אני ובעלי כותבים במשותף - פניה משותפת לעזרה !!אני ובעלי

מאחר ואנו זקוקים באחרונה לעזרה אבל לא ניגשים בפועל ליעוץ מקצועי, בגלל שאני (האישה) לא רוצה, החלטנו לכתוב במשותף כאן יחד תחת שם ניק חדש ומשותף, כך נוכל לשמוע את עצתכם המחכימה.

כרקע כללי, רק נציין כי לאחר זמן רב גילינו כי שרשור ותיק שדן כאן ביחסים בין בעל לאישה אכן היו שניינו בעלי ואני - הנה כאן התזכורת:

תגובה לבעלי - נשואים טריים

בכל אופן באחרונה המצב די עלה על שרטון והיו זמנים שבעיקר התכתבתי עם בעלי בהודעות כתובות ולא דיברנו זמן רב. הוא מאשים אותי ואני אותו.

הבעל: אני טוען ואומר ומרגיש שכבר ניסיתי די והותר את כוחי בשיקום הזוגיות ונשבר לי כי אני לא רואה שום שיתוף פעולה. כל בקשת סליחה מתפרשת כחולשה ואינה מניבה שום תוצאה טובה. הגעתי למצב שכבר אין לי מה להפסיד כי מה שרק אעשה לא ירצה ולא ישפר כלום.

המצב הגיע באחרונה לרמה שהילדים מרגישים את מה שמתרחש בין ההורים ולפעמים הם גם שליחים בתקשורת בין ההורים.

המצב הזה נובע בעיקר ממשחקי הברוגז של האימא שבוחרת ב'תענית דיבור'. לא זאת בלבד אלא שהם אף נחשפו לכינויי גנאי קשים מאוד של האם-על האבא שנאמרו ישירות אליו בנוכחותם. היא פשוט מבזה אותי ליד הילדים בצורה קשה ביותר.

האישה: הוא כל הזמן בעבודה ולא משקיע בבית מספיק. הוא עובד בעבודה רחוקה מהבית וגם מעורבת. אני חוששת שיש לו שם קשר עם נשים אחרות. במצב הזה לא מתחשק לי להכין לו אוכל בבוקר והרבה פעמים אני מרגישה שמה שאחרים מבקשים ממנו הוא עושה מיד לעומת דברים שאני מבקשת ממנו שאז אין לו חשק וכח והוא לא מרגיש טוב ועייף וכל מיני תירוצים שונים. הוא צועק עלי הרבה ליד הילדים או בני משפחה שלי או שלו. הוא ממש מבייש אותי לידם.

בנוסף, הוא גם בבית עסוק בפלאפון ובאימיילים שלו בבוקר או בערב, בשישי או במוצ"ש, ואי-אפשר לדבר אליו, הוא מרוכז בעבודה וקשה לתקשר איתו.

יחד: הגענו בשנה האחרונה למצב ששלשה חודשים לא קיימנו יחסי אישות בכלל. וגם לאחר מכן שוב היו חודשים שלמים שבפועל נותרנו אסורים זה לזה , או שהיינו רק פעם אחת בחודש יחד ולאחר מכן ביטלנו את הענין הזה לגמרי לתקופות ארוכות בשל כעסים הדדיים.

הבעל אינו מסכים שהוא צועק על האישה הרבה ליד הילדים או בני משפחה ולדבריו זה קורה רק לעיתים נדירות כשממש כלו כל הקיצין.

זה המצב.

מה יש לכם / לכן לומר לנו? נשמח לשמוע דעתכם/ן!!

יש לי רושם שהאהבה שהייתה ביניכם פרחה לה למקום אחרצדוק השמן

לא יצא לי לגלוש כאן כשאתה פרסמת את ההודעה שלך שרוליק, אבל סתם שאלה-  תיארת את ההתנהגות של אשתך ולא שמת לב עד כמה היא מתוסכלת ממך ומוצפת מרירות? לשגע אותך עם 15 הודעות ביום, זה כבר לא כעס - זה כאב לב נוראי. זה כבר לא משנה מה היא רוצה בהודעות, הצפיפות שלהן זו פשוט הבעת כאב. עובדה שהיא כבר לא מצליחה להסתיר את זה מהילדים כי המרירות אוכלת אותה עד כדי כך שלא אכפת לה מיום כיפור. הרושם שלי הוא שהיא כבר לא כועסת, היא כבר פגועה ומיואשת.

בהודעה של רבקי, היא מתארת בדידות גדולה שהיא לא בחרה בה. יש נשים שמתחתנות בידיעה מראש שבנישואין יש גם הרבה בדידות ובמיוחד אצל עקרות בית, אבל כנראה שאשתך בנתה עליך בקטע הזה ולא ציפתה להיות כל כך נשואה ובודדה.

אני כן חושב שהיא מעריכה מאד את המאמץ שלך בתור בעל מפרנס שמספק לה תנאים נהדרים, כי אני מניח שאחרת, היא כבר הייתה לוקחת את הילדים והולכת. בלי לפגוע בה, אני מניח שהיא יודעת טוב מאד מה יש לה בזכותך ועל איזה צד של הלחם מרוחה החמאה. אולי בגלל זה היא מעדיפה להמשיך ולסמן לך בדרך הלא מוצלחת שלה עד כמה היא מאוכזבת מהזוגיות איתך. היא כנראה לא העקרת בית הראשונה שמעדיפה לסבול בשקט, מרוב פחד של להיות חד הורית שצריכה גם לעבוד בשתי משרות ועוד להתקיים בדוחק.

אני חושב שהיא גם צודקת בסירוב שלה להרות. ילד עושים באהבה, או שלא עושים בכלל. אפילו מבחינה רוחנית, יש את העניין של 9 המידות. הריון עם תחושה יומיומית של תסכול הוא רע מאד ואפילו מסוכן במידה. לדעתי היא צריכה להימנע לטובת הבריאות הפיזית והנפשית שלה.

לי הייתה "רעידת אדמה" עם אשתי ועד היום יש לנו "אפטר-שוק" מידי פעם, כך שאני יכול להבין מה אתה מרגיש ואולי קצת מה היא מרגישה. כשאהבה גדולה הופכת לתסכול, זה תחושה של מעין "מוות פנימי"- לחיות עם מישהו שפעם אהבת ולהמשיך לחיות איתו גם אחרי שהוא הרג את הרגש הזה, זה דבר לא פשוט.

יש תקוה..ד.

זה ששניכם רוצים לתקן, עצם "שיתוף הפעולה" הזה שאינו דבר כ"כ מצוי - 

יתכן מאד שמראה על רצון פנימי הדדי.

גם מעוד כמה "סימנים" נראה שיש מה לעשות..

בלנ"ד - אציע באישי.

בהצלחה,

אל תתייאשו,

מועדים לשמחה!

פששששש, איזה שיתוף פעולה+mp8

ניק יקר, אתה נשמע יצירתי נורא ומשועמם נורא.

מצטערת, לא נשמע לי רציני מילה אחת מכל הנ"ל.

אתם זוג חמוד מאמע צאדיקה

(MP7 -יש מצב שהם אמיתיים, ויש מצב שיש זוג אחר שקורא את הדברים וזה עוזר להם- כדאי לכתוב...  לדעתי)

זוג שכותבים ביחד הודעה

בה כל אחד כותב את הצד שלו

בכזו בהירות ושיקוף

קודם כל תקראו בעצמכם את מה שכתבתם!! כל התשובות נמצאות שם!

דבר שני-

בספר הידוע גברים ממאדים ונשים מנוגה- לקרוא מעמוד 207 -על תקשורת במשברים וכולי

וליישם!

(אני חושבת שזה לא נוראי שכשלא מצליחים לדבר- אז כותבים, לפעמים זה דווקא טוב יותר.. כי מבטאים את מה שרוצים ולא עיפים גיצים של כעס...)

בספר "הכל לאדון הכל" הרבנית שיין מספרת שהיה להם בבית נוהל-

כל יום כשבעה היה חוזר הביתה הם היו מורדים את שפופרת הטלפון לשעה

וכל העולם ידע שאבוד להם להתקשר בשעה הזו- פשוט לא עונים\זה הזמן הקדוש של הזוגיות והבית שלהם פנימה

וזה היה בדור- שהיה רק טלפון אחד בבית... על הקיר,

היום כשיש לכ"א 2 מצלצלים בכיס- זה עוד יותר חובה לעשות נוהל כזה "שעה בלי רעש- רק זמן לזוג"

ותעזו את זה בזמן שאתם לא עייפים מידי להיות נחמדים... לא- העבודה על ה"אתם" לא יידחק לסוף היום וסוף העדיפויות

תאמינו לי שלא יקרה כלום אם האיש יצא מהעבודה שעה מוקדם יותר.... כדי ללכת לעבודה החשובה יותר- שבבית

(כן! הולכים הביתה לעבוד, לעשות את הבית- זה לא יבוא לבד אם לא תעשה את זה)

איש- זה אחריות שלך

אישה- תתני לו קצת קרדיט

כשהוא מנסה- לא נורא שקשה לו בהתחלה... שיוצא קצת מקווצצ' ולא הכי חלומי..

הוא שם, והוא מנסה- תעודדי אותו בזה שאת נענית לו. הוא נחמד קצת- תחזירי לו נחמדות. הואמ נסה להשקיע- תשקיעי לו בחזרה

ואל תערבו את הילדים בזה!!

זה שורט להם את הנפש בצורה קשה!!!

לגבי אישות- ביהדות המילה לקשר הזוגי היא "אישות"- מלשון אישיות- כחלק מהחיבור של מכלול האישיות והחיים של הזוג יש חיבור גופני (ודי למבינים. פורום פתוח בכל אופן...)

צאדיקה צדיקה,+mp8

זוג שכותבים ביחד הודעה

בה כל אחד כותב את הצד שלו

בכזו בהירות ושיקוף

קודם כל תקראו בעצמכם את מה שכתבתם!! כל התשובות נמצאות שם!

וזו בדיוק הסיבה שזה לא נראה לי אמיתי...

כשיש כזה שיתוף פעולה והבנה של כל צד -

הבעיה לא כ"כ גדלה כפי שמתואר שם....

צדיקה את בעצמך מאמע צאדיקה
עבר עריכה על ידי מאמע צאדיקה בתאריך י"ט בניסן תשע"ג 23:17

MP7 -יש מצב שהם אמיתיים, ויש מצב שיש זוג אחר שקורא את הדברים וזה עוזר להם- כדאי לכתוב... לדעתי)

.

(ומזה שכתבתי- אפילו לי יצא טוב, כי בדור של מכת הפלאפונים- צריך לעורר ולהזכיר את הנושא הזה תמיד... לעשות פנאי למשפחה!)

בהמשך לשרשור הקודםמשה

1. האם באמת יש קשר בין כמות המיילים והSMSים למשכורת?

(אני קצת מכיר את התחום, הרבה מדי פעמים זה לא קשור באופן ישיר, והרבה מדי פעמים מדובר בשטויות חסרות ערך)

2. באיזה מקצוע הוא עובד, לעזאזל?

(לפחות לגבי עצמי, אני יודע שהצלחתי לצמצם משמעותית את "השגעונות" בשעות הערב, כשהפיתרון היה לקבל SMSים אוטמטיים מהמערכת עצמה בשעה 17:00 שיש בעיה, במקום לחכות לטלפון הנודניק בשעה 22:00 שמספר שהמערכת קרסה).

אם זה מקצוע טכנולוגי - הייתי יוצא כמה ימים ל""חופש"" מהעבודה הקבועה ומנסה להבין איך הדברים עובדים ואיך מטפלים בהם.

בלי קשר לפותח השרשור- ולמה שהוא אולי עוסק בו+mp8

להיות מכור לעבודה- זה בכלל לא משנה במה אתה עובד.

זה מצב נפשי ולא תלוי עבודה זו או אחרת.

וזה הדבר שצריך טיפול באמת. לא המקצוע.

לצחוק או לבכות??אלעד

מבולבל

שתהיו בריאים, שניכם

יש פה מעגל קסמיםפאז

תחילתו בחוסר תקשורת ויכולת לסכם ולדבר בצורה נכונה על דברים.

המשך בכך שאתה נסחף יותר מדי לעבודה ולא יודע לשים לכך גבולות- על חשבון הזוגיות והמשפחה שלך.

בהמשך אשתך פועלת בדרך שהיא מכירה לזעוק הצילו- בהודעות האלה.

קשה לה לעריך אותך ולכבד אותך במצב כזה. אני בטוחה שגם לילדים קשה.

אני חושבת שעליכם ללמוד ליצור מערכת תקשורת נכונה- אפשר להיעזר בשיטת אימגו וכו'.

(בגלל שאת לא רוצה ייעוץ, וחבל).

תחליטו על גבולות גזרה- כמה זמן מוקדש לעבודה?

מתי אבא חוזר הביתה?

מתי הוא מנותק מפלאפונים והודעות?

מתי כן אפשר שיהיה בקשר עם העבודה??

אתה- נסה להבין למה אשתך *כן* זקוקה.

כתבת שאתה מפרנס יפה ולכן אתה לא מבין מה היא רוצה.

אשה זקוקה לבעל, לתקשורת, להערכה, לתמיכה.

נראה שכל עול הילדים הבית החינוך והזוגיות וגם עבודה מהבית,

מוטלים עליה. יש פלא שהיא קורסת??

מה התפקידים שלך ומה שלה בגידול הילדים? ובתפעול הבית?? שבו, כתבו כ---ל מה שצריך,

ותראו איך נכון לחלק ביניכם.

והכי חשוב- ללמוד לדבר, להקשיב ולכבד.

התייחסות לתגובותיכםאני ובעלי

יחד:

ערב טוב,

ראשית תודה לתומכים. מי שחושב שמדובר בהתחזות או גימיק, אין לנו מה לומר לו מעבר לדבר אחד: אנו מתבוססים כבר הרבה מאוד זמן במצב הלא טוב הזה עם עליות ומורדות. כרגע אנו עדיין ללא אישות אבל לפחות יש רגעים כמו כאן שאנו יכולים לנהל תקשורת משותפת. זאת המציאות. ב"ה כרגע בפסח כששנינו בבית אנו במצב טוב יותר משאר ימות השנה הרגילים.

חשוב לציין כי בשל ימי המועד אנו לא הרבה בבית ולכן לא היינו כל היום ליד המחשב. יתכן גם שעד אחרי החג לא נשוב להיות כאן ועל כן יתכן ונוכל להגיב שוב רק אחרי החג.

לאדמין, לא הבנו מה שכתבת בסוגריים במספר 2 בתגובתך.

הבעל:

ראשית אבקש להתייחס למשפט הבא:  "היא כנראה לא העקרת בית הראשונה שמעדיפה לסבול בשקט, מרוב פחד של להיות חד הורית שצריכה גם לעבוד בשתי משרות ועוד להתקיים בדוחק".

אני מבין את העובדה שיתכן ואשתי הגיע למצב כזה מבחינה רגשית. אולם אני חייב לציין שאם זה כך, חובתה לטפל בעצמה ואני אומר לה את זה ישירות.

אני רואה עצמי כאדם ער ורגיש ומפרגן. לא חסר לה כלום. כל מה שהיא צריכה היא מקבלת. מצבה הפיזי טוב ממרבית נשות ישראל. אלא מה, אנו מדברים על המצב הנפשי. אני מרגיש שזו רק ההסתכלות שלה. ההרגל שלה להיות נרגנית ומלאה מרירות, עד כדי התנהגות כועסת ולעיתים אלימה כלפי וכלפי הילדים.

אני חושב שלו היית מכיר את כל התמונה בכלולתה היית מבין שאף בעל לא היה מסכים לקבל גישה כזאת כלפיו. מדובר בהודעות שלטעמי אפילו אישה שאינה שומרת תורה ומצוות לא היתה שולחת לבעלה הודעות גסות שכאלו.

כמו"כ הבדידות שלה, זה דבר שהיא יוצרת על עצמה. היא אינה מפתחת קשרים עם בני משפחה, חברות ושכנות. היא בקשר רק עם חמותי (אמא שלה) ואחותה. אפילו עם גיסות משני הדדים אין לה קשר. ועם חברות מהלימודים בכלל אין לה שום קשר. הקשר שלה בנוכחות התמידית שלי לידה, הוא צורך לא בריא. כדוגמא, אציין כי היא רוצה שאעזוב את העבודה שלי ואחזור לעבוד מהבית כפי שעשתי בעבר. כדי שהיא לא תהיה לבד במהלך היום.

אני יכול כמובן לומר שהחשש שיש לי קשר עם נשים בעבודה קיים ברקע, אך אין לו שום בסיס עובדתי, אין לו רגליים ואין שום סיבה עובדתית לחשוש כך, מלבד העובדה שהיא מכירה את החולשות הטבעיות והנפשיות שלי בתחום. אולם בפועל אין בכך ב"ה כלום. לפחות לא עד לרגע זה.

אוסיף ואגלה: מראש אני בעמדת נחיתות כלפי אשתי, מאחר ואני סובל מבעיה נפשית מסויימת מוכרת, אשר סובלים ממנה כ-7% באוכלוסיה. על כן מראש אני יודע שאני צריך לבחון עצמי היטב, להבליג יתר על המידה, וגם לא לשפוט ולא לסמוך על שיקול דעתי. מספר פעמים נועצתי ברבנים ומדריכים אשר הצדיקו אותי וניסו להפנות אותנו לייעוץ אך אשתי סירבה. בכמה פעמים אף קראו לה באמצעותי לבוא לשיחה משותפת והיא סירבה.

אני מצדיק את העובדה שבשורה התחתונה זה לא מצב אידיאלי להביא עוד ילדים לעולם. נכון, יהיה אשר יהא, לא כדאי להביא ילד לעולם במערכת יחסים שכזאת. אולם, אני רוצה לומר שזו רק עדות וסימפטום לבעיה העמוקה. תבינו, אישה שלא עובדת מחוץ לבית (ואין לנו הרבה ילדים) ויש לה הכול והילד הקטן שלנו כבר מעל גיל 6 ולא רוצה או לא מסוגלת לגדל עוד ילד, זה לכשעצמו מעיד על בעיה.

יחד אם זאת אני מודה כי אני עוזר מעט בבית. בעיקר משמש כנהג ברכב כאשר צריך לנסוע ממקום למקום לצורך קניות, נסיעות וסידורים מיוחדים. אני גם זה שאחראי על ענייני הכסף וסידורים רשמיים בעיריה, תשלומים ובהכול.

אני מרגיש  שאשתי תלותית בי יתר על המידה. אני מקבל את זה, אבל לא מוכן לקחת על עצמי אשמה יתרה מעבר לסביר, במיוחד לא, כאשר אני יודע שברגע שאסיים את סיפוק כל הצרכים שלה לאותו היום, שניה אחרי זה אחטוף התנהגות גועלית כלפי. כך שלא משנה מה שאעשה - אשתי אף פעם לא תהיה מרוצה.

האישה:

תודה לכל המגיבים והמגיבות. התרשמתי שרוב התגובות היו בעדי, כלומר, שהבינו את המצב הנפשי שאני נמצאת והבינו עד לאן הגעתי.

למי שצוחק על הכתיבה המשותפת שלנו בנושא זה, אני יכולה לומר שאכן הסיטואציה מוזרה אך היא אמיתית לחלוטין. אני לא רוצה ללכת לייעוץ, (מתביישת) אבל מוכנה לכתוב כאן בצורה חופשית יחד עם בעלי.

אמרתי לבעלי בצורה ישירה כמה פעמים, שסיפרתי לבת דודה מהצד שלי, שאם לא שהיו לנו ילדים הייתי רוצה להתגרש. וכן אם לא היתה בעיה נוספת במשפחה שמונעת ממני את האפשרות הזאת, או לפחות מגבילה ומקשה עלי את הצעד הזה.

באחרונה גם אמרתי לבעלי, או שכתבתי לו את זה בהודעה כתובה שבמצב הזה אני רוצה להתאבד או להתגרש.

בהתייחס לדברים שבעלי כתב כאן שוב למעלה אני יכולה לומר: לעיתים רחוקות הוא עושה את הקניות או עוזר בבית. אפשר לספור על האצבעות. אפילו כעת בחג הפסח את כל עבודות הניקיון של הבית עשיתי לבד ללא עזרתו. כולל קניות של בגדים ונעלים לילדים. (בערב פסח ממש , ביום שני אחרי שריפת חמץ, עשה רק אז קניה מרכזית לפסח של מצרכי מזון ועוד).

לגבי הנסיעות, ברוב הפעמים אני והילדים נוסעים באוטובוסים ורק לעיתים רחוקות הוא לוקח אותנו. למשל, אחת בשבוע אנו נוסעים להורים שלי ואז אני והילדים נוסעים באוטובוסים כי הוא בעבודה בכלל מחוץ לעיר. בחזור הוא כן יכול להחזיר אותנו, אם יצא מוקדם מהעבודה, אבל הוא לא לוקח אותנו ואנו שוב חוזרים באוטובוסים. בקיצור, לעיתים רחוקות רחוקות הוא משמש לנו כנהג.

לגבי העבודה, אני עובדת מהבית לפעמים יש לחץ ולפעמים אין עבודה או שיש מעט. זה כולל גם את סידור הבית, כביסות, ניקיון, רחיצת ילדים, בקיצור את כל עבודת אחזקת הבית וכל העול של הבית עלי. אני לא נחה בצהרים ובדרך כלל אני ישנה בשעה מאוחרת בלילה כ-6 שעות ביממה. לא פלא שאני מתרגזת על בעלי ועל הילדים.

לגבי היחס לילדים אני אומרת כמה פעמים לבעלי, שאם הוא היה נמצא במקום שאני נמצאת, שאני איתם כל היום, הרי שהוא היה יותר כועס ויותר מכה אותם ממני. כי אני רואה שכשהוא נמצא קצת איתם הוא מתעצבן עליהם הרבה יותר מהר ממני.

לגבי קשרים חברתיים, פעם כן הייתי יותר בקשר עם בני המשפחה המורחבת, כיום בגלל המצב בבית, לא מתחשק לי בכלל להיות בקשר עם אף אחד. אם בת דודה אחת שלי, יש לי קצת קשר בתקופה האחרונה. אבל כאשר אני פוגשת באירועים קרובים או שכנים אני נהנית לשוחח, אבל חוץ ממפגשים אקרעיים אני לא מפתחת קשרים חברתיים מיוזמתי.

לגבי ההודעות הכתובות, ביחס כזה של בעלי שהוא כל הזמן עסוק בעצמו וכשאני מדברת אליו הוא לא מגיב כי הוא עסוק בהודעות לחברים, אז אני מתעצבנת והווליום עולה ובא לידי ביטוי בסגנון של ההודעות שאני שולחת לו...  (מה לעשות?!)

לגבי החלפת העבודה שלו, בעבודה הקודמת היחס שלו אלי היה הרבה הרבה יותר טוב מאשר היום. עזרנו שנינו אחד לשני. וגם אהבנו מאוד אחד את השני. בקיצור, היו תקופות טובות מאוד בינינו שהאהבה פרחה וגם יצאנו לפחות אחת לכמה שבועות לאיזה מסעדה לארוחת בוקר משותפת כשהילדים לא היו בבית.

כיום בעבודה החדשה, שאני כמעט לא רואה את בעלי, רק חוזר בשעה בלילה, אולי נשאר לי לראות אותו חצי שעה והוא הולך למיטה. בבוקר, כמובן מתעורר עם האינפוזיה (הפלאפון) ביד וגם הולך לישון עם זה. אז לא פלא שכל החשק ירד מהכול... וד"ל.

אני בדרך כלל לא חושבת בו שיש לו קשר עם נשים מהעבודה ובדרך כלל כשאני מעירה לו על כך ואומרת לו "לך לזאת וזאת..." זה נובע רק מכעס שיש לי בקשר לזה שהוא החליף עבודה בניגוד לרצוני.

לאישה-ניני.ג

אני מבינה שאת כואבת. אבל אם לא תלכו לייעוץ מסודר, לא נשמע שהעניינים יפתרו. וודאי שלא כאן בפורום.

אני מבינה שאת מתביישת, אבל לא שווה להתגבר על הבושה הזאת בשביל להציל את עצמך ואת הנישואים שלך?? נראה לי קטנוני להתרכז בבושה הזו ממישהו זר שבאמת יכול לעזור לכם, כשיש לכם את האופציה לצאת מכל זה. פשוט חבל)-:

חבל עליכם, חבל על הילדים שלכם. תעשי את זה בשבילם..

מסכימה!!דניאל55
על הפחד מההליכה ליעוץ(,")
עבר עריכה על ידי (,") בתאריך י"ח בניסן תשע"ג 01:15

הבושה והפחד ללכת ליעוץ בהחלט מובנים.

אבל מצד שני זה שיש לך/כם קושי יש לכם 3 אפשריות:

-אפשר לברוח, אפשר להילחם חזיתית בבעיה ולהתגבר ואפשר לעקוף א הבעיה באלגנטיות .

לענייננו - נשמע שאת כן רוצה ללכת ליעוץ אבל החסימה והפחד לכך גדולים ,ובצדק...

לא נשמע מדברייך שאת רוצה לוותר .

- ההתגברות על הבושה דורשת אומץ רב, אולם אני בטוחה שהיושב בשמיים יעריך את זה מאוד מאוד- ובעיקר את תעריכי את עצמך על כך! ומי יודע איזה שמחה והמתקת דינים זה יעשה בשמייים? אני בטוחה שעצם המסירות נפש יפעל שם למעלה

-ואחרון חשוב חשוב , נסי לעקוף את הבעיה, כמו שעשיתם כאן בפורום, לחפש משהו אחר.
        את צריכה לשבת עם עצמך ולמצוא את מה שמתאים לך כדי ביצירתיות ובעז"ה הקב"ה ישלח עצה טובה .

חשבתי על מס' דברים כמובן שזה דעה אישית של אדם מבחוץ שלא מכיר והכל בגדר השערות או דוגמאות

: א. להבין שיועץ מטפל בעשרות מקרים בחודש, כאשר ודאי שחלקם "בעייתים" יותר, הוא ראה כבר הכל, הוא שמע כ"כ הרבה, והוא לא יהיה ב"שוק" בעז"ה. ולכבד אותכם ואת הבעיה? זו העבודה שלו!

ב. ללכת ליעוץ זוגי נפרד- את לחוד והוא לחוד אפשר צל אותו יועץ ואפשר אצל שונים.

ג. לעזוב בכלל את היעוץ וללכת על שחרור קיטור וחיזוק שלא קשור בזוגיות בכלל- בהנחה שזה פחות מבייש.אפשר שיטת ריפוי טבעית לשחרור כעס ולחץ כגון עיסוי/ דיקור סיני/ שיאצו/קינזיולוגיה/דימיון מודרך/מח אחד...וכו' וכו' אפשר בלי לדבר יותר מידי , אם פשוט תקומי יום אחד בבוקר יותר רגועה ושלווה התמונה תראה אחרת לגמרי והדברים יקבלו פרספקטיבה ויחס אחר.( אני היתי ממליצה לך על שיאצ'ו או קינזיולוגיה, סתם תחושת בטן שלי, שעדיף משהו עם פחות "תובנות" ודיבורים), כמובן שגם הבעל יכול , בעז"ה שתמצאו שליח טוב.

נשמע שיש כאן הרבה סערת רגשות שלא משאירים הרבה מקום לפתרון קל, לא סתם הארכתי בזה זה נשמע לי אישית חשוב יותר מלדבר על טענה זו או אחרת בזוגיות עם יועץ...

בהצלחה רבה, שה' יבנה את ביתכם מחדש בשמחה אני בטוחה שאם תעשו את ההשתדלות הנכונה תהיה סיעתא דשמיא גדולה

(כבר יש, שהגעתם לכאן כזוג, הרי כל אחד מכן יכל להמעיט בפרטים כדי שלא תזהו)

קטונתי מלעזורמירימי
במצב המיוחד הזה. אבל אם אתם נמעים מלהיות יחד כדי לא להביא ילדים, תבקשו מרב היתר לקחת מניעה. ההימצאות יחד, כאשר משתדלים לפני להרבות באמירת דברים טובים וחיוביים בלבד, יכול לחזק את הקשר גם אם ביום יום המצב גרוע. כמובן זה לא פיתרון למצב הכללי.
ברור שמדובר במניעה קבועהאני ובעלי

אחרת לא היינו יכולים מפעם בפעם להיות ביחד.

זה התחיל באישור של רב לתקופה של כשנה ונמשך עד עכשיו... שנים רבות.

אזמירימי
אם אתם כעת מונעים שלא באישור תבקשו שוב. רב סביר שתתארו את מצבכם אני מניחה שיתיר. קראתי פעם בספר של הרב ארוש שכאשר סוגרים את הרחם שלא באישור רב אז הרבה סיעתא דשמיא "נסגרת" ונמנעת. אבל זה ,כמובן ,לא התוכן בנושא שלכם. כמעט ענין תכני, אך חשוב מאד.
משהו חסר לי בהודעה שלך שרוליקצדוק השמן

אתה לא מציין את ה"האוהב את אשתו כגופו והמכבדה יותר מגופו" בכתיבה שלך. זה מצוין שהיא במצב פיזי טוב, אבל אם היא במצוקה נפשית, אי אפשר לפטור אותה ב"לכי טפלי בעצמך". זה כמו שאני אגיד לאשתי "תפסיקי לאכול!". חבל שלא כתבת על האמפטיה שאתה מגלה לה ועל הדאגה שלך לשקט הנפשי שלה. אולי גם היית מוסיף בקטנה שאתה מתגעגע לימים הטובים שהיו לכם ביחד. זה פשוט חסר...

בתור אחד שמתמודד עם אתגר נפשי, אתה בטח יודע כמה זמן עובר מהרגע שמפנימים משהו ועד שנגשים לאבחון. הסירוב שלה ללכת הוא חלק מהבעיה ובתור התחלה היית צריך להתייעץ עם רופא מומחה לגבי זה. אולי אפילו מהמרפאה שלך. יש רופאים שיודעים איך להביא אליהם את המטופל.

מהכתיבה של שניכם, ביחד עם הניסיון המר שלי עם עצמי בעיקר, אולי לרבקי יש חרדת נטישה. בהתחלה חשבתי שזו רק החרדה הכלכלית של 'איך להסתדר' מהסוג שיש לחצי מדינה. עם חרדת נטישה קשה ליצור חברויות עם בני אדם אחרים וכשיש מישהו כמו בן או בת זוג, אז קשה מאד להיפרד מימנו, אפילו אם הרגש הבריא כבר לא שם יותר.

בכל אופן, זה לא רק זה ובלי טיפול אי אפשר. אם יש סיכוי וכל שכן אם אין סיכוי לזוגיות שלכם, רבקי בכל מקרה חייבת לאוורר את הרגשות שלה אצל איש מקצוע, כי ביחד או לחוד היא לא יכולה להמשיך לחיות ככה במיוחד אם היא אימא. חבל להעניש את הילדים סתם, כי הם יזכרו את זה.

לאני ובעלי, שלחתי באישי..חסין קדוש
תתחילו לחיות כיהודיםמושיקו

יש מספר דברים שהגבר חייב לאשתו והאשה חייבת לגבר.

על פי תורה, כשלא עושים את זה מתחילות כל הצרות.

האם למשל קנית לאשתך מתנה לחג?

זה מצווה על פי תורה 'ושימח את אשתו'

נ.ב. אני מגיב למרות שזה נראה שמנסים להטות את השרשור לנושאים מסויימים

אם אתם מסוגלים לשבת לכתוב יחדנקודה למחשבה
אני מאמינה שתוכלו גם לשבת יחד ללמוד את הספר הבית היהודי של הרב שמחה כהן.

חלק א+ב השקעה של 90 ש"ח

הוא לדעתי יתן הרבה עצות מועילות..
ישנם אפילו דוגמאות שלדעתי תזדהו איתן.

אם אתם באמת רציניים ואמיתיים הלימוד וההשקעה של השינוי שווים את זה.
אולי בהתחלה זה יהיה מלאכותי..

לדוגמה לחלק מחמאות שזה דבק לנישואין (ככה לפחות הוא מכנה זאת בספר) במקום לומר דברים לא יפים ופוגעים..
בהתחלה זה אולי יהיה מאולץ אבל מתוך לא למה יבוא לשמה.

לדעתי אם אתם עקשנים ובגלל (תסלחי לי כן) משחקי אגו של ביישנות לא רוצים ללכת לטיפול לפחות תנסו לקבל קלים ממקום ניטרלי.
אנשים בפורום יודעים רק נק' קטנות של הסיפור ולייעץ במצב כזה זה יכול להיות אסון.

בהצלחה!
תגובה בקצרהאני ובעלי

יחד:

יש לנו ממש כמה דקות קצרות לפני שנצא מהבית לדרך ארוכה לשבת. ולכן לא נגיב על הכול רק בקצרה וההמשך כנראה רק אחרי הפסח.

ראשית תודה רבה לכל מי שהגיבו וניסו לעזור בין עם כאן ובין באישי ובמיוחד לחסין קדוש על ההסבר הארוך והמושקע באישי.

הבעל:

בהתייחס להערה החשובה על כך שלא הדגשתי שאני אוהב את אשתי ומתגעגע לימים הטובים.

אכן צודק, לא נגעתי בזה. אוכל לציין כי במשך זמן רב מאוד, הייתי זה שמדגיש כל הזמן את האהבה גם במילים וגם פיזית בחיבוקים ונישוקים, אך נתקלתי בדרך חד-סיטרית לחלוטין עד שנשברתי. יתרה מזאת, לפעמים הייתי מקבל בתגובה קיתונות של בוז.

בשלב מסוים אמרתי מפורשות לאשתי: תעשי מה שאת רוצה, אני מבחינתי מוכן לכל הסבל הזה, למענך ולמען הילדים. בגלל שאני אוהב אותך ואת הילדים ובגלל שאני בטיפול נפשי שבו למדתי שהאישה והנישואין זה דבר קדוש - לכן אני לא יעזוב אותך לעולם, גם אם אני יצטרך לסבול ממך גיהנום כל יום. (אני חייב לציין שהתכוונתי לזה לגמרי ברצינות).

כיום, הפסקתי לחזר והפסקתי עם מחמאות של אהבה כי זה כבר יהיה ממש חסר טאקט לעשות את זה, לאור הסיטואציה שבה אנו נמצאים. אולם בוודאי שאני מתגעגע לימים הטובים, ולימים שבהם האהבה פרחה. למרות שאני חייב להיות כנה עם עצמי ולהודות שנכנסו אצלי מידי פעם פרפרים בראש ובהם הרהורי כפירה על קדושת הנישואין בכלל וגם קצת כעסים ולפעמים אפילו שנאה רח"ל.

האישה:

אני יכולה לציין שאכן הוא החמיא לי הרבה וגם היה קשר פיזי אבל אני הרגשתי שזה כאילו משחק ולא אמיתי. לכן, לא שיתפתי פעולה עם זה ואני לא החמאתי לו חזרה וגם לא הגבתי בחיבוק חוזר משלי וכו'.

אני מרגישה שהוא כל הזמן מתרחק מהבית ועדיין ממשיך להיות עסוק כל הזמן עם הפלאפון והעבודה שלו. בעלי טוען שהוא מתרחק ממני ומהבית בגלל התנהגותי, אבל אני מרגישה את התרחקותי ממנו בגלל ההתעסקות היתרה שלו בפלאפון  והעבודה בשעות שכבר הוא לא אמור להיות עסוק בהם וצריך להיות רק בבית. למשל אחרי חצות הלילה אפילו כשהוא עדיין לפעמים מגיב  או שולח אימיילים והודעות כתובות.

גם בימי שישי או מוצ"ש כשהוא לא מוכרח להיות בעבודה והוא בבית, הוא עדיין עסוק בדברים שלא מהבית. הוא טוכן שבגלל שהוא מנהל בתחום בעבודה - יש לו אחריות רבה על מה שנעשה תחת אחריותו גם מחוץ לשעות המשרד, ולכן הוא נאלץ לעבוד גם מהבית. אבל אותי זה לא מענין ואני רוצה שהוא יהיה בבית בלי עבודה ובלי הודעות בפלאפון. (הכוונה בשעות שהוא בבית).

שבוע טובמאמע צאדיקה

יש סיפור בנשים קטנות

על תחילת נישואיה של הבת הבכורה (אני אספר מזיכרון...)

האישה מתרכזת בעומס של הבית- ויש לה קצת פחות זמן וכוח לבעלה אחרי יום עבודה...

לאט לאט הבעל שוקע יותר ויותר בעבודה שלו... בא הביתה יותר מאוחר... הולך לחברים אחרי העבודה לשבת איתם....

ערב אחד- הוא חוזר הביתה מוקדם- עם שני חברים- הזמין אותם לארוחת ערב, בטוח לגמרי שאשתו המאורגנת בטח בישלה ארוחה חמה וזה סבבה לגמרי להזמין אורחים בלי להודיע לה מראש

באותו יום- האישה החליטה פעם ראשונה בחיים לנסות לבשל ריבת פירות יער

וכמובן לא הצליח לה... בצורה קטסטרופאלית- כל המטבח מלא מיץ אדום, והבגדים שלה, והסירים שרופים בריח מתוק, וכל הרצפה מלאה סוכר שנשפך, ולאישה אין כוח רק תסכול ודמעות, וארוחה חמה- כמובן שאין....

זה נגמר בבכי.... וסנדוויצים לארוחת ערב

ושיחה טובה ביניהם

קודם כל- זה שאתם מתכתבים פה- קורה לכם דבר טוב

אתם מתחילים לשקף אחד לשני איך אתם מרגישים, מה קורה איתכם באמת

למשל- האיש ציין שהוא עוזר לאישה עם נסיעות והקפצות, האישה ציינה- מה שהוא עושה- לא מספיק לי...

אותו מעשה- שתי זוויות ראיה שונות- שחשוב שתהיו מודעים זה לזו

לאישה-

למה את מתביישת ללכת ליעוץ?

"ותשועה ברוב יועץ" זה לא סתם...

בגלל שללכת ליעוץ אומר לך שבאמת יש לכם בעיה?

לא. זה שיש לכם בעיה- כבר כתבתם פה בפורום, לעיני כל ישראל (נכון, לא מכירים מי אתם.. אבל מבחינתכם- את הצעד של להכיר בבעיה- כבר עשיתם...)

זה שיש פיתרון- שאפשר שיהיה אחרת! -את זה תקבלו מיועץ

שתדעי לך שיש בהודעות שלכם המון נק' שצריכות דיון וטיפול

אבל א"א לעשות את זה עג"ב פורום- מגיע לכם יחס אישי, מישהוא שיתן לכם מענה הולם לכל פרט ולכל המכלול

לאיש-

תעודד אותה ללכת ליעוץ ביחד

לא כי "לך יש בעיה" (האשמה סמויה?) אלא כי "יש לנו בעיה" או יותר נכון- "כי לנו יהיה טוב יותר ככה"

גם אם נראה לך שהבעיה היא שלה- אבל כל בעיה בחיים שלה- היא שלך, כי היא שלך -זה שלכם ביחד

תעשה לך שעה וחצי כל יום שאתה בבית קודש-

חצי מהזמן הזה- אתה אחראי לבית ואשתך יוצאת לטייל (או נכנסת לאמבטית קצף, או הולכת לשכנה לשתות קפה, או מדברת בטלפון עם חברה...)

חצי מהזמן הזה- אתה מקדיש רק לה. שיהיה לה ברור שאתה מרוכז בבית ובשיחה איתה ועם הילדים. הטלפון שקט, גם המחשב, גם הטלפון השני. זה ל אומר לשחנ"ש- זה אומר לקפל כביסה, וספר מה קרה איתך היום, להקשיב!! לה על מה היה לה היום (כן... גם היום הילדים שיגעו לה את השכל... כמו מה שהיא סיפרה מחר... וכן- גם היום תגיד לה "כל הכבוד לך, להיות אמא בבית זה אתגר, אני מעריך אותך על זה...")

לאישה-

נכון, בהתחלה למחוות ולמחמאות יש טיפה טעם מלאכותי, שמתאמצים לעשות אותם וזה לא זורם

אבל זה לא אומר שזה לא כנה

גם כשיש לב מרגיש ורצון להחמיא ולהיות קרוב ועוזר- קשה ללמוד איך לעשות את זה בפועל, העשיה היא בכוונה- מתוכננת, מלאכותית קצת

אז כשהוא מעיז לנסות ולעשות- תפרגני לו על זה, תתני לו תחושה טובה שירצה לעשות יותר, שיתרגל יותר את הקטע של "להיות נחמד בבית"- ולאט לאט זה יבוא לו טבעי

אני חושבת שלהמשך-

יהיה לכם טוב יותר שתעברו להתכתבות של הודעות אחד עם השניה- באישי, ולא עג"ב הפורום- כדי כל העולם רואה פה, חשיפה רחבה זה לא באמת דבר בריא....

כמה רעיונות !!!שלום ורעות

א. חובה אבל חובה ללכת ליעוץ!!

ב. אפשר גם ללכת להצגה "אי זוגי" ממש יפה ומאוד עוזרת

אני מציע לך לחשוב טוב טובאחים שלי

אם ההתנהגות הזאת שלך לא גורמת לבעלך מכשולות של הוצאת ז"ל.

ואני לא נכנס בכלל לסוגיה של מי אשם ומי צודק. לא נראה לי שגבר צעיר נשוי יכול להחזיק מעמד 3 חודשים...

זה ממש לא מקובל לפי ההלכה.

נחמד. שיהיו גם לך רק שמחה וטוב.ד.
לזוג היקרריבי30

דבר ראשון כשקראתי עכשיו את השרשור שלכם פשוט ירדו לי דמעות. פשוט בהלם.

אתחיל לענות לכל אחד:

לבעל: אני חושבת שאתה צריך להוריד קצת משעות העבודה, ולחזור יותר מוקדם לסגור את הפלאפון וכו'. ואז תראה לאשתך שהיא מאד חשובה לך, ודואג לבריאות שלה. להקדיש רק לה ורק בשבילה איזה שעה פלוס , כמו דיבור, או עזרה במשהו בבית כמו שטיפת כלים, או עזרה בהכנת הסנדוויצים לילדים. וכו'.

לאשה: כשהוא חוזר הביתה תעזבי את כל העבודות, ותסגרי גם את את הפלאפון, תחייכי אליו כשהוא נכנס הביתה, ותכיני ארוחת ערב לך ולבעלך בלי הילדים.

ולגבי ההודעות שאת שולחת לבעלך אני מציעה לך שתפסיקי לשלוח הודעות פוגעניות כי זה לא יביא לתוצאות טובות, ואולי זה אפילו יחמיר? תחשבי על זה טוב טוב....

ועוד דבר שמאד חשוב ללכת לייעוץ את לא יודעת איזה שינוי זה יכול להביא לבית. את ממש לא צריכה להתבייש בזה, המון זוגות הולכים לייעוץ וזה רק מביא לתועלת.

לגבי הנושא של המניעה, כדאי מאד לשמור על לא להביא במצב כזה עוד ילדים לעולם, כי זה לא טוב להיות בהריון בתקופה כזו מתוחה.

אני מאחלת לכם רק טוב, ותבשרו לנו רק בשורות טובות בקרוב אמן ואמן....

ערב חג שני שמחאני ובעלי

יחד:

הצלחנו להתחבר לכמה דקות ולעבור על התגובות בקצרה, שוב, לפני נסיעה אחרת.

רצינו להודות לכולכם על התגובות כאן ובאישי. תודה תודה. החלטנו לקרוא הכול בעיון 3 פעמים ואחר כך להחליט איך להתקדם.

רצינו להודות לכל התומכים והתומכות, כמו גם המבקרים והמבקרות.

האישה:

רציתי להודות וגם להוסיף 2 נקודות נוספות:

דבר ראשון, הרבה פעמים מרגישה שפשוט אין לי כוח לילדים. אני מרגישה שאני פשוט רוצה להיות לבד ולא צריכה אותם על הראש. אני מרגישה שאין לי כוח לא לבעל ולא להם. אני רוצה פשוט להיות לבד בלי שום עול. כמו אלו שיוצאים בשאלה ואין להם שום עול על הראש.

דבר שני, הרבה פעמים כשהילדים לידו כמו למשל בסעודות שבת, או בזמנים אחרים כאשר שניינו נמצאים לידם, הם מעדיפים לפנות אלי. בפרט הילד הקטן שיושב ליד אבא שלו ואני רחוקה ממנו והוא מבקש ממני דברים מסוימים כמו  שתיה וכדומה. ואני לא מבינה למה זה קורה. כנראה שהם מבינים שאין אבא בבית כל הזמן אז גם בשבת הם פונים רק אלי.

לתומי חשבתי שלפחות בשבת כשיש להם את האבא שיפנו אליו כדי לתת לי לנוח מכל השבוע שאני מגדלת אותם לבד.

הבעל:

לצערי, אני לא יכול להכחיש מה שכתבו כאן לגבי מכשול בימים ובחודשים שאנו רחוקים ומתנזרים מאישות. אכן זו בעיה נוספת במכלול כל שאר הדברים שכתבנו.

לגבי  מה שאשתי כתבה שאין לה חשק לפעמים לאף אחד. אני חושב שזה מעיד על התשישות הנפשית האישית שלה ועל התשישות הרוחנית וחלישות האמונה שלה בקב"ה. כך שהדברים מדברים בעד עצמה. ולכן, מעבר לטיפול זוגי, יש לה צורך לטפל בעצמה כדי למנוע תופעות כאלו. כלומר, במקום לבנות בית חולים מתחת לגשר אולי אפשר פשוט לתקן את הגשר.

לגבי פניה של ילדים לאשתי. אני חושב שאשתי לא שמה לב כמה פעמים הם פונים אלי מאחר והם מעדיפים לפנות אלי כי הם יודעים שאצלי קל יותר להשיג דברים שאצלה הם לא יקבלו ואשר למען האמת אין כל מניעה לתת להם זאת.

לגבי פניות בדברים טכניים של הילדים לאמא, אני לא בטוח שהתופעה כ"כ קיימת כמו שהיא מפריעה לאמא גם בתור פניה יחידה.

אולם, ככל שהיא קיימת בוודאי שאין לי לזה הסבר, מלבד אולי העובדה המופיע בחז"ל כמו למשל בסוכה ש"קטן" נקרא כל אימת שהוא מתעורר בלילה וקורא לאמא שלו. ונפסק שמי שצריך לאימו פטור משינה בסוכה. כל שנראה כי אכן הקשר של הילדים עם האמא הוא חזק יותר מאשר עם האבא ויש לכך דוגמאות נוספות.

דבר חדש נוסף שאבקש לציין ואמרתי זאת לאשתי כמה וכמה פעמים: נראה כי רוב רובם של המריבות, הויכוחים והמחלוקות ביניינו, הם על רקע הטיפול בילדים. כאשר אני מציע דרך רכה וחמה ואשתי נוקטת בטיפול יותר נוקשה, על כל המשתמע מכך.

אני חייב לציין שבילדותי עברתי חינוך קשה ואני סולד ממנו ביותר והבטחתי לעצמי שאני יחנך את ילדי בחכמה ובשבט מוסר ולשון רכה ובשום אופן לא בדרך נוקה וחסרת סבלנות. כי אני ממש לא רוצה שהם יהיו פגועים כמוני ושח"ו שהם לא יחנכו את נכדיי-ילדיהם הלאה באותה צורה נוקשית.

אישה:

אני חושבת שרוב המריבות בשנה האחרונה, בשונה מהעבר, בכלל לא קשורים לחינוך או טיפול בילדים, אלא רק היחס שלו אלי ולבית בהקשר של העבודה כפי שכתבתי לעיל ואין צורך לחזור שוב על הכול.

לגבי גרימת מכשול ח"ו לבעלי. אתם צודקים בזה, כנראה שאכן כך, אבל מה לעשות שאין לי חשק במצב כזה של יחס כפי שכתבתי לעיל.

אני יכולה לומר שהמצב החמיר יותר כאשר פעם אחת ממש בזמן האישות הוא לקח את הפלאפון ביד והסתכל איזה הודעה כתובה שקיבל אז.

המצב מורכב מאד ומחייב טיפול.הקולה טובה

לאשה היקרה- נשמע שאת במצב לא בריא.

תארי לך שהיה לך נמק באצבע של הרגל. חייבים לכרות את האצבע, ואם תלכי לרופא - הוא יכרות אותה על המקום!

אבל אם לא תלכי לרופא- הנמק יתפשט ויצטרכו לכרות לך את כל הרגל, ואם עדיים לא תכלי- זה יהרוג אותך בסוף.

המצב שלך לא ישתפר לבד. הוא רק ילך ויחמיר ויצריך עם הזמן טיפול יותר מעמיק ויותר קשה ויותר כואב.

הפריקה שלכם פה אינה טובה- כי היא נותנת אשליה של טיפול כשלמעשה זה רק סוג של  קבוצת תמיכה-סיעור מוחות שאינו עוזר באמת.

את יכולה להפוך להיות אדם אחר, טוב הרבה יותר, לחיות חיים שמחים וטובים.

אבל את צריכה לבחור בזה, להחליט שזה מה שאת רוצה ושאת מוכנה לשלם גם מחיר בשביל זה - מחיר של הליכה לייעוץ, מחירשל עבודת מידות לא פשוטה.

או שתשבי בבית ולא תעשי כלום- ותשלמי מחיר של חיים מבוזבזים. ושל ילדים שגדלו בבית לא בריא.

חוכמת נשים בנתה ביתה.....

(אני לא פונה פה לבעל לא כי הוא צדיק תמים- אלא כי הוא מוכן לטפל ולהשתפר, וזה בעיני הדבר הכי חשוב- הרצון לשינוי הוא כבר חצי עבודה)

מאחלת לכם חג שמח והמון כוחות לעבוד ולהצליח בעז"ה!!

א.ד.

לאשה: את באמת צריכה לפעמים זמן לעצמך. תמצאו עיתים שתנוחי. את חייבת מנוחת צהריים או כד'. קחי קצת זמן לעצמך לקרוא וכד'. ואגב, בלי "אשליות" - כל הורים לילדים, ללא קשר ל"מצבם הדתי" יש עליהם "עול" גידול הילדים. אם להפוך זאת לעול משמח ובונה, זה תלוי בגישה, בעין טובה שמסתכלים עליהם וכו'. כך גם על הבעל.

אך כמובן, צריך גם אפשרות "טכנית" לחוסר תשישות": סור מרע - ע"י מנוחה והתעסקות במשהו  שנעים לך אישית; ועשה טוב - ע"י ראיית החיוב, התעודדות.

לגבי מה שכתבת על הילדים - זה רגיל לחלוטין. יש דברים שילדים מבקשים מאמא. זה לא קשור לכך ש"התרגלו" בשבוע בדווקא...  את צריכה, כנ"ל, מנוחה והתאוששות, כדי שתוכלי לפתח עין טובה ולא תחפשי "אישוש" לתיאוריות כאלה..

לאבא: מציע להתרכז מבחינתך באיך שאתה יכול ורוצה להעניק לילדים בזמן שאתה איתם - ופחות בהערות לאשה על דרך טיפולה. את ה"קו" העיקרי - ממילא הילדים יקחו ממך אם תמצא להם זמן להקרינו. והם יכולים "להבין" שאמא לפעמים "מועדת" בגלל "חולשה" או כד'. יותר מזיק אם אתה מעיר לה בתדירות על חינוכה. כאשר תזכו בעז"ה לייצוב המצב - תוכלו לשוחח שיחות בונות על החינוך והאופן הנכון ליישומו. אז גם יהיה יותר כח ומוטיווציה.

ולגבי העבודה וה"פלאפון", דומני שכבר הוסכם, שברור שצריך להגביל שעות לעבודה ולייחד שעות זה לזה בבית. וגם לסגור טוטאלית את הנייד מזמן מסוים.. ובכלל - לסוגרו כשמגיעים הביתה.  

כמובן, שגם המוטיווציה לעשות את זה - תלויה במידה רבה בנכונות האשה "להתנער" להאמין שאפשר מחדש, בשמחה - ולקבל את בעלה בפנים מאירות, לשלוח הודעות חיוביות וכד' (וכפי שהארכתי באישי).

בהצלחה רבה.

יישר כחכם על הרצון לברר ולהתקדם. זה צעד מיוחד ואמיץ..

לאשה- ממליצה לך להתגבר על הבושה מייעוץ דחוף!אלזה

מקריאת כל התגובות שלכם הבנתי שפשוט חסרים לכם כמה כלים בסיסיים בהבנה בין בני זוג. כלים שנרכשים אצל יועץ זוגי. אחרי שתקשיבו לו/לה ותיישמו, תבינו כמה הדברים פשוטים ולא מסובכים.

בהתייחסות ספציפית לנושאים שהועלו- המכשיר הנייד הוא באמת מכת מדינה ואני מבינה בדיוק את הקושי של האשה כי גם אני חוויתי אותו על בשרי ועברנו יחד דברים דומים שגרמו לנו להבין את החולי שבזה. אין דבר יותר פוגע מזה שכשאת מדברת לבעלך הוא עונה לך בחוסר הקשבה או תשובה לא קשורה בכלל לשאלה רק כי הוא עסוק מאוד במשהו קטן וזניח... אין יותר מעליב מזה שאחרי יום שלם שלא ראית את בעלך הוא אפילו לא מרים את העיניים כדי לראות אותך ורק עסוק באותו דבר קטן ומעצבן. 

לגבי האשה- מכירה גם את הקושי של להיות ימים שלמים לבד עם הילדים. קשה, מתיש ולא ממלא. אם את יכולה להרשות לעצמך אז צאי מהבית. תטיילי או תעשי דברים שימלאו אותך נפשית ולא תרגישי כבולה כל היום. פעם הרגשתי גם אני כמוך ואני מבטיחה לך שהיתה שנה שלמרות המחסור הכלכלי  בעלי שקל ברצינות לשלוח אותי לנפוש לבד לבד באמצע שומקום רק כדי שארגע קצת מהמתח עם הילדים, וזה היה אחרי חופש שלם במחיצתם... היום הרבה יותר קשה איתם כי כשהם גדלים הבעיות גדלות, אבל למדתי להתמודד גם עם עצמי- אני קוראת ספרים, יוצאת מידי פעם לטייל, עושה קצת כשר, רואה סרט ומדברת עם בעלי (וזה בעצם הכי ממלא!) וגם אני לא בקשר עם אף אחד חוץ מאמא שלי ואחותי, כי אני לא טובה בכל הקשור לקשרים חברתיים. 

ולגבי חינוך הילדים- צריך פשוט לדבר על זה הרבה, להציב עמדות ולעשות פשרות והסכמות. ובעל- אתה לא יכול לשבת מהצד, לחזות בנעשה ולהתלונן. יש לך בעיה עם החינוך שלהם? דבר על זה ותקח צד מעשי בחינוכם. תשתדל להיות כל ערב בבית בזמן ההשכבה ותקח חלק פעיל בטקס המקלחת וארוחת הערב. תקל עליה קצת! 

אישה יקרהבטוב

עצות רבות ונפלאות קיבלתם פה. מתוך קריאת ההודעה שלכם יש חשד די מבוסס שאת סובלת מדיכאון. (חוסר חשק, תשישות, עייפות, עצבנות מוגזמת, רגשות שליליים מרובים, רצןון אפילו להתאבד????(כך כתבת לו בהודעה) וגם חרדות ומחשבות מוגזמות חסרות בסיס.)

בקיצור- כדאי כדאי שתלכי לטיפול. אני ממליצה על טיפול פסיכולוגי, וואם ייעוץ אז משהו ממש טוב. זה יעשה לך טוב בכלל בלי קשר אליו. תמצאי את עצמך בכל המרמור האינסופי שאת נמצאת בו. חבל עליך נשמה יקרה.

את מטפלת?אני ובעלי

האבחנה שלך  לגבי הדיכאון היא כבעלת ניסיון או מטפלת או מידע כללי?

כן אני מטפלת אבל לא מאבחנים באטינטרנטבטוב

לכן לא לקחת את האבחנה שלי כנכונה, אלא כדאי לפנות לפסיכולוג. (לפחות לפי מה שתיארתם פה, אם זו התמונה הנכונה)

מזה? יעוץ זוגי על גבי שירשור בפורום?אחתעם_בטן

זה נראה לכם רציני?!?!?!?!!? מבולבלמבולבלמבולבלמבולבל

הזוגיות שלכם, המשפחה, הילדים - זה הדבר הכי חשוב שיש בחיים ואתם מנסים לתקן אותו בצורה לא מקצועית שכזאת בפורום? זה מה שאתם מוכנים להשקיע בשביל שינוי?

אנשים משלמים עשרות אלפי שקלים עבור תואר באוניברסיטה, עבור משכנתא לבית, עבור רכב וכו' ודוקא עבור הדבר הכי חשוב, הבסיס להכל, לא מצליחים להבין שפה כדאי להשקיע...

אני אפילו לא מנסה להתייחס לטענות שלכם אחד נגד השניה וביחד. אף אחד פה לא מכיר אתכם באופן אישי ויכול לייעץ בצורה שתגרום למצב בינכם להשתפר. אולי תמצאו פה עצות יפות וחכמות שיכולות לעזור בזוגיות באופן כללי, או עצות שידחפו אתכם ליעוץ זוגי אבל אתם זקוקים נואשות למטפל/ת טוב ומקצועי שיבין את הדינמיקה בינכם לעמוק ויראה גם דברים שמתחת לפני השטח.

מניסיון!

הוספה והתקדמותאני ובעלי

יחד:

אנחנו עדיין לא מצאנו מספיק זמן לעצמנו ובקושי התאגנו מהפסח. אבל ברמה הכללית נראה שמתחילה להתבשל איזו שהיא הבנה שכנראה לא תהיה ברירה אלא ללכת לייעוץ מקצועי. אחת הציעה כאן להתחיל קודם בטיפול פסיכולוגי לפני ייעוץ זוגי.

כך או כך, נשמח לשמוע מכם על פסיכולוגים ו/או יועצים זוגיים טובים (דתיים תורניים עדיפים)  מאזור ירושלים או גוש עציון.

האישה:

קראתי כאן דברים חשובים ויש לי חומר רב למחשבה. כאמור יש דבירם שצריך לקרוא כמה פעמים שוב ושוב כדי להפנים. החלטנו שנמצא זמן וכך נעשה. אולם, אני עדיין מרגישה מהססת ולא בשלה לגשת לטיפול. למרות זאת אני מבינה שכנראה בשלב מסוים זה יקרה. בגלל שאני ביישנית נראה שיהיה לי יותר קל לדבר עם מטפלת או יועצת מאשר עם גבר.

הבעל:

כאשר מדברים כאן על טיפול, לא נעים להעלות בעיות וקשיים נוספים ברקע, אבל אני מרגיש שזה עושה טוב.

אז ככה: יש לי עוד 2 נקודות שמאוד מפריעות לי.

הדבר הראשון, אשתי לא מכירה בזה שהיא טועה לפעמים (וכנראה שיותר מלפעמים) וזה בא לידי ביטוי מעשי בכך שמהנישואין אני לא הססתי ולא התביישתי להתנצל רבות על דברים שעשיתי, כאשר הבנתי ששגיתי. לעיתים הסליחה באה באותו היום ולעיתים כעבור זמן. אבל היתה התנצלות.

אולם, אשתי מעולם "לא טועה" לא יודע מה היא חושבת בלב, אבל בפועל חוץ מפעם אחת בודדת, אינני זוכר שהיא התנצלה ואמרה טעיתי. כל מה שהיא עושה בהקשר לכל דבר שמעורר ויכוח או כעס - תמיד היא צודקת. תמיד היא צריכה לומר את המילה האחרונה ואני מרגיש שיש כאן גאווה ורצון לשלוט על הבעל וחוסר כניעה וחוסר קבלה של העובדה שמבחינה יהודית - דתית תורנית - יש היררכיה כאשר האבא-הבעל הוא ראשון, האם שניה והילדים אחרי זה לפי מדרג גיל.

התחושה שלי היא שהיא מבקשת להיות ראשונה ואני שני. או לפחות שווה.

יש לי עוד הרבה מה לכתוב בענין ואכמ"ל. רק אומר שלעיתים אני אומר לה שהיא כ"כ ביישנית, אצילית ועדינה בחוץ וכלפי כל העולם, רק חבל שכלפי הבעל שלה והילדים, היא תמיד מדברת כמו "גבר" וכמעט אף פעם לא כאישה-אימא.

דבר שני, אני עובד במרכז (למעלה משנה) ונוסע כל יום למעלה משעה נסיעה כל צד. קשה לי מאוד. הצעתי לה להתקופה לנסות לשכור דירה בסמוך לעבודה כדי שניתן יהיה לחסוך שעתיים ויותר של נסיעות ביום. לדעתי, זה יקל עלי להיות יותר בבית. היא לא מוכנה לשמוע על זה. אני מרגיש שיש כאן קבעון וחוסר פתיחות ורצון ללכת לקראת...

אשמח לשמוע דיעות כאן על שני הנקודות הנ"ל. ושוב, זה טוב כהכנה לטיפול זוגי. אני מרגיש שנגיע לטיפול בשלים יותר לאחר שנשוחח כאן ונשמע מגוון דיעות.

האישה:

בשנים הראשונות הוא לא היה מתנצל בכלל.  להיפך, אני סבלתי מהתפרצויות הזעם שלו. הרבה פעמים ליד אנשים ועשה לי בושות נוראיות וכל המשפחה שלי ושלו ידעו את זה. רק בשנים האחרונות בעקבות טיפול במפגשים קבוצתיים שהוא התחיל ללכת, ניכר שיפור חלקי בהתפרצויות ואז גם החל לבקש סליחה, אחרי התפרצויות וגם זה לא תמיד.

אני מודה בזה שאני מתנצלת רק לעיתים רחוקות מאוד.

לגבי המגורים במרכז בסמוך למקום העבודה.

אני לא חושבת שזה צודק לעבור כל פעם שהוא יחליף עבודה. אני רוצה לציין שבעבר הוא עבד בסמוך למקום המגורים ואפילו אז הוא הגיע מאוחר הביתה. כך שאני בטוחה שגם פה הוא לא יחזור מוקדם. אולי, ההיפך הוא יוכל להישאר בעבודה מאוחר יותר כי הוא ליד הבית. ואז יהיו לו כמובן תירוצים אחרים שאני מכירה כבר...

הבעל:

מדובר בסגנונות עבודה שונים לגמרי. שאז מנעו וכיום זה יאפשר.

האישה:

יהיו תירוצים חדשים. לא מאמינה.

מה יהיה?????????חדשחדש

תסלחו לי על התקיפות, אבל הגיעו מים עד נפש..

אתם נשמעים כמו ילדים קטנים.

כל אחד מכם צריך להפסיק לחשוב "אני", ולהתחיל לחשוב "אנחנו".

אחרי שמתחתנים כבר אין "אני" ו-"את" (או "אתה") אלא יש רק(!!!!) אנחנו.

אם תפנימו את זה [כמעט] כל הבעיות תיפתרנה.

חבל שכל אחד מכם חושב באופן פרטי.

הבעיות של הבעל והקשיים שלו - הן גם של הרעיה, והבעיות שלה - הן גם שלו.

לדעתי כל אחד מכם צריך לשבת עם עצמו ולהפנים את החשיבה הזו.

חוץ מזה שאתם נשמעים זוג ממש חמוד.

נראה שבקלות אתם יכולים לחזור למסלול של חיים טובים ומאושרים.

חיי נישואין הם אושר גדול וחבל לפספס כל רגע ממנו.. 

זה לא נכוןלשם שבו ואחלמה

הם ממש לא נשמעים כמו ילדים קטנים.

אני יכול ממש להבין אותם.

את/ ה מדבר בסיסמאות, אבל בפועל יש "אני"

ולא צריך למחוק אותו.

יש להם קשיים בזוגיות, זה נורמלי,

הם צריכים עזרה כדי למצוא את האהבה העמוקה שיש להם אחד לשני

כשהם יקבלו עזרה טובה, בע"ה הם יצליחו.

אבל לא צריך לזלזל בקשיים שהם מעלים, זה לא נכון.

כדי ליצור מצב,ד.

של רצון טבעי להתנצלות וכד' - 

צריך קודם הרגשה נוחה מבפנים.

קל וחומר כאשר יש מהעבר "היסטוריה" של התפרצויות.

לכן, איש יקר - חשובני שאתה צריך לא לעסוק כעת בשאלת ההירארכיה. נכון שבאופן טבעי האיש מנהיג את ביתו, אבל זה לא "רודנות", ולא אמור לבוא בכפיה. זה אמור להגיע ברצון גם של האשה לכך.

במצב הנוכחי - נראה שה"תביעה" הזאת רק גורמת ההיפך. בפרט שהיו בעבר כנראה זמנים ש"תביעה" זו התבטאה לא בצורת דיבור עדינה.

ולאידך, כמובן שאי שיתוף הפעולה של האשה עם זה - מעצים את התביעה..

לכן, צריך "לשבור" את המעגל הזה לדעתי. אתה צריך להפסיק לחשוב על אני ראשון והיא שניה, אלא על איך נבנה ביחד, בהדדיות ובאהבה; והאשה גם כן צריכה להכיר שהרצון של האיש לתת הוא חשוב בבנין קשר הדדי.

כמה שהרצון שלך יהיה לא לשלוט אלא להנהיג הנהגה של רחמים, של נתינה - כך גם יוכל להתעורר גם אצל האשה יותר רצון לקבלה. וגם יותר ביטחון בהרגשה הטובה של התנצלות כשצריך.

זה נכון גם לגבי מעבר דירה.  קודם כל, להגיע למצב של הרגשה הדדית נוחה. לעזוב כעת את סוגיית הדירה. להתרכז בבנין הפנימי. בעז"ה כשתצליחו בזה - יהיה גם יותר אמון הדדי. תוכלו לדון בנחת, בהתחשבות, בצדדים השונים: מעבר בגלל מקום עבודה, ולאידך סיכוי ליותר זמן בבית. כמו כן, יהיה ניתן יותר לסמוך עך כך שאכן המשמעות תהיה יותר זמן בבית.

קודם לבנות את היחס ההדדי הפנימי.

[וב"יהדות" כתוב הרי גם: אוהבה כגופו ומכבדה יותר מגופו]

לא לחשוד אחד בכוונותיו של השני. להאמין ברצון הטוב. להשתדל ללכת אחד לקראת השני. להתחשב. במקום איך "לנצח", לחשוב איך מיטיבים זה לזה. זה צריך להיות הדדי, ויחס יגרור יחס ויבנה אמון בעז"ה.

טוב. קלטנו אתכם.אלעד

אנא עשו את הצעד המתבקש ע"י אלה שאליהם פניתם וצרו קשר עם יועץ נישואין באופן מיידי.

אני מתרשם שכמעט כל הבעיות הקטנות שלכם מקורן בראיה די מצומצמת של הזוגיות, שנובעת גם ממשקעי העבר. ההתנהלות שלכם מעט ילדותית, במחילה מכבודכם, משפיעה כמעט על כל תחומי החיים ומגיעה ממקום מאוד אינטרסנטי וחשדני. ושוב סליחה.

מכל מקום- אתם מוזמנים לחזור אלינו בשמחה אחרי שתעברו כמה פגישות מקצועיות יחד, שוודאי ייטיבו עם ההסתכלות שלכם איש על רעהו ועל חשיבות הזוגיות כשלעצמה.

בהצלחה!

אהובה צוקרמן מירושלים- אין לי מספרפאז
היא יועצת זוגית או פסיכולוגית?אני ובעלי

היא דתיה תורנית?

יוצאת זוגית, אישה מאד חכמה, יועצת בכללי, ותורנית..מתפללת..
היא יועצת זוגיתtx,rxukyi

אני לומדת אצלה כבר שנים.

מודה שלא היתה לי סבלנות לקרוא את כל השירשור, אבל עברתי מלמעלה כדי לראות אם מישהו כבר המליץ לכם ללכת אליה. (כדי שאם לא- אני אעשה את זה...)

חוץ מזה שהיא יועצת ממש שפיצית, היא לא מורחת אלף פגישות. זה סיפור של פעם- פעמיים, ואם זה זוג- אולי שלוש.

והיא בנאדם ישר ואמיתי, עם חוש הומור... והיא באמת עוזרת!!!

אז שווה.

וראיתי בקצה העין שהאישה פה מתביישת מייעוץ.

אז בטח כבר ענו לך על זה מלא פעמים, ובכ"ז... פעם חשבתי כמוך, שלהודוןת שיש לי קושי במשהו או לבקש עזרה זה ממש מושפל. התבגרתי ב"ה, ולמדתי שזה כ"כ כ"כ נורמלי שיש קושי! וכ"כ חבל להימרח איתו לבד! ומישהו מקצועי מבחוץ כ"כ יכול לעזור, שפשוט חבל לסבול!

בהצלחה.

המספר של אהובה-052-4752071

ואל תתייאשו, יש לה ממש תור ארוך, אבל שווה לחכות!

הרב ישי לנגהויקי7אחרונה

מעפרה, אבל אם אני לא טועה הוא פוגש זוגות גם בירושלים...

חוץ מזה, הייתי מציעה לכם לכתוב את זה אחד לשני, לא בפורום, ולהגיב על זה כל פעם. אבל לא בביקורתיות, אלא מתוך ההבנה שיש כאן קושי וכדאי לעבור אותו. בשבילכם ובשביל הילדים.. התקשורת היא אחד הדברים שעזרו לנו במחלוקות וויכוחים, והייתי ממליצה לנצל את זה בצורה הכי טובה שיש..

תורם זרם …Avi2500

אשמח לעצת ההמונים , נשוי מזה כ 10 שנים , נשוי +2 ועוד אחד בדרך , לכול אורך הנישואין הולך בתחושה שאשתי עד כמה שאפשר לקרוא לזה ככה התחתנה איתי נטו בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת במשפחה שלה , במשפחה שלה יש לציין יש איזה לחץ לא נורמלי להביא כמה שיותר ילדים , ואשתי כל הזמן בתוך הלחץ הזה , אם לאומר תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות ושכול הבית ישרף , שום דבר פשוט לא מעניין היא יכולה לרבוץ על הספה שעות שהילדים יהרגו אחד תשני אבל היא בשלה , היא אחת הנשים הכי עצלניות שראיתי בעולם מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה , אני תאמת די נשבר לי מזה , לא מציף תבעיה כי אני יודע מה יהיה התשובה שלה , ממש בא לי כבר להתגרש ממנה אבל חושב רק על הילדים , אף פעם לא הרגשתי איזה קשר מיוחד איתה היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי אם להיות בוטה …

ממש מתלבט אך ממשיכים מכאן כי דיי קשה לי לראות את עצמי עוד כמה שנים איתה …

הדייטים ושנים ראשונות לא הציפו את הנל???העני ממעש
זוג דתי שהכירו בשידוך אף פעם אי אפשר לדעתAvi2500
גם נכוןהעני ממעש

לא יודע אם ניתן בפלטפורמה הזו יותר מדי

תחכה להתייחסות של כמה

** נגמרו לי השמות

ושאר החכמים

הצלחה רבה

@נגמרו לי השמות 

תודה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות

נראה כי זה מסוג הפעמים שרק היכרות מעמיקה בעולם האמיתי וראייה של התמונה הרחבה יכולים לתת בהירות במענה, להתאימו ולדייקו.

בצורה כזו בדברים המתוארים לצערי אינני חושבת שאוכל לתרום דרך הודעה בפורום.

כל תגובה תוכל לא לדייק במקרה הטוב, ולא לראות דברים מהותיים ואקוטיים במקרה הפחות טוב, ובכך לפספס את כל ההתאמה במענה.

לכן בהחלט חשוב לפנות בעולם האמיתי לכתובת מותאמת ולברר עד תום את כל מהלך החיים ולהביא לידי בהירות שלמה, החלטות טובות, הגעה לאיכות חיים ושמחה ב"ה.

הרבה ברכה והצלחה ב"ה

בקצרההעני ממעש
ממליץ לדבר עם עצמך , לבד או בסיוע איש מקצוע , להבין מה המצב מקדמת דנא ועד כעת, וצפי להמשך הדרך הטבע עד 120

להבין מניין נובע לאשתך הפער הלא שגרתי הזה, והאם יש איך להתמודד - מבחינה מקצועית ומבחינת רצון שלה לתהליך. שזה קודם כל להבין שיש כאן אירוע חריג .

כל זה בקיצור ניסיתי לעזור

אל תהיה בעמדת התורםנעמי28

אתה היית מעוניין בהריונות האלה?

לא נכון להאשים לנצח את השידוך או בחירה גרועה שנעשתה אי שם.

אחריה נעשו ונעשות עוד כמה וכמה החלטות שאת חלקם אתה עדיין בוחר - כמו להביא עוד ילדים, כמו להישאר.

מה היתה העמדה שלך לכל אורך השנים? היו תקופות טובות? הייתם / היית בטיפול?

אני לא יודעת כלום מכמה שורות על היחסים ביניכם אבל אתה כותב עליה בצורה לא יפה.  

מנסה ללמד זכות שכתבת את הדברים במצב של מצוקה. 

נשמע קשוח ברמותוהנה חלום

קודם כל תברר אם עצמך אם אתה רוצה לשקם.

במקומך הייתי נעזר בטיפול אישי, ואם יש טעם, להמשיך לטיפול זוגי.

אתה כותב תחושות איומותזיויק
ומעט עובדות
נשמעoo

שהיא אוהבת לקרוא ולראות סדרות ופחות אוהבת להתערב במריבות ילדים

מזדהה עם זה לגמרי

גם אני מבלה הרבה שעות עם ספרים וסדרות

לא ממש אוהבת להיות הבוררת במריבות ילדים

גם לא מחבבת גדולה של עשייה

ויכולה לרבוץ על הספה שעות

אבל עדיין יש לנו זוגיות טובה

ולא הייתי מגדירה את עצמי כעצלנית

אז כנראה זו לא חייבת להיות סיבה לזוגיות לא טובה

וגם לא בטוח שהיא עצלנית

תמיד אפשר להתגרש

כנראה כדאי קודם לנסות לשנות משהו

נראה לי בתור התחלה כדאי לשנות גישה

לא מה היא עושה או לא עושה

אלא

מה אתה צריך ורוצה

מה היא צריכה ורוצה

והאם הצרכים והרצונות שלכם יכולים למצוא דרך משותפת 

אני מניחה*אשתו של בעלי*

שהוא הגדיר אותה "עצלנית" לא רק בגלל רביצה על הספה וצפיה בסדרות/קריאת ספרים.

כנראה שזה הרבה מעבר לכך.

מכירה כמה שאוהבות לרבוץ/לקרוא/לצפות

והן ממש ממש לא עצלניות! אפילו ההפך הגמור.

לבדוק רקע נפשינפשי תערוג

תמיד היתה כך?

יכול להיות תסמין של דיכאון או יותר גרוע מכך

מה זה לא עושה כלום?הסטורי
לא מבשלת? לא מנקה? לא מסדרת את הבית? לא עובדת בחוץ?

הילדים באמת מוזנחים?

משהו מאוד חסר בתיאור שלך.

מה אתה רואה שכן טוב באישתך?שוקו.

התחתנה איתי בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת  ,

תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות

ושכול הבית ישרף

היא יכולה לרבוץ על הספה שעות

שהילדים יהרגו אחד תשני

היא אחת הנשים הכי עצלניות  בעולם

מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה ,

היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי

להיות בוטה …

סליחה שמתערבתאני:)))))אחרונה

אבל אם קשה לך הבלאגן תביא עוזרת בית, אם קשה לך הילדים תקח ביביסיטר אם אתה רוצה אוכל תזמין.

לא זה המטרה בנישואים עם אישה.

ותשקיע בנישואים שלכם אם זה חשוב לך, אולי אם היא תרגיש מלאה מהזוגיות והחיים שלכם היא תוכל גם לתרום מעצמה לבית ולא לחפש להתמלא במקומות אחרים.

שאלה על קניית דירהברגוע

אנחנו קונים בעז"ה דירה יד 2. 

המוכר כבר דיבר עם עו"ד שהוא מכיר, האם חשוב שנקח עו"ד משלנו או שאפשר שהעו"ד יהיה של שנינו?

התשלום לעו"ד יהיה בכל מקרה זהה כך או כךנפשי תערוג

ולכן רצוי לקחת עו"ד שישמור 100% על האינטרסים שלכם ללא שום ניגוד אינטרסים

קחו אחד אחד.

עדיף אחד מומלץ.

המחיר בדרך כלל אחיד.

0.5% ממחיר הדירה

תודהברגוע
אם מכירים עורך דין אישית, אפשר להוריד את המחירפשוט אני..

וגם אם לא, אפשר להגיע גם ל-0.3% + מע"מ.

בכל מקרה, מצטרף להמלצות החכמים - לא לוותר על עורך דין שייצג אותך בלבד.

זה כבר נתון להתמקחותנפשי תערוג

בכל מקרה.

לא שווה לקחת עורך דין משותף כדי לחסוך כמה אלפי שקלים (אם בכלל)

זה פוטנציאל לנפילות גדולות יותר 

לנו הוא עשה הנחה דווקא לשנינואריק מהדרום
ואמר שבמקרה של סכסוך ביננו הוא לא יוכל לייצג אף צד.
אם לא יוכל לייצג אף צד.נפשי תערוג

מי יפתור את הסכסוכים?

עורך דין אחר על חשבונך? (ועל חשבון המוכר?)

ברוב עסקאות הבתים יש סכסוכים ברמה כזאת או אחרת.

ככלל. עו"ד יהיה יותר נאמן לצד הראשון ששכר את שירותיו.

גם אם לא יצהיר זאת.

כןאריק מהדרום
במקרה של סכסוך הוא אמר שנצטרך כל אחד לקחת עו"ד אחר.
אז למה מראש להכנס לזה?נפשי תערוג
מה היתרון שזה עו"ד יחיד?
חוץ מההנחה המשמעותית שקיבלנואריק מהדרוםאחרונה

זה גם חסך לנו את ההתעסקות בלמצוא עורך דין.

בדיעבד היינו כנראה עושים אחרת כי העו"ד הזה ספציפית שהמוכרים הביאו לנו גם לא היה מאוד מוצלח.

המחיר יצא יותר יקרברגוע

אבל החלטנו באמת שלא כדאי לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה.

תודה לכל המגיבים!

חד משמעית עו"ד משלכםנקדימון
כשאצלנו במשפחה היה צריך למכור דירת ירושה של סבא וסבתא אז כל אחד לקח עו"ד, וזה התברר כברכה גדולה כי הקונה ניסתה לעשות קונצים, והעו"ד שלנו אמר להורים שלי שהם לא צריכים לדאוג והוא יסדר את זה מול העו"ד שלה.

ב"ה המכירה הסתיימה בלי הבעיות שהקונה ניסתה לעשות. מסקנה: בגלל שמדובר בכאלה סכומים גדולים אז בהחלט שווה להוציא עוד קצת כסף על עורך דין מטעמכם שיהיה נאמן לחלוטין לאינטרסים שלכם.

עו"ד משלכם.והנה חלום
וגם מומלץ לעשות בדיקת דירה (בדק בית) במיוחד ביד שניה 
מצטרף להנלהעני ממעש

עוד לצד x ולא בשיתוף

בדק בית. לראות שאין בדירה פערים,.לפעמים מאוד סמויים.

לגבי בדק ביתברגוע

מדובר בדירה חדשה יחסית שעדיין יש אחריות של הקבלן, ואנחנו גם מכירים קצת את המוכרים, עדיין חשוב לעשות?

עלול להיותהעני ממעש

פער בעצם המיקום וכו

לפני בעיות ישירות במבנה

נפתרה התעלומהפשוט אני..

כל חורף חוזר לו אותו סיפור,

תעלומה עקשנית, ממש סיוט חמור:

הבכור מתקלח ושר לו שירים,

ואחריו נשארים רק מים קרים.

הדוד דלק שעות, עבד כמו חייל,

ובכל זאת אין לי מים, ממש חבל.

חשבנו: יש תקלה, הדוד חלוד

לא ידענו מה עושה שם הילד החמוד.

פותח את המים החמים בלי בושה,

ומשם מתחילה הדרמה הקשה.

הוא מחכה שהמים יתקררו ויהיו נעימים,

הדוד מתרוקן, הילד שמח בעננים.

רק כשהטמפרטורה “מושלמת”, לא פחות,

הוא מתחיל להתקלח אחרי שהדוד פרש לאנחות.

וכל זה, כן כן, אני לא מדבר שטויות,

במקום לפתוח מראש על טמפרטורות ראויות.

הוא כמובן חמוד ובכלל לא סדיסט,

אך יש מלא הפתעות בגידול ילד אוטיסט.

ננחם את עצמנו שהסיפור עוד לא אבוד,

הרי יש קצבת נכות שמשלמת על הדוד.

חייב להגיד בכנותפשוט אני..

כשקראתי בבוקר הרגשתי כאילו את תוקפת אותי בתגובה הזאת, אז בחרתי שלא לענות.

עכשיו כשאני קורא אני לא מרגיש ככה, למרות שזה בדיוק אותו הטקסט... מוזר... לא חושב שזה קרה לי בעבר.

בכל מקרה,

בהנחה שבאמת לא הייתה כאן התקפה... אענה:

א. אני מניח שהבנות שלך נהנות מהזמן שהן תחת המים החמים, ולא עומדות מחוץ לאמבטיה יבשות לגמרי במשך 20 דקות כשהברז פתוח...

זה הבדל משמעותי.

ב. אפילו אם לא היה הבדל וזה כן היה אותו דבר, מה שכאמור לא נכון, ברור שלא כל התנהגות ''אוטיסטית'' שייכת רק לאוטיסטים. ילד אוטיסט יכול לעשות דברים מוזרים או לא ברורים או לא מתחשבים וכו' בדיוק כמו כל ילד אחר, ההבדלים יהיו בדרך כלל בכמות ובאיכות... למשל כשהוא היה ממש קטן, הלכנו למרפאת התפתחות כי כבר אז חשבתי שהוא אוטיסט. אבל הפסיכולוגית אמרה שצריך ללכת למרפאת טיקים בשניידר כי יש לו טיקים, ללכת לריפוי בעיסוק כי הוא לא סובל מגע בשום דבר בערך, ללכת לפסיכולוגית כי הוא לא מצליח לתקשר עם ילדים בגן.. בקיצור לכל תסמין בנפרד היא נתנה תירוץ אחר ולא הצליחה לחבר שכל התסמינים האלה ביחד מעידים על אוטיזם. אז גם היום יש לו טיקים והוא אוכל את החולצה שלו למשל בלי לשים לב, וכל חולצה שאנחנו קונים לו היא חד פעמית או חד שבועית כי הוא לועס את הצווארון עד שהוא נהרס ונפרם, אז מה? זה אומר שאין ילדים לא אוטיסטים שיש להם טיקים? בוודאי שיש. אבל כאמור, העניין הוא באיכות התסמינים ובכמות שלהם...

ג. לא ידענו שהוא לא יודע לבד. הוא לא סיפר לנו. עוד קטע עם אוטיסטים, הם לא מרבים לספר דברים... בעיקר דברים חשובים, משום מה דברים לא חשובים הם דווקא מספרים הרבה יותר מדי...

ד. אני חושב שהוא חיכה 15-20 דקות בשביל שיגיעו המים הנעימים. אבל שימי לב שזה שונה ממקלחת רגילה: הברז היה פתוח על הכי חם, יצאו מהברז מים רותחים שאי אפשר להתקלח בהם בלי לקבל כוויה, לכן המים החמים נגמרו במהירות. לעומת זאת במקלחת רגילה מערבבים בין המים החמים לקרים כדי לקבל מים נעימים, ואז המים החמים נשארים להרבה יותר זמן.

ה. הוא לא מסוכן לעצמו או לאחרים, הוא יכול להתנהל בצורה עצמאית. חוץ מלקשור נעליים, כמובן 🙄.

מקווהארץ123

היי מחפשת מקווה מומלץ נקי,יפה,מפנק בירושלים

בחדשים הייתי בקטמון

גבעת שאול

איזה עוד חדשים יש?

תודה מראש!

בית הכרם כיפילביטה
רמת בית הכרם?ארץ123
אני לרוב הולכת לשם אבל באלי חדיש יותר
רציתי להציע לשאול בעוד פורומים. ראיתי שכבר שאלתיעל מהדרוםאחרונה
אנקדוטה לשבתמפלצתקטנה

עברתי ניתוח מסיבות רפואיות לפני יומיים . אתמול חזרתי הביתה. ניתוח יחסית מורכב ויש לי כאבים ממש.

בעלי מצונן.

חברים התתקשרו להזמין אותנו לא.ערב היום . אז אמרתי להם שאני חולה ושלא נוכל להגיע.

אז בעלי שואל אותי אם עניתי להם ואם כתבתי שהוא חולה ולכן לא נוכל להגיע.

אז אמרתי לו "לא, כתבתי להם שאני חולה ולא נוכל להגיע". הוא התפלא

אגב הוא חולה מת לטענתו (יש לו קצת נזלת כן?)

מוחה על הזלזולפשוט אני..

גבר עם נזלת סובל לא פחות מאשה אחרי ניתוח 🤭

וברצינות,

רפואה שלמה לשניכם!

וואי זה מצויין! הצחקת אותי ממש הייתי צריכה את זהקופצת רגע
ורפואה שלמה! 
מה היה קורה אם גבר היה עובר לידה??🤣*אשתו של בעלי*

קצת אפצ'י וגברים מרוחים על הספה כמו סמרטוט.

המין החזק זה אשכרה נשים!💪

קל...גב'
אם גבר היה יולד, אז בכל משפחה לא היה יותר מילד אחד😀
המין המחזיק זה נשיםהסטורי
טבע הבריאה הוא שגבר מסוגל להפעיל יותר כח (ולכן הוא מסוגל לצאת לצייד, לעמל גופני מפרך וכד') ואשה מסוגלת לעמוד ביותר סבל - לכן היא מצליחה ללדת.
משה

(בסוגריים, נזלות  זה קטע וצריך להתייחס אליהן ברצינות, לרוב הן יושבות על משהו רגשי).

מסכמת: גאה בעצמי על הסבלנות שלימפלצתקטנה

אשכרה אני חבושה במקומות שונים בגוף, על אנטיביוטיקה, גמורה. והוא אומר לי בבוקר "אני לא יכול לקום אני חולה כ"כ, את יכולה לטפל בהם?"

פשוט המשכתי לישון בלי להגיד כלום.

שוחררתי לגמרי.

וברוך ה' הילדים והלכו למסגרות.

הילדים ניקו את הבית ובישלו יחד עם בעלי.

שבת שלום!

חחחחחחמשה
כמו שצריךoo
לפעמים שתיקה זו התגובה הטובה ביותר
רפואה שלמה והערה קטנההסטורי
קודם כל - את בסדר גמור שהתנהלת כך, באמת יומיים אחרי ניתוח התפקיד שלך הוא רק לנוח.

אבל, אחרי כל העקיצות על הגברים וכו', כנראה גם בעלך מותש. כנראה שכל הימים האחרונים הוא תיזז בין הבית והילדים אלייך לבית חולים. ליווה, ביקר, ווידא שהכל בסדר וכו'.

באיזשהו מקום אתם כרגע כמו הזוגות שהבעל חוזר מלחימה. הוא רק מחכה להגיע לבית מסודר, שקט עם אוכל חם, ילדים רגועים ואשה שרק מחכה לו. במקביל האשה שהחזיקה לבד את הכל מחכה שבעלה יגיע וסוף סוף יסדר את הבית, ישכיב לישון במקומה, יתן לה לעשות מקלחת רגוע ברצף ולישון לילה בלי לקום.

אז תמשיכי לנוח, תתאוששי, בעז"ה תחלימי - אבל תראי את בעלך, תשדרי לו שאת מבינה שעמוס לו, שאת מעריכה את ההשקעה שלו ואל תזלזלי בזה שהוא לא מרגיש טוב.

שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבוא

תודה רבה מאמצת כל מילהמפלצתקטנה
בהצלחההסטורי
חמודדשלג דאשתקד

בדיחה נשית ידועה.

אם זה עושה לך טוב בחולייך (או שאת בכלל לא חולה...), תהני מהרגע

וכמובן רפואה שלמה!

תראי...נהג ותיק

זה ידוע שרק אישה שחוותה צירי לחץ בלידה יודעת מה הסבל והכאב שגבר מרגיש עם חום 37 מעלות

תרגישי טוב

החלמה קלה ומהירה

מקווה שתצברי כח בשבת 

תודה שבת שלום!מפלצתקטנה
מה השם של הבעל לתפילה?לאחדשה

אה ואת..
תרגישי טוב
יעבור

חח סתם אחותי
אמאלה
אשרייך על התגובה הרגועה

LoLמפלצתקטנה
תודה!
זה מדעי!והנה חלוםאחרונה

שהגברים סובלים יותר

לפחות כך שמעתי פעם בפודקסט מצויין בשם חושבים טוב

אבל לא נקח מכן את השעשוע 

אמא שלי דורשת לבוא אלינוחושבת בקופסא

אנחנו זוג צעיר, נשואים בקושי שנה וחצי. שנינו סטודנטים, בעלי בתואר טובעני, אני הרבה פחות.

שנה שעברה גרנו באברכיה בעיר של ההורים שלי, ואמא כל הזמן רמזה שאנחנו צריכים להזמין אותם, בסוף נכנעתי והזמנו. חשבנו שכדי להיות הוגנים כדאי גם להזמין את ההורים של בעלי, שנראה לי שלא ממש הבינו את הקונצפט והסכימו לבוא ביום שישי, אחרי שנצלו את הזדמנות לנסוע לרמי לוי באזור, כדי לשבת אצלינו רבע שעה ולאסוף אותנו לשבת אצלם. אין אצלם את כל הנימוסים האלו.

בתחילת שנה הזאת עברנו לדירה חדשה, ואמא שלי כל זמן אומרת ש"מסקרן אותה לראות איפה אנחנו גרים". אני כל הזמן צריכה להדוף אותה כדי שבעלי לא יצטרך לבזבז ערב לימודים יקר על זה. (כמובן שאני מנסחת את זה יותר יפה, אבל עדיין.) מבחינת סדרי עדיפויות ברור שאני מעדיפה לתת לבעלי שקט ללמוד ולעשות מטלות (וגם לי!) ובאמת שאני לא מרגישה צורך לספק את הסקרנות שלה.

באופן כללי, אני ובעלי הראשונים בבית שהתחתנו. שמתי לב שהמודל שאמא שלי מכירה זה מודל של אורחים מנומסים, כל פעם שאנחנו באים לשבת מצופה שנביא עוגה, (וכמובן שאני עובדת במטבח בצורה מלאה כי איך אפשר להסתדר בלי הבת הבכורה) והכל סביב התארחויות, מצופה להביא מתנה לימי הולדת של כל סבא סבתא, אח, הורה. והכל  תמיד "מצופה", "מנומס", "ראוי" ו"לא יפה".

במשפחה של בעלי יש הרבה ילדים בוגרים שכבר לא גרים לא בבית, מאוד רוצים שנגיע, בפעמים הראשונות כשניסיתי להביא עוגה, חמותי מיד אמרה שלא צריך, שאני כמו משפחה. הכל הרבה יותר חם. גם לא מובן מאליו שנגיע לכל אירוע. כמובן שמאוד רוצים, אבל יקבלו בהבנה ולא ילחצו עם "ציפיות מנומסות" כאלו.

עכשיו אמא שלי התקשרה והייתי ממש שנייה מלריב איתה על זה. היא שאלה מה נשמע ואמרתי בדיוק הלכנו למסעדה לחגוג לי יום הולדת, והיא ישר התחילה. "היום הולדת שלך בלועזי זה שבוע הבא וכל החיים חגגנו לך בלועזי, אז הוא בשבוע הבא." (שזה בכלל מרגיש כמו "לא אכפת לי איך את מגדירה את זה, או מה התאריכים שחשובים לך) "יפה מאוד שחגגתם אתם, אבל מה את מתכננת לעשות עם המשפחה?" היא אמרה שזאת כבר ממש חוצפה שאנחנו לא מזמינים כי היא "סקרנית לראות". אמרתי לה שהזמנו אותה לדירה הקודמת, והיא אמרה שזה "רק פעם אחת בשנה שלמה". מה היא מצפה להתנחל אצלינו כל שבוע? 

עוד שנייה מתחילה תקופת מבחנים ואין לנו זמן, זאת הייתה יציאה חד פעמית. אנחנו כל הזמן באים לשבתות, לא ברור לי למה אנחנו גם צריכים לבוא באמצע שבוע לכל יום הולדת וביקור, ועוד לארח אותה. לא הייתי עד כדי מתנגדת אם לא הייתה דוחפת את זה את זה כל הזמן. אבל למה שבכלל אנחנו נארח אותה? אנחנו זוג צעיר, אנחנו אמורים להתארח אצל אצל ההורים, לא להפך!

אוף, חלק ממה שכל כך שמחתי בהתחתן זה להתרחק מהשפחה שלי. אם זה היה תלוי בי הייתי רואה אותם פעם בחודשיים אולי. 

נראה לי שאני בעיקר פורקת. אם יש עצות מועילות אני אשמח. אני בעיקר עצבנית ולא רוצה להכנע לשטויות האלו. אני גם מפחדת שאם אני אזמין אותה פעם אחת היא תצפה לעוד. 

ננעל לבקשת הפותחתפשוט אני..
מקום של תורהשירגול

שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

יש הרבה בישובים כולל/ישיבה עם כוללהסטוריאחרונה
כדאי למקד יותר מה אתם מחפשים.
בבקשה תקראוLibi9999

לפני כמה שנים הייתי במקום של ייאוש.

התחתנתי צעירה ותמימה  עם אדם שפגע בי ורמס אותי יום־יום, מהרגע שנכנסנו לנישואים.

אחרי שנים של פחד והשפלה, הגיע רגע אחד מכריע – תקרית שבה הוא הרים עליי יד.

באותו יום קיבלתי החלטה: אני הולכת, ולא חוזרת.

ועשיתי את זה.

עזבתי עם הילדים שלי ויצאתי לדרך חדשה.

המשפחה תמכה בי, החברות והחברים עטפו אותי, וכולם היו גאים בי – אפילו בני משפחה שלו.

והכי חשוב: אני גאה בעצמי.

עברתי מהחושך אל האור.

הצלתי את עצמי – בזמן.

והצלתי את הילדים שלי.

היום אני במקום אחר לגמרי.

יש לי עסק פרטי, יש לי רישיון, ובעזרת השם יהיה לי גם בית משלי.

ועדיין, כמו לכל מי שעבר טראומה, יש תקופות של נפילות באנרגיה.

אולי זיכרונות, אולי פצעים שהודחקו.

לא מזמן, כשמצאתי את עצמי שוב במצב ירוד, עלו בי תמונות מהעבר:

איך אחרי מכות או יריקות לפנים הוא היה יוצא מהבית,

ואני נשארת לבד בחדר, בוכה,

עם הילדים הקטנים סביבי.

בלי למי לספר, בלי כתף להישען עליה.

ואז נזכרתי איך הייתי מגיעה לכאן, כותבת שרשור,

ואנשים זרים – טובים – היו מגיבים, מחזקים, מרימים אותי מהרצפה.

כי אז באמת לא היה לי עם מי לשתף.

כשקיבלתי את ההחלטה להתגרש, אנשים לא האמינו שאעשה את זה.

זה היה צעד אמיץ, כמעט בלתי נתפס.

והיום אני רוצה לומר תודה.

עברו כמה שנים, אבל תודה על האנושיות, על הטוב, על היד המושטת.

רק לומר: בסוף יש סוף טוב, גם אם הדרך קשה וכואבת.

יש אור גדול בדרך.

תהיי חזקה.

תאמיני בעצמך 

אולי יעניין אותך