כשאני אהיה שר החינוך:חג'דומט

א. מערכת החינוך בעיקר תחנך,ופחות תלמד. יש כ"כ הרבה כלום שטוחנים לנו. בתכל'ס מי כאן יצטרך בחיים חפ"נ חפי"צ? לא משנה ששוכחים את זה בשניה שמגישים לבוחן את השאלון של הבגרות. יהיו הרבה יותר שעות של התנדבות, לימוד קודש, לימוד על אנשים כמו רועי קליין, עמנואל מורנו, ההוא בלי היד שברח לי השם שלו, אה.. טרומפלדור (צריך שתהיה בגרות בזה!) 

ב. הכיתות יהיו הרבה יותר קטנות. של 12 כל אחת. גג. אי אפשר לחנך בסיטונאות.

ג. על כל מקצוע תהיה בגרות אחת בשמינית. די עם הלחץ המטורף הזה. על חומר שבאמת צריך. לכל כך הרבה ילדים ובני נוער זה הורס את כל הביטחון העצמי. הרבה אנשים שלא מצליחים לעמוד בזה פשוט מדרדרים לפשיעה וסמים. כי החבר'ה פולטת אותם. למה? כי הם לא יודעים לחקור פונקציות. זה נורמלי?!

ד. בתי הספר יהיו מגמתיים. לא רק פיזיקה או מחשבים. למה לא להשקיע באמונות לדוג'? או במוזיקה? או בכתיבה יוצרת?

רוב הזמן יושקע על מגמות ויהיה גם לימוד בסיסי של שאר המקצועות. אם יהיה צורך אפשר להשלים את השאר בחצי קורס באוניברסיטה. למה ילד שטוב באינטגרלים הוא יותר טוב מילד שטוב בציור?!

לא אחי...חג'דומט

א. הם לא יהיו בורים הם ילמדו מה שבאמת צריך. בכ"מ גם הלימודים היום לא תורמים משהו, תראה את הישגים של התלמידים של ישראל ( מקום שלישי בעברית! סתם.. ) ההישגים של ישראל מגיעים מהלימודים באוניברסיטה.

מה יקרה אם הם ילמדו את כל השאר בחצי קורס באוניברסיטה?! בבי"ס ילמדו לדוג' עד לרמת האינטגרלים הפשוטים וחקירת פונקציות בסיסית. 

ב. יש כאלה שמשתמשים בסמים כי זרקו אותם מבי"ס ולא מקבלים אותם במשפחה ובחברה. תתפלא!

ג. יש כל כך קצת..וזה רק לעשירים..

אני מסכים חלקית...ישי .א.

עם א' אני די מסכים

עם ב' ממש לא זה כיף שיש הרבה אנשים בכיתה אנחנו עכשיו 38 בכיתה זה קצת יותר מדי אבל זה די כיף, במקצועות החשובים מפצלים בלא חשובים חצי כיתה במילא לא נמצאת, בסדרים יש לימוד בחברותות...

עם ג' אני ממש לא מסכים אנשים בכל מקרה עושים מהבי"ס צחוק ולא לומדים אז למה שאנשים לא ילמדו עד כיתה יב'? מי שתרח בערב שבת יאכל בשבת לכן מה שכן הייתי עושה הייתי נותן הרבה יותר ניקוד על השקעה מאשר על שכל שבא במתנה....בנוסף הייתי עושה מגן משוכלל על כל הלימודים של השנה שאנשים לא ישתגעו בשלשה חודשים האחרונים אלה ילמדו כל השנה...
לגבי ד' אולי בבי"ס שלך אין (גם בשלי אין) אבל בהמון בי"ס יש עד כדי כך שיש ב"יס שזה הדגש שם...

בקיצור תמיד אנחנו (המתבגרים) בטוחים שאפשר לשנות לעשות את הדברים יותר טוב אולי זה באמת טוב, אבל לדברים יש גם את הצד שני של המטבע, לכן הדברים הם הרבה יותר מורכבים וצריך לשים לב לפני שמשנים....

לא מגמות בבית ספר. בית ספר מגמתי. יש הבדל.חג'דומט
כנראה לא הסברתי את עצמי טובחג'דומט

א. לא אמרתי שלא לומדים!! אמרתי שלומדים מה שצריך. מבטיח לך שגם לא מפתחים טנקים עם חפ"נ חפי"צ.

ב.אני רוצה בתי ספר מגמתיים,לא עם מגמות.

ג. תלמיד שלא עומד בלימודים נזרק מהר מבית הספר בהרבה מקרים ואם באותה הזדמנות גם במשפחה מאוכזבים ממנו ולא מקבלים אותו  ומכאן להידרדר לאלימות וסמים כבר קל מאד.. 

אני אסביר את עצמי שוב.חג'דומט

א. צריך ללמוד. רק לא שטויות. סמיכות ושם המספר סבבה. אבל שטויות לא.

ב. אין בעיה. שיהיה בית ספר עם חמש מגמות אבל שיתקצבו את המגמות בכסף ושעות לימוד כמושצריך..

ג. יש הרבה כאלה שנדפקים להם החיים בגלל שהם לא מצליחים בלימודים ולא מקבלים אותם במשפחה ובחברה. מהם הרבה מדרדרים לסמים ואלימות.

אני כבר הצעתי למנהלת שלי רעיון אחרכישוף כושל

מכיתה ט' בערך לחלק את הבית ספר לשתים אחד אומני והשני ראלי 

אין שום מצב שאני יהיה רואת חשבון אז למה אני צריכה לשבת ולהשקיע במתמטיקה שאני לא אצטרך בעתיד במקום לפתח את הדברים שאני טובה בהם ושאני אעסוק בהם בעתיד??

לכן אמרתי מכיתה ט'כישוף כושל

לפני זה זה החשבון הבסיסי שחשוב לחיים אחר כך זה הרחבות מיותרות שסתם גוזלות זמן וכוח מתלמידים

זה כמו שתכריח כלב ללמוד לעוף אבל הוא כלב!הוא לא יכול לעוף וזה לא היעוד שלו!כל נסיון לשדל אותו לעוף רק יזיק לו ויגרום לו לנזק בנפש

אותו דבר תלמידים אומנים שמכריחים אותם ללמוד מקצועות ראלים זה מזיק לביטחון העצמי וסתם גוזל זמן בו הם יכולים לפתח כשרונות שיועילו להם בחיים

איך אמרת קוראים לזה?חג'דומטאחרונה

הסטור..הסט..הסטור..

אההה הסטוריה...

ואוו איזה מקצוע ישן..כמה זמן לא למדתי אותו.. *שמיניסט*

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך