אני לא זוכרת מי אומר את הדברים האלה, אז אני מביאה אותם בשם מי שזה לא יהיה
חלק משיעור בח"מ מהעבר
כדי להגיע למצב שחתונה היא דבר ריאלי צריך להיות מוכנים, וזה בא ליידי ביטויי בעיקר ב-2 מובנים.
אחד- בגרות נפשית. אישית. רצון לזה. החיפוש וכו'..
אבל גם, חשוב לא פחות- שכל, גב כלכלי, אפשרות להחזיק בית.
בדורינו, הגיל בו יש התעוררות מינית וחיפוש אחרי זה רק הולך ומצטער [נהייה צעיר..] ואילו הגיל שבו אדם יכול להחזיק בית, אפילו רק מבחינה כלכלית- רק הולך מתאחר [לסיים 12 שנות לימוד, צבא/ש"ל/ישיבה/מדרשה, לימודים גבוהים, קריירה..]
דמיינו את "שנים עברו", בגיל צעיר מאוד היו יוצרים לעבוד, מתבגרים ומתגברים על הפינוק של לחיות אצל ועל חשבון ההורים.
ובכלל- העולם כנראה היה קצת פחות פרוץ ככה שהפער היה קטן. פחות שנים בין הגיל שמתחילים לרצות את זה לגיל שזה ריאלי.
זאת תשובה אחת לשאלה הראשונה שלך.
פשוט המצב משתנה.
אפחד לא יבטיח לך שזה לא ייקח עד גיל 29, ואולי אדם אחד שיכול לעזור לך לגרום לזה לא להיגרר עד אז זה אתה.. בעזרת הורים, מחנכים, אחים, מדריכים, אנא ערף..
אולי כ"כ הרבה נפדקים כי כ"כ הרבה נמרחים. כי לוקח שנים עד שהרצון יכול לבוא ליידי ביטויי ובשנים האלה כבר נגררים תחרות של השכלה, קריירה, מעמד.
אומרים שאנשים נהיים בררנים יותר.
אולי אנשים מחפשים את ההכי טוב, במקום לעשות מצויין ממה שכבר טוב.
משל קטן, על הקטע של לחפש את ההכי טוב..
אני מדברת על בנות כי זה מה שאני מכירה..
בת יכולה ללכת לקניות. היא צריכה בגד מסויים.. היא מחפשת חצאית שנוחה, יפה, צנועה ומתאימה לה [לצערי זה דבר שקשה למצוא.. אבלז ה לא הנושא
]
אז היא יכולה להיכנס, למדוד, לראות שזה מתאים, צנוע, יפה-ולקנות.
או שהיא יכולה לראות שתכלס זה טוב, זה עונה על הקריטריונים.. אבל יציק לה בראש "אולי יש יותר טוב" אז היא לא תקנה, תיכנס לעוד חנות, ועוד אחת. ותמדוד עוד ועוד דברים.
אולי, אם היא הייתה מחפשת חצאית- היא הייתה מוצאת מיד. אבל היא בעצם מחפשת חצאית מרשימה, יותר יפה משל ההיא, ויותר מגניבה ממה שכבר יש.
ככה בערך נוצא המושג של "שופינג" לצאת לחפש, לא לצאת כדי לקנות. פשוט לחפש. את מה ש"הכי טוב" את "ההכי הכי"
במקום לקחת את מה שטוב, מה שמתאים ולשמוח עם זה מאוד
ככה אולי גם בחיפוש בת/בן זוג. אפשר למצוא טוב, ומתאים, אבל תמיד יציק בראש "אולי יש יותר מתאים?" וזה דבר שיכול לתקוע. ממש לתקוע..
ותודה רבה לאחי שבזכותו חלק ממה שכתוב כאן נכתב