כנראה אנחנו הדפקות היחידות שעוד נעשה בגרויות עם כמות של יחידות.
נוכל לספר לילדים שלנו, מהאתם מתבכיינים על 4 בגרויות? אתם יודעים מה היה פעם???
(הרב,לדעת חלק מהאנשים) שי פירון, שר החינוך המיועד, הציג את החזון שלו. 4 בגרויות בלבד!!!!
מה דעתכם???

בס"ד
חוץ מי זה שזה לא השינוי היחיד שהוא מתכוון לעשות. ה' ירחם!!!
איך אנחנו הצוציקים של הדור החדש |אחת קטנה| נלך לעבוד??
בס"ד
(הברית החדשה = הברית בין בנט ללפיד)
האם ההליכה המשותפת בין המפלגות היא רק עד לסגירת הממשלה או גם אחר כך?
מאי נפקא מינא? (למה זה משנה?)
אם זה גם יהיה אחרי הבחירות אז או שהבית היהודי יאלצו לפרק את הברית (דבר שיפגע מאוד בין בעניין הישיבות ובין בעניין א"י) או שהם יתמכו בחוק הזה. ואם כך כל מה שלפיד ושי פרון צריכים זה עוד 30 ח"כים שיצביעו בד החוק ואז יש רוב (30 בגלל ש- 19 ח"כים מיש עתיד + 12 מהבית היהודי = 31 ח"כים). אומנם זה הזוי, אבל זה אפשרי שהם יגיעו למצב כזה, במיוחד אם הם ימשיכו לשחק במשחקים שהם משחקים עם ביבי ממש בדקות אלו
בכ"מ היא דבר גאוני!!
בס"ד
תניהו התבטא לא פעם בשיחות סגורות כי אחד הדברים ששכנעו אותו להפסיק את הניסיונות לפירוק ברית לפיד-בנט הייתה ההבנה שהברית מסתיימת ברגע השבעת הממשלה. ולכן, סביר להניח שנתניהו לא יאהב לשמוע כי בכירים בבית היהודי וביש עתיד כבר אומרים כי אין שום כוונה להפסיק את הברית ואת שיתוף הפעולה בין המפלגות עם תחילת עבודת הממשלה.
"ההיגיון של השותפות הזאת היא שכל עוד אנחנו רואים דברים עין בעין אין סיבה להפסיק את הברית", הסביר בכיר ביש עתיד. "כרגע לא נראות מחלוקות משמעותיות ולכן זה יימשך". בכיר אחר ביש עתיד אמר אמש דברים דומים. "יהיה שיתוף פעולה ללא ספק", הבהיר . "יש תיאום ושיתוף פעולה אמיתי ועמוק. יש בינינו הרבה הסכמות בלא מעט נושאים".
בכיר בבית היהודי אף הגדיר את שיתוף הפעולה העתידי כ"קרוב מאוד להתנהלות של סיעה אחת בכנסת". לדבריו , "הנושאים הכלכליים, החברתיים והאזרחיים הם משותפים לשתי המפלגות, ולכן נעבוד ביחד כדי לקדם אותם".
"נתניהו הוא הגורם שמאחד את שתי הסיעות", אמר גורם בבית היהודי. "אף מפלגה לא תיתן למפלגה השנייה לצאת מהקואליציה בלעדיה. צריך להבין שנוצר כאן משהו מאוד ייחודי".
(מקור: nrg. כמו כן זוהי הכותרת הראשית של העיתון מעריב מהבוקר)
בס"ד
איפה היסטוריה?
איפה לשון?
איפה תושבע?
אני הייתי בוכה.
את כל המקצועות החשובים באמת במיוחד לנו כדתיים ובכללי לנו כיהודים הוא רוצה להוריד...
אם הוא יעשה את זה לפחות אני אבין למה ניראה רע.
את לא חייבת להסכים איתו אבל בהחלט יש מה להעריך ולא צריך לקרוא לו ככה.לדעתי.)
אני לא יודעת מה טוב ומה רע אבל מה שהוא מנסה להשיג בזה זה פחות התעסקות כל הזמן בידע
וקצת יותר התעסקות בחינוך ובאנשים.הוא לא רוצה שלא ילמדו את זה,רק שזה לא יהיה הדבר היחיד שמדברים עליו בכיתות הגבוהות.
פשוט אני לא אוהבת את כל הרעיון הזה של לכנות אנשים בשמות.
בכלל אני שונאת את המילה פסיכי היא נורא שחצנית. (ברור לי שלא התכוונת אבל כך זה יוצא הוא פסיכי ואת נורא חכמה.. כאילו די.. ) ותפסיקו לחשוב שהוא רוצה לפגוע בעולם התורה ושהוא לא רב. זה באמת מוציא אותי מדעתי למרות שאני ממש לא שמחה שהוא בפוליטיקה ואני מפחדת שהיא עלולה להפיל אותו ולגורם לו להחליט החלטות לא נכונות. (יש להדגיש שלפני כניסתו לפוליטיקה לא באמת ידעתי עליו מי יודע מה אז זה לא שאני הסנגורית הטבעית עליו- הוא לא הרב שלי ואני אינני מסכימה איתו בנושאים רבים.).
ככלל-אני נגד לשון הרע..
(כי אם זה הי לתועלת אוקי אבל ממילא אתה לא משפיע שכהוא זה על מהלכיו וגם לא אם הוא יכנס או לא בממשלה הבאה כי ממילא אין לו פה תומכים למיטב ידיעתי).
בס"ד
יש הרבה מקומות שלומדים גמרא רק בגלל שזה לבגרות, עכשיו גם את זה לא ילמדו... ועוד קוראים לו רב...
של בגרות.
בס"ד
אבל אם זה לא יהיה מקצוע לבגרות ישנם מקומות שישמחו לוותר על זה ולא יילמדו את זה
בדיוק?!
אצלנו לא עושים בגרות מגמרא מהשנה - מאידאל...
ומתוך שלא לשמה-בא לשמה. אבל זה באמת ענין קשה-האמת כדאי לבטל בגרויות במקצועות קודש על מנת שילמדו לשמה וגם יוכלו ללמוד כמו שצריך-להעמיק ולא ללמוד רק "מה שצריך לבגרות"-בלי דיונים, בלי לנסות לברר, להעמיק בחומר הנלמד מעבר לבסיסי כדי להבין. (או כדי להצליח במבחן).
צריך להפחית במס' השאלונים. כלומר נניח שאלון אחד לכל מקצוע שיכלול את כל החומר (גג שנים- במקצועות עם יותר חומר). אבל מאוד לא טוב להפחית את כמות המקצועות שנבחנים עליהםן בבגרות.
אגב לגבי הסטוריה ולשון אני שמעתי שהוא דווקא לא רוצה להוריד (לפחות את לשון..).
בכל מקרה זה נראה לי רעיון רע אבל בכל זאת לקרוא לו פסיכי קצת לא יפה. הוא חושב שאם יתרכזו בחינוך התלמידים ילמדו למרות שהם לא יבחנו על זה. כלומר הוא לא מתכוון שלא ילמדו מקצועות נוספים אלא שלא יבחנו עליהם אבל זה לא נראה לי יעבוד וזה פשוט לא טוב להוריד במס' המקצועות שנבחנים עליהם אבל עדיין לקרוא לו פסיכי זה נראה לי שחצני ולא יפה. (במיוחד שהוא עובד הרבה שנים בתחום החינוך וזה אפילו היה החינוך הדתי (ניהול ישיבה ואולפנא) אז גם אם זה נראה לי רעיון רע אני לא אגיד שהוא פסיכי\לא מבין כלום\רוצה להוריד את כל מה שחשוב לנו כיהודים וכד')
צריך בהחלט להקטין את מספר הבגרויות אך לא את מספר מקצועות הלימוד. יתכן שגם במקצועות מסוימים צריכים להוריד את כמות החומר (לדוג' מתמטיקה, מגמה) ומנגד אולי במקצועות אחרים להוסיף חומר (ספרות, מחשבת ישראל ועוד).
למרדכי-על אף החששות שלי- אני חושבת שזה מוגזם להגיד את זה ככה בכ"ז הוא רב בישראל וחייבים בכבודו. ואל תגיד לגביהדירות לערבים- בהתחלה האמת זה באמת עצבן אותי אבל חשבתי על זה שוב ואני בספק אם מה שאומרים שהוא אמר (שהוא אמר שזו ההלכה אבל זו לא דעתו) זה אמת. קשה לי להאמין שהוא היה אומר ההלכה זו לא דעתי זה נראה חסר הגיון. הוא רב והוא רואה את התורה כמחייבת וכך הוא הגיע להיות ראש ישיבה, לא כי התורה לא היתה חשובה לו ח"ו ותפסיקו לחרטט.
בכל מקרה- מרדכי-אני מסכימה שזה יגרום לזה שלא ילמדו ולכן זה בעייתי. הוא כנראה חושב שזה לא יגרום לכך שלא ילמדו אלא יחנך אנשים ללמוד לא רק בשביל מקצוע. לדעתי הוא טועה אבל זה לא אומר שלא אכפת לו ממקצועות קודש ח"ו והאמת שאמירה כמו: "ועוד קוראים לו רב"-ממש מעצבנת אותי. וודאי שאינני מסכימה עם הרבה מדעותיו אבל אני בהחלט מאמינה שהוא עושה זאת מתוך בירור מתוך אמונה שזה באמת מה שכדאי לעשות מנק' מבט יהודית דתית-שהוא חושב שזה באמת דבר טוב. ודי לקבוע לרבנים ציונים. (בשורוק.. למקרה שזה לא ברור.).
לפי דעתי צריך שיהיה:
5 יחידות של יהדות- שיקיפו את החומר בתנ"ך, תושבע ומחשבת ישראל.
מתמטיקה כל אחד כמה יחידות שהוא רוצה
אנגלית (כמעט לכל עבודה היום צריך לדעת אנגלית וזו השפה ששולטת בעולם)
ו 5 יחידות של ישראל שיכללו לשון, אזרחות והיסטוריה.
מגמה- 5 יחידות באיזה נושא שרוצים לא צריך שיהיה חובה.
זהו.
תורה, מחשבת, תושב"ע- צריך ללמוד בשביל הלמידה ולא בשביל הבגרות.
הם ידחסו מלא חומר בכל בגרות...זה יהיה סיוט, לא?
אוקי, אני בעיקרון לא אומרת על דברים שהם דפוקים, אבל זה באמת דפוק. באמת!
ולמה -
קודם כל , לא יהיה לנוער מה לעשות. תחשבו , היום , שיש לימודים , ויש מסגרת - אנשים לא לומדים , אז שיהיו 4 בגרויות ? כאילו וואלה , למקצועות שאין בהם בגרות - אני לא באה.. אז יהיו רק 4 מקצועות - שוואלה נרגיש מחוייבים לבוא אליהם , וכל השאר - מממ נשתעמם או לוידת מה . עכשיו סבבה , יהיו כאלה שינצלו את זה ללכת להתנדב , לעשייה - וכאלה , אבל מה עם כל השאר ? שצריכים את המסגרת הזאתי שתחזיק אותם ? אז כאילו כל הבאסה ..
דבר שני , המקצועות שצריכים לחיים זה לא רק מתמטיקה ואנגלית ! יש כל מיני דברים , שזה ידע בסיסי כזה .. מה עם הסטוריה ? ביולוגיה ? תושב"ע? וכל אלה .. לא נלמד אותם ? ואני אומרת לכם , בתור הילדה שמזה לא באה לשיעורים, ולא מסכמת, והשיעור היחיד שאני אוהבת , זה - חופשי . אבל אין מה לעשות , זה דברים חשובים !
ועוד דבר , סתם , אם הדבר הזה יעבור , נגיד מנהל , אז יהיה שווה לו לעשות 10 שעות מתמטיקה בשבוע , לשון רק 2 . נכון ? מה שאומר , שפתאום , למלאא מורים לא יהיה עבודה ! כי לא יהיה שווה למנהלים להחזיק מורים סתם , שבמילא זה אפילו לא לבגרות ..
אז טוב שחצי מהמדינה בערך תהיה מחוסרי עבודה ..
ובכלל , רק לתאר אז כמה שעות שיהיו בכל מקצוע .. מי מסוגל לשבת יותר מ-5\6 שעות בשבוע ללמוד מתמטיקה ? נורא . 
זה בדיוק בגלל שהתרגלנו למצב שעכשיו-לומדים בשביל הבגרות,אין טיפה של אימון.הרב שי פירון רוצה לחנך אנשים ולא תלמידים מצויינים.ואם מכיתהז' אתה יודע שבגרויות זה לא הדבר היחיד שמעניין את המורים שלך,אז גם בי"א אתה תרצה יותר להיכנס לשיעור שאין בו בגרות.
וברור שזה לא הולך להשתנות מיד,אם בכלל.
למרות הדעה של חלקכם - אני חושבת שזה יכול להיות רעיון גאוני!
הגרסה קיום רק משניאה עלינו את החומר. מצטערת.. אני לומדת נטו לבגרות. ושוכחת הכל..
זאת הדרך הטובה?!
בכלל - בית הספר קיום זה בכלל דבר מעוות. במקום לרצות ללמוד, אנחנו רק רוצים להתחמק מיזה.
הלוואי ותהיה אפשרות לשנות אותו מהיסוד. לגרום ללמידה להיות הרבה יותר אטרקטיבית. מענינת. חלק מהמורים ביכלל לא מתענינים בחומר שלהם.. וסתם מדקלמים את החומר מהמיקוד.
אולי אפשר לתת אופציה ללמידה עצמאית, או בעזרת כל מיני כלים יותר מענינים מאשר סיכום כל החומר עד לבגרות.
אולי שווה שיהיה ציון שנתי בכל שאר המקצועות [חוץ מה4 של הבגרות.] ובכך, אולי המורים יוכלו באמת ללמד בלי לדחוס כמה שיותר חומר שאחר כך נשכח אחרי יומים.
למרות שגם זה כניראה לא הפתרון.. בקיצור צריך למצוא משהו אחר!
או סתם דוגמא - בחמישית שישית נעשה את כל הבגרויות ובשבעית שמינית מדרשה חובה. נלמד יהדות. ובנוגע לזמן פנוי - זה לא יהיה מסובך להוסיף כמה שיעורי נתינה לקהילה במערכת.
ולהשאיר מעט לשביעית שמינית..
והצלחה רבה לכולנו בשנת הלימודים האחרונה במערכת החינוך, תפילה לשנה שקטה ומוצלחת, בלי הפרעות, בלי מלחמות ומחלות ומגפות …
דווקא יהיה משעמם בלי מלחמות 😅
אבל שיהיו רק מלחמות טובות עם ניצחון שלנו בעה
חח מאז כיתה ו בערך לא למדנו נורמאלי (שנה רצוף)
ובטח גם התחדשת בבגדים חדשים - אז גם ברכות על זה 🥻
ובעוד מקצועות - ברור שאמורים ללמוד הרבה חומר חדש ומאוד רלוונטי לבגרויות
2 אדר אז לומדים עד שבט כזה חח
ואגב גם מי שעושה 4 יחל עדיין לומד😅😅
אבל רואים תסוף באופק(;
קשוח 5 יחל לא?...
*תגובה לGini פשוט קפץ למטה
המתמטיים ואת רכישת מיומנויות הטכניקה של התמודדות עם השאלות וההגעה לפתרונות.
היופי במתמטיקה שלא צריך לזכור טונות של חומר בע"פ, כמו במקצועות הומניים, אלא לרכוש הבנה ומיומנות באמצעות המון המון תרגול, ואז די מהר מצליחים להתמודד עם כל בעיה שצריך לפתור.
ותודה על איחולי ההצלחה!
מטורף, תגיע רחוק
אני דווקא ההפך- לא אוהבת לחשוב
ומעדיפה לזכור (;
לזכור הרבה בע"פ - שפות זרות
זה ממש קריטי ברכישת שליטה בשפות אחרות מאשר שפת אם
זה היה ככה עוזר באנגליתת
בטח מתישהו ימצאו מכשיר שמחדיר למח שפות
זיכרון חיצוני למוח, כמו למחשב (דיסק און קי)
ואז אפשר יהיה לטעון באותו רכיב המון מידע שיהיה זמין מיידית למוח שלנו.
(כמו שיש כבר פתרונות טכנולוגיים ביו-רפואיים אחרים שמתחברים למערכות ביולוגיות בגוף, למשל קוצב לב, משאבת אינסולין, רשתית מלאכותית, שתל שבלול באוזן)
ואם לא עכשיו, ערב ראש השנה והאיחולים לשנה החדשה, מתי כן מתאים לפנטז על העתיד?

אתם תשרדו את זה, ויום אחד זה יגמר
ו--בסוף שנה נשיר בשנה הבאה נשב על המרפסת ואתם תעשו בגרויות😅
לשרשור הזה
(כרגע טנטטיבית ל 1/7/2027)
לילה טוב ובהצלחה לכולנו !
זרקו כמה בכל שאלה, ככה נתקדם טוב
לפחות בורקסים ורוגעלכים כן

חטיף?
צומח מהאדמה?
היה פעם הולך על האדמה?
מטוגן?
מבושל?
מטוגן
יענו על זה תענה:
לא
כן
לא
מכינים את זה בבית?
זה ארוז בדרך כלל?
שניצלים?
זה משו יחסית בריא? (אפילו שמטוגן)
מורכב מירקות?
מפירות?
עם פירורי לחם?
לביבות?
חציל מטוגן?
ירק כלשהוא מטוגן?
אבל אמרתי לעצמי, מה בריא בזה.
שום
כמו סופגנייה

ל המשוגע היחידיאבל נחמד לדעת, אולי אני אקנה מעכשיו יותר פלאפל מאשר פיצה ודברים כאלה.
היו ימים שהייתי צעיר לפורום הזה
אבל מתלבטת אם להתייאש סופית🙈
כאילו כי יהיה חופש
לאידעת אולי לא מכירים.... אבל באמת מוזר...
או בוואצאפ או באסמס
וגם בפייסבוק אינסטגרם וטיקטוק
ווטסאפ, סמס - אלו לא פלטפורמות להעברת הודעות ודיעות כמו הפורומים כאן
פייסבוק - חשבתי שזה רק למבוגרים.. לא יצא לי להיתקל בנוער
ושני האחרונים - זה למעקב אחרי אושיות רשת. לא מקום כמו הפורומים.
תמיד צריך להשתדל ולפעול, גם להתפלל ולקוות, שיהיה טוב, שיהיה בהצלחה, גם במצבים שנראים חסרי סיכוי
ל המשוגע היחידיאבל לא נורא, בסוף יהיה טוב.
ואולי לא
חח אז אולי התכוונו לפה😅
להבחנה מתי המציאה של המוצא ומתי לא ….
אבל בכל מקרה, הפורום כנראה השלים את יעודו בעולם ועכשיו הוא עולה בחזרה למעלה
ואז מהר מאד מתחילים חגי תשרי
ובאמת עבר בטיס... והיה ככ כיף
למה צריך לימודים? אוףףףף
שאלתי את ידידי הקבוע Gemini, והנה תשובתו לשאלה (מדוע צריך לימודים במתכונת הקיימת של 12 שנות לימוד):
הדיון על הנחיצות והמבנה של 12 שנות לימוד מעסיק רבות את מערכות החינוך בעולם. למבנה הנוכחי יש יתרונות מבניים וחברתיים לצד חסרונות בולטים בעידן המודרני:
מטרות ויתרונות של המתכונת הקיימת
• חיזוק סוציאליזציה ומיומנויות חברתיות: בית הספר מספק סביבה מבוקרת שבה ילדים ובני נוער לומדים להתנהל בחברה, לשתף פעולה עם קבוצת השווים, להתמודד עם סמכות ולפתח אינטליגנציה רגשית וחברתית.
• הקניית ידע בסיסי והשכלה רחבה: המסגרת נועדה להבטיח שכל אזרח יצא לעולם עם אוריינות שפתית, מתמטית, מדעית והיסטורית בסיסית.
• שיוויון הזדמנויות ומוביליות חברתית: מתן מסגרת אחידה לכלל אוכלוסיית המדינה מתוך שאיפה לצמצם פערים סוציו-אקונומיים ולאפשר נקודת זינוק שווה לכולם.
• מסגרת בייביסיטר לאומית והחזקת המשק: מערכת החינוך מאפשרת להורים לצאת לעבודה במשרה מלאה ולהחזיק את הכלכלה מתפקדת.
• הבשלה רגשית וקוגניטיבית: גיל ההתבגרות כרוך בשינויים פיזיולוגיים ומוחיים משמעותיים; 12 השנים מספקות מרווח זמן להתבגרות מלאה לפני היציאה לשוק העבודה או להשכלה הגבוהה.
ביקורות ואתגרים במבנה הנוכחי:
• חוסר התאמה לשוק העבודה המודרני: המודל הקיים נבנה בעידן התעשייתי ומבוסס על שינון והנחתת מידע, בעוד שהעולם המודרני דורש חשיבה ביקורתית, יזמות, יצירתיות וסתגלנות.
• חוסר גמישות והתאמה אישית: למידה בקצב אחיד עבור עשרות תלמידים בכיתה אינה מתחשבת בכישורים, בחוזקות ובקצב הלמידה הפיזיולוגי והאישי של כל תלמיד.
• מיקוד יתר במבחנים ובציונים: שיעור ניכר מהזמן מוקדש להכנה למבחנים סטנדרטיים (כמו בחינות בגרות) על חשבון עומק מחקרי, סקרנות טבעית או פיתוח מיומנויות מעשיות לחיים.
• אובדן זמנים וחוסר יעילות: רבות מהמיומנויות והתכנים הנלמדים לאורך 12 שנה ניתן להקנות בפרק זמן קצר בהרבה באמצעות שיטות הוראה מודרניות וטכנולוגיה מתקדמת. שינויים טכנולוגיים והתפתחות הבינה המלאכותית מובילים כיום מגמה עולמית של לבחון מחדש את מבנה הלמידה, מעבר משינון לצבירת מיומנויות, ושילוב למידה היברידית ומותאמת אישית.
במציאות חיים כזו שהבנות הצעירות היו יוצאות עם הצאן… כמו רחל ולאה, כמו ציפורה - ואנחנו הבנים היינו מגיעים לחפש כלות מבין הבנות הלבושות לבן ורוקדות בכרמים 🙂
נשמע מושלם לפעמים בא לי לחזור לפשטות של פעם
טוב אבל בכל זאת העולם התקדם רק בזכות אנשים שהשכילו ולמדו
אז..... חייב (:
וזה קרע אותי שהוא כתב - מסגרת בייביסיטר לאומית😅😅
ונשים היו במצב עוד יותר גרוע מהגברים.
(המשך תשובה מ Gemini)
לאורך מרבית ההיסטוריה, החינוך וההשכלה שיקפו את התפקידים המגדריים המסורתיים: בנים חונכו למרחב הציבורי, לפרנסה ולמנהיגות, בעוד בנות חונכו למרחב הפרטי, לניהול משק הבית ולגידול ילדים.
התפתחות הפערים בין החינוך לבנים ובנות לאורך ההיסטוריה התבטאה במספר מישורים:
• העת העתיקה והימי הביניים: השכלה פורמלית (קריאה, כתיבה, מתמטיקה ופילוסופיה) הייתה נחלתם של מעטים בלבד – כמעט בלעדית גברים ממעמד גבוה או אנשי כמונה. בנות למדו בעיקר בבית אמהותיהן מיומנויות מעשיות כמו טווייה, בישול וניהול הבית.
• הסללת התכנים הרשמיים: כאשר החלו לקום בתי ספר נפרדים לבנים ולבנות (במיוחד מהמאה ה-18 והלאה), תוכנית הלימודים הייתה שונה לחלוטין. בנים למדו לטינית, מדעים, חשבון ופוליטיקה כדי להכין אותם לאקדמיה ולשוק העבודה. בנות, גם מהמעמד הגבוה, למדו בעיקר נימוסים, צרפתית, נגינה, תפירה וספרות קלה – תכנים שנועדו להפוך אותן ל"רעיות מיומנות ומארחות ראויות".
• נגישות להשכלה גבוהה: עד סוף המאה ה-19, אוניברסיטאות היו סגורות לחלוטין בפני נשים בכל רחבי העולם. המחשבה הרווחת הייתה שלימוד אקדמי מאומץ עלול "להזיק לבריאותן" או אינו נחוץ לתפקידן החברתי.
• הקשר היהודי: במסורת היהודית, בנים חונכו מגיל צעיר ב"חדר" ובישיבות ללימוד תורה, משנה וגמרא. לעומת זאת, חינוך הבנות היה בלתי פורמלי והתמקד בדינים המעשיים של משק הבית.
השינוי המשמעותי החל רק בתחילת המאה ה-20 עם הקמת רשת "בית יעקב" על ידי שרה שנירר, שהמציאה מחדש את החינוך הפורמלי לנשים בחברה החרדית.
תפיסה זו החלה להשתנות בהדרגה בשלהי המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20, בעקבות המהפכה התעשייתית, צמיחת התנועות הפמיניסטיות, והחלת חוקי חינוך חובה אחידים שהשוו את תוכניות הלימודים והנגישו את האקדמיה לשני המגדרים.
חוצמיזה נראלי אנחנו היחידים כאן
אבל הם כבר התחילו לימודים בא' אלול 
גמני מתחילה עוד רגע😬
נו אז איך להתחיל?
אבל אני כבר שיעור ב' בישיבה גבוהה,
זה אחרת קצת מלהתחיל שמינית, אבל עדיין התחלה חדשה ונחמדה.
חח זה יתרונות וחסרונות..
ובהצלחה לך שתהיה שנה טובה(:
מה עובד במאפייה?
חנות (מאפיה) אהובה וטובה ליד הבית
והחלטה של רגע, לצלם ולשתף כאן
אני רואה פשוט שאתם פעילים...
אמת או חובה
אסוציאציות
שרשור שירים
ועוד...
איזה מהרר עבר החודש הזה🙈
רעיונות?🙏
ואז לפי ההמלצות והאטרקטיביות של המקומות
המומלצים, בוחרים לאן ללכת.
(למשל, לצורך הדוגמא, אם אבקש מעיין מומלץ באיזור טבריה, ואין כזה - אז לא אדע על מעיינות אחרים בארץ שכן מומלצים…🙂)
(אפילו שאת פחות
)
פה אין כמעט מגיבים,
יש באזור גוש טלמונים כמה, - עינות ענר, מעיין חרשה, עין דני.
וגם לכיוון ואדי זרקא (עטרת) אמור להיות מעיין חדש שאפשר ללכת, לא זוכר את שמו.
בשומרון באזור שילה/עלי, - עין עוז, מעיין הקטורת, מעיין הגבורה.
בצפון יש את המפורסמים בסגנון המשושים ובאזור שלהם, - משושים, ג'וחדר, ונראלי עוד...
צפון סביבות בית שאן/שדה אליהו, יש - עין נזם, בריכות המפלים, ועוד כמה.
אזור ירושלים יש הרבה בסביבות הדסה עין כרם וההרים, - סטף, עין לבן, עין טייסים, עין חינדק, ועוד הרבה שיש במפות של המקום,
כמובן ליפתא בכניסה לירושלים.
אזור לטרון לכיוון מודיעין יש עין מח"ר
זה מה שעלה לי עכשיו בראש.
טוב אני כותבת כאן דווקא כי באלי להחיות אותו
למרות שכבר מלא ניסו ולא הצליחו.. אממ אז צודק, אולי אני יעבור לצמ"ע🙃
ל המשוגע היחידיאז נראלי אני באמת היחידה כאן🙈
ולא צריך לפרט עוד
פשוט אין להם סמארטפון עם אינטרנט
(כמוני, אני מהמחשב
)
לפחות בהרגשה....(: גם אני מהמחשב
מעניין מה יקרה עוד כמה שנים עם הנוער? כי מצד אחד יש התחזקות ומצד שני התדרדרות...
מה יקרה עוד כמה שנים, נדע עוד כמה שנים,
אני חושב שכרגע הרוב בנקודה של הימשכות אחרי התרבות, אבל ב"ה יש הרבה שלא, והם מספיקים.
בסוף תמיד היה אתגרים ונסיונות ובסוף אנשים נהיים לאנשים טובים ברובם הגדול
(ראו את זה במלחמה שאותו נוער לשעבר שקיטרו עליו קם כמו אריות והגן על עם)
אני לא ידעת אם יש פה בכלל נוער שלא נכנס בצמ"ע😅😅
בכבוד, גורל העולם תלוי בידיכם 
בצמ"ע אין כמעט נוער, אם בכלל, אבל יש עדיין קצת אנשים פה בפורומים שנמצאים בכל מיני פינות מוסתרות
וטוב אני עדיין לא גיליתי אותם😅
למרות. שאני בגבול בין נוער לצמה
אני בד"כ לא כ"כ זמין באינטרנט...
אבל העיקר הרצון
חחחח
אם לקרוא לזה בעיה,
אבל בשביל זה יש את בין הזמנים 
אין על ביה"ז
אבל ברמת יעילות שלי זה עדיף ככה
לרוב החופש בתיכון ארוך מידי ואתה מאבד את זה
אבל הגיוני שהייתי באמת ממצה אותו
ביהז באמת קצר, על הממוקד אני לא יודע
שאף פעם לא היה לך חופש ארוך?
יש את עין סמיה מעיין חדש ליד כוכש, טוב מאד ויחסית נגיש, יש את עין ראשש פחות נגיש ופחות אנשים, מגיעים דרך מלאכי השלום, יש את הבריכות החדשות בבקעה שדי קרובות לשומרון בריכות הורדוס בריכה ענקית 40×40 מטר בערך גבוה יפה קצת חם, כמובן מלא אנשים אבל תמידיש פינה ריקה במים בגלל הגודל.
באמת שמעתי דברים טובים על עין סמיה, (וגם שיש שם עגלת קפה🙃🙃)
לא מכיר את העגלה קפה האמת
נראלי זה יותר בכיוון של "מצב הנוער בימינו" 
מתוך כמה,
שקשורה לכותרת.
מקווה שהבנתם תשאלה
בגיל הרלוונטי רציתי מאוד ללמוד שם, מהיכרות עם נוער מהקהילה שלנו שלמד שם באותה זמן ואחרים שסיימו תואר ראשון (לשם כך מוסיפים שנה חמישית, י"ג).
הייתי גם עם ההורים בערב היכרות. אך אני לא ירושלמי ומאוד לא רציתי להיות בתנאי פנימיה.