דיון חדש - מה דעתכם על: העלאת אחוז החסימה ל-4%?מרדכי

בס"ד

על פי הדיווחים בתקשורת הושגה הסכמה בהסכם הקואליציוני בין המפלגות על העלאת אחוז החסימה מ-2% ל-4% - זאת אומרת רק מפלגה תקבל למעלה מכ-4 מנדטים תכנס לכנסת, דבר נוסף שזה יגרום לכך שבכל מפלגה שתכנס לכנסת יהיו לפחות 5 ח"כ.

מה שעתכם בנידון:

האם יש לעלות?

האם להשאיר כמו מה שהיה עד עכשיו?

שינוי אחר?

אנא נמקו והסבירו את דעתכם

(נ"ב - אני אענה לאחר שאגבש אצלי דעה ברורה, כי כרגע אני מתלבט מעט בין הפלוסים והמינוסים של כל צד)

לפיד חושב שהוא כל יכולמושיקו

נותנים לו אצבע והוא רוצה את כל היד.

ולאט לאט בנט מתגלה כצבוע - לפני הבחירות הוא הצהיר שהוא יחזק את ביבי ואת עולם התורה - לאט לאט מגלים שבזכות החבר החדש שלו הוא שכח את כל זה..

וסתם דוגמא שראיתי בפורום לנזק הישיר לציבור מצביעיו.

מבולבלים...עזרה מישהו? - פורום צבא וביטחון

נראה כמו נסיון לחסל סופית את מיכאל בן ארימשה

שלו היו בחירות היום - סביר להניח שהיה אכן עובר את אחוז החסימה.

הוא היה קרוב אליו מאוד.משה
לפי דעתי הוא יוכל להצטרף לאגו"י והם יקחו אותוהמדינאי

בהתחלה זה יהיה על בסיס טכני עבור הבחירות לחבר מנדטים, אבל גם אחר כך הוא תותח, והם יצאו נשכרים.

לאגו"י שעכשיו מצטרפים לשמאלאלעד

ומכריזים בריש גלי שהם יתמכו בפינוי ישובים,

כתגובה להוצאתם מהקואליציה?

איפה אתה חי??

כל מי שהצביע לו בחר בו רק משום מחוייבותו הטוטאלית לשלמות הארץ.

מממ...מרדכי

בס"ד

אני חושב (ואת האמת, רוצה להאמין) שכל ההתבטאויות האלה מאגודת ישראל זה רק בשביל איומים על בהט ולא יותר מכך (לא שזה מצדיק את האיומים האלה)

אולי אלו תגובות ילדותיות, אולי אמיתיותאלעד

אבל בן ארי לא יוכל להכניס את ראשו למפלגה כזו.

ההבדל המרכזי בינו לבין הבית היהודי וה"קלף המנצח"שלו היתה אי מוכנותם לחתום ולהתחייב על שלמות הארץ.

אז קל וחומר בן בנו של קל וחומר שלאגודה הוא לא יעז להכנס, ולשבור את המילה (הכמעט יחידה) שלו.

אם החוק מחייב שאי אפשר לרוץ לבד. אין ברירההמדינאי

הוא הרי לא ילך נגד החוק האומר שאחוז החסימה הוא 4%.

ולאגו"י ישתלם לקבל אותו.

לא בטוחה שאגו"י תשוש לקבל אותואם היית

הוא לא בקו האידיאולוגי שלה בדיוק.

והיא מפלגה אקסטרה שמרנית שיש לה 10 דעות שמושכות לכל הכיוונים. כמה מנותני הטון בטוח יתנגדו מסיבה זו או אחרת 

בן ארי הוא לא אדם פרגמתי שפועל מתוך "אין ברירה"אלעד

אם שום מפלגה לא מתאים לו- הוא יבחר שלא להכנס כלל לכנסת.

מהבחינה הזאת ברור שאתה צודקמרדכי
כמו שאמרו בלאטמה:דג מחיר

"איך באמת יפנו יישובים אם כל החיילים יההיו חרדים"...

http://www.latma.co.il/latmatv.aspx?listId=9&ItemId=3

למרות כל זה הייתי סומך עליהם יותר מאשר על בנטהמדינאי

שהצטרף גם לשמאל וגם לשונאי דת עם דבק חזק בחדוה ובשמחה.

ד"ר בן ארי מבין את זה היטב. לא הדמגוגיה קובעת, אלא עובדות בשטח.

עובדה שבנט לא יתן לבן ארי להצטרף למפלגתו, כנראה. הוא יפחד על הדימוי שלו. יש יותר סיכויים שאגו"י יתנו לו להצטרף.

בנט מחפש למצוא חן בעיני התקשורת, וזה ימשוך אותו שמאלה ושמאלה ועוד פעם שמאלה, ללא שום מעצור.

השאלה היא באמת איזה מפלגה אחראית בעיקר לכךמרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ב' בניסן תשע"ג 10:05

בס"ד

אם אלו הבית היהודי שבגללם הגיעו להסכם קואליציוני הזה, אז באמת יש סיכוי גדול שזה אכן בשביל למנוע מבן ארי להתמודד שוב ולמנוע את "גנבת הקולת מהימין" "השלכת קולות לפח" ועוד כל מיני משפטים שישתמשו בהם לאחר תוצאות הבחירות האחרונות.

למרות שעל פי הדיווחים באתר 'כיכר השבת' וגם ב ynet ובאתר וואלה מדובר בהסכם שהושג בין הליכוד ביתנו ליש עתיד, למרות שמהכתבה בערוץ 7 ובכתבה הבוקר בעיתון 'ישראל היום' ניתן לחשוב שמדובר ברצון גם של הבית היהודי בהעלאת אחוז החסימה וגם הם חלק מי זה.

רק אם המדינה תתן לאזרח את הכלים לדעת מראש מי יעבורhamedinai
רק אם המדינה תתן לאזרח את הכלים לדעת מראש מי מהמפלגות תעבור את אחוז החסימה. אי אפשר שכזה דבר חשוב כמו הכנסת יהיה מבוסס על ספקולציות ועל סקרים פרטיים.
בפעם האחרונה קרוב ל10 אחוז של הקולות הלכו לאיבוד. בעצם היו צריכים לערוך בחירות שניות בלי המפלגות שלא עברו את האחוז החסימה בפעם הראשונה.
במידה מסויימת הכי טוב זה לשים אותו על 20%שמואלג

זה ייתן למדינה קצת יותר יציבות.

הפחד הוא שיציבות כזאת תנוצל לרעה....

(אגב מעניין מה השפעת אחוז החסימה על אחוז ההצבעה....)

יש גם דברים טובים בהעלאת אחוז החסימה...מחפש את האור..

לא חייבים לראות כל הזמן את השלילי.

ברגע שאחוז החסימה עולה, מפלגות קטנות חייבות להתאחד, כדי לא להימחק, וככה נוצרים גושים יציבים יחסית של מפלגות, עם למעלה מ5 חברי כנסת במפלגה, וככה, נימנע מצב שבו מפלגה קטנה בת 2 חברי כנסת לדוגמא, יכולה לקבל שר בממשלה רק כדי שתצטרף לקואליציה...

זה ברור שברגע שהמפלגות גדולות יותר, ככה יש צורך בפחות מפלגות בקואליציה, ובפחות סחטנות דוגמת לפיד, שנעשית בכל פעם מחדש. 

ותאמינו או לא, ברגע שיעלו את אחוז החסימה, מפלגות שונות יגלו בעצם שההבדלים האידיאולוגיים ביניהן לא כל כך גדולות והן יכולות במאמץ ובהרבה סבלנות וענווה, להתאחד (וכן, חבר'ה, אני מדבר כאן אפילו על האיחוד ה"בלתי אפשרי" בין בן ארי לבין הבית היהודי, שאני - ועוד רבים כמותי - מקווים שבעתיד זה יתרחש. ולא, אם זה יעשה בצורה נכונה ובענווה משני הצדדים, אני מאמין שזה לא יגרום לבריחת מצביעים אלא להיפך. רק צריך טיפה להוריד את ההתלהמות כל אחד מהצד שלו...).

פלוס נוסף מהעלאת אחוז החסימה  - אולי זה סוף סוף יפסיק את גל המפלגות הטרנדיות המגוחכות שכל פעם מחדש הוזות שהן יעברו את אחוז החסימה וממש "ישפיעו" בכנסת (ע"ע עלה ירוק/ארץ חדשה/כוח להשפיע וכו' וכו'...) ומה שהן גורמות זה רק לאיבוד קולות מיותר (הגיוני שמעל 200 אלף קולות ילכו לזבל רק בגלל הטיפשות של המפלגות האלו? זה מה שקרה בבחירות האחרונות!). וגם בהיבט הסביבתי זה יחסוך הרבה ליכלוך של פרסומות, פליירים, והרבה בילבול מוח מטעם מליארד מפלגות קטנטנות...

אז נכון שיש דמוקרטיה, אבל דמוקרטיה זה גם כשמצביעים בכנסת עבור חוק כגון זה, להעלות את אחוז החסימה, ואם רוב חברי הכנסת תומכים בחוק, אז הוא עובר - גם זה דמוקרטיה ולדעתי הענייה זה גם יעבור את מבחן בג"ץ (לא שאני יותר מידי מתלהב מהמוסד הזה אבל אם כבר...).

יום טוב! 

דעתי בענייןמרדכי

בס"ד

אני נגד העלאת אחוז החסימה.

אני חושב שאם יעלו את אחוז החסימה זה יפגע מעט בדמוקרטיה.

הקטע בדמוקרטיה זה שהיא מביאה ביטוי לכל השכבות ולכל סוגי הדעות ולא נותנת ביטוי רב יותר לאדם כזה או אחר בגלל מעמדו או מצבו. ואם יעלו את אחוז החסימה זה יפגע בציבורים קטנים (כמו הימין "הקיצוני" וכו') שלא יהיה להם את הביטוי שהם צריכים בכנסת. הזכות להשמיע את קולם במערכת השלטון יישלל מכיוון שאין להם מספיק בוחרים בשביל 5 מנדטים.

אני חושב שאחוז החסימה כיום הוא מספיק הוגן בשביל להחליט מי יש לו מספיק מצביעים על מנת להשפיע ואיזה מפלגה צריכה סינון קל ולא לעלות. נכון, הפעם בקול שלי זה נפגע בגלל חוסר במספר מצומצם של מצביעים, אבל זה עדיין הוגן. אני חושב ש-2 מנדטים (+) זה מספיק בשביל להחליט איזה מפלגה היא מפלגת שטות שרצה בשביל לקדם יחסי ציבור (הנחנחים למשל) או סתם מפלגה ללא מטרה (ברית לגאולת עמ"י למשל) או סתם מטורפים חבורת מטורפים שממציאים שטויות על פוליטיקאים (ארץ חדשה).

וזה ישמע מוזר, אבל אני מסכים עם דבריה של ח"כ זהבה גלאון שצוטטו הבוקר בישראל היום:

גלאון הביעה את התנגדותה לחוק המסתמן להעלאת אחוז החסימה ואמרה כי "'הפוליטיקה החדשה' היא ביטוי של עריצות הרוב הישנה, שמנסה למנוע ממיעוטים את הסיכוי לגדול ולהפוך לרוב". לדבריה, "מרצ התנגדה ומתנגדת להעלאת אחוז החסימה. אחוז חסימה של 2.5 מנדטים הוא גבוה דיו. מעבר לכך, צעד כזה ימנע ייצוג של מגזרים שונים בחברה הישראלית".

ומרץ היא במאת ההוכחה לעניין

תמיד היא הייתה המפלגה הקטנה שנאבקה על כניסתה לכנסת ורוב הפעמים הייתה על הגבול, ופתאום בבחירות האחרונות הם קיבלו 6 מנדטים ונהיו משמעותיים בכנסת הנוכחית. רק כך אפשר לגדול (אלא אם קוראים לך יאיר לפיד עם בלורית שער או נפתלי בנט עם כריזמה והבטחות למשהו חדש שמתחיל). אני רוצה גם להזכיר לבית היהודי שבבחירות הקודמות הם קיבלו סה"כ 3 מנדטים, כך שאם הם אכן חלק מהדואגים להסכם הזה שיזכרו מה היה להם בעבר, ממש לפני כמה חודשים מעטים. אז נכון, עכשיו יש להם כוח של 12 מנדטים אבל זה יכול להשתנות (ואני כבר לא יודע אם זה לא תרחיש הגיוני כבר בבחירות הבאות).

ואל תשכחחית הברזל

שהמפלגות הראשונות שנמחקות מהמהלך הזה, הינם מפלגות הערביות.

ולגבי איחוד של מפלגות ערביות, אידאולגית מרץ יותר קרובים ליהדות התורה בפן הדתי, ולעוצמה לישראל בפן המדיני. מאשר המפלגות הערביות זו לזו...

אם כל המטרה זה רק להוריד את המפלגות הערביותמרדכי

בס"ד

ניתן לעשות את זה בדרכים אחרות כמו לחוקק חוק הצהרת נאמנות וכו' 

לא בטוח שהורדת המפלגות הערביות תקטין את כוחם של..אדם כל שהוא

המצביעים הערבים, ייתכן שבמקום מפלגות אופוזיציה לא כ"כ משפיעות, נקבל מצב שבו כל גוש השמאל מתאמץ לזכות בקולות המצביעים הערבים ופועל בהתאם.

למה אתה חושב?בצלםאלוקים
גם עכשיו היה ברור שחייבים גוש חזקבצלםאלוקים

אבל יותר מדי אגו / פערים אידאולוגיים גם בתוך הגוש..

לכל מי שאמר שזה יפגע בערבים:מרדכי

בס"ד

ח"כ (לבינתיים) איברהים צרצור (י"ר סיעת רע"ם-תע"ל) עונה על הטענה הזאת ומסביר שהיא טעות, ולא רק זה, זה יעשה את ההפך:

למשתמשי רימון:

אומר שם צרצור שהוא ישמח אם יעלו את אחוז החסימה מכיוון שזה יגרום לכך שסוף סוף כל הרשימות הערביות יתאחדו לסיעה אחת וירוצו ביחד. הוא מוסיף שם ואומר שלא חייבים להגיע לשווין דעות וכל סיעה תוכל להמשיך לעסוק במה שהיא מאמינה היום בתוך הסיעה המאוחדת.

זה מה שיניב אמרבצלםאלוקים

אבל לדעתי זה יוצא מנקודת הנחה שגויה-

שהמפלגות הערביות אכן  יתאחדו.

והרי אם זה לא יצליח - החוק כן יפגע בהן!

וצרצור, הוא קול בודד- כי מס' ח"כים ערבים אחרים כן מתנגדים.

נכון, אבל זה ידרבן אותם להסכים עם צרצורמרדכי
ואתה תומך בחוק הזה למה?בצלםאלוקים

(אם אתה תומך)

אני ממש לא תומך בחוק הזה, להפך!מרדכי
אהה, אוקיבצלםאלוקים

אישית אני מתנגדת כמובן- דאגה למיעוט,

(שאני חלק ממנו.

החוק הזה עלול לפגוע בדמוקרטיה ולבטל מיעוטים )

צריך להשאירכישוף כושל

האחוז חסימה הנמוך עוזר לגיוון דעות

ולזה שלכל אזרח יש מפלגה שהוא מסכים איתה פחות או יותר

העלת אחוז החסימה= להכריח אנשים להצביע למפלגות שאינם תואמות את דעתום

וממילא זה יוריד את שיעור ההצבעה

לא טוב.דוסית גאה!

כי אז הערבים יתאחדו ויהיה להם יותר כוח..

כמה שיותר פיצול ככה יותר טוב...

אחוז החסימה ברימון?פייגליניזית

צוחק

נגד עוצמה לישראל לא יכנסומלך הפלאפל
ואם יהיו בחירות עכשיו - הם עובריםאם היית

ואם לא ישנו את אחוז החסימה בבחירות הבאות הם עוברים בגדול. הציבור שלהם מורכב מצעירים וגודל מאד. הם ממש לא היו רחוקים מאחוז החסימה (6000 קולות...)

זה ממש לא נכוןבצלםאלוקים

בנט הוא אלטרנטיבה לחילונים לאומיים, או לימין מתון.

מי שממש מצפה למלחמות על כל סנטימטר, מלחמות ללא פשרות- לא ימצא את זה אצל בנט.

נכון, אבל בנט גם לא מספיק מתאיםבצלםאלוקים
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך י"ב בניסן תשע"ג 21:28

אני חושבת שיש ציבור גדול שמאוכזבים מהמהלכים של בנט ואם היו היום בחירות הם היו עוברים לעוצמה לישראל.

ואני חושבת שיש ציבור ימני גדול שבנט לא מתאים לו מצד אחד, ועוצמה לישראל לא מתאימה לו מהצד השני..

ציבור שכן רוצה ימין יותר נחוש ולהוט ונאמן, אבל לא ימין של ליצנים ושל תהלוכות בכפרים ערביים.

ייתכן וזה ימין שיקח את פייגלין- כאלטרנטיבה לאי נחישות ועוצמה של בנט, ולשל בן ארי ושות'.

(או שאני טועה...0:  אחרי הכל  זה רק מה שאני חושבת..)

את שום כלום מול בן ארי.מוטיז

פשוט לא נספרת...

מה את עשית בחיים העלובים שלך לעומת בן ארי?? אה?-משה ר-אחרונה

חוצפנית!

שתגיעי לעשירית העשייה שלו למען עם ישראל וארץ ישראל יהיה לך את הזכות לחלק ציונים עד אז, עפר לפה שלך!!

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
בהחלטקורא נלהב לשעבראחרונה
לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1

מה אתם אומרים

באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?

שמתעדכן מהר.

לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)

רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
לכאורה רוטר, אבל יש שם המון קליקבייט, וגם תגובות רעילות בצורה קיצונית.
קודם כלoo

עדיף לא להתעדכן באקטואליה

כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים

אם אני רוצה להתעדכן

זה דרך הכותרות של רוטר סקופים

זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות 

לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני

יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון

וגם כמות עדכונים יומית משתנה

תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני

בלבד

אבל אני לא כזה מעורה

באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik

אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:

[DNS] Private DNS for Android 11+ block ads natively

אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznikאחרונה

מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש

החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה

מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד  @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.

יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה

נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי... 

(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)

אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
יש קצת הבדלים. שבוע אחרי שעלה פה מצב כהה עלה גם שם.
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
וביטויים בומבסטיים, סביב דברים של מה בכך.

אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.

לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+

יש בווצאפ חדשות משמחות

קבוצה

חדשות משמחות

ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.

ואתה יודע איפה שרק היתה התראה

אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן

אם הטיל עבר בנתיב אחר.

צופר - צבע אדום

וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"

במקומות בהם לא היתה אזעקה.

חוק עונש מוותידידיה כ

העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?

מאמר מומלץ - האם הגיעה השעה לעונש מוות למחבלים?עמית22

ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.

הייתם רוצים להשפיע יותר על מה שקורה במדינה?זיויק
מה המודל שלכם? ההשראה? הדוגמא שהייתם רוצים להיות?
לאחתול זמני

אין לי מושג מה נכון לעשות בשום תחום ויש כל־כך הרבה שיקולים שאיני חשוף אליהם.

אני משפיע טיפונת בתחומים הקטנים שהקב"ה מסר לי ודיי בזה.

הייתי רוצה להיות יותר כמו התנאים והאמוראים.

אני מקבל הרבה השראה מהרש"ר הירש, מהסבא מסלבודקה ומהאמרי אמת.

אין לך מושג מה לעשותזיויק
אבל יש לך מושג מה לא לעשות, לא?

למשל: לא מדינה פלסטינית, לא להכנע במלחמה, לא למדינת כל אזרחיה וכו וכו

תראה כן הייתי שמח אם בית המקדש היה נבנהחתול זמני

בדיוק על־פי נבואת יחזקאל והיינו מקריבים את כל הקורבנות שכתובים שם

אלא שברמה המעשית אני לא יודע להתמודד עם כל המערכת

אולי לתת דבר תורה או חיזוק קטן בבית הכנסת זה כן

יש הלכה שאין ממנים גרי צדק דיינים או מלכים או אחראים על הציבור לכן אני מעדיף את מקומי הקטן.

אתה גר?זיויק
וואו מעריץ
יס איי אם תנקסחתול זמני
הייתי רוצהoo

שיהיה פה יותר טוב

פנימה והחוצה

פנימה

יותר הרמוניה בין גווני הציבור

החוצה

הגנה טובה יותר על הגבולות

לא אני

אני לא פוליטיקאית ולא אשת צבא

אין לי השראה מאנשי ציבור או מאנשי מקצוע שאני לא מכירה אישית

מה שצריך זה אנשי מקצוע טובים יותר שיעשו עבודה טובה יותר

הן בפוליטיקה והן בכוחות הבטחון 

מקסיםזיויק
ודי אוטופי
מה אוטופיoo

שאנשים יעשו את העבודה שלהם

כן זה באמת ציפייה מוגזמת 

שיהיה טוב, הרמוניה וכו'זיויק
אולי @הרמוניה תעזור כאן 😃
חחח היי אני לא קשורה לפוליטיקההרמוניה

אני עוד מנסה לעשות שלום ביני לבין עצמי, לבין בוראי לבין הזולת

עד שאני אגיע לעשייה ציבורית יש עוד זמן

רבנים אנשי אמת זה ההשראה שלי 

זהו שמחתי לעזור כאן😁

מי למשל?זיויק
השמות שמורים במערכת.הרמוניהאחרונה
לא, כי אני לא דיקטטור באופיshaulreznik
ומה לעשות שבמדינה כמו ישראל רק דיקטטור (או סתם מנהיג מפחיד ועצבני כמו טראמפ) יכול לשנות דברים בצורה מהותית. להפוך לפוליטיקאי ממוצע ופעם בעשור לקדם איזו הצעת חוק משנית, זה המקסימום שאזרח רגיל מסוגל לעשות.
או חתרן ותחמן כמו היוריסטוקרטיהנקדימון
אבל לא ענית על השאלה בכלל.
התשובה: הייתי רוצה להשפיע, אבל אין סיכויshaulreznik
בגלל האווירה שנוצרה.
והשפעה על דעת קהל? זה דיקטטורה? חשבתי להפךזיויק
משה פייגלין במידה רבה, אבל לא מוחלטתמשה

כי הוא פוליטיקאי בינוני ומטה, אבל עם יכולת אדירה לקחת רעיונות, לנסח אותם ולהכניס אותם לעומק השיח.

חוץ מזה, יש לי את  הדרכים שלי להשפיע על העולם. אתה כותב באחת מהן.

פייגלין באמת השראהזיויק
מסכים. גם לגבי החסרונות. אבל מה ששלו שלו.

אולי יעניין אותך