כל מילה .רוזמרין
מסכים עם כל מילה... (ובעז"ה מקווה גם ליישם)מרדכי
כל הכבוד מי מתחיל?שיגר
^^^אתה!!! כי תכלסיהודי אוהב אמת
כולכם דיבורים!!!
וחוץ מכמה פנאטים שיעו טיפה מהומות ויכנסו לכלא הביקור יעבור בשקט מופתי...!!!
אז בואו נדאג שזה לא יהיה רק "כמה פאנטים"מרדכי
בס"ד
אלא יותר מי זה, זה תלוי אך ורק בנו!!!
יאללה.. לכבישים
בואו ניתקע בראש אולפנה
מישי' מאפושו'
ורגע של רצינות,
אז מה עושים?
כמו שכבר כתבו פה, זה לא שבוי. זה אסיר.
הכל כאילו חוקי.
נכון, עורל דין ערבי מבפג שלא ערער על הפסק דין. ויחס משפיל וכו'..
אבל מה אנחנו נעשה?
אז נגיע ביום שלישי, ו- ?
אני לא מדבר כרגע על העצרת...מרדכי
גם אני לא. אני שואלת מה עושים..מישי' מאפושו'
כרגע נראה שבתכלס יש את העצרת, שזה אחלה, אבל מה עוד?
תתחיל לספור..בחורצ'יק
כן, אם זה מה שיחזיר את פולארד הביתה!מרדכי
נערךבחורצ'יק
אם היו לנו יחסים כ"כ טובים איתם אז יונתן לא היה שםמרדכי
בס"ד
תפסיקו לחיות בסרט שאובמה אוהב אותנו וארה"ב לצידנו.
ארה"ב מתייחסת אלינו כמו כוכב נוסף על גבי הדגל שלה (ז"א עוד מדינה תחת שליטתה) לא יותר מי זה.
באמת כל העניין של הכיפת ברזל זה עניין מפגר לחלוטיןמרדכי
בס"ד
במקום להיכנס באמאמא של כל המחבלים שיורים עלינו טילים, קונים עוד סוללה ועוד סוללה ועוד אחת. ראיתי בזמן המלחמה באחד מאתרי החדשות משהו שכתב שצריך להציב סוללות כיפת ברזל בכל הארץ. הוא בסדר??? צריך לטפל בשורש הבעיה לא למצוא לה פיתרון זמני.
ישראל לא תחת שליטה!בחורצ'יק
אין סיכוי להחזיר את פולארד במצב הנוכחי...schk
חוץ מיזה, גם הולכים להרוס את עוז ציון ורמת מגרוןהמצב חסה
בד"כ אני לא בראש הזה אבל הפעם אני מסכים לגמרי...ozd
רק הגישה השלילית הזאת תיגרום ל...ateretfa
לא מסכים! *הורס מסיבות*
חג'דומט
אנחנו צריכים לשמור על יחסים טובים עם ארה"ב. זה חיוני להמשך התפתחותה של מדינת ישראל.
בכ"מ אני לא בטוח שחוסר נימוס כלפי אובמה יעזור לפולארד להשתחרר..
מה???
חרותיק
סליחה אם זה נשמע שחצני,
אבל אנחנו לא צריכים לסמוך על אף אחד!!!
ואם ארה"ב פוגעים שאיש יהודי יקר כמו פולארד,
אז הם אויב!!!
מי צריך לסמוך עליהם?
אנחנו סומכים רק על ריבונו של עולם!!
הם צאצאים של עשו, נכון? נוצרים וזה..
בראשית כ"ז/כ"ט הברכה של יצחק ליעקב:
יַעַבְדוּךָ עַמִּים, וישתחו (וְיִשְׁתַּחֲווּ) לְךָ לְאֻמִּים--הֱוֵה גְבִיר לְאַחֶיךָ, וְיִשְׁתַּחֲווּ לְךָ בְּנֵי אִמֶּךָ; אֹרְרֶיךָ אָרוּר, וּמְבָרְכֶיךָ בָּרוּךְ.
בראשית ל"ז-מ' הברכה לעשו:
וַיַּעַן יִצְחָק וַיֹּאמֶר לְעֵשָׂו, הֵן גְּבִיר שַׂמְתִּיו לָךְ וְאֶת-כָּל-אֶחָיו נָתַתִּי לוֹ לַעֲבָדִים, וְדָגָן וְתִירֹשׁ, סְמַכְתִּיו; וּלְכָה אֵפוֹא, מָה אֶעֱשֶׂה בְּנִי. לח וַיֹּאמֶר עֵשָׂו אֶל-אָבִיו, הַבְרָכָה אַחַת הִוא-לְךָ אָבִי--בָּרְכֵנִי גַם-אָנִי, אָבִי; וַיִּשָּׂא עֵשָׂו קֹלוֹ, וַיֵּבְךְּ. לט וַיַּעַן יִצְחָק אָבִיו, וַיֹּאמֶר אֵלָיו: הִנֵּה מִשְׁמַנֵּי הָאָרֶץ, יִהְיֶה מוֹשָׁבֶךָ, וּמִטַּל הַשָּׁמַיִם, מֵעָל. מ וְעַל-חַרְבְּךָ תִחְיֶה, וְאֶת-אָחִיךָ תַּעֲבֹד; וְהָיָה כַּאֲשֶׁר תָּרִיד, וּפָרַקְתָּ עֻלּוֹ מֵעַל צַוָּארֶךָ.
אם נחיה כמו שה' ציווה אותנו,
לא נצטרך לשים על אף אחד!! רק על רבש"ע!
הסבר:חג'דומט
תלוי מה מטרה שלך, למחות או להביא לתוצאות.
אם את רוצה למחות,זאת אחלה דרך. ככה באמת נראה לאובמה איזה עוול נעשה לפולארד.
אם את רוצה להביא לתוצאות,אז עם כל הכאב,זה לא מה שיעזור. זה רק ירחיק את המטרה. כאילו אובמה יאמר "וואלה,תראו איך הם מררו לי את החיים פה! נראה לי שאני אשחרר את פולארד.." צריך להתנהג בתקיפות ובנימוס. זה לא סותר.
הפתרון הוא שראש הממשלה נתניהו ייתן לאובמה על הראש בתקיפות ובנימוס.
אני לא אומר שאין ערך בלמחות. רק שאם המחאה תרחיק את המטרה, זה לא שווה כלום. מקסימום יעזור לנו להוציא את עצבים.
אבל עכשיו פולארד שבוי בשבי האמריקאיבחורצ'יק
הוא אזרח ארצות הברית.ולכן צריך לעשות הכל ע"מ לשחרר אותו,אבל זה יבוא בדרך הטבעית דרך חנינתו ע"י נשיא ארה"ב אובמה.
מה את מצפה? שיילחו נערי גבעות עם מרסס וגז פלפל לבית הכלא השמור שם בארה"ב ששם הוא כלוא?!
"שישלחו נערי גבעות וגז פלפל"מרדכי
בס"ד
מה קרה?
זה נהיה רק אינטרס של "נוער הגבעות" לשחרר את פולארד?
ואם אתה חושב שאובמה ישחרר אותו אתה חי בסרט, הדבר היחיד שישחרר אותו זה דרישה מצד ישראל לכך (מה שאין)
אתה מוזמן לקורא מאמר שכתב על כך חבר שלי:
העצומה שעושים לשחרור פולארד- לא תעזור!
את הסרט הזה כבר עברנו.
ראש הממשלה, נשיא המדינה וכל אזרחי ישראל קראו לשחרור פולארד. הוא לא שוחרר.
כל בר דעת יבין שהעסק כאן מוזר ומעלה תהיות רבות ברצון הטוב של מדינת ישראל לעשות הכל לשחרורו. אבל הכל.
גלעד שליט. איזה התגייסות הייתה כאן. התקשורת. האמנים. בכירי מערכת הביטחון. "לא מפקירים את חיילנו" הזדעקות כללית. אין יום שעבר בלי התייחסות לגלעד בתקשורת.
האם פולארד אינו חייל? האם פולארד לא פעל בשירות המוסד? הרי כבר שריר, בריר וקיים- שכן.
אז מדוע אין התגייסות כמו דאז?
התשובה כמובן ברורה- אמריקה
"בת הברית" "ידידתה" הגדולה של ישראל בעולם.
כ"כ לא נעים לנו מעצמינו. מהמצב הבלתי נסבל, הבלתי נתפס שהאיש המכונה "האח הגדול", מחזיק שבוי יהודי בכלאו כבר 28 שנה.
עדיף לשכוח. נו בטח, זה תמיד יותר נוח. הכל ורוד. הכל יפה.
מכרנו את הערכים שלנו תמורת הכסף. הם נותנים כסף ואנחנו שותקים.
הם מבקשים ולנו לא נעים.
מכרנו את נשמתינו, את ערכינו, את עקרונותינו עבור ה-כ-ס-ף המעוור והממכר הזה.
נשיא המדינה שמעון פרס נסע לאובמה כדי לקבל ממנו את עיטור הכבוד. נפלא. מחיאות כפיים. מרגש.
הכל אינו אלא חיזיון עיניים. שמעון פרס, לא יכולת להשאיר לרגע את הכבוד בצד? לא יכולת להעמיד כתנאי לקבלת העיטור, את פדייתו של יהונתן אחינו מהכלא?
לא. זה לא מתאים למדינת ישראל. אסור ללכת עם עקרונות עד הסוף.
מבקשים יפה מדי פעם. בשקט. בלי לעורר פרובוקציות.
אז נמשיך לחתום על עוד עצומה ועוד עצומה, ולקרוא לאמריקה ידידת אמת. ואם נחניף להם יותר, אולי הם יגלו פתאום רצון טוב?
שימו רגע את האצבע מתחת לעין. יפה.
עובדים עלינו. עובדים עליכם.
אמריקה תשחרר את פולארד רק כשישראל תציב אותו כתנאי.
תנאי עכשיו.
לא בדרך אחרת לצערי.
הוא עבד בשליחות המוסד. מה לא חייל בזה?חרותיק
לא רק לנערי הגבעות אכפת ח"ו מפולארד.בחורצ'יק
לא אמרתי את זה!
לכולם אכפת.אבל היא כתבה את זה
סליחה אם זה נשמע שחצני,
אבל אנחנו לא צריכים לסמוך על אף אחד!!!
ואם ארה"ב פוגעים שאיש יהודי יקר כמו פולארד,
אז הם אויב!!!
מי צריך לסמוך עליהם?
אנחנו סומכים רק על ריבונו של עולם!!
אז אני שואל מה היא מציעה? כדי לשחרר את פולארד?! היא אומרת "לא צריך את אובמה" כדי לשחרר.אז איך? לשלוח נערי גבעות וכ'ו כמו שכתבתי.
פשוט מאוד.
נושא כאוב.אאלעד
שתדעו שהיו אנשים שאכן ניסו לפעול אחרת מהוועד, אבל הם קיבלו מסרים ברורים שזה לא עוזר - ואפילו מפריע.
אני יודע על הפגנות גדולות שבוטלו ועל המון פרויקטים שנעצרו בהוראת אשתו של פולארד והוועד המדובר..
אני לא רק מדבר על מסרים כאלו לבטל הפגנות.. מה אם היו נותנים לכם מכתם מפולארד שכתוב שם ש"תפסיק להרחיק את השחרור שלי"??
נושא כאוב ולא פחות מזה, גם מוזר. היו שאמרו שהשב"כ פועל שם. אני לא אומר דבר כזה בלי לדעת אותו בבירור..
.... כמה שאלעד צודק.....געגוע..
מסכימה עם כל מילה אבל...מה אני אמורה לעשות?תיפי
^^^^^^^^^ענבל
ארר אל תזכיר לי אפילו את ההפגנות שבוטלו...ענבל
בס"ד
אני עלולה לפלוט פה דברים ממש לא נעימים...
לעזאזל ![]()
זה יותר מורכב מזה.האדמו"ר מצנעא
בארץ יש הסכמה רחבה מאוד בנושא של פולארד. כמעט כולם רוצים שהוא יחזור. אבל מבחינת ארה"ב זה לא ככה. מבחינת ארה"ב הוא עבריין שנתפס ומרצה את עונשו. גם אם אובמה בעד לשחרר את פולארד יהיה לו קשה לשחרר אותו. הוא יצטרך לעמוד מול דעת הקהל האמריקאית וזה יהיה מסובך.
חוץ מזה, יש הבדל משמעותי בין מחאות בענייני פנים (כמו במקרה של גלעד שליט) לבין מחאות שנוגעות גם לענייני חוץ. להשתמש בתרגילים מלוכלכים זה טוב ויפה כשהמאבק הוא בתוך הארץ, אבל כאשר מדובר במדינה ידידותית (ואפילו ידידותית מאוד) צריך לשמור על רמה מסויימת של מאבק. מה לעשות, אנחנו צריכים לשמור על יחסים טובים עם ארה"ב. יש לנו הרבה אינטרסים משותפים.
שחרור פולארד ייעשה ע"י שינוי דעת הקהל באמריקה (מה שכבר קורה עכשיו). המון אנשי מקצוע אמריקאיים הנוגעים בדבר אמרו שהיה צריך כבר מזמן לשחרר את פולארד. אובמה לא משחרר אותו כי הוא פוחד ממה יחשוב העם האמריקאי. העם האמריקאי חושב שפולארד עבריין, ואת התפיסה הזו צריך לשנות. או לחילופין ללחוץ על אובמה לשחרר אותו דרך אינטרסים שלו (הליכה למו"מ עם ה'פלסטינים' וכו'). אם הוא ישיג את האינטרסים האלה הוא כבר יצליח להסביר לעם שלו למה היה צריך לשחרר את פולארד.
בזמן שעושים רצונו של מקום.... אובמה הוא אדום...המצב חסה
בס"ד
"ועל חרבך תחיה, ואת אחיך תעבד, והיה כאשר תריד, ופרקת עולו מעל צוארך." (בראשית, כ"ז מ')
מתרגם האונקלוס :
"ועל חרבך תחי, וית אחוך תפלח. ויהי, כד יעברון בנוהי על פתגמי אוריתא, ותעדי נירה מעל צורך"
ובתרגום לעברית:
ועל חרבך תחי- אתה תהיה רוצח, תחיה על החרב שלך.
וית אחוך תפלח- ותהיה עבד של אחיך (של יעקב- ישראל)
ויהי כד יעברון בנוהי על פתגמי אוריתא- והיה,אם יעברו הבנים על פתגמי התורה – אם עם ישראל יעבור על חוקי התורה
ותעדי נירה מעל צורך- אתה תפרוק את העול שלך מעל הצוואר - אתה חופשי, ואתה תוכל לפגוע בו.
הקשר בן עשיו לישמעאל:
"וירא עשיו כי רעות בנות כנען בעיני יצחק אביו :
וילך עשיו אל ישמעאל, ויקח את מחלת, בת ישמעאל בן אברהם, אחות נביות, על נשיו לו לאישה" (בראשית, כ"ח ח-ט')
עשיו מתחתן עם "מחלת" – הבת של ישמעאל.
נעשה סיכום קצר:
עשיו, מקבל ברכה. הברכה- אתה רוצח, אלה החיים שלך! אבל,
כל עוד יעקב עושה את רצון הקב"ה, וחי על פי התורה הקדושה-
אתה עבד שלו! אבל,
אם יעקב עובר על חוקי התורה – יש לך את הרשות, ואת היכולת - לפגוע בו.
עשיו מסיים לקבל את הברכה, ורואה שבנות הארץ רעות בעיני אביו.
מה הוא עושה? הולך ומתחתן עם ביתו של ישמעאל.
זאת אומרת = ישמעאל עבד של עם ישראל כל עוד שעם ישראל מקיים את חוקי התורה.
אבל בזמן שישראל מפרים את חוקי התורה – ישמעאל יכול לפרוק את העול, ועושה כרצונו – חוזר לחיות על החרב = רוצח.
ועוד, מעבר לזה –
"ויגש יעקב אל יצחק.. ויאמר הקל קול יעקב, והידיים ידי עשו"
ומפרש אחד המפרשים – בזמן שהקול קול יעקב – עם ישראל מתפלל לקב"ה -, אין ידי עשיו שולטות- עשיו לא יכול לפגוע בעם ישראל. ובזמן שאין הקול קול יעקב – שאין מדברים עם ישראל עם הקב"ה ומתפללים אליו- , יש ידי עשיו שולטות- הוא יכול לפגוע בעם ישראל ר"ל.
צריך גם לשמור על יחסים תקינים עם ארה"ב.האדמו"ר מצנעא
בשביל? להגיד לקב"ה שאננו לא מאמינים בו?המצב חסה
דווקא בשביל להגיד לקב"ה שאנחנו מאמינים בו.האדמו"ר מצנעא
האמונה בקב"ה לא סותרת את ההשתדלות שאנחנו צריכים לעשות, ולשמור על יחסים תקינים עם מדינה חשובה מאוד בעולם זה השתדלות הכרחית.
דווקא להפך-המצב חסהאחרונה
"וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך- ויראו ממך"
עצם הענין שאתה קורא בשם ה' גורם לגויים לירא ממך,
ולא זה שאתה ירא ומתחנף לגויים.
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.