אין יותר בגרויות!!!!!!!!!!!!!!!אברי
שמיניסטים/ות...
כנראה אנחנו הדפקות היחידות שעוד נעשה בגרויות עם כמות של יחידות.
נוכל לספר לילדים שלנו, מהאתם מתבכיינים על 4 בגרויות? אתם יודעים מה היה פעם???

(הרב,לדעת חלק מהאנשים) שי פירון, שר החינוך המיועד, הציג את החזון שלו. 4 בגרויות בלבד!!!!

מה דעתכם???
שי פירון לא יעביר את זה.. לא יתנו לו..חג'דומט
אני במקומך הייתי בוכהמרדכי

בס"ד

חוץ מי זה שזה לא השינוי היחיד שהוא מתכוון לעשות. ה' ירחם!!!

אבל מה יהיה במקום זה?שִׁירָה

איך אנחנו הצוציקים של הדור החדש |אחת קטנה| נלך לעבוד??

השאלה האמתית היא לגבי הברית החדשהמרדכי

בס"ד

(הברית החדשה = הברית בין בנט ללפיד)

האם ההליכה המשותפת בין המפלגות היא רק עד לסגירת הממשלה או גם אחר כך?

מאי נפקא מינא? (למה זה משנה?)

אם זה גם יהיה אחרי הבחירות אז או שהבית היהודי יאלצו לפרק את הברית (דבר שיפגע מאוד בין בעניין הישיבות ובין בעניין א"י) או שהם יתמכו בחוק הזה. ואם כך כל מה שלפיד ושי פרון צריכים זה עוד 30 ח"כים שיצביעו בד החוק ואז יש רוב (30 בגלל ש- 19 ח"כים מיש עתיד + 12 מהבית היהודי = 31 ח"כים). אומנם זה הזוי, אבל זה אפשרי שהם יגיעו למצב כזה, במיוחד אם הם ימשיכו לשחק במשחקים שהם משחקים עם ביבי ממש בדקות אלו

באופן רשמי הברית היא עד סגירת הממשלהחג'דומט

בכ"מ היא דבר גאוני!!

באפון רשמי, אבל בפועל אני צדקתי (לצערי)מרדכי

בס"ד

בכירים ביש עתיד ובבית היהודי: נפעל כסיעה אחת בקואליציה

בניגוד להערכות נתניהו כי הברית תסתיים לאחר הרכבת הממשלה, מבהירים בכירים בסביבת לפיד ובנט כי התיאום ימשך. "כל עוד אנחנו רואים עין בעין אין סיבה להפסיק את הברית", אמר גורם ביש עתיד.

תניהו התבטא לא פעם בשיחות סגורות כי אחד הדברים ששכנעו אותו להפסיק את הניסיונות לפירוק ברית לפיד-בנט הייתה ההבנה שהברית מסתיימת ברגע השבעת הממשלה. ולכן, סביר להניח שנתניהו לא יאהב לשמוע כי בכירים בבית היהודי וביש עתיד כבר אומרים כי אין שום כוונה להפסיק את הברית ואת שיתוף הפעולה בין המפלגות עם תחילת עבודת הממשלה. 

"ההיגיון של השותפות הזאת היא שכל עוד אנחנו רואים דברים עין בעין אין סיבה להפסיק את הברית", הסביר בכיר ביש עתיד. "כרגע לא נראות מחלוקות משמעותיות ולכן זה יימשך". בכיר אחר ביש עתיד אמר אמש דברים דומים. "יהיה שיתוף פעולה ללא ספק", הבהיר . "יש תיאום ושיתוף פעולה אמיתי ועמוק. יש בינינו הרבה הסכמות בלא מעט נושאים". 

בכיר בבית היהודי אף הגדיר את שיתוף הפעולה העתידי כ"קרוב מאוד להתנהלות של סיעה אחת בכנסת". לדבריו , "הנושאים הכלכליים, החברתיים והאזרחיים הם משותפים לשתי המפלגות, ולכן נעבוד ביחד כדי לקדם אותם". 

"נתניהו הוא הגורם שמאחד את שתי הסיעות", אמר גורם בבית היהודי. "אף מפלגה לא תיתן למפלגה השנייה לצאת מהקואליציה בלעדיה. צריך להבין שנוצר כאן משהו מאוד ייחודי".

(מקור: nrg. כמו כן זוהי הכותרת הראשית של העיתון מעריב מהבוקר)

בנט הוא האיש מקצוע כאן. אני סומך עליו ב100%חג'דומטאחרונה
לא נראלי יתנו לו!!!!הודה גולדה=)
לא הבנתם את התרגיל שלו... הוא לא מבטל את הבגרויות.אברי
הוא משנה את תוכנית הלימודים ל4 בגרויות בלבד.
מתמטיקה
אנגלית
תנך
אזרחות
אה כן? וזה משמח?ענבל
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך ד' בניסן תשע"ג 14:02

בס"ד

איפה היסטוריה?
איפה לשון?
איפה תושבע?

אני הייתי בוכה.
את כל המקצועות החשובים באמת במיוחד לנו כדתיים ובכללי לנו כיהודים הוא רוצה להוריד...
אם הוא יעשה את זה לפחות אני אבין למה ניראה רע.

מסכימה עם כל מילה...!!לולית10
(ולמה לו כן אפשר לקרוא ככה?מרימוש!

את לא חייבת להסכים איתו אבל בהחלט יש מה להעריך ולא צריך לקרוא לו ככה.לדעתי.)

אני לא יודעת מה טוב ומה רע אבל מה שהוא מנסה להשיג בזה זה פחות התעסקות כל  הזמן בידע

וקצת יותר התעסקות בחינוך ובאנשים.הוא לא רוצה שלא ילמדו את זה,רק שזה לא יהיה הדבר היחיד שמדברים עליו בכיתות הגבוהות.

לדעתי יש לי הרבה סיבות למה כן.ענבל
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך ד' בניסן תשע"ג 14:03
אני עדיין לא מסכימה איתך אבל גם לא נראה לי נסכים..מרימוש!

פשוט אני לא אוהבת את כל הרעיון הזה של לכנות אנשים בשמות.

במיוחד שה לא תורם לך כלום להגיד את זה.~מישי~

בכלל אני שונאת את המילה פסיכי היא נורא שחצנית. (ברור לי שלא התכוונת אבל כך זה יוצא הוא פסיכי ואת נורא חכמה.. כאילו די.. ) ותפסיקו לחשוב שהוא רוצה לפגוע בעולם התורה ושהוא לא רב. זה באמת מוציא אותי מדעתי למרות שאני ממש לא שמחה שהוא בפוליטיקה ואני מפחדת שהיא עלולה להפיל אותו ולגורם לו להחליט החלטות לא נכונות. (יש להדגיש שלפני כניסתו לפוליטיקה לא באמת ידעתי עליו מי יודע מה אז זה לא שאני הסנגורית הטבעית עליו- הוא לא הרב שלי ואני אינני מסכימה איתו בנושאים רבים.).

אממ מישי..אברי
הבנאדם הקים את הישיבת הסדר של פ"ת... ובשניה שהוא נבחר לכנסת הוא קרא נגד ישיבות ההסדר... את באמת מצדדת באחד כזה?
לאברי- אני לא מצדדת בו אבל גם לא במה שאומרים עליו~מישי~

ככלל-אני נגד לשון הרע.. (כי אם זה הי לתועלת אוקי אבל ממילא אתה לא משפיע שכהוא זה על מהלכיו וגם לא אם הוא יכנס או לא בממשלה הבאה כי ממילא אין לו פה תומכים למיטב ידיעתי).

והכי גרוע זה שביטול את הבגרות בגמראמרדכי

בס"ד

יש הרבה מקומות שלומדים גמרא רק בגלל שזה לבגרות, עכשיו גם את זה לא ילמדו... ועוד קוראים לו רב...

ושוב-הוא לא אמר שלא ילמדו או ייבחנו.רק לא במתכונתמרימוש!

של בגרות.

נכון -מרדכי

בס"ד

אבל אם זה לא יהיה מקצוע לבגרות ישנם מקומות שישמחו לוותר על זה ולא יילמדו את זה

תעשי טובה- אם זה לא יהיה לבגרות מי ילמד את זה בדיולולית10

בדיוק?!

מסכים איתכם שהוא לא עושה טוב - בקשר לגמראozd

אצלנו לא עושים בגרות מגמרא מהשנה - מאידאל...

טוב מאוד.בחורצ'יק
זה מעולה שיבטלו את הבגרות בגמרא!!!אברי
סופסוף מי שיילמד זה יהיה אשכרה בשביל ללמוד...!
מצד שני ילמדו פחות..~מישי~

ומתוך שלא לשמה-בא לשמה. אבל זה באמת ענין קשה-האמת כדאי לבטל בגרויות במקצועות קודש על מנת שילמדו לשמה וגם יוכלו ללמוד כמו שצריך-להעמיק ולא ללמוד רק "מה שצריך לבגרות"-בלי דיונים, בלי לנסות לברר, להעמיק בחומר הנלמד מעבר לבסיסי כדי להבין. (או כדי להצליח במבחן).

אתיודעת מה זה עושה?????אברי
יש כאלה ששורפים את הגמרא יחד עם המחברת חשבון ושונאים ללמוד גמרא בגלל הבגרויות האלה!!!! (רציני)
מסכימה.~מישי~

צריך להפחית במס' השאלונים. כלומר נניח שאלון אחד לכל מקצוע שיכלול את כל החומר (גג שנים- במקצועות עם יותר חומר). אבל מאוד לא טוב להפחית את כמות המקצועות שנבחנים עליהםן בבגרות.

אגב לגבי הסטוריה ולשון אני שמעתי שהוא דווקא לא רוצה להוריד (לפחות את לשון..).

בכל מקרה זה נראה לי רעיון רע אבל בכל זאת לקרוא לו פסיכי קצת לא יפה. הוא חושב שאם יתרכזו בחינוך התלמידים ילמדו למרות שהם לא יבחנו על זה. כלומר הוא לא מתכוון שלא ילמדו מקצועות נוספים אלא שלא יבחנו עליהם אבל זה לא נראה לי יעבוד וזה פשוט לא טוב להוריד במס' המקצועות שנבחנים עליהם אבל עדיין לקרוא לו פסיכי זה נראה לי שחצני ולא יפה. (במיוחד שהוא עובד הרבה שנים בתחום החינוך וזה אפילו היה החינוך הדתי (ניהול ישיבה ואולפנא) אז גם אם זה נראה לי רעיון רע אני לא אגיד שהוא פסיכי\לא מבין כלום\רוצה להוריד את כל מה שחשוב לנו כיהודים וכד')

לדעתי~מישי~

צריך בהחלט להקטין את מספר הבגרויות אך לא את מספר מקצועות הלימוד. יתכן שגם במקצועות מסוימים צריכים להוריד את כמות החומר (לדוג' מתמטיקה, מגמה) ומנגד אולי במקצועות אחרים להוסיף חומר (ספרות, מחשבת ישראל ועוד).

למרדכי-על אף החששות שלי- אני חושבת שזה מוגזם להגיד את זה ככה בכ"ז הוא רב בישראל וחייבים בכבודו. ואל תגיד לגביהדירות לערבים- בהתחלה האמת זה באמת עצבן אותי אבל חשבתי על זה שוב ואני בספק אם מה שאומרים שהוא אמר (שהוא אמר שזו ההלכה אבל זו לא דעתו) זה אמת. קשה לי להאמין שהוא היה אומר ההלכה זו לא דעתי זה נראה חסר הגיון. הוא רב והוא רואה את התורה כמחייבת וכך הוא הגיע להיות ראש ישיבה, לא כי התורה לא היתה חשובה לו ח"ו ותפסיקו לחרטט.

ראש אולפנה, לא ישיבה כמדומני.ענבל
למיטב ידיעתי הוא היה גם זה וגם זה.~מישי~

בכל מקרה- מרדכי-אני מסכימה שזה יגרום לזה שלא ילמדו ולכן זה בעייתי. הוא כנראה חושב שזה לא יגרום לכך שלא ילמדו אלא יחנך אנשים ללמוד לא רק בשביל מקצוע. לדעתי הוא טועה אבל זה לא אומר שלא אכפת לו ממקצועות קודש ח"ו והאמת שאמירה כמו: "ועוד קוראים לו רב"-ממש מעצבנת אותי. וודאי שאינני מסכימה עם הרבה מדעותיו אבל אני בהחלט מאמינה שהוא עושה זאת מתוך בירור מתוך אמונה שזה באמת מה שכדאי לעשות מנק' מבט יהודית דתית-שהוא חושב שזה באמת דבר טוב. ודי לקבוע לרבנים ציונים. (בשורוק.. למקרה שזה לא ברור.). 

אחות של דניאלהדניאלהה

לפי דעתי צריך שיהיה:

5 יחידות של יהדות- שיקיפו את החומר בתנ"ך, תושבע ומחשבת ישראל.

מתמטיקה כל אחד כמה יחידות שהוא רוצה

אנגלית (כמעט לכל עבודה היום צריך לדעת אנגלית וזו השפה ששולטת בעולם)

ו 5 יחידות של ישראל שיכללו לשון, אזרחות והיסטוריה.

מגמה- 5 יחידות באיזה נושא שרוצים לא צריך שיהיה חובה.

זהו.

תורה, מחשבת, תושב"ע- צריך ללמוד בשביל הלמידה ולא בשביל הבגרות.  

אני מהפלאפון אז...יהודי אוהב אמת
אני לא אכתוב את כל תגובתי רק אגיב בקצרה לאברי ומנהלת הפורום
אברי- אתה מסתכל על זה בראיה מאוד מצומצמת של שמיניסט שעצבני על כך אך ז הנ אחד הדברים הכי נוראים שיכולים להיות!!! אם באמת הרב (כן הוא רב!!!) שי פירון יהיה שר החינוך זאת תהיה אחת הטעויות הכי גדולות שקרו אי פעם בממשלה אני אישית מבסוט למידי מגדעון סער...

ולמנהלת- אני מבין שאת כועסת אך צריך עדין לזכור שזה רב ולא ראוי לדבר ולכנות רב בכינוים שכאלה...
יהודי.. כפרה עליך..אברי
אני לא עצבני.. להפך אני שמח... היה לי תיכנון לעבוד על בגרות ענקית בשנה הבאה של איזה 44 יחידות ואני לא אצטרך... זה טוב לי ולכולם...!!!

אני אישית גם מבסוט מסער. הוא אדם ערכי ומסור מאוד.

ומה שאמרת לעינבל... אתה יודע חצי מהפסקים שלו לפני הבחירות? ואיך הם השתנו אחריהם??? אדם שלא נשאר בעמדת תורה שהיה בה לפני זה אלא זז טיפה שמאלה להתאים את דעותיו לקו המפלגה בה הוא יושב איננו רב.
הסמכות לפסיקה בימינו יכולה להינתן גם לחילוני בעל ידע או אפילו מגוייר רפורמי בעל ידע מספק(!)
הבגרויות לא יהיו ככה יותר מרוכזות?מירי ט.

הם ידחסו מלא חומר בכל בגרות...זה יהיה סיוט, לא?

אבל זה יהיה הבגרויות היחידות שתצטרכי לעשות ....אברי
וואי, על זה אני חייבת להגיב..נושי104

אוקי, אני בעיקרון לא אומרת על דברים שהם דפוקים, אבל זה באמת דפוק. באמת!

ולמה -

קודם כל , לא יהיה לנוער מה לעשות. תחשבו , היום , שיש לימודים , ויש מסגרת - אנשים לא לומדים , אז שיהיו 4 בגרויות ? כאילו וואלה , למקצועות שאין בהם בגרות - אני לא באה.. אז יהיו רק 4 מקצועות - שוואלה נרגיש מחוייבים לבוא אליהם , וכל השאר - מממ נשתעמם או לוידת מה . עכשיו סבבה , יהיו כאלה שינצלו את זה ללכת להתנדב , לעשייה - וכאלה , אבל מה עם כל השאר ? שצריכים את המסגרת הזאתי שתחזיק אותם ? אז כאילו כל הבאסה ..

דבר שני , המקצועות שצריכים לחיים זה לא רק מתמטיקה ואנגלית ! יש כל מיני דברים , שזה ידע בסיסי כזה ..  מה עם הסטוריה ? ביולוגיה ? תושב"ע? וכל אלה ..  לא נלמד אותם ? ואני אומרת לכם , בתור הילדה שמזה לא באה לשיעורים, ולא מסכמת, והשיעור היחיד שאני אוהבת , זה - חופשי . אבל אין מה לעשות , זה דברים חשובים !

ועוד דבר , סתם , אם הדבר הזה יעבור , נגיד מנהל , אז יהיה שווה לו לעשות 10 שעות מתמטיקה בשבוע , לשון רק 2 . נכון ? מה שאומר , שפתאום , למלאא מורים לא יהיה עבודה ! כי לא יהיה שווה למנהלים להחזיק מורים סתם , שבמילא זה אפילו לא לבגרות ..

אז טוב שחצי מהמדינה בערך תהיה מחוסרי עבודה ..

ובכלל , רק לתאר אז כמה שעות שיהיו בכל מקצוע .. מי מסוגל לשבת יותר מ-5\6 שעות בשבוע ללמוד מתמטיקה ? נורא .

מה שאת אומרת על זה שלנוערלא יהיה מה לעשות-מרימוש!

זה בדיוק בגלל שהתרגלנו למצב שעכשיו-לומדים בשביל הבגרות,אין טיפה של אימון.הרב שי פירון רוצה לחנך אנשים ולא תלמידים מצויינים.ואם מכיתהז' אתה יודע שבגרויות זה לא הדבר היחיד שמעניין את המורים שלך,אז גם בי"א אתה תרצה יותר להיכנס לשיעור שאין בו בגרות.

וברור שזה לא הולך להשתנות מיד,אם בכלל. 

דעתי -טובי =][=

למרות הדעה של חלקכם - אני חושבת שזה יכול להיות רעיון גאוני!

הגרסה קיום רק משניאה עלינו את החומר. מצטערת.. אני לומדת נטו לבגרות. ושוכחת הכל..

זאת הדרך הטובה?!

בכלל - בית הספר קיום זה בכלל דבר מעוות. במקום לרצות ללמוד, אנחנו רק רוצים להתחמק מיזה.

הלוואי ותהיה אפשרות לשנות אותו מהיסוד. לגרום ללמידה להיות הרבה יותר אטרקטיבית. מענינת. חלק מהמורים ביכלל לא מתענינים בחומר שלהם.. וסתם מדקלמים את החומר מהמיקוד.

אולי אפשר לתת אופציה ללמידה עצמאית, או בעזרת כל מיני כלים יותר מענינים מאשר סיכום כל החומר עד לבגרות.

אולי שווה שיהיה ציון שנתי בכל שאר המקצועות [חוץ מה4 של הבגרות.] ובכך, אולי המורים יוכלו באמת ללמד בלי לדחוס כמה שיותר חומר שאחר כך נשכח אחרי יומים.

למרות שגם זה כניראה לא הפתרון.. בקיצור צריך למצוא משהו אחר!

או סתם דוגמא - בחמישית שישית נעשה את כל הבגרויות ובשבעית שמינית מדרשה חובה. נלמד יהדות. ובנוגע לזמן פנוי - זה לא יהיה מסובך להוסיף כמה שיעורי נתינה לקהילה במערכת.

גם לדעתי עדיף לעשות את רוב הבגרויות חמישית שישית~מישי~

ולהשאיר מעט לשביעית שמינית..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך