ועוד פסח שבו יהונתן נמק בכלא, העיקר שהאמריקאים ה"ידידים" הגדולים שלנו, בושה וחרפה!!
נ.ב- נוסיף לזה את ההשפלה בדרישה של הקוף האמריקאי מנתניהו להתנצל בפני ארדואן, וכמובן הסכמתו של רכרוכיהו לעשות את זה..אין ממשלה בישראל!!
ועוד פסח שבו יהונתן נמק בכלא, העיקר שהאמריקאים ה"ידידים" הגדולים שלנו, בושה וחרפה!!
נ.ב- נוסיף לזה את ההשפלה בדרישה של הקוף האמריקאי מנתניהו להתנצל בפני ארדואן, וכמובן הסכמתו של רכרוכיהו לעשות את זה..אין ממשלה בישראל!!
כששמענו את זה אני ואחי היתה תחושה של אבל. (ההתנצלות של ביבי)
אפסים.
זה שיכתוב ההיסטוריה, אם זה הכחשת שואה, ואם זה שקרים ותמונות מזוייפות, הפשע של ביבי פשוט אדיר...
אחרי זה שואלים למה אין הרתעה, מה יותר ברור מזה??????
מדינה שמתנצלת על כך שחיילים שלה נלחמו והגנו עליה לא אמורה לנצח כלום.
אפס מאופס.
עוד יותר, וכשמדובר ביחסי חוץ של ישראל- בפרט:
לפעמים לא מספיק להיות צודק, צריך להיות חכם.
מה דעתך על ההוא שהלך להתנשק עם אחמדינג'אד?
אין דבר יותר גרוע, בכלל, ובפרט להסברה הישראלית, כמו הודאה שעשינו משהו לא בסדר בזה שהגנו על עצמנו.
וזה מה שביבי עשה, זה גם לא חכם.
אם הוא הולך בניסיון לפייס אותו ולהניא אותו מלהילחם בנו- מקווה שאלוקים יהיה בעזרו, וכל הכבוד שהוא מוכן לחטוף ביזיונות בשביל להגן על עמ"י.
אם הוא הלך ומחזק אותו להילחם בנו..הוא מסכן יהודים, הוא חלאה ואלוקים ישפוט אותו.
מה זה קשור?
דמגוגיה...0:
ישראל צריכה את טורקיה..
מדינה יציבה יחסית למה שהולך פה במזרח התיכון.
ישראל צריכה אימונים עם נאט"ו שטורקיה סיכלה.
ישראל רצתה להגן על החיילים מתביעות בהאג.
איזה משטר שלא יקום בסוריה- יודע שטורקיה וישראל מתואמות ומיודדות. יש לזה השפעה!
ישראל לא הודתה שעשתה משהו לא בסדר בזה שהגנה על עצמה-
תשים לב לניסוח..זה יותר כמו- ישראל בדקה וראתה שהיו טעויות..אנחנו מתנצלים על טעויות שהיו ועל אובדן חיי אדם.
(ואם נצטרך שוב- נעשה את זה..)
הטורקים יודעים שאם הם ישלחו עוד מרמרה הם יקבלו את אותה תגובה,
אבל הם ירדו מהעץ..ירדו מחלק מהתביעות שלהם- וגם אנחנו נאלצנו להתנצל..
אין מה לעשות..מלבד כבוד וצדק- יש עוד דברים חשובים..
במיוחד כשאתה ישראל, במיוחד במזרח התיכון של ימינו.
גם אם ביבי מצא איזה אלתור לשוני - כך ארדואן רואה ומשווק את זה
ישראל התנצלה.
ישראל הסכימה עם טענות התורכים...
ישראל צריכה המון דברים, ויפה מאד שההוא הלך לנשק את אחמדינג'אד
כי בזה הוא מרגיע אותו, אולי זה הועיל.. יופי...
מילא את, את לא רואה עניין בכבוד לאומי, אבל ביבי כן רואה.. והוא עושה את זה סתם כי הוא עלוב נפש...
כי הרי ביבי לא חושב כמוך, הוא חושב שהמדינה היא כן ראשית צמיחת גאולתנו וכו'... אז את לא מייצגת אותו.
שאז ברור לי שחייבים להוריד ראש ולעשות מה שיכול להגן על יהודים.
אני מדברת בתור מדינה-
מדינה אתאיסטית..בסדר?
אין לנו פריבילגיה למשחקי כבוד.
ובכ"א לא ירדנו על הברכיים.
צמיחת גאולתנו או לא..- זה לא אומר שאפשר לעשות מה שאנחנו רוצים.
אנחנו חיים בשכונה מסוכנת- וככל שנצרף אלינו יותר חבר'ה..כך ייטב.
האם באמת "כבוד" (זה גם מה שהוביל את ארדואן..האדם מוכן לחטוף הרבה ביזיונות בשביל לקבל כבוד)
חשוב יותר מאינטרסים לאומיים כמו שיתופי פעולה צבאיים, כלכליים ועוד?
וביבי הראה חולשה והסכים להודות שאנחנו לא צודקים.
צמיחת גאולתנו קשור מאד, אם אין ערך למדינה הזאת כמו שאת חושבת - אין עניין בכבוד לאומי..
אם יש ערך - כמו שביבי כעיקרון חושב וכמו שכולנו חושבים - הכבוד הלאומי חשוב ביותר.
אני מדברת על מדינת ישראל- מדינה..בלי פריבילגיות מיוחדות..שנמצאת במזה"ת מוקפת אויבים.
כוח זה חשוב- אבל כוח לא מתבטא רק בשרירים.
וכאן דעותינו נחלקות..כי אצלך להתעקש ולהתעקש אבל להיות מבודד, זה כוח.
ובעיני (וכנראה שגם בעיני ראשיה שריה ויועציה) כוח זה השפעה וקבלת הצרכים שלך. גם אם אתה צריך להוריד את הראש..או לסתום לפעמים.
כבוד לאומי זה חשוב- כי זה אמצעי להשגת האינטרסים הלאומיים,
הוא לא חשוב כמטרה..שאפשר בשבילה להקריב חיים ואינטרסים ממדרגה ראשונה.
היתה בזה פגיעה חמורה גם בצה"ל, מה חושבים חיילים שיוצאים להילחם כשהם יודעים שאח"כ ראש הממשלה יתנצל על מה שעשו?
למרבה המזל ביבי כבר מזמן אפס, והוא לא מי שמספק מוטיבציה לחיילים, ועדיין הוא פגע בה...
מי שמשתף פעולה עם השקרים של האויב לא ינצח...
כבוד הוא גם "אמצעי" וגם מהבחינה הזאת הפסדנו..
אבל כבוד הוא חלק מהעניין עצמו.
שהם מקריבים את עצמם ונלחמים למען האינטרסים של ישראל-
ולא הולכים לפי הרגש של כל אחד מהם..כל חייל חושב אחרת..
אני מבינה שזה גורם לירידה במוראל אצלם..זה באמת קשה-
אבל הם יודעים שהם נותנים את עצמם בשביל ישראל,
והפוליטיקאים צריכים ג"כ לעשות מה שטוב לישראל.
וזה מה שגם הם רוצים. הם נלחמים בשביל ישראל- לא בשביל כבוד לאומי.
ואם אני טועה..זו בעיה.
נכון, אל תשחקי אותה לא מבינה... כל חייל חושב אחרת ורוצה לעשות מה שטוב לישראל..
אבל אין רוח קרב ואין שום דבר אם אין אמת וצדק, וביבי הדביל ויתר עליהן.
כל אחד מנסה להראות כאילו הוא ניצח..
ככה זה בכל הסכם.
גם בפוליטיקה בין מדינות..
אתה תשמע מישראל כמה טורקיה ירדה מהעץ.. וישראל הרוויחה-
ומטורקיה כמה ישראל התקפלה והיא זו שהרוויחה.
האמת היא איפשהו באמצע-
שנינו התקפלנו, שנינו הרווחנו.
ישראל לא חזרה בה מהמלך..ולא הסכימה להעביר כספים למשפחות-
היא הביעה צער על אובדן חיים, והתנצלה על טעויות (לדוג' ששלחו חיילים עם רובי צבע להתמודד עם חיות (?) )
היא לא פירטה איזה טעויות..
טורקיה חשובה לנו, אין מה לעשות.
נכון, ככה זה פוליטיקה, וגם בזה מוכרחים לנצח.
קשקושים, ברור לכולם שביבי התנצל והפסיד, אפילו ביבי מסביר את ההתנצלות בכך שאין ברירה כי סוריה מתפרקת...
לאף אחד אין צד שישראל יצאה טוב יותר, כי ביבי התקשר לארדואן, והתנצל על כך שהרג מחבלים שרצו להרוג חיילים.
טורקיה היא מדינת אויב, כמו כל האחרות, גם אם היא יותר "יציבה".
ברור, אפשר להסכים לכל דרישה של מדינת אויב כי היא חשובה לנו... אבל זה לא משנה, התנצלנו על משהו שהיינו מוכרחים לעשות, הושפלנו, ובנוסף גם עזרנו לאויבינו לסלף את ההיסטוריה.
הדרישה היתה למשפחות, ההסכם הוא לקרן הומניטרית.
אלוקים נמצא בפרטים הקטנים..
ארדואן שבוע שעבר התנצל על מה שאמר על הציונות..וזה היה פתח לשיחה.
שלום עושים עם אויבים, לא עם חברים.
טוריקה האויב..מסכימה לשתף פעולה- מה טוב מזה?
ולא התנצלנו על הפעולה!
התנצלנו על טעויות.
הוא אמר שהובן לא נכון. לא לעוות.
הפרטים הקטנים מעניינים קדחת, אין שום הבדל בין קרן ובין משפחות.
שלום לא עושים עם אויבים, באויבים נלחמים.
היא לא "מסכימה לשתף פעולה".. היא רוצה שנודה שאנחנו לא צודקים.. יפה יפה.. עכשיו מה נענה בפעם הבאה? הרי היא תהיה על בטוח... וככה לאט לאט.. מאבדים גובה.. מאבדים צדק.. מאבדים אמת...
העיקר שיש יד ושם לקחת אליה את אובמה כדי שירחמו עלינו.
די נו... לא על פעולה אלא על טעויות.... את לא כזאת טיפשה.. בכל העולם מדברים על התנצלות... כל הארגונים שיצאו נגד ישראל יצאו צודקים.
השמאלנות לא נותנת לך זכות לא לחשוב.
?
אתה לא יכול לקבל כל מה שאתה רוצה.
ארדואן אומר שהוא לא הובן נכון. זו הדרך הכי קלה לרדת מהעץ..ועדיין לא להתנצל.
בסדר.
ברור שיש הבדל- כשאתה מפצה את המשפחה זה אומר "טעיתי, מגיע לכם פיצוי".
כשאתה מעביר כסף למטרות הומניטריות- אתה משדר "היו פה טעויות הומניטריות"
הלאומנות לא נותנת לך לחשוב.
אתה לא מבין שלמדינה יש אינטרסים יותר חשובים משרירים וגאווה.
הרי אין סיכוי שתביני...
השאלה אם יש סיכוי שבשביל מטרות חשובות יותר, תוריד את הראש.
או שגאווה זה הדבר הכי חשוב ביקום.
מוכרחים כבוד וצדק.
עם זאת,
כל מקרה לגופו, והכל תלוי במינון.
אני לא חושבת שהתנצלות רפה על טעויות שאולי נעשו- מהווה פגיעה כה חמורה במדינה, לעומת התועלת שהושגה.
לא כתבתי לא להיות צודק..כתבתי שלפעמים חשוב גם להיות חכם..ולא רק צודק.
ואכן, כל מקרה לגופו, ויש באמת עניין של מינון.. אלא שעליהם אין טעם להתווכח, זה כבר קשור למקום בו כל אחד מאיתנו נמצא..
ואת נמצאת במקום עלוב מאד מהבחינה הזאת.
בכל אופן, אין טעם להתווכח.
והרוב אומרים "קרן הומניטרית".
לא ברור ממה במה מדובר.
לא מספיק התנצלות ופיצויים - יש סיכוי שהטוריקם בכ"ז עוד רוצים להעמיד לדין את הלוחמים!
בקיצור, מדינת ישראל , כרגיל, מתרפסת שוב.
כל ההסכם בנוי על ביטול התביעות.
עריכה-
הנה סתם במקרה התקלתי בדבריו של אלעזר שטרן:
ח"כ אלעזר שטרן (התנועה) מגלה הבוקר (ראשון) הבנה לצעד בו נקט ראש הממשלה נתניהו, אשר שוחח עם ראש ממשלת טורקיה והתנצל על תוצאות משט המרמרה.
"ההחלטה לא מעוררת בליבו של אף אחד מאיתנו שמחה גדולה, אבל בפירוש הבנה", אמר שטרן לערוץ 7.
לדבריו, "ראש ממשלה צריך להתחשב גם בנסיבות גיאו פוליטיות ובודאי נסיבות כמו שהיו כאן, שהשתנו באופן מהותי בשלוש השנים האחרונות".
שטרן הדגיש, כי לוחמי השייטת הרוויחו גם הם מההסדר, "צריך לזכור שנעשתה הגנה מלאה על לוחמי השייטת, לא יתבעו אותם בשום מקום, שמותיהם לא יפורסמו. באשר לפגיעה המסויימת בכבודם, אני חושב שאלו אנשים שטובת המדינה עומדת אצלם מעל הכל. אנשים שהיו מוכנים להקריב את חייהם בשביל המדינה יהיו מסוגלים לספוג פגיעה מסויימת בכבודם".
בס"ד
תעצמי את העניים לרגע ותדמייני -
תדמייני שח"ו קרוב משפחה שלך נפצע קשה בפיגוע ירי, בשניות האחרונות הוא מצליח לפלות כדור שהורג את המחבל. פתאום קם ראש הממשלה ומחליט להתנצל על כך שאותו מחבל שירה בקרוב משפחתך נהרג. באותו הרגע יחזרו אלייך כל אותם תמונות של אותו קרוב משפחתך מוטל במקום מוקף בדם שזה עתה יצא מגופו. איזה בגידה. קרוב משפחתך הגן על עצמו וישראל התקפלה והתנצלה בפני מי שפצה אותו. איך יכולה לעשות את זה? הם שכחו את המשפט "הבא להורגך השכם להורגו"?
תפתחי את העניים -
ואם הצלחת לדמיין כמו שצריך, אני מקווה שדעתך תשתנה.
עצוב ביותר שישראל ממשיכה להיות ילדת כאפות ולהתנצל על כך שהיא עשתה את הדבר הכי לגיטימי בעולם - להגן על עצמם.
אני חושב שראש הממשלה צריך להתנצל גם בפני מיידי האבנים משבוע שעבר על כך שאדל הקטנה עדיין בחיים ולצערו הרב (של המחבל שר"י) היא עדיין בחיים.
שיתנצל גם בפני בני משפחת פוגל כל כך שהם בכלא הישראלי, אומנם בתנאים מצוינים, אבל זה עדיין לא כמו בחופש.
עצוב לי שראש הממשלה מתנצל בפני מחבלים!
המרמרה זה פיגוע טרור לכל דבר!
מה יהיה פעם הבאה?
ניתן למחבלים האלה להגיע לישראל? ניתן להם לעשות פיגועים? מ ה ?
מוטיזאבל הם מידי מעוותים... ויניב מידי טמבל.
בס"ד
כבר צוות המנהלים של האתר היה עולה עליהם ממזמן.
ולא, אלו באמת אנשים שחושבים ככה.
הצד שלך.
אני יכולה מאד להבין..ואם אני מדמיינת -לא את המקרה שהבאת כי הוא ממש לא קשור ולא מאד דומה- אלא נזכרת בארועי המשט..בחיילים שנאלצו להתמודד עם חיות..שניסו לדקור אותם והם עומדים ממול עם רובי צעצוע..שנדקרו ונפצעו וכוסחו ואז חטפו על זה ביקורת-
אני נזכרת בכעס, בתסכול, בזעם ובסערת הרגשות שהיו לי , ואם אני חושבת בתור חייל כזה או אחות או אמא של חייל בטוח שעוצמת הזעם והתסכול מוכפלת בהרבה.
אבל.
זה כמו להגיד שאם יש חייל בשבי חייבים לשחרר תמורת 1000 מחבלים- כי רגע, תחשוב, אם אתה היית אמא שלו? לא היית רוצה שישחררו?
וודאי שכן.
האם זה אומר שמדינת ישראל צריכה לשחרר?
ממש לא.
לא אומרת שבהכרח לא צריכה לשחרר..לא נכנסת לזה- אבל מדינה לא צריכה לפעול כמו שאמא או אחות או חייל היו פועלים!
בדיוק לכן היא מדינה-ממשלה, שמנסה לחשוב רציונלית ובצורה אובייקטיבית ללא מעורבות רגשית.
אתם יכולים לומר אין לך לב..וכו'-
אבל ..אתם פשוט לא מבינים את הנקודה שלי, שעד כמה שזה קשה מדינה צריכה להתנהל בהתאם לאינטרסים שלה, ועליהם היא צריכה לחשוב בצורה שכלית, לא רגשית.
אם ראש ממשלה תמיד יחשוב כמו "אמא של" הוא בחיים לא יצא למבצע צבאי..- האם זה נכון לפעול כך?
אז בבקשה ממך, אם יש לך טיעונים למה הצעד לא טוב למדינת ישראל, למה הצעד פוגע באינטרסים של המדינה,
אתה מוזמן להעלות אותם, נוכל לדון בהם.
אבל בבקשה אל תיכנס לפה עם רגשות, למה הצעד לא טוב לחייל שנפגע, איך הייתי חושבת בתור קרובת משפחה של .. וכו'..- כי זה פשוט לא הדיון הנכון.
(מוטיז טוען שכבוד לאומי חשוב למדינה. זה טיעון שיכול לעמוד מול אינטרסים אחרים של המדינה..אבל שוב- בלי רגשות ובלי קרובי משפחה...
זה טוב ויפה ובעצם- עצוב וכואב..אבל לא שייך לפה.)
זה מכה חזקה למלחמה הסברה של ישראל, נשק ביד של הכי גרועים שבאנטישמים
ארגון נפגעי הטרור אלמגור מגנה את התנצלותו של נתניהו בפני טורקיה.
"נתניהו מתחיל לשלם את מחיר הביקור המתוקשר של אובמה. ארגון IHH הוא ארגון טרור לכל דבר ואין על כך מחלוקת . דפוס פעולתם נגד חיילי צה"ל היה בעל אופי אלים ביותר. במקום שהתורכים יתנצלו בפני ישראל על כך שהיא נותנת חסות ומאפשרת לארגון טרור לפעול משטחה, נתניהו מתנצל בפניהם. בקצב כזה נמצא את ממשלת נתניהו משלמת פיצויים למשפחות המחבלים הפלסטינים שנהרגו ע"י צה"ל".
תנועת קוממיות מגנה את התנצלותו של ראש הממשלה כלפי טורקיה.
"נתניהו השפיל את צה"ל ומדינת ישראל בפני הטורקים והפנה עורף ללוחמי צהל שחירפו נפשם על סיפון המרמרה כדי לשמור על ביטחון ישראל וריבונותה. אנו מחזקים את חיילי צה"ל החשים נבגדים. חיילים יקרים, כבודכם חשוב בעיני אזרחי ישראל גם כאשר ראש הממשלה מבזה את כבודכם בפני הטורקים", נאמר בהודעת התנועה.
"צר לנו שהצעד הראשון של הממשלה ה33 הוא צעד של נמיכות קומה ותבוסתנות מול הקמים עלינו. נקווה כי ימי חג הפסח יעניקו לראש הממשלה זקיפות קומה שכל כך חסרה לו היום, ויחזור בו במהירות מההתנצלות המשפילה".
ב' אני לא יודע מה בדיוק הלך שם..על פניו ניראה שלא הייתה טובה ההתנצלות.אני מקווה ששם ..רה"מ..וכ'ו עושים שיקולים טובים.
ג' יש ממשלה בישראל.
ממשלת זדון!
ומלכות הרשעה מהרה תעקר ותשבר ותכלם ותכניעם...
אם אתה מאמין שאחרי הביקור של העבד מארה"ב אנחנו לא נשלם מחיר, אתה פתי או משהו אחר..
מתי תבינו שממשלת ישראל מזמן לא עצמאית?מתי תבינו שאנחנו נשלטים ע"י הפריץ מאמריקה?
שהוא זה שקובע את המדיניות, הוא זה שקובע לנו מתי נילחם, מתי נעשה הפסקת אש, מתי נבנה, ואיפה..
אני חושב שצריך לבטל את הבחירות הבאות, פשוט שיתנו ליהודים בישראל זכות בחירה בארה"ב ונבטל פה את הממשלה!!
ישראל וארה"ב-מדינות ידידות.ישראל ברשות עצמה.ארה"ב ברשות עצמה.כל אחת נעזרת בשנייה.וגם ארה"ב צריכה את ישראל.כן! שמעתי שהראו את הייצור ואת הטכנולוגיה וכ'ו שב"ה ישראל מספקת ומייצרת.וגם ארה"ב נעזרת בנו.
דבר לעניין ודברים עם בסיס.
בס"ד
איך אתה מסביר את זה שהיא העלימה ממנו (מישראל) פרטים ביטחוניים שהיו נחוצים לישראל? הרי למה יהונתן פולארד בכלא? ישראל הייתה צריכה פרטים על כל מיני מדינות והיא ביקש מארה"ב רשות לשלוח לויין לשמיים. ארה"ב ענתה שישראל לא צריכה (חבל על הכסף) וארה"ב תספק לה את המידע הנצרך מהלוויינים שיש להם. באמת ידידים טובים. רק הייתה בעיה אחת, הזמן עבר ולא הגיע שום מידע. ב"ה היה יהודי צדיק שהעביר את המידע מארה"ב הידידה שלנו שעדיין מחזיקה בו כבר 28 שנים, הלא הוא יהונתן פולארד. אכן ידידות אמת.
ואם ארה"ב יא ידידה שלנו למה היא מכריחה אותנו לפנות חבלי ארץ? לעשות הקפאת בניה? להתנצל בפני מי שניסה להרוג אותנו?
ארה"ב מתייחסת לישראל בתור עוד כוכב בדגל שלה (=עוד מדינה) ופעם הופצה ברחבי הרשת קריקטורה שממחישה היטב את זה. כמעט כל דבר שארה"ב תגיד לישראל לעשות, היא תתקפל ותעשה את זה גם אם זה הדבר הכי לא נכון לעשות.
מוטיזלק"י
זה בדיוק זה!
אנחנו חברים שלכם, אוהבים אתכם, נותנים לכם..
אבל- תעשו ככה וככה וככה וככה!!!
ואם לא- אנחנו נכעס מאוד!
עם חברים כאלה- מי צריך אויבים?!
חוץ מזה, את המידע שפולארד העביר לנו בלי רשותם- הם בעצמם היו צריכים להעביר לנו כידידים!
אז איפה הידידות נעלמה פתאום?!
בעיקר, שמה שישראל עשתה בעקבות העברת המידע- עזר גם לארה"ב כמדומני..
למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?
אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'
אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.
זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"
אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -
אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.
המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):
מי שמיצר לישראל - הופך לראש.
מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.
זה לא "שלטון משפטנים".
זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.
אז.
אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם
מה אתם אומרים
באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?
שמתעדכן מהר.
לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)
עדיף לא להתעדכן באקטואליה
כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים
אם אני רוצה להתעדכן
זה דרך הכותרות של רוטר סקופים
זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות
יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון
וגם כמות עדכונים יומית משתנה
בלבד
אבל אני לא כזה מעורה
אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:
מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש
מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.
נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי...
(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)
אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.
יש בווצאפ חדשות משמחות
קבוצה
ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.
ואתה יודע איפה שרק היתה התראה
אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן
אם הטיל עבר בנתיב אחר.
וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"
במקומות בהם לא היתה אזעקה.
העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?
ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.