דעתי בעניין-
לחיות על ריטלין שלילי בהחלט
אני מאמינה שכל אחד צריך [ויכול!] לעשות עבודת המידות וללמוד את עצמו, ללמוד איך הוא מגיב ומה ואיך הוא מטפל בתגובות שלו
אבל, יש אנשים שהמיוחדות שלהם מאובחנת, קוראים לה בד"כ ADD/ADHD
תזוזה איטית מידי של אלקטרונים או משו' כזה במוח גורמת לתגובות קצת שונות, מה שהריטלין עושה זה ממריץ את התזוזות האלה למצב נורמאלי כדי להפעיל כמו שצריך את המסננת שיש במוח שלנו.
במקרים כמו לימודים שדורשים הרבה ריכוז וסינון [לקלוט מה המורה אומרת ולא מה ההיא מציירת, הצבע של העט של ההיא, העטיפה על הספרים, המשאית שעוברת בחוץ, הציפורים שמצייצות, הטוש שזז ביד של המורה וכו' וכו'] ולהחזיק ראש ברצף [ולא לתת לאסוסיאציוט לעבוד שעות נוספות..] גם כשלמורה אין ADD/ADHD [כשמי שמדבר היפראקטיבי בד"כ יותר פשוט להקשיב לו
] יש כאלה שנעזרים בדברים חיצוניים, כגון ריטלין, כדי להקל קצת על הקושי.
ולדעתי- זה לא כ"כ שלילי. כל עוד הריטלין בא כעזר, ולא כי אי אפשר בלעדיו. פשוט כי איתו הרבה פחות קשה..
לריטלין יצא שם שלילי. כי תכלס- זה חומר כימי שמשנה את התגובות של האדם.
בגלל זה אמרתי, אם צורכים ריטלין כל יום, ובלעדיו אי אפשר לתפקד- זאת בעיה.
אבל, אם הריטלין בא ככלי עזר, במקומות שתכלס, במקרה הצורך אפשר בלעדיו.. אז זה סבבה. [אני לדוג'-, יכולה ללמוד בלי ריטלין. אבל עם הריטלין פחות קשה לי לעקוב ולהתפקס למשך שעות כל יום]
אני לוקחת ריטלין כל יום לימודים
אבל אין מצב שאקח ביום שאין לימודים.
גם כשקשה ואני מתחרפנת ואני יודעת שעם הכדור יהיה יותר פשוט- אני לא לוקחת. אני לומדת את עצמי ואיך להתמודד עם זה.
מה שבטח- זה לא סוג ב'!!
בנאדם שלא יודע להתמודד עם עצמו, לא משנה אם הוא נעזר בכדורים או לא, הוא בעייתי.
כרגיל, מקווה שהובנתי.
אם זה מעניין מישו' אני מכונה לנסות להסביר את עצמי באישי