כשאני אהיה שר החינוך:חג'דומט

א. מערכת החינוך בעיקר תחנך,ופחות תלמד. יש כ"כ הרבה כלום שטוחנים לנו. בתכל'ס מי כאן יצטרך בחיים חפ"נ חפי"צ? לא משנה ששוכחים את זה בשניה שמגישים לבוחן את השאלון של הבגרות. יהיו הרבה יותר שעות של התנדבות, לימוד קודש, לימוד על אנשים כמו רועי קליין, עמנואל מורנו, ההוא בלי היד שברח לי השם שלו, אה.. טרומפלדור (צריך שתהיה בגרות בזה!) 

ב. הכיתות יהיו הרבה יותר קטנות. של 12 כל אחת. גג. אי אפשר לחנך בסיטונאות.

ג. על כל מקצוע תהיה בגרות אחת בשמינית. די עם הלחץ המטורף הזה. על חומר שבאמת צריך. לכל כך הרבה ילדים ובני נוער זה הורס את כל הביטחון העצמי. הרבה אנשים שלא מצליחים לעמוד בזה פשוט מדרדרים לפשיעה וסמים. כי החבר'ה פולטת אותם. למה? כי הם לא יודעים לחקור פונקציות. זה נורמלי?!

ד. בתי הספר יהיו מגמתיים. לא רק פיזיקה או מחשבים. למה לא להשקיע באמונות לדוג'? או במוזיקה? או בכתיבה יוצרת?

רוב הזמן יושקע על מגמות ויהיה גם לימוד בסיסי של שאר המקצועות. אם יהיה צורך אפשר להשלים את השאר בחצי קורס באוניברסיטה. למה ילד שטוב באינטגרלים הוא יותר טוב מילד שטוב בציור?!

לא אחי...חג'דומט

א. הם לא יהיו בורים הם ילמדו מה שבאמת צריך. בכ"מ גם הלימודים היום לא תורמים משהו, תראה את הישגים של התלמידים של ישראל ( מקום שלישי בעברית! סתם.. ) ההישגים של ישראל מגיעים מהלימודים באוניברסיטה.

מה יקרה אם הם ילמדו את כל השאר בחצי קורס באוניברסיטה?! בבי"ס ילמדו לדוג' עד לרמת האינטגרלים הפשוטים וחקירת פונקציות בסיסית. 

ב. יש כאלה שמשתמשים בסמים כי זרקו אותם מבי"ס ולא מקבלים אותם במשפחה ובחברה. תתפלא!

ג. יש כל כך קצת..וזה רק לעשירים..

אני מסכים חלקית...ישי .א.

עם א' אני די מסכים

עם ב' ממש לא זה כיף שיש הרבה אנשים בכיתה אנחנו עכשיו 38 בכיתה זה קצת יותר מדי אבל זה די כיף, במקצועות החשובים מפצלים בלא חשובים חצי כיתה במילא לא נמצאת, בסדרים יש לימוד בחברותות...

עם ג' אני ממש לא מסכים אנשים בכל מקרה עושים מהבי"ס צחוק ולא לומדים אז למה שאנשים לא ילמדו עד כיתה יב'? מי שתרח בערב שבת יאכל בשבת לכן מה שכן הייתי עושה הייתי נותן הרבה יותר ניקוד על השקעה מאשר על שכל שבא במתנה....בנוסף הייתי עושה מגן משוכלל על כל הלימודים של השנה שאנשים לא ישתגעו בשלשה חודשים האחרונים אלה ילמדו כל השנה...
לגבי ד' אולי בבי"ס שלך אין (גם בשלי אין) אבל בהמון בי"ס יש עד כדי כך שיש ב"יס שזה הדגש שם...

בקיצור תמיד אנחנו (המתבגרים) בטוחים שאפשר לשנות לעשות את הדברים יותר טוב אולי זה באמת טוב, אבל לדברים יש גם את הצד שני של המטבע, לכן הדברים הם הרבה יותר מורכבים וצריך לשים לב לפני שמשנים....

לא מגמות בבית ספר. בית ספר מגמתי. יש הבדל.חג'דומט
כנראה לא הסברתי את עצמי טובחג'דומט

א. לא אמרתי שלא לומדים!! אמרתי שלומדים מה שצריך. מבטיח לך שגם לא מפתחים טנקים עם חפ"נ חפי"צ.

ב.אני רוצה בתי ספר מגמתיים,לא עם מגמות.

ג. תלמיד שלא עומד בלימודים נזרק מהר מבית הספר בהרבה מקרים ואם באותה הזדמנות גם במשפחה מאוכזבים ממנו ולא מקבלים אותו  ומכאן להידרדר לאלימות וסמים כבר קל מאד.. 

אני אסביר את עצמי שוב.חג'דומט

א. צריך ללמוד. רק לא שטויות. סמיכות ושם המספר סבבה. אבל שטויות לא.

ב. אין בעיה. שיהיה בית ספר עם חמש מגמות אבל שיתקצבו את המגמות בכסף ושעות לימוד כמושצריך..

ג. יש הרבה כאלה שנדפקים להם החיים בגלל שהם לא מצליחים בלימודים ולא מקבלים אותם במשפחה ובחברה. מהם הרבה מדרדרים לסמים ואלימות.

אני כבר הצעתי למנהלת שלי רעיון אחרכישוף כושל

מכיתה ט' בערך לחלק את הבית ספר לשתים אחד אומני והשני ראלי 

אין שום מצב שאני יהיה רואת חשבון אז למה אני צריכה לשבת ולהשקיע במתמטיקה שאני לא אצטרך בעתיד במקום לפתח את הדברים שאני טובה בהם ושאני אעסוק בהם בעתיד??

לכן אמרתי מכיתה ט'כישוף כושל

לפני זה זה החשבון הבסיסי שחשוב לחיים אחר כך זה הרחבות מיותרות שסתם גוזלות זמן וכוח מתלמידים

זה כמו שתכריח כלב ללמוד לעוף אבל הוא כלב!הוא לא יכול לעוף וזה לא היעוד שלו!כל נסיון לשדל אותו לעוף רק יזיק לו ויגרום לו לנזק בנפש

אותו דבר תלמידים אומנים שמכריחים אותם ללמוד מקצועות ראלים זה מזיק לביטחון העצמי וסתם גוזל זמן בו הם יכולים לפתח כשרונות שיועילו להם בחיים

איך אמרת קוראים לזה?חג'דומטאחרונה

הסטור..הסט..הסטור..

אההה הסטוריה...

ואוו איזה מקצוע ישן..כמה זמן לא למדתי אותו.. *שמיניסט*

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך