שיר ווקאלי מהמם one day קישור בהמשךateretfa
מוזיקה ווקאלית לספירת העומר..- המכביטס(כל השירים..ateretfa
מותר לשמוע שירים..!asaf300
אל תקבע נחרצותמרדכי
בס"ד
זה שאתה שומע שירים זה לא אומר שאני שומע.
יש פה מנהגים וכל אחד הולך על פי המנהג שלו!
אני לדוגמה לא שומע שירים אלא רק שירים ווקאלים
למה?asaf300
מה למה?מרדכי
למה אתה לא שומע?asaf300
באיסור הוא על שלושת השבועות לא על ספירת העומר..
גם וגםמרדכי
בס"ד
דבר ראשון, אני לא שומע כי כך חונכתי מבית אבא וכך גם כותב מורי ורבי הרה"ג דוב ליאור שליט"א
אתה צודק שיש הבדל בין ספירת העומר לימי בין המצרים שבימי בין המצרים זה חמור יותר.
הרה"ג דב ליאור שליט"א מסביר את זה כך:
בין המצרים זה הרבה יותר חמור מספירת העומר. בספירת העומר מנהגי האבלות לא מקובלים אצל כל העדות, התימנים, למשל, לא נוהגים אבלות בספירת העומר כי זה לא מופיע ברמב"ם. אבל למעשה למי שנוהג אבלות צריך שלא לשמוע מוזיקה משמחת אבל מוזיקה עצובה מותר. גם בדורות הקודמים מוזכר שהיו מקוננות שליוו בחלליות בזמן ההלויה. (מקור)
כמו כן נשאל הרה"ג ליאור שליט"א כך:
מאיפה באה ההלכה שאסור לשמוע מוזיקה בספירת העומר?
תשובה:
לגבי מוזיקה לא כתוב מפורשות. לפי שיטת המחבר בהלכות תענית, בזמן הזה אין לשמוע מוזיקה בכלל. ולכן לא היה צריך להביא את זה בהלכות ספירת העומר ושלושת השבועות. האחרונים אומרים שזה ברור שזה אסור, שאם אסרו ריקודים גם אסור לשמוע מוזיקה. הרמ"א מקל במוזיקה כל השנה, ואומר שהאיסור הוא רק בבית מרזח, אבל סתם כך מותר. כמו כן, כנראה שבדורות הקודמים לא היה מושג של "לשמוע מוזיקה". אבל כיון שזה גילויי שמחה ובימים האלו נוהגים מנהגי אבילות, אסור לשמוע מוזיקה. אבל זה רק במוזיקה משמחת, אבל אם אדם ירצה לשמוע מוזיקה נוגה, יהיה לו מותר לשמוע. (מקור)
הרב אליעזר מלמד שליט"א (מתוף פניני הלכה, חלק זמנים)
כיוון שנהגו בימי הספירה שלא להרבות בשמחות יתירות, כתבו האחרונים שבכלל זה יש לאסור ריקודים ומחולות של רשות (מ"א תצג, א). וכן נהגו לאסור נגינה ושמיעת כלי זמר.
למנהג הספרדים, אמנם ימי האבלות נמשכים עד ל"ד בעומר בבוקר, אלא שבל"ג בעומר, לכבוד הילולת רבי שמעון בר יוחאי, מותר לנגן ולרקוד. ואחר ל"ג בעומר נמשך האיסור בליל ל"ד בעומר, ומיד לאחר תחילת בוקר ל"ד בעומר נפסקים מנהגי האבלות.
למנהג אשכנזים, האיסור נמשך עד סוף יום ל"ב לעומר, ומתחילת ליל ל"ג בעומר מותר לנגן ולרקוד ולשמוח לכבוד הילולת רבי שמעון בר יוחאי. ולאחר מכן המנהג הרווח בקרב יוצאי אשכנז להימנע עד חג השבועות מקיום שמחות גדולות, כגון ערבי ריקוד שמחים, אבל מותר לנגן ולשמוע כלי נגינה. וכן מותר לקיים חוג אירובי, שעיקר מגמתו התעמלות ולא ריקוד שמחה.
בחול המועד פסח נוהגים לנגן ולרקוד, מפני שמצווה לשמוח בחול המועד (מ"ב תקכט, טז; עיין פס"ת תצג, ו). אלא שנישואין אין עורכים בחול המועד, מפני שאין מערבים שמחה בשמחה (שו"ע או"ח תקמו, א). וכן אסרו חכמים להסתפר בחול המועד, כדי שיסתפרו לפני החג (שם תקלא, ב).
מותר ליהודי שמתפרנס מנגינה לנגן במסיבות של גויים לצורך פרנסתו. וכן מותר ללמוד וללמד לנגן בימי הספירה, הואיל ואין בזה שמחה (ספ"כ יב, טז; וע' פס"ת תצג, ד). אבל תלמיד שממילא אינו רגיל ללמוד ברצף כל השנה, אם אפשר טוב שההפסקה תהיה בימי האבלות שבספירת העומר. ואם בכוונתו לעשות הפסקה אחת בשנה, עדיף שיעשה אותה בשלושת השבועות (ועיין להלן ח, ב).
(מקור)
לפי הרב אליקים לבנון מותר כל ספירת העומריהודי!!
אני חשבתי שזה אשכנזים..(חח..
)ateretfa
מכבטיס זה להקה מדהימה!!!אולפניסטית 1
נכון, אני מזה אוהבת לשמוע את השירים שלהם...ateretfa
כן יש להם שירים יפים ...אביה!!!אחרונה
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים