ב6:30 הודיעו שתתקיים תפילת מנחה ומייד אחר כך ההתוועדות המרכזית והענקית אפשר לומר..
הכינו את הכיסא של הרבי על בימת ההתוועדוית, אחד המשמשים מזג כוס יין לכוס שהרבי אמור לשתות בהתגלותו לעיני כל.
מייד אחרי התפילה הופכים את הספסלים שיהפכו לפרמידות ומייד ללא שהיות מיותרות מאוד בחורים מסתערים לתפוס מקום ועדיף כמובן מקום עם התצפית הכי טובה לעבר מקומו הקדוש של הרבי מלך המשיח.
תכל'ס התרגשתי. זו לא פעם ראשונה שהייתי בהתוועדות המרכזית אבל כל פעם זה מרגש מחדש לראות בחורים להוטים באמונה שהנה הנה הרבי הולך ומתגלה וזהו,הגלות מסתיימת ועפים עם ענני שמיא לבית המקדש.
מתחילים עם הניגונים. מתחילים כמדומני בניגוני הרביים ואחר כך בעשרת ניגוני הרבי.
כל ניגון וניגון מרגש בפני עצמו לא מרגישים עייפות מהיין מהיום שעבר,אפילו פרמידה של בחורים נפלה עלי ועל כמה בחורי.. היין חגג על חולצת החפטים שלי,הרגל כמעט קיבלה נקע וגם פצע ברגל קיבלתי..ראיתי בזה תכלס סוג של קנאה של השטן שחייב להרוס את החגיגה ואת ואת ההתעלות הרוחנית שכולם חווינו.
נפלתי וקמתי ניקיתי את הכובע ואת ידי שנשטפו מיין שנשפך עלי,טוב שהיה טישו לנגב את הידיים ולא להצטרך לעזוב תמקום שבטוח יופנה לבחור אחר.
וממשיכים בשיא השטורעם. הרב ברוין המרא דאתרא אומר את מאמר והחרים ומייד אחר כך פוצחים בעוד ניגונים עד שמגיעים לאתה בחרתנו וכל 770 רועד..כל העיניים מופנות למקומו הקדוש של הרבי והמילים מקבלים פתאום משמעות אחרת לגמרי..אתה (הרבי) בחרתנו מכל העמים (מכל העדות והמגזרים פשוט זכינו ונבחרנו להיות חב''דניקים) אהבת אותנו (רבי,אני מקווה ובטוח שגם היום אתה אוהב אותנו..)
ורוממתנו מכל הלשונות (טוב..אני לא מבין יידיש(: ) בקיצור הרגשה עילאית כאילו הרבי נמצא ומעודד בכל כוחו.
אחח..בקיצור יש עוד הרבה תיאורים מכל ההתוועדות הזאת ואין לי הרבה זמן וכח...אני כבר מחכה להתוועדות בשבועות אבל לפני זה אני מחכה שהרבי יתגלה ויטיס אותנו מניו יורק סיטי...תרבחו ותסעדו(: