בס"ד
הבוקר (ו') התבשרנו כולנו על ידי התקשורת שבפעילות לילית עצרו יחידות של צה"ל חשודים שהיו מעורבים בפיגוע אמש (חמישי) בה נפצעה אנושות ילדה קטנה יחד עם אימה ועוד שתיים מאחיותיה ועוד כמה פצועים. הפיגוע התרחש בעקבות אבן שנזרקה על אוטובוס ומכונית פרטית שבתוצאה מהאבן איבדו שליטה והובילו לפציעתם.
מצטער, אבל הבוקר אני לא מצטרף למעגל המהללים של המבצע ה'מוצלח'.
זה באמת הישג יפה שתוך כמה שעות כבר תפסו את המחבלים שיידו את האבנים, אבל כל זה היה יכול להימנע אם כוחות הביטחון באזור יו"ש היו מטפלים כמו שצריך בכל הבעיות הביטחוניות שקיימות באזור. באמת שאני לא מבין למה צריך פגיעות בנפש על מנת שיטפלו בבעיה? למה היא אפשר לטפל בבעיה גם כשאין נפגעים?
ידויי אבנים נהפך כבר למשהו בשגרה, וב"ה בתקופה האחרונה כמעט הכל הסתיים בתור 'אירוע ללא נפגעים' אז למה לטפל בזה? אפילו בתקשורת לא מדווחים על כך. רק שאישה נפגעת מאבן על יד היישוב קדומים לפני כמספר שבועות, טרחו כמה כלי תקשורת בודדים לדווח על זה אבל מהר מאוד זה ירד מהשיח הציבורי. אנשים שלא גרים ביו"ש בכלל לא מודעים למצב שתושבי יו"ש חיים בו, הם לא יודעים על הפחד של התושבים לנוע בכבישים.
צה"ל היה אמור להבין את היכולות של זריקת אבן על מכונית כבר לפני כשנתיים שאב ובנו הפעוט נסעו בגוש עציון אל עבר ביתם אך אבן שהושלכה על רכבם הובילה אותם למותם. מאז צה"ל היה צריך להתחיל את הטיפול בזריקת אבנים ולא לחכות שמשהו יתרחש, כמו עכשיו. אם בכל שבוע יטפלו בכל זריקות האבנים שמסתיימות ב"ה בניסים, לא נגיע למצב שבו זה עלול לגרום ח"ו לאובדן של חיי אדם. אם לא, אז מהר מאוד גם הסיפור הזה ישכח, בכל זאת יש עוד הרבה דברים אחרים לעסוק בהם כמו הקמת ממשלה וביקורו של אובמה בארץ, והמצב יחזור למה שהוא היה עד עכשיו ואבנים ימשיכו להתעופף אל עבר רכבים ישראלים.
ואנחנו -
אנחנו נאלץ להמשיך לנסוע בכבישים בפחד, לחסום את את היציאה מהיישוב במידה וקבוצת נערים פוחזים עומדים שם עם אבנים בידיים ומחכים לטרף שיגיע, לאחר מכן תצא שיירת רכבים מהיישוב וייפרדו כשיעברו את אזור הפורענות. כן, ממש כמו באינתפאדה. ועד כמה שזה נשמע רע, אנחנו נמשיך ונחכה לאירוע החמור הבא שיעלה שוב את הנושא על סדר היום הציבורי ואולי, אולי אז, סוף סוף יטפלו בנושא הזה כמו שצריך וישימו לו סוף.

