וואי, זה כל כך חזק. אני חייבת להעלות את זה שובפייגליניזית

למען ישמעו ויראו:

אהרן גרנות - החרדים עוד יודו לנפתלי בנט
אהרן גרנות (צילום: משפחה)

תגובה למאמרו של העיתונאי משה הרמן

יאמר בראשית, אינני איש הבית היהודי, איני מייצג אותם וגם לא הצבעתי עבורם שכן לאיש חרדי אשר כמוני אין זכות בחירה רק זכות הצבעה ליהדות התורה ג'.

ובכל זאת, הנני תושב קרית ארבע היא חברון החי בשמחה ובטוב לבב עם האנשים האלה ומהדס מתוך שלמות גמורה בין שני המחנות. לנוכח האופנה במחוזותינו להקים קול זעקה מרה וצבועה ולתקוף את חובשי הכיפה הסרוגה ובעיקר את רבני הציונות הדתית ולהעלות גלים של שנאה מעופשת שאיני יודע מהיכן מקורה, לא אוכל לחשות עוד ואני חייב להשיב דבר.

בואו נתבונן מה קרה כאן? האם כבר גורשו תלמידי ישיבת 'חברון' מבית מדרשם? האם הקימו כבר מחנות עקורים לפונביז' (אחד ל'מחבלים' השני ל'שונאים') האם הקיפו שוטרים לבושי שחורים את ישיבת סלבודקא? שום דבר לא קרה! עולם כמנהגו נוהג, בחורי הישיבה באים מידי בוקר לבית המדרש, קול התורה אינו שובת, שום דבר לא יקרה גם הלאה.

'זמן' קיץ יפתח בזמן ואחריו גם זמן אלול ובחופשת בין הזמנים נראה את בחורי הישיבות מטיילים בנחת  בנחלי מדבר יהודה. אנשי הבית היהודי הבטיחו לרבניהם שגם שום דבר רע לא יקרה בהמשך הדרך, רק דברים טובים. התקציבים ימשיכו להגיע לישיבות כרגיל ועוד יותר מכרגיל ואחרי ששני המפלגות יקבלו את תפקידיהם והשרים יתיישבו בלשכותיהם ויאיר לפיד יוכל להציג את ה'הישג' הכביר שלו – ממשלה ללא חרדים,  יתמסמס לו גם עניין מטווה הגיוס.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

הפוליטיקאים החרדים יודעים זאת היטב העיתונאים החרדים יודעים זאת היטב אבל אם אפשר להמשיך להפיץ שנאה נגד ה'מיזרוחניקעס' אז למה לא ואם אפשר להפוך את נפתלי בנט לשונא חרדים ורודפם אז מצוות לשון הרע ורכילות הבאה לידך אל תחמיצנה. הוא הבטיח להפוך לפטרונם של החרדים, לשמור על עולם התורה והישיבות ואפילו הזדמנות של שעה אחת לא נתנו לו. אולי תמתינו רגע, אולי הוא באמת מתכוון לשמור על עולם התורה ואין כוונתו לרדוף חרדים ולומדי תורה ולגייסם לצבא?  אף אחד לא טרח לשמוע מה באמת יש לו לומר. אגב לטענת אנשי הבית היהודי הם דווקא כן פנו לש"ס בניסיון להקים בלוק טכני אחד ונזרקו מכל המדרגות על ידי אריה דרעי. דרעי מכחיש ואין לי כל כלים לבדוק לא את הטענה ולא את ההכחשה. אבל את הכינוי 'בית של גוים' שהדהד עוד לפני הבחירות והפך את כל הציבור היקר והקדוש של סרוגי הכיפה לרפורמים, גויים, שונאי תורה, את זה שמענו גם שמענו.

הלו, נסחפתם

מה קרה בסך הכל – המפלגות החרדיות באופוזיציה. כואב, נכון, אבל "אסון"? "רדיפת עולם התורה"? "אנשי הציונות הדתית שבמו ידיהם הפקירו את עולם התורה בידיהם של הרוצים לתת את כבשת הרש לבוזזים" כותב ידידי משה הרמן. הי, הלו נסחפתם. אז נכון, לא נראה עוד את ר' יעקב ליצמן שניער את האבק במשרד הבריאות והפך אותו למשרד נחשק יושב על כיסאו, אז לא נראה את ר' משה גפני שלנו מנהל בממלכתיות וללא משוא פנים את וועדת הכספים של הכנסת (כולם מודים בזה) אני מודה שזה לא נחמד אבל ככה זה בפוליטיקה. מי שמשתתף במשחק הפוליטי צריך להפנים זאת פעם הם למעלה ופעם אנחנו.

אבל מכאן אני רוצה להתייחס לטענה הצבועה שעולה שוב ושוב במאמרים ובשיחות ומרתיחה את דמי. "היינו איתכם בגוש קטיף, שמרנו על הישובים שלכם ועכשיו אנחנו לא נעשה זאת. אתם גומלים לנו רעה תחת טובה. סליחה? החרדים היו עם ה'סרוגים' בגירוש יהודי גוש קטיף? ההיה או חלמתי חלום. מה נראה לכם שהזיכרון חלש?  עם עובדות אי אפשר להתווכח. טלו בבקשה את התמונות מההפגנות מהתפילות ההמוניות, חפשו בזכוכית מגדלת חרדי אחד לרפואה לבוש שחורים אחד, יוק! אין!!! כמה חרדים בודדים, אני ועוד מספר עיתונאים חרדים שבאו לסקר את הגירוש, זה הכל.

פה ושם כמה קבוצות שבאו לבקר בגוש מתוך סקרנות. כמה דפקו העקורים המסכנים על דלתותיהם של גדולי ישראל שיקראו לתלמידיהם לפחות לבוא לתפילות, לא להפגנות, שיארגו תפילות בישיבות אבל הם  נדחו ברשעות ובגסות על ידי הגבאים שלא נתנו להם אפילו להיכנס , שאלו נא את עסקניהם הם לא יסלחו ולא ישכחו!!. ובגוש קטיף האסון אכן התרחש, שם הסכנה הייתה מוחשית . לא איזה חשש שאולי, שמא. אבל רוב הציבור החרדי התעלם. הסתובבתי אז בחוצות בני ברק, ירושלים, כל הריכוזים החרדים, זה בקושי עניין מישהו. לפחות אל תטען את הטענה השקרית הזאת ותנסה לשכנע אותנו באמיתותה. נכון שאחרי מעשה חברי כנסת חרדים טיפלו בתוצאות, יצוינו לשבח בעיקר ח"כ מאיר פרוש ומשה גפני שדאגו שהעקורים יקבלו תקציבים שיפצו קצת על האסון הגדול שארע להם, אבל מכאן ועד "היינו איתכם ועכשיו לא", הטחו עיניכם. מה נראה לכם שהציבור שכח?

איפה הייתם בגירוש?

אני רוצה להתייחס לגדולי הדור. באסון הגירוש, חטפתי 'ריקושטים' מכל הכיוונים על התנהגותם לכאורה של גדולי הדור שלכאורה לא שעו לבקשותיהם של ראשי גוש קטיף והתעלמו מהם. עיקר החיצים היו מופנים כמובן כנגד כ"ק מרן האדמו"ר מגור שאני הרי חסידו. הסברתי אז לחברי שכשם שאיני בא בטרוניות חלילה כלפי הקב"ה, כך איני בא בטרוניות כלפי גדולי ומאורי הדור שליט"א שאם כך נהגו סימן שנגזרה הגזירה ואין להשיב. היום אני מסביר כך גם כלפי מכתב התמיכה של רבני תקומה. אני סומך על יושרם ושכלם של רבני תקומה ובעיקר מורינו ורבינו רבה של חברון מרן הגאון הרב דב ליאור שליט"א שאין לו בעולמו אלא ד' אמות של הלכה וכל דאגתו נתונה לעולם התורה שאינו דואג לתורה פחות מכל גדול אחר ואם הוא אמר לי שאין לנו מה לדאוג וכי גמרא אחת לא תיסגר ושקל אחד לא יופחת מתקציבי ישיבות וכתוצאה מהמהלכים שנוקט נפתלי בנט יצא עולם התורה החרדי נשכר וכי יש לו נציגים שעליהם ועל יושרם הוא סומך, הריני ניצב לפניו כתלמיד לפני רבו.

קראתי את שכתבת על מעברך לשמאל וצחקתי. אגב, למה לנקום ב'מזרוחניקים' שנואי נפשך בנושא מצוות ישוב ארץ ישראל, אני מציע לך לנקום בהם ולחלל שבת, זה הרבה יותר 'מגניב'. אם רק בעקבות כעס כזה או אחר על הסרוגים שנובע מחוסר ידיעת העובדות והסטריה מיותרת החלטת 'לחתוך' למחנה השמאל, תישאר שם ינעמו לך רגבי השמאל. נסתדר גם בלעדיך. אגב אתה יכול להיות חבר מר"ץ שם בוודאי ישמרו על עולם התורה וידאגו שחברינו ימשיכו לשקוד בבתי המדרש. שמעתי את הרבנית זהבה גלאון תליט"א אומרת זאת במפורש. אם אתה מעוניין יש לי מספיק ידידים ערבים בבל"ד הם יקלטו אותך באהבה. אתה עיתונאי מוכשר, מגזין הכיבוש מחפש כותבים האמן לי אני מקבל אותו בדואר. הצבת בתור ראיה לשמאלניותך החדשה תמונה שלך בהפגנות בלעין, גם בלי 'לחתוך למחנה השמאל' יש לי אלף כאלה ולא רק בבלעין אלא עמוק עמוק במקומות שאף שמאלני עוד לא ניכנס בהם.

לסיום, הייתי אתמול במעון קודשו של מרן הגאון הרב דב ליאור שמעתי שם מישהו מנציגי רבני תקומה שהיה אצל בנט ודיווח לרב. הלוואי ויכולתי לספר את מה ששמעתי, אני רק יכול לומר לכם, אתם עוד תרדו על ברככם לבקש סליחה מנפתלי בנט שעמד במילתו ושמר על עולם התורה החרדי. ועל שנאת החינם הזאת מי ישלם? ה' אחד יודע.

מסכימה עם חלק מהדברים+mp8

אבל לא מתה על דמגוגיה.

אף אחד לא חשב שהולכים להקים מחנות עקורים, להסתער עם שוטרים או לרוקן את הישיבות.

 

היום מייבשים מוסדות בצורה הרבה יותר אלגנטית.

היום מספיקה חתימה/ אי חתימה אחת על מסמך כדי לגרום למוסד להתמוטט.

שורה אחת במסמך גוזרת אסון על ציבורים שלמים.

היום מרעיבים אנשים עם חליפה, עניבה וחיוך רחב.

(לא יודעת בני כמה הייתם כשטומי לפיד זכור לרע יצא בגזירות הכלכליות, שעד היום חלקים נרחבים בציבור לא התאוששו מהם)

 

 

והלוואי שיצטרכו לרדת על הבירכיים ולעמוד בתור לבקש סליחה מבנט, על שמירתו על עולם התורה.....

(נשמח גם לעשות אותו דבר מול לפיד, שנזכה...)

מה שהיצגת שם,פייגליניזית

היום מייבשים מוסדות בצורה הרבה יותר אלגנטית.

היום מספיקה חתימה/ אי חתימה אחת על מסמך כדי לגרום למוסד להתמוטט.

שורה אחת במסמך גוזרת אסון על ציבורים שלמים.

היום מרעיבים אנשים עם חליפה, עניבה וחיוך רחב.

***

פשוט מגוחך, אם כבר זו דמגוגיה.

כלומר, הבן אדם הסביר את דבריו עם הרבה טוב טעם,

ואת באה ופוסלת אותו, ובו ברגע, מייצגת סופרליטיבים גדול מאוד.

מה עומד מאחורי המשפטים הללו שאמרת? 

איפה הם נפגשים עם המציאות?

 

 

בכל אופן ההוצאות שם רע הללו, הרכילויות, הביזוי תלמידי חכמים- יושב בשמים עד לכל מה שהתרחש כאן בחודשים האחרונים, ועל הכל כולם בסוף יתנו דין וחשבון.

אנשים מהציונות הדתית שהכפישו את החרדים בצורה כל כך בזויה, עם מנות גדושות של ביזוי ת"ח,

והן מהצד של החרדים, המון המון שנאת אחים, ביזיון, גם כלפי ת"ח.

 

אני בכל מקרה לא אתאושש מהר מהתגובות כאן, באתר, ובכל מיני אתרים אחרים, על הפוליטיקה הנוכחית...

 

 

וגם, כל עוד את לא יודעת מה באמת הולך שם, אצל בנט, איזה יחס באמת יש לו כלפי העולם החרדי- אל תדברי. זה גובל בלשון הרע,  והוצאת שם רע. אף אחד לא רוצה להיות שקרן, וודאי לא את. רק צריך להיזהר מאוד מאודחיוך

כדאי להכיר את העובדות לפני שמגיבים+mp8

איפה דברי נפגשים עם המציאות?

 

במוסדות שהילדים שלי לומדים, במקומות בו אני ובעלי עובדים, בחשבון הבנק שלנו.

שם בדיוק הם נפגשים עם המציאות. ממש מתנגשים בה בעוצמה.

 

המוסדות של הזרם המוכר שאינו רשמי עוברים התעללות מתמשכת מצד הרשויות,

ולפעמים חתימה אחת שמתעכבת- גורמת לעיכוב כספי משכורות לחצי שנה,

שמעת פעם על דברים כאלה???

על דברים בסיסיים כמו החזרי נסיעות שמגיעים בדין לכל תלמיד במדינה, על קרן קרב, על צהרונים והזנה-

והילדים שלי לא ראויים לזה, למרות שבבית ספרנו לומדים את תכנית הליב"ה?

(ונניח שלא- מגיע לנו רעב??)

 

וכל מיני זכויות שכל מורה בארץ קיבל- ואני וחברותי לעבודה לא בגלל כל מיני סעיפים דרקוניים בחוק,

גם זו דמגוגיה???

 

אם תרצי- פני אלי לאישי,

אספר לך עוד קצת רשעויות של המדינה המקסימה בה את גרה,

ועל התעללות מתמשכת בציבור גדול מאוד.

שלפי הבטחותיו של לפיד, בן הברית הקדושה עם בנט- זהו רק פרומו למה שהולך לקרות עכשיו.

 

ולגבי ביזוי ת"ח- לא נראה לי ששמעת מילה כזו ממני.

אמרתי שאשמח מאוד אם יגיעו למצב שבנט יפריך את החששות ויצטרכו להתנצל בפניו,

כי החבירה ללפיד מאוד לא מבשרת טובות,

וזאת בלשון המעטה.

 

 

מה שכתבת אלו לא עובדות,פייגליניזית

זה ניתוח המציאות מתוך נקודת המבט שלך, שאיך לאמר... קצת מצומצמת...

יותר ויותר אנשים חושבים שאם הם יציגו את הדעות שלהם בתור מציאות- הדבר יתקבל.

לא כך. יש מציאות, יש עובדות, ויש דעות.

אוקי...פייגליניזית

אם את מתעקשת ללכת לפי הדעות שלך, והנקודת מבט שלך, ולא לפי איך שהמיצאות עצמה מוכיחה. בכיף. אני זורמת.

 

כשהייתי בתיכון אני זוכרת איך הנסיעות היוו מעמסה גדולה מאוד, מבחינת התשלום.

מה שאני גם זוכרת שבנות האברכים קיבלו הטבות גדולות, כמעט ולא היו צריכות לשלם דבר, אולי אפילו כלום.

 

אני זוכרת שהבנות שאבותיהם עובדים, היו מתקוממות.

אני גם זוכרת שכשסיפרתי את ההטבה הנפלאה הזו לחברה באוטובוס, זה הביא לטררם אחד גדול, ולקנאה ושנאה.

 

 

זה אומר שתי דברים- אחד, תמיד אנשים יסתכלו על חצי הכוס הריקה, אלא אם "חוקי הטבע" ישתנו לפתע פתאום.

שתיים, שאם את רוצה לעשות השוואה אמיתית צריך בשביל זה בירור מקיף ויסודי, ולא הסתכלות חד מימדית, 

של אחד הצדדים.

 

בכל אופן- מה כל זה יועיל לך?

 

יש חיים, חובה להתמודד בהם. מי שכל היום יצעק לא יקבל כלום. כלום. כלום.

מוזר י שאת לא מבינה את זה.

 

 

 

 

שוב פעם העיוות הקומוניסטי משסה ציבורים אלו באלומשהאחרונה

הבעיה העיקרית של הציבור החרדי (ולא רק שלו! גם של הרבה ציבורים אחרים) היא תלותו הרבה בתקציבי העברה  ורווחה שונים.

המאבק צריך להיות אחר - תורידו באחוז אחד את ה מע"מ, ותורידו את קצבאות הילדים (למשל). תורידו את התמיכה בישיבות, בתאתראות, ובאוניברסיטאות ותורידו את מס הכנסה בעוד 3%.

אל תקחו מאיתנו (מיסים) ואל תתנו לנו ("בחסד").

 

השיטה הזו שכולם תלויים בשלטון לפרנסתם עקומה, ומועילה בעיקר לשלטון. לא לאזרחים.

ועל שרות חובה מיותר אין בכלל מה לדבר....
 

 

כולם מפסידים מהשיטה אבל לאף אחד אין אומץ לשנות אותה.

מסכיםozd

ולי מה שאני ראיתי בתקשורת החרדית זה מוצג כגלות שנאה, לתורה וזה מהביטויים העדינים...

חזק ביותר!!הסטלן הקטן
עוד כמה עובדות לכתבההג'ינג'י

את ההפגנת תפילה הגדולה ביותר בגירוש- שנערכה בכותל- ארגנו חרדים

את כינוס מי לה' אלי ארגנו חרדים

והיה עוד כמה דברים שהם עשו

 

כמו ללכת ללמוד תורה בחומש ושאנור

 

בממשלה ההיא- ישבו חברי המפדל שחשבו להשפיע מבפנים- ולא הלך להם- ואורלב המשיך ונשאר שם עוד- אז לא להאשים רק את החרדים- כשנבחרי ציבור לא דובק באידיאולוגיה של הציבור שבחר בו ולא עוזר לעצמו למה שמישו אחר יעזור לו (מה גם שהם לא היו בעד הם נמנעו או התנדפו מהשטח)

 

בממשלה החולפת- הבית היהודי ישב בפנים- ולא הביע בעד חוק ההסזדרה

כצלה והרב מלמד- החריבו את גבעת האולפנה תמורת כסף-

אז מה אתם מפים מהחרדים שיתמכו במה שאתם לא תומכים????

 

זה עובדות שלא העלו אותם פה בערוץ- כי זה יפגעע במומנטום.

 

ורק לידיעתך: חרדים לא משתתפים בהפגנות של המתנחלים- כי הם ללא הפרדה, ומה גם שבהפגנה שנערכה ערב הגרוש בתשעת הימים- היתה תזמורת על הבמה- ערב החורבן במקום לקרוע את הבגדים- תזמורת עם כלים חיים על הבמה- אני הייתי שם והזדעזעתי !!!

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

 

 

 

 

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
בהחלטקורא נלהב לשעבראחרונה
סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.


@סיעתא דשמייא1

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"


אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.


המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.


זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.
 

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1

מה אתם אומרים

באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?

שמתעדכן מהר.

לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)

רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
לכאורה רוטר, אבל יש שם המון קליקבייט, וגם תגובות רעילות בצורה קיצונית.
קודם כלoo

עדיף לא להתעדכן באקטואליה

כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים


אם אני רוצה להתעדכן

זה דרך הכותרות של רוטר סקופים

זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות 

לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני

יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון

וגם כמות עדכונים יומית משתנה

תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני

בלבד

אבל אני לא כזה מעורה

באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik

אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:

[DNS] Private DNS for Android 11+ block ads natively

אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznikאחרונה

מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש

החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה

מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד  @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.

יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה

נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי... 

 

(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)

אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
יש קצת הבדלים. שבוע אחרי שעלה פה מצב כהה עלה גם שם.
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
וביטויים בומבסטיים, סביב דברים של מה בכך.

אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.

לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+

יש בווצאפ חדשות משמחות

קבוצה

חדשות משמחות


ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.


ואתה יודע איפה שרק היתה התראה

אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן

אם הטיל עבר בנתיב אחר.


צופר - צבע אדום


וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"

במקומות בהם לא היתה אזעקה.

חוק עונש מוותידידיה כ

העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?

מאמר מומלץ - האם הגיעה השעה לעונש מוות למחבלים?עמית22

ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.

אולי יעניין אותך