חסר לי משהו. אבל.... מהו?לבד

הוא התהלך לו ברחובות, מבטו נעוץ בקרקע. אפילו מנורות הרחוב לא הצליחו לפלח את החשכה. מחשבות התערבלו בראשו. היה לו כל מה שיכול היה לבקש. אבל היה לו חסר משהו. משהו בעצמו, בנשמתו, במוחו. משהו היה חסר. 

עכשיו, באופן עקרוני, היה הבחור שלנו אמור למצוא איזו מודעה על שיעורים תורניים של... לא זוכרת איך קוראים להם - אילו שמחזירים אנשים בתשובה, ללכת, להתלהב, להמשיך, ולחזור בתשובה.

אבל הבחור שלנו, שלמעשה הוא בחורה, ובאופן מפתיע היא גם אני, כבר דתיה. כמובן, תמיד יש מה להתחזק. אבל משהו אומר לי שזה לא זה. לא זה מה שחסר לי.

אופציה שניה - התנדבות. טוב, אני לא אפתח את זה כאן, אבל יש לי השנה קצת בעיה עם ההתנדבות, וקיצר - אי אפשר.(וביננו - כמה זמן זה התנדבות - שעה? שעתיים? שלוש מקסימום?)

אופציה שלישית - לימודים. תשקעי בלימודים. טוב, בלימודים אין לי כ"כ יכולת להשקיע כי - אין לי אתם שום בעיה יש לי ציונים סבבה. במחצית הקודמת היה לי ממוצע של 99.17. וזה עם ספורט (תמיד אני מוציא אותו כי... ספורט ואני זה לא סיפור הצלחה כ"כ גדול...)

אז... מה עושים???

לימודים, לא של ביה"סאאלעד

תוסיפי לימוד תורני, שלא קשור ללימודים בכיתה..

תתני לאחרים מעצמך! לי זה עוזר!אולפניסטית 1
תמצאי לך חברותא, או שתלמדי לבד.טובי =][=

זה גם ממלא. מאוד! אולי שווה לך כהתחלה לאופציה א'.

וכמו שאמרו קודמי, להתנדב זה לא רק ללכת לעזור פעם בשבוע לילד מיוחד. זה יכול וצריך לבוא לידי ביטוי בעוד רובדים של החיים.

לחייך לשומר בבוקר, לתת באמת מכל הלב מחק לחברה..

וגם עם הממוצע שלך בלימודים שאת מתארת - מה דעתך לעזור לחברות ללמוד? זה גם יכול למלא אותך! תקדישי לזה זמן. חברה צריכה עזרה - בכייף. ללמוד עם בנות למבחנים, ואם את מסכמת טוב - תתני סיכומיםלחברות שמתקשות וכו'.

(מנסיון, לתת לאחרים סיכומים-זה אחלה דבר. לי באופן אישי זה גורם להתאמץ יותר להפוך אותם למובנים. וגם זאת שיטה מעולה ללמוד למבחנים. לכתוב.. ואם עוד אנשים יכולים להנות מיזה - למה לא.בכייף  )

בקיצור, אם זה לא קשה מידי - לנסות לשלב את כל שלושת האופציות. הן לא סותרות או מנוגדות אחת לשנייה..

וגם לציבור הדתי לאומי יש שיעורי תורה. באמת. תבדקי באזור מגוריך! יש שיעורים לנוער וכו'. תחפשי.

המון הצלחה. ואני באישי

אני עם טובי ואאלעד~מישי~

באמת בלימודים יש את הרמה שלהם ועם הולך לך טוב אז אני מי יודע מה לנסוק מעלה אבל ללמוד עם עצמך\עם חברותא (רצינית רצוי: ) ) משהו תורני \ללכת לשיעורי תורה באמת מומלץ. פתאום תגלי (אם תלמדי ברמה שיותר גבוהה ממה שאת רגילה ואם תלכי לשיעורי תורה טובים) שתמיד אפשר ללמוד ברמה יותר גבוהה. ובאמת לימוד תורה זה גם מאוד חשוב וגם אחד הדברים שמלמדים אותך הרבה גם על החיים, גם מה ה' מצפה מאיתנו, מה צריך לעשות, כיצד ללמוד לכוון את עצמנו לדרך טובה.. וזה באמת מרתק.

*זה לא כ"כ משנה איזה סוג של לימוד קודש תבחרי כל עוד זה משהו שאת יכולה ללמוד לבד או שיש מישהו שיתן לך הדרכה אם זה משהו שאת לא מכירה\לא יודעת להתמודד איתו לבד. לכי ללמוד מה שנראה לך הכי חשוב כעת או מה שאת הכי רוצה ללמוד. מה שליבך חפץ. ככה זה לבוא ללימוד תורה מתוך אהבה זה אחד הדברים הכי יפים שיש.

ב"הצלחה. אם צריכה עוד עצות, אם יש לך התלבטויות וכד' את יכולה לכתוב לי בהודעה פרטית ואשתדל לענות לך הכי מהר שאפשר.

זה לא מעשי.אין לי איך ללמוד. רק עם עצמי ואני כברלבד

עושה את זה.

בטח, אפשר עוד, תמיד אפשר עוד, אבל יש גבול לכמה זמן אני יכולה לשבת ללמוד עם עצמי.... 30 דק'? שעה מקסימום? אולי שעה וחצי? זהו.

זה שאני מחייכת לשומר וכו', טוב זה לא בדיוק ממלא לי עוד משהו, נכון? אני לא בדיוק חושבת על זה. זה אוטומטי... זה לא בדיוק ממלא לי את מה שחסר...

ולעזור לחברות:

אני עושה את זה. הרבה פעמים בנות מתקשרות אלי ומבקשות עזרה ואני עוזרת להם...

ואצלנו כאילו לרוב הכיתה יש כזה פלא' משוכלל עם טאצ' ואינטרנט ויש איזה  תוכנה כזו שאין לי מושג איך קוראים לה ו(תסלחו לי על הבורות,) ואז יש כמה בנות שמצלמות מבנות אחרות (כל פעם בנות אחרות) סיכומים ואז מעלות את זה לתוכנה הזאת ושולחות לכולם (או משהו כזה אין לי מושג איך עובדת התוכנה הזאת) והבנות שאין להם כזה פלא' זה בעיקרון בנות כזה כמוני ואז הם מסכמות לבד כי גם ככה לומדים יותר טוב....

לכי לחידון תנ"ך!אאלעד

סתם כי מישי הזכירה לי את זה

בואי לנח"ת!! ענבלאחרונה
אולי עבודת המידות.אחיהוא

לפעמים הרגשה כזאת זה כי משהו תקוע בנפש. כשעושים עבודת המידות נותנים לכל כח את המקום הראוי לו וזה מאד עוזר (גם סתם ככה לחיות טוב...)

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך