אנחנו הולכים עם הילד שלנו בן 4 למרפאה לגיל הרך יש שם פסיכולוגית לילדים. שהעבודה שלה היא לעזור להורים להבין את הילד ולהיפך. הילד שלנו מאוד מפונק ועקשן,וכמעט כל יום יוצא שאנחנו רבים איתו על כל מיני דברים עקרוניים כמו למשל לצחצח שיניים, לא לקחת לאותו דברים , לא להרביץ לה, לא לבוא לישון איתנו במיטה והכל בויכוחים...
הוא מאוד עקשן.ובסוף שני הצדדים יוצאים מתוסכלים ועצבניים והמון פעמים אנחנו מוותרים ונכנעים. שאנחנו הולכים למטפלת הזאת היא כל הזמן מכניסה לראש כמה אנחנו לא בסדר ושהוא בסדר גמור... בסדר הבנתי אני לא בסר אבללמה צריך לחפור לי כל הזמן שאני אמא גרועה.
לבעלי נמאס מזה והוא אמר לה שהוא לא רוצה להגיע יותר לפגישות.אז עכשיו אני הולכת עם הילד וכל פגישה היא קוטלת אותי והרבה פעמים ליד הילד כמו:"למה את לא מדברת" או "זאת אשמתך" "את לא יודעת לנהל שיחה".די נשבר לי מכל זה אני רוצה להיפגש איתה . אבל שאנחנו לא באים היא כועסת. היא אומרת שזה בחינם ולכן אנחנו מנצלים אותה. למרות שזה לא נכון אין פה שום ניצול. יום ראשון יש לי פגישה איתה אין לי כוח ללכת . מה דעתכם בנושא?? סליחה על החפירה![]()
אני מתוסכלתיראת
נשמע שהמטפלת היא לא הפיתרון הנכון לכם.שלומית12345
ממליצה ללכת לאהובה צוקרמן- זה בדיוק תחום העיסוק שלה, ונשמע שהיא עובדת בדיוק בשיטה ההפוכה,
ויש לה המון הצלחות.
בהצלחה!
אי אפשר לבקש מישהי אחרת?חילזון 123
יש בתשלום.יראת
המטפלת הזאת היא מטעם הטיפת חלב והיא בחינם בגלל זה לא עים לי ממנה . כי כלפעם שאני לא באה היא אומרת שאני מנצלת אותה. לא משנה אם הסיבה מוצדקת או לא אז איך פשוט נפטרים ממנה???
אבל לא אכפת לי לשלם עבור כל מטפל אחר נורמלייראת
שלא זורק האשמות כל פעם.
פשוט תודיעי לה שהיא עזרה מספיק ולא תגיעו יותרחילזון 123
למצוא מטפל מתאים זה ממש כמו "שידוך"יוקטנה
נורא קשה לפעמים למצוא את המטפל המתאים.
לא פעם עוברים מספר מטפלים, עד שמוצאים את "האחד והיחיד".
הבעיה קשה שבעתיים, כאשר מדובר במטפל שצריך להתאים ליותר מאדם אחד: למשל, מטפל זוגי - שצריך להתאים גם לבעל וגם לאישה, או למטפל משפחתי, שצריך להתאים גם להורים וגם לילד.
אני עצמי עברתי 3 מטפלים עד שהגעתי למטפלים הנכונים לי, וכן גם שני זוגות של מכרים שלי.
שיהיה בהצלחה!
תעזבו אותה..ד.
ויפה שעה אחת קודם.
"מטפלת" שאומרת ליד הילד להורים "זאת אשמתך" וכו' - צריכה טיפול בעצמה.
לגבי הילד - קחו אותו שליחה נעימה, אולי תוך כדי טיול, או אחרי שקונים משהו,
ותגידו לו: "... חמוד. אני רוצה להסביר לך משהו: בבית אבא ואמא קובעים, הם אבא ואמא. אבל גם אתה מאד חשוב. אז אנחנו נסכים לשמוע דברים שאתה מבקש, בתנאי שגם אתה שומע מה אנחנו אומרים. ואנחנו נחשוב איזה בקשות אפשר לעשות כמו שאתה רוצה. מה שלא - אתה תעשה כמו שאבא ואמא אומרים". לא לשים לב לתגובה. עידכנת אותו.
ואל תתפעלו יותר מידי. להוריד את נקודות החיכוך למינימום, ועל מה שצריך - לעמוד בנחת, בבהירות, ובלי התפעלות יתרה.
למשל: לא רוצה לצחצח שיניים.. "להבין": אה, אין לך כח עכשיו? טוב.. אבל אתה מבטיח שמחר כן - שהחיידקים לא יעשו לך חגיגה בשיניים ויהיו חורים..
לוקח דברים: זה לא. אנחנו לא לוקחים דברים לאחרים, אבל אם אתה מאד רוצה - נבקש שכאשר היא גומרת עוד מעט תעביר לך.. ולפעמים - לא להתערב, יסתדרו ביניהם. צריך לראות מה מתגלגל.
וכן הלאה.. להבין אותו, להתחשב - אבל לשדר בנינוחות גמורה שההחלטה הסופית היא של ההורים, אחרי שהסבירו בקצרה ובנעימות. הוא יתרגל.
בעלך צודק. את צודקת. שלום ל"מטפלת" - בטלפון, לא להגיע - ותודה רבה על השקעתך. נראה לנו שהשיטה שאנחנו מעוניינים קצת אחרת.. (אינכם חייבים לה כלום). תקבלו את ה"שטיפה" האחרונה בתגובה על אמירתכם, תחייכו אחד לשני, ותמשיכו הלאה...
הצלחה רבה ומהירה!
החכמת אותנו מאודיראת
תודה רבה.
בשמחהד.
הגהתי קצת את ההודעה - אז תסתכלי..
[אגב, בתחילת ההודע הקודמת - כמובן לא "שליחה נעימה", אלא "לשיחה נעימה"]
אנונימי נחמד... תודה רבה..ד.
בינתיים אני אמליץ על ספר שכבר קייםמאמע צאדיקה
"איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו "
(זה ממשיך את הכיוון שד. התחיל לפתח)
^^^^ ממליצה גם, מאד.הקולה טובה
מטפלים דרך הקופת חוליםפרח12
אני מסכימה עם מה שנאמר קודם , תעזבו את הפסיכולוגית הזאת ומהר.
בעבר נתקלתי בפסיכולוגיות כאלו ( דרך טיפת החלב) והדבר גרם רק ליותר בעיות ולא פתר שום דבר!! לצערנו היינו הורים צעירים ולא שמנו לב כמה הטיפולים ההם הזיקו לילד ולנו.
כיום אנחנו מטופלים אצל פסיכולוגית מדהימה שבחיים לא תאשים את ההורים/ילד בהתנהגות מסויימת , העקרון שלה הוא שכשיש בעיה צריך לפתור אותה אך כמובן מבלי להאשים אף אחד. הילד שלנו מאובחן עם בעיות תקשורת ולכן קופת החולים מחוייבת להחזיר לנו חלק מהעלויות שלה, כך שזה מקל קצת על ההוצאה.
כעקרון אני יודעת שממאוחדת שיא (אם את חברה שם חצי שנה) מגיע החזרים על מטפלים פרטיים.
כמו כן יש גם מטפלים במכון להתפתחות הילד ושם את לא צריכה לשלם , אך זהו פרוצדורה ( עם טפסים לך, לגננת ולרופא) .
בלי קשר לחינם או בתשלוםאנונימי (פותח)אחרונה
אם פוגעים לך בביטחון שלך כאימא אז תברחי משם לפני שתתחילי להאמין במה שהיא אומרת
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות