שרשור ניסיון. אני לא יודעת מה אכתוב כאן..אאוטינג

(הוספה אחרי הכתיבה- זה יצא לי ממש ארוך. אני עדיין לא בטוחה מה בדיוק התחלתי לכתוב כאן, אבל גמרתי עם 2 שאלות שדווקא אפשר לפתח עליהן דיון.)

ואני אומרת את זה בכותרת כדי שיהיה ברור, אני עוד לא יודעת על מה בדיוק אני פותחת את השירשור, אבל החלטתי לפתוח אותו בכל זאת.

אולי כי אני לא יכולה לכתוב ביומן בחול המועד. אולי כי אני רוצה לשתף אתכם.

ואולי סתם כי היה נראה לי שהפורום קצת יורד ברמה, וחבל לי עליו...

בכל מקרה, אני מקווה שזה המקום המתאים למה שהולך להיכתב כאן.

עוברים עלי הרבה דברים. ואני לא מצליחה להצביע על כולם.

אולי אני גם לא יכולה, כי אולי חלקם קטנים שרק לאור הדברים האחרים הם כל כך משמעותיים.

בכל מקרה,

מה שאני יודעת זה שאני לקראת שינויי גדול בחיים שלי, וזה דבר שמסקרן אותי, מאתגר. אבל גם ממש מפחיד אותי. זה מלחיץ בצורה מאוד ייחודית. כי זה לא לחץ מרוכז, זה פשוט עליה מסויימת ברף הלחץ התמידי. עכשיו אני יותר מתוחה. וזה משפיע על הכל.

עוד דבר שאני יודעת זה שבשבועות האחרונים השתנו כמה וכמה דברים בקשר שלי עם העולם. בקשר שלי לבני אדם שונים ובניהם אני..

כל שינויי ביחס ובקשר עם אנשים מבלבל אותי. תמיד לוקח לי זמן להבין מה קרה ולאן אנשים נעלמו, מי האנשים שפתאום הגיעו, מה משמעות המרחק או הקרבה או מה שזה לא יהיה. מי נגד מי, ומה ומי טוב לי.

ולא רק מי טוב לי, גם מתי.

בכלל, אני עסוקה בכל מיני דברים, ובהרבה דברים טובים, אני פשוט תוהה לעצמי מה נכון עכשיו.

אני מדברת פה בכלליות. אני מתארת עומס, ועומס זה לא דבר חדש..

יודעים מה? אני אנסה לדבר ספציפי. ואם מישהו חושב שהוא מזהה את הסיפורים, שהוא מזהה אותי, שאני שכנה/ חברה של דודה/ מדריכה/ הבעלים הקודם של הכלב של השכן לשעבר-שישמור לעצמו את הגילויי הזה.

אני ילדה גדולה. בסדר? לפחות ככה אני מרגישה.

ואני הולכת לדבר פה על קשר עם בנים (משוטטות כאן אני יודעת שזה נושא חפור ומציק, אבל פורום "נוער וגיל ההתבגרות" זה בשביל מה שמעסיק נוער, לא? נכון שאני כבר ילדה גדולה, אבל היום ההגדרה של "נוער" היא 12-21)

אבל אני לא מדברת על המושג "ידידים" כי זה מושג שהוא בדיחה בפני עצמו.

אני דברת על קשר פשוט, שמתגלה כהרבה יותר עמוק ממה שחשבתי.

הכרתי מישהו. אדם מאוד נחמד, היינו נפגשים מידי פעם בכל מיני מסגרות ותמיד זה נחמד לראות פנים מוכרות, יצא לנו לדבר קצת, וגם לא קצת... היינו מדברים מידי פעם, לא יותר מידי פעמים, אבל כל פעם- הייתה שיחה שאחר כך הייתי יכולה לחשוב עליה במשך ימים אם לא שבועות (בד"כ עד ההזדמנות הבאה שנפגשנו) היינו צוללים לעומקים מדהימים, הוא היה מצליח לגרום לי להגיד דברים שאני בעצמי לא ידעתי שאני יודעת. להגיע למסקנות שאני הייתי צריכה לעצור לכמה דקות לחשוב עליהן, אפילו שתוך כדי שיחה אמרתי אותן בכזאת פשטות, היה לי ממש ברור מה לענות, רק שלא היה לי ברור מאיפה התשובות שלי... זאת הרגשה ממש מוזרה. וזה מדהים.

ולא השלתי את עצמי, ידעתי שאנחנו ילדים גדולים ושכדאי שיהיה לנו ברור מה קורה בניינו, ודיברנו גם על זה. על הקשר שלנו, על קשר בין בנים לבנות בכלל. היה ברור שבאותה תקופה "לא נשקפה סכנה" שניינו מאוד לא רצינו להיכנס לקשר, ככה שהרשנו לעצמינו להיגרר קצת לתוך השיחות האלה, ולהנות מהן.

אבל הזמן עבר, דווקא הקשר איתו פחות או יותר נותק, תקופה ארוכה לא דיברנו ולא התראנו בכלל.

הוא נהיה עבר. זיכרון טוב של שיחות מדהימות.

אבל אז שוב ראיתי אותו. נוצר קשר, חודש הקשר...

ומסתבר שבזמן הזה שלא נפגשנו, בזמן שמבחינתי הוא הפך לזיכרון, שאם חשבתי עליו אז רק קיוויתי שטוב לו ושהוא מתקדם, מסתבר שאצלו התקופה הזאת עברה קצת שונה, הוא דווקא כן חשב עלי, ועל הקשר איתי.

ודבר שאמרתי בשיחה האחרונה שלנו, דבר שבעצם מתוכו הגענו לעומק ההבנה שזה לא נכון שיש בניינו קשר, דווקא הדבר הזה גרם לו לחשוב שזה נכון שיהיה בניינו קשר.

והוא אמר את זה, והיה לי ברור שזה לא יקרה. היה לי ברור שבשביל קשר כזה צריך יותר ממסוגלות להכיל עומק של השני, יותר מחברות טובה ושיחות עמוקות.

אני חשבתי שצריך גם חפיפה בין דרכי חיים.

כאן אולי שפטתי אותו לא נכון, אבל היה נראה שביחד זה בזבוז אנרגיה מיותר. שהדרך שלו ושלי לא יפרחו.

מסתבר שהוא לא חושב ככה.

הוא חושב שדווקא יכול להיות לנו קשר טוב.

והוא הצליח לבלב אותי.

אולי הוא צודק?

בכל מקרה, מסיבות שונות הגענו כל אחד בנפרד ואולי גם קצת ביחד שזה לא נכון להמשיך קשר, בטח שלא עכשיו (אני חשבתי שבכלל, הוא דיבר על עכשיו)

וראיתי אותו לא מזמן, והוא התעלם.

ולא, אני לא יכולה להגיד שהוא לא ראה או לא זיהה אותי.

אני בטוחה ב100% שהוא ראה וגם זיהה.

אני פשוט לא מבינה למה להתעלם.

את הנושאים שאני חושבת שאפשר לפתח עליהם דיון הדגשתי..

בכל מקרה, תודה על ההקשבה. ואם הגעתם עד לכאן אתם כבר מדהימים.

אני אני קראתי הכלצבי-ליזציה
ווקיבלתי נקודות למחשבה. תודה
בהצלחה לך. אתה בן אדם טוב...אאוטינג
קראתי הכל..המצב חסה

לא יודע. יש לי על מה לחשוב בימים הקרובים...

קראתי,*חזרזיר*

ו- היו פה כמה נקודות שככה, נגעו בי.

אני מצטרפת לשורה האחרונה המודגשת, אני פוגשת את 'התופעה' הרבה.
אבל בנוסף להצטרפות, גם משהו לנשים - דבר שאנחנו צריכות לדעת, זה חלק מהאופי שלהם. נקודה.

לגבי  הדרכי חיים.
זה בהחלט דבר שתורם הרבה לקשר, הוא כן יכול להיות מאוד משמעותי.
אבל, אני מכירה לא מעט זוגות עם דרכי חיים דומות ושונות שהם זוגות מקסימים
מה שכן- בהחלט, אם ש בסיס טוב (וכאן הגישה האישית שלי)
הכלה טובה, הקשבה, אכפתיות, רצון שלשני יהיה טוב, עומק..
גם אם יש שוני (ושוב - תלוי עד כמה ובמה)
אין סיבה שלא.

מה שכן, בהחלט כדאי לחכות לגיל המתאים, זה שווה את זה!

ולגבי הנושא העליון של השרשור- העומס, השינוים, הבירורים.

מדהימה! ממש!

ו..שתדעי לך שכמה שהתקופות האלו מרתקות ומתישות, זה התקופות הכי יפות ובונות!

בהצלחה!

אם זה כ"כ טובozd

א.אם זה כ"כ טוב אפשר אולי לנסות לדחות את זה בכמה שנים

ב.יכול להיות שלו הרבה יותר שקה לנתק את הקשר והוא יודע שבשנייה שהוא התייחז אליך ויזרוק מילה הוא לא יצליח לצאת מזה לכן הוא מעדיף להתעלם ולא לקחת את הסיכון.

מצטרפת לקטע של ההתעלמות, למה?מישי' מאפושו'

ozd - אני מבינה את הקושי הזה, את ההרגשה האם אני יתחיל אני לא אפסיק ולא משנה מה אני יודעת ומה החלטתי..

ובכל זאת, להתעלם לגמרי?? איך אפשר להתנהג כאילו לא מכירים בנאדם?

זה די פשוט ויש הרבה דברים כאלהozd

אני לא יודע אם זה שונה בין בנים לבנות אבל יש דברים שאם אני מתחיל אני לא יכול להפסיק איתם...

אז לפחות תראה שאתה מזהה!מישי' מאפושו'

זה מחרפן שבנאדם עומד מולי אבל כאילו מעולם לא נפגשנו.

ברור לי שזה קשה, ואני משערת שיש הבדל בין בנים לבנות בקטע הזה, אבל אני רוצה להאמין שאפילו בנים מסוגלים להגיד שלום וללכת.

זה משתנה מבן אדם לבן אדםישי .א.

זה תלוי בהמון דברים בעיקר בבן אדם עצמו אבל גם בחברה הסובבת אותו

לצורך הענין אדם שגדל בחברה מעורבת אני חושב שיהיה לו יותר קל לנתק קשר מאדם שגדל בחברה נפרדת....

לפעמים יותר קל להתעלםחרותיק
ולא לחשוב שעה מה להגיד, ואיך..
ואח"כ לפרש עוד שעה מה בדיוק היתה הכוונה וכו'..
אם הוא לא הגיב כשהוא ראה אותך אז איך את יודעת שהואיבחוש חרצוליים

זיהה אותך? לפעמים אנשים מרחפים

אני יכולה לענות לך על ה'שאלה' ששאלתדניאלה .ד.

לא יודעת אם שאלת אבל בוער לי לענות לך.

כששאלתי ת'שאלה הזאת

על מישהו בעבר.. את מישהי שאני קרובה אליה

אז הא ענתה לי די קולע.

לפעמים עדיף להתעלם כי כשאומרים 'שלום' זה מקרב ומציף רגשות.

והקשבתי למה שכתבת.

ב"הצלחה בתקופה הזאת.. היא תעבור ותזכי לחוש בשלוות נפש גדולה בע"ה.

באהבה..

אז ככה...הסטלן הקטן
אם הייתי יודע בת כמה את זה היה עוזר.ילדה גדולה זה לא מספיק כי גם ילדה בת 12 ואפילו בת6 בטוחה שהיא גדולה.ולכן ממש אין לי מאיפה לפתח דיון.וגם הנקודות למחשבה שיש פה אני לא כ״כ מקבל.

מצטער על הבוטות.

נ.ב-הוא התעלם כי בחרתם לנתק את הקשר והוא לקח את זה בצורה קיצונית.

ואת אומרת שבתקופה האחרונה ירדה הרמה??
אני לא יודע פצל״ש של מי את (אם בכלל) אבל את לא יודעת מה היה פה פעם.
אבל כנראה זה לא בעיה רק של הפורום,בכל העולם הרמה יורדת.
תודה. התגובות איכשהו עוזרות לי עם המצב, להרגע קצת.אאוטינג

ילדה גדולה..

נגיד את זה ככה, כמו שאני רואה את עצמי עכשיו- עוד שנה חתונה זה רלוונטי בהחלט. ואני ממש לא רוצה להישמע בל"חית, רק להסביר את המצב. זה לא רק עניין של גיל במספרים, זה עניין של בגרות נפשית ומוכנות ועוד כמה דברים שכולם מדברים עליהם...

אמרתי מראש שאני לא ממש יודעת על מה אשרשר, אז כנראה שהדיון הוא בכלל כללי יותר.

הצורה הקיצונית הזאת, זה מה שמפריע לי.

אני יודעת שזה יכול לגרור המון. ותכלס, גם לי טוב שהוא התעלם כי זה מנע הרבה דברים שהיו יכולים להיות.

אבל התהייה שלי יותר כללית, אני לא שואלת למה אותו בחור ספציפי התעלם ממני, אלה למה אנחנו בוחרים בתגובות כל כך קיצוניות, ודוגרי- לא תמיד הגיוניות [זה לא ממש הגיוני להתעלם מבן אדם כאילו מעולם לא נפגשתם כמו שזה לא נראה לי הגיוני כל מיני דברים אחרים]

לגבי הרמה, אולי באמת לא היה מתאים שאזכיר את זה. אני אומנם מסתובבת כאן קצת אבל כנראה שלא מספיק כדי להכיר ממש.

אני מכיר גם בנות 15 שבשלות להתחתן שנה הבאה...הסטלן הקטן
מה שאמרת נכון.
אבל עוד פעם נתת מדד שהוא בעיני עצמך בלבד.

אם היתי יודעגיל זה היה עוזר לי להתיחס בצורה יותר מעמיקה.

לא הצלחתי לראות איפה שאלת למה אנחנו מגיבים בצורה קיצונית.אבל אני אתיחס בכל מקרה,יש נושאים שיקרים לליבנו ואנחנו נלחם עליהם יותר חזק.כנ״ל בדברים שאנחנו מפחדים מהם.זה יכול להוביל להתנהגות קיצונית.וכמובן שזה משתנה בין אדם לאדם.

ולגבי הרמה,זה היה סתם הערת אגב.
לא הפריע לי שאמרת את זה. 
ברור שהוא לא יגיב לך.חיים שלמה
ברגע שהסברת לו שאת לא חושבת שקשר יהיה טוב מבחינתך,את פגעת בו באופן מסויים והוא ירצה להרגיש גבר בלא להתייחס אליך..ככה המוח של הבנים עובד.
וכמו שדניאלה אמרה,שאמירת היי..או שלום..יכולה לקרב בינכם,אז חבל לשתיכם.
כי זה היה לו כואב מידי...עירוניסט גאה

הרבה זמן הוא לא ראה אותך והוא ממש התגעגע ואחר כך שהחלטתם להיפרד זה שבר אותו

אז הוא החליט פשוט לנסות לשכוח מכל זה להכחיש הכל עד היום שבו זה באמת יהיה רלוונטי

הוא ידע שאם הוא יגע בזה ויחשוב על זה הוא לא יהיה מסוגל לעמוד בעוצמת הרגשות

אז כן הוא התעלם אבל לא בגלל שלא אכפת לו אלא בגלל שאכפת לו יותר מידי...

אם שניכם החלטתם שזה לא טוב עכשיו אז בכל מקרהF#M
עבר עריכה על ידי F#M בתאריך י"ח בניסן תשע"ג 13:16

אנשים משתנים, ואולי כשכן תרצו קשר זה יותר יתאים.

מה זאת אומרת ''דרכי חיים''? אכפת לך לפרט יותר?

דרכי חיים,אאוטינג

הסיבה שבעצם גרמה לי להגיד לא..

בעיקר הנושא של הדת, כמה, למה, מי, מתי, איך..

כמה מחשבות בעקבות מה שכתבת:חג'דומט

א. יכול להיות שבגלל שאני בן אני מבין,ישמצב, בכל מקרה הוא התעלם ממך כי הוא התפדח ממך. לא כי את לא בסדר.

הוא לא עבר עכשיו חוויה פשוטה, ולוקח לו זמן לעכל את זה. מבינה? ישמצב שהוא גם מרגיש פגוע.

ב. סתם שתדעי, כמה שזה קשה לקלוט את זה בסערת הרגשות שאחרי דבר כזה אבל לדעתי אלוקים עשה לך חסד גדול שהוא סגר את זה כאן. זה היה יכול להתפתח למקומות את לא רוצה להגיע אליהם.

ג. קחי הכל בפרופורציות. כן, כואב מאד. מאד מאד. אבל, זה עובר! החיים לא באמת כאלה קשים כמו שעושים מהם.

ד. ו..יודעת מה? תחשבי על זה שהיית מוכנה לעבור הכל כולל הכל כדי לפגוש בסוף את האחד והיחיד שלך, מי שהוא לא יהיה. לא ככה? 

נתחיל בזה קראתי הכל!asaf300אחרונה

לא קראתי את כל מי שלפני אז יכול להיות שאני חוזר על מה שהם אמרו ..

אם את מבינה שזה לא הזמן עכשיו. אז פשוט תגידי לעצמך שלא! זה קשה! ואפילו מאוד!! אבל את אם את יודעת שזאת האמת , אז תלכי איתה.. בקטע שהוא לא התייחס אליך ,יכול להיות שהוא רוצה שתקנאי בזה שהוא לא מתייחס אלייך ואז את תשאלי אותו למה?,וזה לא יפה וכו'.. ואז תחזרו להיות בקשר.. אז תתעלמי ממנו כמו שהוא מתעלם ממך.. זה בסדר בסוף את תגיעי אל הבעל המיועד לך! ואת תחיי חיי אושר ואושר אמיתיים מתוך קדושה וטהרה ,שהוא יהיה החבר הראשון שלך! אותו את תאהבי באמת! ויהיה לך רק טוב.. שיהיה לך חיים נפלאים!

בהצלחה!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך