נקו' חשובה למחשבה.הדובדבן

בס"ד

לא מזמן קראתי כתבה על ניצול שואה שנפטר.

בכתבה הביאו את אחד הילדים של הניצול ושאלו אותו איך היה לחיות בבית של אנשי שואה, האם הרגישו את זה.

אז הוא ענה שהרגישו, ואצלם היה אסור לזרוק אוכל וכו', והדבר העיקרי, ועליו אני רוצה להתמקד הוא, שהוא אמר שהיה אסור להגיד אצלם שקשה להם.

אם אחד הילדים היה אומר "אני לא יכול, קשה לי.." ההורים היו אומרים "זה קשה זה? לסחוב אבנים בשואה זה קשה!!".

תגידו,

אם אובד לכם שקל ברחוב, מה אתם אומרים? אתם אומרים "לא נורא", נכון?

ואם אובד לכם 100? אז גם "לא נורא"?

ואם השקל הזה הוא של אדם עני שזה כל צורכו? גם "לא נורא"?

אז חבר'ה, קחו הכל בפרופורציה.

אם קרה לכם משהו רע/כואב/קשה, יש לכם משימה קשה/מעצבנת, קרה לכם משהו עצוב/מבאס וכדו', קחו הכל בפרופורציה.

יש אנשים עם מצבים יותר גרועים מהמצב שלכם. יש אנשים שאפי' לחם אין להם לאכול.

יש אנשים ששוכבים כל היום במיטה כי הם חולים.

היו בשמחה, הסתכלו על חצי הכוס המלאה.

גם כשלכאו' קשה לכם, תבינו שהקושי שלכם הוא כלום לעומת אחרים, ותעודדו!

שתהיה לכולנו שבת שלום, והרבה הצלחה בחיים!

ברצינות, תיזכה למיצוות!!!ateretfa

רק עכשיו התעצבנתי על משהו ונכנסתי לפורום וראיתי את השרשור שלך...

אז תודה רבה, רוממת את רוחי..(אבל גם קצת ביאסת בגלל כל הקטע עם השואה אבל לא חשוב..)

תודה רבה ושבת שלום..!

יפה מאד!! חג'דומט

שבוע טוב לכולם!!

אוי כל הזמן אומרים את זה ותמיד אני מגיבה אותו דבר.ענבל
בס"ד

זה שיש מישהו חולה בבית החולים ולי יש רק שפעת לא גורם לי להרגיש פחות כאב.
מותר לי להתלונן ולבכות באותה מידה שלו מותר.

ועוד משהו-
תמיד אני מביאה משל שהמצאתי על שתי כוסות...
דמיין לעצמך שתי כוסות כל אחת באותו רוחב אבל לא באותו גובה, אם אמלא את שתיהן עד הסוף תוכל לומר לי מי מלאה יותר?
שים לב, לא במי יש יותר מים, מי מלאה (!!!) יותר, הוי אומר במי יש חלק יותר גדול של מים מבחינה יחסית (אם זה לא מובן תגידו, הסתבכתי קצת בלהסביר).
עכשיו תמשיל את זה לחיים.
הקב"ה מעמיד אדם בניסיון שהוא יכול לעמוד בו, הדגש פה זה על זה שאותו אדם יכול לעמוד בו!!
כל ניסיון ממלא את הבנאדם כמו שהכוסות התמלאו, אחד הוא כלי קיבול גדול יותר אז הניסיון שלו לכאורה יותר גדול, אבל תכלס, שניהם מלאים, אז לשניהם קשה באותה מידה, כי שניהם ממצים את כוחותיהם.

ועוד נקודה-
אני לא חושבת שהעניין הוא הניסיון, אני חושבת שהעניין הוא איך האדם מקבל את הניסיון.
יכול להיות מישהו חולה ומישהו שנכשל בבגרות, ולמישהו שנכשל יהיה יותר קשה כי הוא ייקח את זה בצורה יותר קשה...

בקיצור די לומר את זה.
זה שיש מישהו שחולה בצורה אנושה ואני רק נכשלתי בבגרות ממש לא מזיז לי ואני עדיין היה עצובה כי אלו הצרות שלי ואלו הצרות שלו אני לא עוסקת בהשוואות.
לא משנה איזה ניסיון אתה תקבל, אתה הופך אותו לקשה יותר או קשה פחות בדרך שאתה מתיחס לניסיון ומקבל אותו.

אם לא הובנתי בחלק מדבריי אז מותר לשאול ובשמחה אבהיר .
אם נשמעתי תוקפנית אני מצטערת, לא התכונתי, אבל הנושא הזה ממש בוער בי אז פשוט נבו לקרוא את זה בטון נחמד...
אגב, גם אנשים ששוכבים חולים במיטהענבל
בס"ד

יכולים להסתכל על חצי הכוס המלאה...
זה ממש לא קשור.
זה קשור בריבוע!חג'דומט

הוא לא אמר שאם מישהו סובל יותר ממך אסור לך להצטער, הוא אמר שצריךלקחת הכל בפרופורציות כי בתכלס המצב שלי טוב, שזה די נכון.

למרות שהתגובה שלך היתה גם התגובה הראשונית שלי.

אויאויאוי אני שונאת את זה.אווזה.

זה שלזרובבלה יותר מקשה מאשר לי,

זה ממש לא אומר שאסור לי לומר שקשה לי!!

שתומר גם היא אם היא רוצה, מה אכפת לי.

לי קשה, אני יגיד שקשה לי.

לה קשה, שתגיד שקשה גם לה!!

ברור שעדיף מראש לא לומר שקשה לי ולא להתעצבן / לכעוס וכו', אבל זה לא קשור שלמישו אחר יש דברים יותר מעצבנים / מכעיסים.

זה שיש אנשים חולי סרטן ל"ע, זה לא אומר שאסור לי להלונן כשכואבת לי הבטן.

על מה ההזדעקות?הדובדבן

בס"ד

א. כלל לא אהבתי את תגובותיכם הזעקניות ("אויאויאוי אני שונאת את זה", "אוי, כל הזמן אומרים את זה", "בקיצור, די לומר את זה"). כאילו שהרגתי מישהו. ולא gbck630, אנחנו לא ננסה לקרוא את זה בטון נחמד, את פשוט תכתבי את זה בטון נחמד. את מנהלת, אני מצפה לקצת יותר רצינות ואחריות.

אם מישהו חושב אחרת מכם, אתם מוזמנים לשוחח, אבל בנחת, בנימוס.

ב. אולי מעט הבהרה:

לא התכוונתי שלא קשה לכם.

התכוונתי לומר שגם אם קשה לכם, קחו את הקושי בפרופורציה, קחו אותו ביחס לאחרים ותבינו שהקושי שלכם הוא קושי קטן, התגברו על ה"קושי" והתקדמו הלאה. זה הכל.

אם לא ברור משהו, אפשר לדבר, אבל בנחת.

שיהיה בהצלחה לכולנו.

^^^^^^^^^^^^okey
true
התגובה שלי לא הייתה תוקפנית והיא גם לא נראית כך.ענבל

בס"ד

הוספתי את השורה הזאת כי יש אנשים שנוטים לקרוא את תגובותי בצורה כזאת.

כנראה שלא הייתי צריכה לכתוב אותה..

התגובה הזאת נגיד ממש לא הייתה תוקפנית.

נ.ב. זה שאני מנהלת לא אומר שאני לא משתמשת..

תפרידו.

והתגובה הזאת הייתה מאוד רצינית ואחראית.

מי אמר שהתגובה שלך הייתה תוקפנית?הדובדבן

בס"ד

את מפרשת את דבריי איך שאת רוצה. בכללי זה טוב שאת מנסה להידמות לרש"י, במקרה הזה פשוט טעית.

לא כתבתי שתגובתך הייתה תוקפנית, כתבתי שתגובתך הייתה זעקנית, ועכשיו אני מוסיף שהיא הייתה פוגענית (אם לא הבנת קודם אלו ציטוטים מתגובתך- "אוי, כל הזמן אומרים את זה", "בקיצור, די לומר את זה", והציטוטים האלו בהחלט מזדעקים ואפי' פוגעים).

אני מבקש להתייחס בכבוד למה שאנשים כותבים, גם אם לא מוצאים חן בעינייך.

ובקשר ל- נ.ב.

אם את מנהלת זה אומר שקיבלת את חוקי הפורום עלייך, ואני חושב שחוק בסיסי שאין עליו עוררין, הוא שיש לדבר בכבוד ובנחת לכל אדם באשר הוא.

כל אחד צריך לשקול קושי על פי הפרופרציות שלייהודי אוהב אמת

אני יודע שבמחשבה ראשונה יהיה קשה להבין את מה שאני אומר אז תקראו שוב כמה פעמים ותנסו להבין את העיקרון שמאחורי דברי...

היום בגרות לילדים קשה כמו לסחוב אבנים בשואה!

למה? כי אנחנו דור מפונק יותר שמדד הקושי שלו ירד פלאים

קושי שהיה שווה ערך בשואה לכך שכלך משפחתו של מישהו נרצחה שווה ערך היום מבחינת הקושי למישהו שבחבר/ה

הקרוב שלהם נפטר

זה נכון! אבל אי אפשר להשוות לשואה ש-ו-ם דבר כי השולהשליך את השכל=]אחרונה

אה זה לא מציאות נורמלית!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך