אני חייבת עזרה!!רייצ'ל=)

ככה:הבעיה שלי היא-הדרכה..

אני באריאל ואצלנו מכניסים מכיתה ג'...והסניף שלנו מוזר..בגלל שאת בוחרת מדשית ושבט להדריך.

הבעיה היא שרציתי ממש ממש להדריך את כיתה ו'-אבל זה בעיה..

א.יש עוד בנות שממש רוצות ומתעקשות להיכנס אליהם..

ב.יש לי שם אחות..(אבל זה לא פעם ראשונה שזה קורה).

ג.אי אפשר לעשות ממש שטויות והם מכירות מלא פעולות(ואז קשה להיות מקוריים..)

אבל,זה גם טוב-

*כי אני וחברה שלי ממש רוצות לגשת לחידון התנ''ך  וצריך ממש ללמוד ולהשקיע,וגם אנחנו בנות שממש נלחצות מהבגרויות(אז גם צריך ממש ללמוד)..ובנות גדולות יבינו אותנו.

*אני ממש אוהבת את הבנות בשבט שלהן(חוץ מאחותי-סתאאאאאם..היא מותק)

*אני יהיה איתן גם בהכתרה-ואני ממש ממש רוצה(גם כי ההכתרה שלנו יצאה נוראית-טראומה)

בקיצור...אני ממש רוצה אבל הקומונרית שלי ממש רוצה שניכנס לג' כי היא אומרת שזה ממש מתאים לנו..וגם כי היא רוצה להכניס אותנו ראשונות לפני שאר השבט שלי(זה כאילו כבוד..)כי את כיתה ג' מכניסים מייד אחרי פסח.

אבל אני לא רוצה את ג' כי:

א.הם מעצבנות קטנות וקרציות וחופרות..ותינוקות.

ב.צריך שיא הלהשקיע בהם(וזה מעצבן בגלל הבגרויות והחידון)

ג.אני יתחיל עם שבט גדול יחסית(בשבילנו זה גדול-35 בנות בערך)אבל אז כשבנ''ע יכניסו אותן(בכיתה ד') אז חצי מהם ילכו כי ''בנ''ע זה הרבה יותר מגניב'' ואז זה ממש יבאס אותי להישאר עם 8 חניכות...

*הן לא כ''כ מפרגנות..ולא הכי יבינו אותנו..

*אני יסיים להדריך אותן כשהן עוד יהיו קטנות(נראה לי כיתה ה' או ו')..ואז למה שהם בכלל יזכרו אותנו???.

אבל זה ממש נחמד כי:

#אפשר לעשות להן מלא פעולות ולהלהיב אותן.

#ועוד אפשר לבנות להם שבט...ולהטמיע בהן ערכים וכו וכו...

בקיצור זה ממש מסובך..

ואני חייבת להחזיר תשובה למדריכה שלי כי אם לא אז מערבבים את כל המדשיות ומחברים זוגות מחדש..

בעיקרון מההתחלה בכלל לא רציתי להיכנס להדרכה אבל הצליחו ממש לשכנע אותי(אמרו-את ממש טובה,את תיהי מדריכה  תותחית וכו'...אבל אני לא בטווחה שהן צודקות)

אני ממש נואשת...אני חייבת עזר ממישו...

תודה רבה וחג שמייח!!!

אתם יכולים לעזור????בבקשה????רייצ'ל=)

כיתה ג' הם חמודיםשיגר

סתם זה יותר מידי ארוך ואין לי כוח לענות להכל אבל בגדול אני לא מכיר אותך אז אני לא יודע מה מתאים לך

אני ממליץ ללכת לפי האופי שלךישי .א.

אם יש לך אופי שטוטניק כזה שאוהב לעשות שטויות וצחוקים ומתאים לילדים קטנים אז לכי על זה
אם יש אופי שמתאים לגדולים שמרים המון פעליות, ומכין לחיים קחי את ו'

כל שאר השכולים לדעתי הם די לא נחשבים, אם הם מכירים המון פעולות יש עוד המון ותמיד הפעיליות יהיו שונות מאדם לאדם
אחים זה באסה אבל המדשי"ת שלך פשוט תתן יותר צומי לאחותך ככה זה אצלי בשבט לפחות....

אני אישית גם מדריך באריאל וידעתי שהאופי שלי מתאים לחבר'ה גדולים אז התעקשתי על חבר'ה גדולים

אני גם וגם..רייצ'ל=)

אני יכולה גם לעשות שטויות ולהתחרפן וגם להיות שיא הרצינית ואחראית....

אני מתאימה את עצמי למדשית-היא רצינית ושיא האחראית..ואני צריכה לךהיות הפוך ממנה-שיהיה קצת רעש ושמח ושטויות..

אבל עדיין...אני לא יודעת מה להחליט...

ממש ממש תודה

תנסי לחשוב איזה שבט יותר יהנה ממךישי .א.

ואיזה שבט יותר זקוק לך, אם את כל כך מתאימה לשני הצדדים

ג' הרבה יותר צריכות אותירייצ'ל=)

כי אין מי שידריך אותן...וכיתה ו' יש להם עוד דורשים..

אבל אני יודעת שו' רוצות אותי ואת חברה שלי...אבל אין לי מושג מה ג' חושבות עלינו..ואין לי מושג מי יהנה יותר...

הקטע שאני יהנה יותר עם ו'...

רחל, זאת את?? גרת פעם באילת?ateretfa
לאאאאא....רייצ'ל=)

היי יש מצב שאת מתכוונת למישי שעכשיו גרה בנצרים-אריאל???

אולי...אני רק יודעת שהיא גרה באריאל..ateretfa

לא חשוב...סליחה על ההפרעה..

אז סתם לידע כללי...אני יודעת מי זאת..סיפור ארוך..רייצ'ל=)
ווואי!!!ממש תודה...באמת שעזרתם לי...תיזכו למצוות..רייצ'ל=)
וואי אני ממש מבינה אותך!כנסי..פזוש

בזמנו... רציתי וממש חלמתי להכנס להכי גדולות חשבתי שזה מה שמתאים לי אבל בסוף הקב"ה רצה אחרת...

נכנסתי לכיתה ג' ביחד עם מדשית שלא כ"כ הייתי איתה בקשר... והיום אנחנו חברות ממש טובות...

אני חייבת להגיד שאם פעם התבאסתי על זה היום אני מודה לקב"ה שאני הדרכתי ג'!לא מתחרטת לשניה!

נכון זה קשה אבל אם נותנים ת'נשמה מצליחים!

ובקשר לזה שחניכות עוזבות- אם את משדרת שבסניף שלנו הכי טוב זה מה שחניכות יעשו ולא יעזבו...

אני והמדשית שלי התחלנו עם 20 ונשארנו עם 20... נכון שהיו ירידות אבל בסופו של דבר באמת הרמנו קבוצה!

ובאמת שאפשר להנות עם ג'... אנחנו השתגענו איתם ונהננו מכל רגע....באמת זה חוויה!

תחשבי על הגאווה שתהיה לך אחר כך- את בעצמך בנית קבוצה! באמת שזה נראה לי דבר מבורך להרים קבוצה!

שיהיה ממש בהצלחה בבחירה! את יכולה לדבר איתי באישי אם את צריכה עזרה בהתלבטויות....

יום טוב

אבל לעומת זאת אני ממש ממשאסור להתייאש

רציתי הרואה  אבל ממש וביישוב לא הייתה לי תאפשרות להכנס אליהם מכל מיני סיבות אז נכנסתי לתנועת עוז איפה שאני לומדת.. לכיתות א'-ב' ובהתחלה היה ממש סבבה עד שמתישהו הרגשתי שאני לא מרגישה שאני תורמת את מה שאני באמת יכולה לתרום ושאני לא נהנת בכלל.. אז עזבתי תהדרכה...

לשיקולך... בהצלחה וחג שמייח

רייצ'ל!*חזרזיר*

שמחה שאני יכולה לענות לך תשובה מהכרות, כי זה נראה לי גורם קריטי פה!

טוב, דבר ראשון -
שתדעי שאתן השבט היחיד בתולדות הסניף שנותנים לו כזאת אפשרות - לבחור שבט ומד"שית! זכיתן!

כיתה ג..עניין גועש בסניף.

ראשית, יש חשיבות לכך שמכניסים אותן בכיתה ג'.
זה בהחלט משפיע!
ואם תהיו מדריכות טובות, החניכות לא יעזבו כ"כ מהר..
(נתון נוסף שכדאי לדעת - יש ביישוב קרוב ל80 בנות בכיתה ג'. בפועל - לבנ"ע+ אריאל מגיעות חצי מהן. ת-מ-י-ד יש אפשרות להביא עוד חניכות. תמיד! והמועצה ממש משקיעה בשביל שהילדים יצאו מהבית ויהיו פעילים בתנועות הנוער,
אז קדימה! יש לך חלק ענק בזה! זה בידים שלך!)

אני חולקת עליך בעניין של 'למה שהן יזכרו אותי בכלל?!'
יש לי שתי מדריכות שאני זוכרת  מתקופת הסניף - אחת מנבטים, אחת מהרוא"ה.
מה שגורם לזכור מדריכה (או לשכוח אותה) זה  לא 'מתי היא היתה מדריכה'
אלא, איך היא היתה מדריכה.
ההשקעה, התוכן.. זה דברים שחניכה גם אם היא לא מעריכה ורואה לטווח הקצר, היא פתאום במשך החיים, מסתכלת אחורה ומגלה כמה היא היתה משמעותית, כמה המדריכה הזאת היתה טובה.

אגב, כלל חשוב בחינוך - ההשקעה היא לטווח ארוך! (לא, לא לצפות לראות תוצאות והערכה מיידים)

אני הרגשתי שהיו לי 10 חודשי הדרכה נוראיים, שלא עשיתי כלום, שלא תרמתי כלום לשבט.
לפני כחודשיים, אחת החניכות באה לדבר איתי, (כמעט שנתיים אחרי שעזבתי)
וסיפרה לי כמה השפעתי עליהן ולמה.
ככה זה, עושים דברים שרק אחרי הרבה זמן מגלים כמה הם השפעו.

יש לך מרץ ושמחת חיים מדהימה, וכמו שכתבת- יש בך גם הרבה תוכן ורצינות.
זה בהחלט יכול להתאים לכיתה ג'.
אבל, זה לא השיקולים, יש הרבה בנות שיוכלו להכנס אליהן.
השאלה היא אם את מוכנה -

ממליצה לך לדבר עם המדרכה של ניצנים, היא יודעת בדיוק מה זה להדרך שבט זרעים.

אבל ממה שראיתי, בהחלט.. המון המון השקעה, אהבה, זמן, עדינות, ותוכן עדין.
זה הרבה אחריות כי - את מכניסה אותן לסניף ולתנועה!
זה תפקיד ענק!

כיתה ו' -
גם איתן יש הרבה הרבה מה לעשות!
הן בגיל מקסים - לא ילדות, אבל גם לא לגמרי נערות.
גמישות, כיפייות, זורמות..
הן יכולות לשחק איתך תופסת עכברים ודקה אח"כ יקשיבו  בצורה מעולה לסיפור על החייל שיצא ללבנון, ויקשיבו למסר..
זה גיל מופלא בעיני.
אני מכירה כמה מדריכות שאחותן היתה בשבט, זה לא נורא.
אולי אפילו יחזק אתכן?
יש סיכוי שהן יותר יעריכו בטווח הקצר, אבל פירגונים אפשר לקבל מעוד מקומות מלבד החניכות. (רכזת חב"ב, קומנרית, רכזת חב"ב, שאר הצוות, רכזת חב"ב..)

טוב, יצא ארוך,
אבל - חשוב חשוב חשוב!
שתהי שלמה עם ההחלטה שלך, ולא תיכנסי לשבט מסויים כי לוחצים עליך.

ממש בשמחה בשבילך בשלבי ההתלבטויות ובהדרכה עצמה. (גם כשאהיה בסניף אחר..)
מאמינה בך לגמרי!

חחחחח...ממש תודה!!!!!!רייצ'ל=)

זה נחמד לקבל עידוד מ-רכזת חב''ב!!!

פעם תשיעית-3 גלידות...קורץיומעולה!!!!!

שלוש?!?!*חזרזיר*

זה משמין!!

זה שחיטותי!

מתמתמת

אולי נצא לעוד צעדה אח"כ?

יאללה...בכיף...באלי להתחיל לעשות ריצות..רייצ'ל=)
אני מקווה שעוד רלוונטי להגיב לך..יופידו

אני הייתי גם בהתלבטות כזאת, רציתי ממש גדולות אבל הכניסו אותי לקטנות.

ב"ה, אני פשוט מודה על זה לקב"ה.

ובא לי להעיר על כמה נקודות שהעלת:

1. אצלינו בסניף כמה פעמים היו מדריכות שהדריכו את אחיות שלהן, באמת שגם כשהיה נראה שממש טוב כשדיברתי לבד עם החניכה תמיד היא אמרה שזה קשה לה. וגם אחותי הדריכה אותי באולפנא, ולי ולאחותי יש קשר מעולה אבל בכ"ז זה ממש היה לי קשה והרס לי את השנה הזאת.

2. אצלי חניכות שלי ממש הבינו, הסברתי להן מה זה בגרויות וכמה שזה חשוב ואמרתי שיהיה פחות פעולות, נניח פעם בשבועיים באמצע שבוע ולא כל שבוע. הן ממש הבינו ואפילו באו לשאול איך היה והתעניינו.. זה תלוי באיך את תופסת את הקשר עם החניכות, אני סיפרתי להן מלא דברים כאילו שהן היו גדולות, התייחסתי אליהן כבנות בוגרות. למרות שגם עשיתי איתן שטויות ונהננו.

3. לא מדריכים שבט בגלל הדרכה, זה דבר נקודתי. ויש חודש אירגון שעושה עם השבט את אותו אפקט ועבודה. [וביננו ההכתרה זה סתם לחץ מיותר בתקופה לחוצה של מבחנים.]

4. לדעתי את יכולה לסמוך על הקומונרית שחושבת שאתן מתאימות. [וממה שאני ראיתי אז את באמת מתאימה.. ]

5. אם תתייחסי לחניכות כבוגרות את תתפלאי לגלות כמה הן בוגרות וכמה אפשר ללמוד מהן.

6. זה אימת כל מדריכת שבט קטן שיש סניף אחר מרכזי באיזור, אני ממש נלחצתי כי תמיד מתחילים 40 וגומרים 8. בסוף מה שקרה זה שהתחלתי עם 40 וגמרתי עם 30. ברור שלא תמיד היה יציב והכל אבל באמת שזה תלוי בך, מה שאת משדרת לחניכות. וחוץ מזה, אם ישארו 8 והן יהיו שפיציות ומתוקות אז יהיה לך הכי קל שבעולם להשקיע בהן ותצרו קשר מדהים. 

7. הן הכי מפרגנות! אין חניכות שמראות אהבה יותר מהגיל הזה! באמת. שאר הגילים בד"כ עושים פוזות ופרצופים למדריכה. כשהן קטנות ותמימות הן כ"כ מפרגנות! אין לך מושג. רבים מי תשב לידך, הכי כיף להן לראות אותך. זה פשוט מדהים וכיף!

8. אני עזבתי מוקדם את ההדרכה אז עזבתי אותן אחרי חוד"א של כיתה ד' שלהן, וכל פעם שאני באה לסניף הן קופצות עלי. כשהן רואות אותי הן מדברות ומתייעצות אפילו. חלק מזמינות לבת מצוות, חלק מתקשרות. זה תלוי בך, כמה את תהיי משמעותית להן.

אני ממש מקווה שקצת שיניתי לך את ההסתכלות, ב"הצלחה בהחלטה!

ואם את רוצה עוד להתייעץ ולשמוע, מוזמנת בכיף ממש לאישי.

באתי לכתוב בהתחלהחג'דומט

שתעשי מה שאת באמת רוצה,עד קראתי את הושרה שבה כתבת שהבנות ילכו לבני עקיבא כי שם יותר מגניב. 

תגידי לי,זה מובנה?

זתומרת,בגלל שקוראים לזה בני עקיבא זה יותר מגניב?לא. אז תהפכי את זה למצב ההפוך!

גם אני באריאל ואצלנו חניכים עוברים לאריאל כי..יותר כיף..לי יש אחד כזה.

אז יאללה כנסי לכיתה ג', תעבדי כמושצריך ותהיו הסניף המרכזי של הבנות בישוב. אתן יכולות!!

בדיוק דיברתי על זה עם חניך שלי עכשיו,שכשבשנה הבאה הוא יהיה מדריך,שישאף לשם. שהסניף שלנו יהיה המרכזי ביישוב מבחינת הבנים.  

ווואי!!!!!!!תודה!!!!!!!!רייצ'ל=)אחרונה

ממש עזרתם ושיכנעתם...נראה לי אני כן יכנס לקטנות

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך