לימשהו יש דבר תורה על רמה לליל הסדר?
(יש לי אחים גדולים)
אוהבת...
לימשהו יש דבר תורה על רמה לליל הסדר?
(יש לי אחים גדולים)
אוהבת...
כאילו, מישהו בא אליך ברחוב,דופק לך מכות, ואז עוזר לך,אתה צריך להודות לו?!
לכאורה זה מה שקרה לנו. הקב"ה הוריד ואתנו למצרים,הביא לשעבוד שלנו ובסוף גאל אותנו, אז מה כל החגיגה?!
התשובה: החגיגה היא גם על עצם ההורדה (!!) מזתורמת? אנחנו מודים לקב"ה על התהליך שעברנו במצרים ושעברנו אותו בשלום. על זה שהפכנו לעם ב"כור ההיתוך" שבמצרים.
חג שמח!!
חיוכיםאומר את זה הנתיבות שלום
למה מודגש לנו כ"כ שאת מכת בכורות ויציאת מצרים הקב"ה עושה בעצמו ולא ע"י שליח? הרי גם מה שעושה הקב"ה ע"י שליח, הכל מכוון ממנו והכל רצונו, ולכן מה המשמעות המיוחדת בזה שזה נעשה ע"י הקב"ה בעצמו?
אז עונה הנתיבות שלום שכל מה שהקב"ה עושה זה דבר נצחי, שקיים לנצח. לדוגמא: את בריאת העולם ברא הקב"ה בעצמו ולכן הקב"ה צריך לתת חיות לבריאה כל הזמן, ברגע שהוא יפסיק כביכול להחיות אותה, כל הבריאה תיפסק, הכל ייעצר וייגמר כלא היה, ולכן למרות שהקב"ה ברא את העולם כביכול בעבר, הוא צריך להחיות אותו כל הזמן כדי שיישאר במצב בקייים.
כך גם ביציאת מצרים, הקב"ה אומנם גאל את עמ"י בעבר, אך זה לא נגמר רק שם. הקב"ה ממשיך לגאול אותנו גם עכשיו בכל דור ודור, הגאולה הזאת היא גאולה נצחית, שקיימת לעד. ולכן הקב"ה גאל אותנו במיוחד בעצמו ולא ע"י שליח! שהגאולה תהיה נצחית
ממש יפה.טובי =][=אחרונה10 המכות זה בעצם 10 כוחות שלילים שקיימים בעולם ויש עלינו להתגבר עליהם על מנת לצאת מהרוע והטומאה.
והינה דוגמא לאחד מ10 המכות שאהבתי - 
צפרדע- מהצפרדע לומדים לא להיות ראש קטן
.
במסכת פסחים מסופר שכשאר חנניה, משאל ועזריה הפילו עצמם לכבשן האש אומרים חז"ל שהם למדו זאת מהצפרדעים שהסכימו להכניס עצמם לתנורים הרותחים כדי לעשות את רצון ה' – קל וחומר הם, יהודים.
ולמה הראש גדול?
כי הציווי לצפרדעים היה "ושרץ היאור צפרדעים, ועלו ובאו בביתך, ובחדרך משכבך על מיטתך ובבית עבדיך, בעמך ובתנורך" לצפרדעים היה שלל אופציות היכן להיכנס. הארון ממתקים של פרעה יכול להיות אחלה דבר.. אבל בכל זאת הצפרדעים נכנסו גם לתנורים הרותחים. הם לא ברחו גם מהאופציה הפחות נעימה..
וזה הכלל בניצוח היצר הרע-לא להיות ראש קטן!!!
(ו"כל האומר דבר בשם אומרו - מביא גאולה לעולם." שמעתי את זה בשיעור של חצרוני. ואם משהו רוצה - יש לי גם על שאר המכות מ10 מכות. )
ד"ש לאורה ופנינה 
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים