משפחה שכזאת..אני שכזאת

תמיד אומרים לי עד כמה אני לא בסדר, עד כמה אני לא טובה ושאני חייבת להשתנות.

כמעט אף פעם לא יהיה להורים שלי משהו טוב להגיד עליי, ואם יהיה הם לא יגידו אותו. אבל אם יהיה משהו להתעצבן עליי-

אין מצב שהם לא יעשו את זה!!

הרי אני חושבת רק על עצמי, כפויית טובה, ואין מצב שמישהו ירצה להתחתן איתי בכלל כשאני מתנהגת ככה.<צ>

אני ממש לא אומרת שאני מושלמת ושהם סתם מאשימים. אני מנסה לשנות הכל ולא מצליחה. אני עמוק בתוך הבוץ. וגם זה ממש מתסכל.

אבל כל ההערות של ההורים שלי?! רק מורידות לי את הביטחון העצמי!! מהה?! אני לא טובה?!?! למה אין להם שווום דבר טוב להגיד עליי?! רק שאין לי מה לתרום לאף אחד!!!

ואח''כ כשאני חושבת על משהו טוב על עצמי- אני ישר מסתכלת על כל הדסרים הלא טובים שיש בי.

אני מנסה איכשהו להבין אותם. אבל קשה לי לא לתת להערות שלהם להשפיע עליי. שההורים שלי רק אומרים לי שאין לי מה לתרום?! מה אני אחשוב על עצמי?!?!

הרבה יותר קל להיתפס על הרע- הוא יותר בולט.הסטלן הקטן
וואי, זה נשמע מצב לא פשוט ולא קלבצלםאלוקים

כל בן אדם צריך לקבל אהבה והערכה, פידבק חיובי

במיוחד מהמשפחה , במיוחד מההורים.

זה בטח לא קל לך.

לחיות במצב כזה -זו עבודה קשה..אבל את כבר הצלחת לעבור כמה שלבים..ולהבין שלא את הבעיה.

כבר הצלחת להבין שכשמישהו אומר רק רע..או נתפס מאד לרע- כנראה יש לו בעיה..

אולי הוא אדם מאד ביקורתי..ומחפש את השלימות.

יש כאלה..גם הורים- שמתוך אהבה ונתינה רוצים את הילדים שלהם מושלמים וקצת קשה להם לקבל "כשלונות" או קשיים.

בכל מקרה בכל אדם יש טוב- ואם לא מדגישים לך את הצדדים הטובים שלך..זו בעיה חיצונית, לא שלך.

זה עדיין קשה מאד..אבל קצת מנחם.

אחרי שהבנת שבטוח יש בך דברים טובים..זה לא יהיה קל אבל את צריכה לעזור לעצמך.

אולי תכיני רשימה של דברים טובים שיש בך..

תוסיפי כל יום משהו טוב שאת יכולה לומר על עצמך-

אולי זה קשה בהתחלה, במיוחד אם התרגלת לשמוע המון ביקורת,

אבל יש בך המון דברים טובים..את רק לא שמה לב אליהם..

אז זה יקח זמן ..אבל תכתבי דברים טובים שיש בך..ואז את תבחיני בהם גם במהלך החיים.

וכשיאמרו לך משהו רע..תהיה לך גם רשימה טובה לחשוב עליה..להתעודד ממנה..

לדעת ש*את* טובה, גם אם יש בך דברים שאפשר לשפר, כמו בכולנו.

חיבוק,

והמון המון הצלחה!

שמעתי פעם רעיון יפה.ניגון הרועה

כתוב על יצר הרע: אם פגע בך מנוול זה משכהו לבית המדרש. וגם כתוב, בראתי יצר הרע ובראתי לו תורה תבלין. כלומר כוחו של היצר הוא הכוח המניע, שכל מה שאנו עושים בא ממנו. אם אנחנו יודעים לכוון אותו לתורה אז בעצם עידנו את הטעם שלו כמו מרק תפל שהוספנו לו תבלינים.

במונחים יותר פשוטים, ברור שיש פה מצב בעייתי אין ספק שמטרת ההורה היא לראות את הטוב של הילד שלו ולשבחו על כך וממילא הילד יתעודד ויגביר את הטוב. אם את נחלשת אז את נכנעת ליצר כי מטרתו לייאש. את יכולה אולי לנסות לחשוב שאת קבלת סוג של מתנה, שלב נוסף שהרבה לא זכו לו.  אולי זה לא נחמד לחשוב ככה אבל את יודעת איך הורה לא צריך להתנהג וכבר עכשיו יש לך שלב אחד באיך לגדל את הילדים שלך. אם את חושבת ככה אז אולי תעדני קצת את המצב הלא פשוט הזה גם אם בפועל הוא לא ישתנה.

נ.ב. אני לא אומר שכולם צריכים לעבור דבר כזה ח"ו אלא פשוט שאם הוא כבר קיים אז כדאי לעדן אותו

מקווה שהייתי ברור. בהצלחה! 

לצערי מכיר את המצב הזה הרבה יותר מידי מקרוב...יהודי אוהב אמת

אני כבר הרגלתי את עצמי להתעלם לפתח לעצמי שריון צב וכך עד שאני כבר עושה אי פעם משהו

אמא שלי כל כך שמחה שהיא שוכחת מהכל

יש גם שיר שכתבתי על זה:...

ילד שכזה

כולם מדברים על עצלן

אף אחד לא מדבר על הקושי

האחד לא נחמד השני קצת נפחד

שתי סטירות על הלחי

כי ילד כזה מי ירצה לאהוב!?

הם אומרים לו עשה!

הוא אומר תנו לחשוב

ככה אי אפשר להמשיך

הם מצקצקים בלשונם

ילד כה מופרע

לא ברא השטן

ואני אותם שומע

וליבי נחמץ בקרבי

יוצא החוצה

שואל מי אני

מביט בכוכבים

מנסה קצת לחלום

אך בתוך ליבי

ישנו רק חור שחור

נ.ב לסטלן

אם אין משהו חכם להגיד עדיף פשוט לסתום!!!

ניסיתי את השיטהכישוף כושל

אבל בדוגרי מתחת לעלבון רוב הביקורת נכונה ועדיף לנסות לאמץ אותה ופעם הבאה אולי הם פחות יכעסו

לא מסכימהבצלםאלוקים

אלא אם את נניח מקבלת המון המון עידוד וחיזוק ותמיכה, ואת רואה שהביקורת באה באמת לשפר ולא להקניט..ולא מעין רעה אלא ממחשבה.

אם אדם מקבל רק או יותר מדי ביקורת בלי שום איזון בהמון עידודים ואהבה וחיזוק- אסור לו לקבל את הביקורת הזו.

למרות שאולי יש בה לעתים גרעין של אמת- כשהיא לא מלווה בהמון חום וחיזוקים היא לא תבנה אלא תהרוס.

ובשביל לשמור על עצמו האדם צריך להתחזק ולאהוב את עצמו-לא להסכים לביקורת ולדברים השליליים.

תאמיני לי שאדם שגדל בבית ביקורתי יודע כבר לבקר את עצמו..וכמה שהוא ינסה רק לאהוב ולדחות את הביקורת..היא מחלחלת וכן גורמת לו לבדוק את עצמו ולשאוף לטוב-

ולכן הוא מצידו צריך לנסות לא לשמוע ולא להאמין..וכן לחפש את הטוב שיש בו, להאמין בעצמו.

(בכל מקרה..כמה שהוא ינסה לדחות אותה קצת ביקורת תיכנס...אז הוא לא צריך לרוץ ולקבל אותה באהבה..כי היא תשבור ולא תיבנה.)

זה לא קשור זה יכול מאוד לפגוע ביכישוף כושל

אבל מה זה יעזור אם אני אבליג???

בסך הכל אני כן רוצה להיות בנאדם יותר טוב וגם אם הם לא ממש מפרגנים זה שהם לא מעירים עוד פעם על אותו דבר מחזק שכן השתפרתי במשהו גם אם לדעתם יש לי עוד מליוני דברים לשפר

תראי, הכל אינדווידואליבצלםאלוקים

אם את מרגישה שאת נבנית מזה, ונהפכת לאדם טוב יותר- מעולה.

זו המטרה שלהם, לעשות אותך יותר טובה..ואם זה ככה..וזה נוח לך, אז בסדר.

אם הם אוהבים מאד ומראים אתזה, וגם מבקרים כחלק מהאהבה-בסדר.

אבל אם יש ביקורת ובקושי יש תמיכה ואהבה זה מעוות, ואז האדם צריך לא להקשיב לרע וכן לחפש את הטוב, ולאהוב את עצמו.

אני פשוט יודעת שברוב המקרים ביקורת ביקורת ביקורת - זה הרס, לא בנייה,

ולכן ממצילה לאדם לנסות לסתום את הלב והאוזניים, לא להאמין שהוא רע- ולחפש את מה שטוב בו. לאהוב את עצמו.

זה לא שזה נעים לי אבלכישוף כושל

הם אומרים לי פה את צריכה לשפר ואני התעלם??אני רוצה להיות בנאדם טוב

אולי אם הייתי יותר טובה הם היו פחות מעירים לי הם מעירים לי כי אני לא בסדר אין לי אפשרות לא להקשיב

לייק על השיר יוני
ברור שאת טובה!תחשבי על כל מי שאוהב אותך....ככה!!!שטות
ואם אין מי שאוהב אותך???יהודי אוהב אמת
אני לא אוהבת את עצמי אז מי יואהב אותי?כישוף כושל

לאהוב..הבת שלו..

מה זאת אומרת לא אוהבת את עצמי??!!

את חייבת לאהוב את עצמך ולדעת להכיל את מי שאת!! זה ההתחלה...

וחוץ מזה...יש שם מישו למעלה שמאוד מאוד אוהב אותך!! אין לך מושג כמה!! וגמאני אוהבת אותך...

כמו ש"הבת שלו" אומרת- דבר ראשון אתה זה שצריךבצלםאלוקים

לאהוב את עצמך.

ואני יודעת שזו מטלה מאד לא קלה עבור אדם שגדל בבית ביקורתי ורגיל לשמוע רק ביקורת ודברים שליליים-

אבל קח את זה כמשימת חייך הנוכחית..-

אפשר להתחיל עם רשימה של דברים טובים שיש בך,

וכל יום חייבים להוסיף נקודה חיובית, תכונה חיובית, מעשה טוב.

אתה לפתע תגלה כמה אתה יכול לתרום לסביבה שלך, כמה אתה חיוני-גם אם אתה לא זוכה לקבל את הפידבק.

אתה צריך לתת אותו לעצמך,

לעודד את עצמך, לטפוח לעצמך על השכם ולהמשיך להיות מי שאתה.

אין דבר כזה אדם רע, ואין אדם שלא ראוי לאהבה-

אני בטוחה שלעבור מרשימת דברים טובים שמעלה את הביטחון העצמי והמודעות לטוב הפנימי שלך -לאהבה עצמית, להכלה וקבלה,

זה לא כ"כ מהיר ופשוט-

אבל זה תהליך, וככה נראה לי הוא מתחיל.

ואיי לגמרי מזדההכישוף כושל

בחייי שאת כתבת מילה במילה את הרגשות שלי עכשיוובדמייך חיי
בס"ד
רציני!!!ההורים שלי הורים מקסימים אבל. ...הם חושבים שרק דברים חומריים מראים תמיכה...והם לא מבינים עד כמה ההערות שלהם פוגעות בי וחמלחלות לי עמוק עמוק לבפנים..אני שונאת את עצמי ככ בגלל ההערות האלה...לדעתי-תדברי איתם...תדברי בשיא הכנות,פתחי את כל הקלפים.על השולחן...אבל בנועם כמובן...אצלי זה עזר מאוד...הם הפסיקו עם המילים הנוקבות..ובעזהית עם ההערות בכלל.
אם את רוצה-באמת ובתמים!אני פהה באישי..באמת!!
פעם בכמה חודשים אני מתפרקת אצל אמא שליכישוף כושל

זה עוזר לשתי שניות וחצי ואז הכל חוזר להיות אותו דבר

אבל אחרי הכל זה סוג של התפקיד שלהם לחנך אותי להיות יותר טובה 

נכון, השאלה אם שיטת החינוך הזו פועלת עליךבצלםאלוקים

אם היא בונה אותך ומחזקת אותך, והופכת אותך להיות טובה יותר-

או שהיא גורמת לך להיות ממורמרת, חסרת ביטחון עצמי, דימוי עצמי נמוך..וכו'- ואז זו בעיה.

חנוך לנער על פי דרכו.

ממליצה..הבת שלו..אחרונה

אני ממש ממליצה על הספר "חובת התלמידים"...

הוא  ממש  מדבר על זה...ועל חנוך הנער על פי דרכו... שווה קריאה!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך