איך קוראים לדיסק החדש של ביני לנדאו?איסטניסט
י שלך הורדה שלו?איסטניסט
תקנה. כאות הוקרה לעבודה שלו ליצורמאמע צאדיקה
אני לא סובל מוזיקה כזאת ואנשים כאלה אבל אמרו לי שדאיסטניסט

טוב ואני רוצה לשמוע אותו

אין לי שום כוונה לממן אנשים מסוגו

אל תממן אבל אם אתה כזה אידיאליסט לפחות לא לגנובסולי הגינגי"
למה לגנוב אנשים???הסטלן הקטן
אתה לא רוצה לממן אותו,אז תגנוב מנו??
אתה רוצה לשמוע את השירים?יש יוטיוב,תבקש מחבר.

אני מכיר את ביני (לא אישית)ותאמין לי שהדיסקים האלה לא עושים אותו עשיר אלא אולי נותנים לו קצת אוויר.

אנשים שמורידים דיסקים מגעילים אותי... 
אז אני מבין שאנשים כמו הרב מרדכי אליהו זצוק"ליהודי אוהב אמת

והרב דוב ליאור יבל"א מגעילים אותך???

למה הם מורידים דיסקים???בחורצ'יק
הם מתירים בתנאים מסוימיםחרותיק

אני לא יודעת בדיוק, אז אל תבנו עלי.

בטח!!!הסטלן הקטן
הרב ליאור והרב אליהו יושבים כל היום מול המחשב ומורידים דיסקים!!!

חוץ מזה שזה מאוד דמגוגי מה שאמרת!
הרב ליאור מתיר להוריד מוזיקה מהאינטרנט. נקודה.חג'דומט

הוא סובר שזה דין "זוטו של ים" מפרק אלו מציאות בבא מציעא. ז"א שהבעלים מתייאש מראש מהזכויות שלו על השירים כי ברור לו שיורידו אותם. הוא כאילו מפקיר את הזכויות שלו.

אני אישית לא מוריד מוזיקה מהאינטרנט. אבל באמת שיש על מי לסמוך בנושא הזה.

זה ביצה ותרנגולת!הסטלן הקטן
בגלל שמורידים מותר להוריד!

והוא מתיר,לא ממליץ!!

ועוד פעם-דמגוגיה!
הרב ליאור:אאלעד

"הסיבה שאני רואה להתיר הורדת שירים מהאינטרנט היא בגלל שהאינטרנט פרוץ לכל, וכמו שאדם שהולך לנהר שוצף ורואה שם אבידה מותר לו לקחתה משום שברגע שהמאבד ראה שהנהר סחף את החפץ שלו הוא התייאש מהחפץ והחפץ מופקר לכל וכל הרוצה ליטול יכול לבא וליטול, כך האינטרנט משול לנהר שוצף שברגע שבעלי השיר ראו שהשיר שלהם נסחף לאינטרנט הם יודעים שזה מופקר שם וכל מי שרוצה יכול ללכת ולקחת את השירים. ולכן הדבר מותר בכל מקרה."

אני לא אחזור שוב על כל מה שכבר אמרתי.הסטלן הקטן
וזה רלוונטי גם עכשיו!

לילה טוב!
לא משנה מי העלה...אאלעד

הראשון שהעלה עשה את העברה וכל השאר לא (לדעת הרב ליאור)

יש פה חוסר הבחנה!הסטלן הקטן
עבר עריכה על ידי הסטלן הקטן בתאריך י"ח בניסן תשע"ג 03:12
עבר עריכה על ידי הסטלן הקטן בתאריך י"ח בניסן תשע"ג 03:10
הרב ליאור אמר שבמצב שנוצר אז אין איסור להוריד...הוא אמר שזה מוסרי?שזה ראוי?

גם אם מבחינה הלכתית במצב שנוצר זה לא גנבה,זה עוול מוסרי עצום!!
ואם אני צריך להסביר למה אתם בבעיה.

ועכשיו לדמגוגיה.
אני אמרתי שנמגעיל אותי שמורידים.מגעיל אותי שאנשים מנצלים את ההיתר הזה(שאגב יש חולקים עליו אבל לא נכנס לזה)ומחסלים את האומן.

אתה באת ואמרת שאני אמרתי שהרב אליהו והרב ליאור מגעילים אותי.אין קשר!!!הם לא מורידים שום דבר וגם אם זה היה מעניין אותם הם לא היו מורידים.
ואני בטוח גם שהם לא חושביםשזו דרך ישרה והנהגה טובה.

אתה לקחת דברים שלי למקום כ״כ רחוק ממה שאמרתי.למקום שלא קשור אליהם.

הסקת מסקנות שמוציאות עלי שם רע.בבמה מרכזית.
תודה!לילה טוב.

ד״א-זה באמת לא מפריע לי.אני מעבר לזה.
צדיק, ערבבת בין כמה אנשים....אאלעד

אני לא דיברתי כלל על הרב אליהו, ולא אמרתי שמישהו מגעיל אותך..

אבל למה לכתוב ככה בלי להבין? ואם כתבת למישהו אחר - תגיב לו ולא לאחרים, כי זה נראה שונה ממה שזה באמת..

ורק - קח כמה ציטוטים של הרב ליאור:אאלעד

ורק שתדע שהרב שלי הוא לא הרב ליאור, והרב שלי פוסק שאסור להעתיק ולהוריד דיסקים

1. שאלה:
ראיתי שהרב התיר להוריד שירים מהאינטרנט גם כשהיוצר לא פירסם אותם אלא סתם אדם. האם מותר גם כשללא ההורדה כן הייתי קונה את הדיסק?

תשובה:
הסיבה שאני רואה להתיר הורדת שירים מהאינטרנט היא בגלל שהאינטרנט פרוץ לכל, וכמו שאדם שהולך לנהר שוצף ורואה שם אבידה מותר לו לקחתה משום שברגע שהמאבד ראה שהנהר סחף את החפץ שלו הוא התייאש מהחפץ והחפץ מופקר לכל וכל הרוצה ליטול יכול לבא וליטול, כך האינטרנט משול לנהר שוצף שברגע שבעלי השיר ראו שהשיר שלהם נסחף לאינטרנט הם יודעים שזה מופקר שם וכל מי שרוצה יכול ללכת ולקחת את השירים. ולכן הדבר מותר בכל מקרה.

2. הרב כתב שגם ללא אישור הבעלים מותר להוריד תוכנה פרוצה. רוב הורדות השירים מהאינטרנט נעשית על ידי תוכנות "שיתוף קבצים". מישהו מעתיק דיסק ושם אותו על המחשב שלו וכשהוא מחובר לתוכנה אחרים יכולים להוריד את השירים ממנו, וגם הוא יכול להוריד שירים ומשחקים (גנובים) מהם. ככל שמתחברים יותר אנשים לתוכנה ההורדות מתרבות והפשיעה מתגברת. איך אפשר להתיר דבר כזה? זה אמנם פרוץ לכל, אבל בהתחברות אני מסייע בפועל להרחבת ההפצה.

תשובה:
באמת אסור להיות המפיץ הבלעדי (הראשון שמעלה לרשת) של משחק, תוכנה או סרט, אך במקרה שמישהו אחר כבר העלה משהו מסוים לרשת, מותר להוריד אותו (ואחר כך להשאירו בתיקיה כדי שאחרים יורידו אותו גם ממך).

3. שאלה:
ראיתי את היתרי הרב להורדת שירים. הרב לא התייחס לנושא של "ועשית הישר והטוב" וכן לנושא של הנזק הכלכלי המצטבר שנגרם ליוצרים, אודה על התייחסות הרב לנושאים הללו?

תשובה:
כבר כתבתי על זה כמה פעמים, ואענה בקיצור. אין שליטה על מה שמשודר באינטרנט, ודינו כהפקר. לא אמרתי שמידת חסידות להשתמש בזה, אבל אי אפשר לומר שהאדם שמוריד גזלן.

4. שאלה:
הרב כתב שמכיוון שהכל פרוץ אז מותר.
הייתי מעוניין שהרב יסביר יותר את סיבת ההיתר הרי התהליך הוא כזה: אני קונה דיסק, מעלה אותו לאינטרנט (כמובן בלא הסכמת היוצר) וכל אחד יכול להעתיק אותו אליו למחשב ולצרוב אותו לדיסק. אם כן, למה שאני אטרח לקנות דיסקים אם אני יכול להוריד אותם?

תשובה:
אין שליטה על מה שנמצא באינטרנט, כמו שאין שליטה על מה שמשודר ברדיו וכל אחד יכול להקליט שירים מהרדיו. ולכן כמו "אבידה ששטפה נהר" שהיא נחשבת כהפקר וברור שבעליה התייאש ממנה ולכן היא מותרת לכל, כך גם שיר שנמצא באינטרנט הוא מופקר ומותר לכל.

[נלקח מאתר ישיבה..]

מצטער אם היה נראה שהגבתי לך.הסטלן הקטןאחרונה
היה מיועד בעיקר ליהודי אוהב אמת!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך