בס"ד
ולפני שאתה קופץ עלי, אני אספר לך שזה לא רק אצל פולארד אלא גם אצל שבויים אחרים שנידונו למאסר עולם.
לפני מספר חודשים דיברתי עם בן משפחתו של יגאל עמיר (שיושב בכלא על כך שהוא רצח את רבין. ונא לא להיכנס לדיון אם זה הוא או לא) והוא אמר לי שהוא היה יכול כבר להשתחרר אבל אישתו ובני משפחה נוספים אלו שגרמו (לא ביודעין) לכך שהוא ישאר, בכך שהם לחצו עליו להודות שזה אכן הוא ואז כשהוא הודה במילא התיק נסגר וכבר לא חוקרים אותו יותר, ואם היו ממשיכים לחקור יכול להיות שמצבו של יגאל עמיר היה שונה.
אני לא יודע אם כך זה גם לגבי אישתו של יהנותן פולארד,
מה שבטוח זה שדרכה המטה של פולארד מפעיל לחץ על כל מי שמנסה לעשות משהו להצלתו. לפי מה שאני הבנתי, בכל פעם שמנסים לארגן משהו (כפי שכבר כתבתי למעלה בשרשור) מגיע הארגון עם דף עליו חתומה אסתר פולארד שבו היא קוראת לא לעשות כך וכך דברים כי זה עלול לגרום כך וכך דברים.
אני בטוח גם לגבי משפחתו של יגאל עמיר וגם לגבי משפחתו של אסתר פולארד שהם לא עושים את זה ח"ו על מנת לפגוע בהם או שהן ישארו בכלא, אלא הם חושבים באמת ובתמים שהדרך הזאת היא מה שתעזור להוציא אותם. אבל אני חושב שאחרי כל השנים האלו שכבר ניסינו את השיטות האלה (וכרגע אני יותר מדבר על שחרור פולארד) הגיע הזמן לשקול אמצעים וסגנונות פעולה שונים ממה שראינו עד עכשיו.
פולארד נמצא כבר זמן רב בכלא וכל העצרות וכל ההפגנות לצערנו לא עזרו, וזה לצערנו עובדה בשטח. נכון, התודעה היום לפולארד גם בארץ וגם בעולם היא כבר ב"ה לא כך (ועל כך מגיע שאפו לארגון) אבל זה עדיין לא מספיק (כפי שראינו).