שלהםמושיקו

למה לערבב תפקידים?

שישקיעו בלימוד התפקיד שלהם לעומק.

ולא חסר נשים חרדיות מוכשרות שבקיאות בגמרא ובהלכה..

אבל לא מבליטות את זה כדי לא לתת סיבה לנשים ללמוד את חלקי התורה האלו על חשבון הלימוד הבסיסי שהן צריכות

רק אותי הצחיק שהיא רצתה מקורות? לבדוק בגמרא אולי..כתמר יפרחאחרונה
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

תודה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עליאחרונה

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עליאחרונה

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך