עבר עריכה על ידי יום בחצריך בתאריך כ"ז בניסן תשע"ג 20:35
עבר עריכה על ידי יום בחצריך בתאריך כ"ז בניסן תשע"ג 20:35
עבר עריכה על ידי יום בחצריך בתאריך כ"ז בניסן תשע"ג 20:34
קודם כל כל הכבוד לכל הצדיקות דעיל זה הזכיר לי את הגמרא (סוטה כב.) "... אמר רבי יוחנן למדנו יראת חטא מבתולה... דר' יוחנן שמעה לההיא בתולה דנפלה אאפה וקאמרה (שרבי יוחנן שמע לאותה נערה שנפלה על פניה ואמרה) רבש''ע בראת גן עדן ובראת גיהנם בראת צדיקים ובראת רשעים יהי רצון מלפניך שלא יכשלו בי בני אדם" - - -
ובכן כל הכבוד לכל הצדיקות שחרדות לדבר ה' ונותנות לב לא להיות לאבן נגף לנערי ישראל וזוכרות את ההלכה הפסוקה בשולחן ערוך "שצריך להתרחק מן הנשים מאוד מאוד" (אבה"ע באזור סימן כ..) וממילא גם להפך...
אבל ... אבל גדול בהתייחסות למקרה שלנו (ולא באופן אבסולוטי) זה אמור להיות רק צד אחד של המטבע כלומר אני מצטרף לדבריו של אלי דלעיל- גם לי זה נשמע שההתיחסות שלכן לזה היא קצת לא בריאה... יראת שמיים כמו שהיא צריכה להיות עזה וחזקה וחותכת צריכה להיות ממלאת חיים וחיוניות. היצר הרע יודע שלא תמיד הוא יכול לנצח את האדם בדברים רעים ולכן הוא מפיל עליו יראה יתירה שהופכת אותו ליצור חלש ומסכן וממילא הוא נופל (עיין אוה"ק ג' עמ' רמז, כנפי רוח עמ' שנ, ובצוואת הריב"ש אותיות מד-מו)
צריכים להיות מאוד קונקרטיים בזה ולחתוך, על מה שהייתי לא בסדר לעשות תשובה וכל השאר לא באחריותי! (זה בסדר, יצר הרע הוא מנוול גדול, הוא ינג'ז לאותו בחור גם אחרי שתעלמי מהאופק... לא שזה מוריד מאחריותן של בנות ישראל אבל אם עשית מה שאת צריכה...)
ותמיד תמיד טוב להתפלל על זה... (לי מה שהתחדש עכשיו כשראיתי שוב את הגמרא זה שימת לב למילים "דנפלה אאפה"(=שנפלה על פניה) עיין בעניין מעלת נפילת אפיים בצדקת הצדיק אות קנ"ח וס"ה)
גם טוב ללמוד בספר "יש לך כנפי רוח "
מקווה שהוספתי