השבוע 31 שנה לנסיגה מסיניאתר זכרון ימית
חבל..שאלה-שִׁירָה
באמת סיני וימית היו בארץ ישראל
זתומרת בארץ המובטחת או רק במדינה?
תשובה-בת-ישראל-וציון
כמו תמיד אצל יהודים התשובה היא- מחלוקת.
עקרונית המחלוקת נובעת מהשאלה מהו "נחל מצרים" המוזכר כגבול הדרומי-מערבי של א"י בתורה.
(ומי שחושב שהכוונה לתעלת סואץ- טעות בידכם, תעלת סואץ אינה טבעית, היא נחפרה אלפי שנים אחרי יציאת ישראל ממצרים)
אני לא זוכרת כרגע את כל הפרשנויות ולכן גם לא אכתוב אותן, כדי לא לבלבל, אבל הנושא הזה בכללי מאוד מעניין, כדאי לעיין בזה... (סתם עבור ידע כללי...)
בכל מקרה, אם מישהו כאן זוכר את הפרשנויות השונות- זה יהיה טוב אם יכתוב אותן...
ובנושא ימית- אני די בטוחה שבגין
(וכשאנחנו אומרים בגין בואו נזכור שאנחנו מדברים על הבחור שהיה נציב פולין של התנועה ששרה "שתי גדות לירדן", ומאוחר יותר היה מפקד הארגון שסמלו היה א"י השלמה [לפי דעתם... אבל מה שהם באמת ציירו זה את פלסטיין השלמה- כלומר הם הוסיפו למדינת ישרל של היום את מדינת ירדן וזהו...
] ולאחר קום המדינה היה יו"ר מפלגת "חירות", הלא היא האמא של כל המפלגות הימניות בארץ...)
בכל מקרה, אני די בטוחה שהסיבה שהוא הסכים היא בגלל שהוא חשב שסיני זה לא חלק מא"י...
נ.ב. ועוד דבר אחד בנושא של האם יש בעיה בנתינת ימית- מלבד השאלה האם ימית היא א"י והאם מותר למסור אותה משום כך, (ומלבד השאלה של מה אם כל החיילים שמתו כדי לכבוש ולהגן על החבל ארץ הזה) יש גם עוד שאלה בנושא והיא: עד כמה שלום שניתנו תמורתו שטחים מחזיק מעמד, אבל בגלל שלא שאלת על זה, אני גם לא ארחיב על זה... 
תשובה- סיני חלק מארץ ישראל!אתר זכרון ימית
הרב ישראל אריאל (ראש מכון המקדש ורב העיר ימית ת"ו) הוא חוקר גדול ומבין מאד בנושא גבולות הארץ והוא סובר שכל סיני (אין לי כאן את המפה שלו אבל היא כמעט כמו המפה שמצורפת) היא חלק מארץ ישראל עפ"י התורה. לגבי חבל ימית אין שום ספק שזה ארץ ישראל כמו שכתוב בפרשת מסעי " ד ונסב לכם הגבול מנגב למעלה עקרבים, ועבר צינה, והיו תוצאותיו, מנגב לקדש ברנע; ויצא חצר-אדר, ועבר עצמונה. ה ונסב הגבול מעצמון, נחלה מצריים; והיו תוצאותיו, הימה. ו וגבול ים, והיה לכם הים הגדול וגבול; זה-יהיה לכם, גבול ים."אהה אז היא כן מארץ ישראל..תודה לכםשִׁירָה
מישהו כאן היה פעם בסיני?אתר זכרון ימית
המדריך טיולים באילת טען שאנחנו במדבר סיני.חרותיק
אבל בסיני לא הייתי.
הלוואי!!
ראתי מישהו שיהיה ופונה באיזה גיל 3..שִׁירָה
מפה של חבל ימית (מקור- עמוד פייסבוק ימית)אתר זכרון ימית
תמונותאתר זכרון ימית
לא.
פיתה פיתה
תובב"אבחורצ'יק
לאאאאאאאאאאא!פיתה פיתה
אוף אוף אוף.
למה אין יום ימית?אולי בשביל לא לפרק אותי שוב.
יש אירוע במוזיאון גוש קטיףאתר זכרון ימית
ביום חמישי א' באייר תשע"ג, 11.4.13 בשעה 19.30 יושק במוזיאון גוש קטיף בירושלים ברחוב שערי צדק 5 ספר "העקורים" של הסופרת עליזה וייסמן מפונה מימית שכתבה ספר על הפינוי מגוש קטיף.
וייסמן היא תושבת נתיב העשרה על גבול רצועת עזה.
באותו מעמד ייערך פאנל תקשורתי בשידור ישיר בערוץ 7
בנושא : "הפינוי מימית לאור ההפיכה במצרים"
בהנחייתו של מר עוזי ברוך מנכ"ל ערוץ 7
הבית היהודי המשתתפים בפאנל: אל"מ ח"כ מוטי יוגב
חה"כ לשעבר והעיתונאי דניאל בן סימון
ארל'ה צור - ראש מועצת חוף עזה לשעבר
יואל מרשק – נציג הקיבוצים
יגאל סגל - ראש מנהל איתם לשעבר
אירוע לציון 31 שנה לנסיגה מסיני במוזיאון גוש קטיףאתר זכרון ימית
ביום חמישי א' באייר תשע"ג, 11.4.13 בשעה 19.30 יושק במוזיאון גוש קטיף בירושלים ברחוב שערי צדק 5 ספר "העקורים" של הסופרת עליזה וייסמן מפונה מימית שכתבה ספר על הפינוי מגוש קטיף.
וייסמן היא תושבת נתיב העשרה על גבול רצועת עזה.
באותו מעמד ייערך פאנל תקשורתי בשידור ישיר בערוץ 7
בנושא : "הפינוי מימית לאור ההפיכה במצרים"
בהנחייתו של מר עוזי ברוך מנכ"ל ערוץ 7
הבית היהודי המשתתפים בפאנל: אל"מ ח"כ מוטי יוגב
חה"כ לשעבר והעיתונאי דניאל בן סימון
ארל'ה צור - ראש מועצת חוף עזה לשעבר
יואל מרשק – נציג הקיבוצים
יישובי סיניאתר זכרון ימיתאחרונה
![]() |
ימית נביעות קדש ברנע שלהבת אופירה נח"ל ים (סבחאת אל ברדוויל) חרובית נעמה עצמונה פריגן אבשלום מעוז הים ניר אברהם נתיב העשרה אוגדה שדות תלמי יוסף נאות סיני פריאל חצר אדר חולית די זהב סופה דקלה מחנה נורית |
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים