לא חייבים לראות כל הזמן את השלילי.
ברגע שאחוז החסימה עולה, מפלגות קטנות חייבות להתאחד, כדי לא להימחק, וככה נוצרים גושים יציבים יחסית של מפלגות, עם למעלה מ5 חברי כנסת במפלגה, וככה, נימנע מצב שבו מפלגה קטנה בת 2 חברי כנסת לדוגמא, יכולה לקבל שר בממשלה רק כדי שתצטרף לקואליציה...
זה ברור שברגע שהמפלגות גדולות יותר, ככה יש צורך בפחות מפלגות בקואליציה, ובפחות סחטנות דוגמת לפיד, שנעשית בכל פעם מחדש.
ותאמינו או לא, ברגע שיעלו את אחוז החסימה, מפלגות שונות יגלו בעצם שההבדלים האידיאולוגיים ביניהן לא כל כך גדולות והן יכולות במאמץ ובהרבה סבלנות וענווה, להתאחד (וכן, חבר'ה, אני מדבר כאן אפילו על האיחוד ה"בלתי אפשרי" בין בן ארי לבין הבית היהודי, שאני - ועוד רבים כמותי - מקווים שבעתיד זה יתרחש. ולא, אם זה יעשה בצורה נכונה ובענווה משני הצדדים, אני מאמין שזה לא יגרום לבריחת מצביעים אלא להיפך. רק צריך טיפה להוריד את ההתלהמות כל אחד מהצד שלו...).
פלוס נוסף מהעלאת אחוז החסימה - אולי זה סוף סוף יפסיק את גל המפלגות הטרנדיות המגוחכות שכל פעם מחדש הוזות שהן יעברו את אחוז החסימה וממש "ישפיעו" בכנסת (ע"ע עלה ירוק/ארץ חדשה/כוח להשפיע וכו' וכו'...) ומה שהן גורמות זה רק לאיבוד קולות מיותר (הגיוני שמעל 200 אלף קולות ילכו לזבל רק בגלל הטיפשות של המפלגות האלו? זה מה שקרה בבחירות האחרונות!). וגם בהיבט הסביבתי זה יחסוך הרבה ליכלוך של פרסומות, פליירים, והרבה בילבול מוח מטעם מליארד מפלגות קטנטנות...
אז נכון שיש דמוקרטיה, אבל דמוקרטיה זה גם כשמצביעים בכנסת עבור חוק כגון זה, להעלות את אחוז החסימה, ואם רוב חברי הכנסת תומכים בחוק, אז הוא עובר - גם זה דמוקרטיה ולדעתי הענייה זה גם יעבור את מבחן בג"ץ (לא שאני יותר מידי מתלהב מהמוסד הזה אבל אם כבר...).
יום טוב!