אני זקוקה לעזרה אנונימי (פותח)

 

מיכוון שאני למדתי בחינוך חרדי אני השנה נאלצת להשלים בגריות

ואני חייבת עזרה מיכון שמעולם לא הנסתי בבחינת בגרות.

 

תנ"ך 3 יחידות

שכתוב לי בקיאות מה זה אומר מבחינת הדרישה?

ושכתוב לי עיון ?

 

כתוב לי לדוג'

נביאים אחרונים וכתובים עיון בספרים

ישעיה

יחזקאל.

תהילים

 

והפירוט של הפרקים אז במה אני צריכה לעיין ?

הרי יש כל מיני סוגים של מפרשים איך אדע מה ללמוד?

ואם לא כתוב לי המפרשים ? לשון אדומה

 

בנוסף יש שם הערה

יש ללמוד את הפרשנים לפרקי הנביאים לפי ההנחיה שפורסמה בחוזר מפמ"ר בתחילת שנת הלימודים תשס"ט מה זה אומר?

 

עזרה ענקית  

הסבר בפניםאקטירו

בקיאות זה אומר בלי מפרשים או רק רש"י תלוי עם תורה או נ"ך (תורה זה רש"י)

עיון זה עם הרבה אבל לא בטוח מעודכן כי לא יביאו  לך בגרות ישנה הודעת מפמ"ר תשס"ט זה הודעה ששלחו לכל המורים ורשימת המפרשים ללמידו אני ממליץ לך לשלוח מייל למפמרית האחרית על המקצועה מירי שיסל

mirish2@education.gov.il

ולשאול על הסברים

וממליצה ללמוד מתוך ספרי המיקודיותבצי.ג
המיקוד של אנקורי בתנ"ך השנה גרוע מאד, מידיעה.כתר הרימון
היידתיה גאה

 

אני עברתי מחרדי לאופלנה בי"א והשלמתי לבדי 5 בגרויות לבד..

אם את צריכה עזרה .. פני במייל ..

 

hodaya2006100@walla.com

 

 

בהצלחה !!

המלצה: המיקודיות של הרב עמנואל אליצור-מעולות!נדנדה כתומה.

מקיפות את כל החומר, בצורה ברורה ונוחה..

 

לכל מיקודית יתרונות.אבן ספיר

 בס"ד

       כנראה שלא למדת במיקודית "אנקורי", וההפסד שלך. אם תקראי את הקדמתו של א. עמנואל תראי שהוא אומר, שהמיקודית שלו טובה רק למי שיודע את החומר, ואת זה עושה מיקודית "אנקורי".

  מועבר לידע שבה, ממש כיף ללמוד בה, כי יש בה הומור מגניב, וכמובן היא מסבירה כראוי את החומר.

הוא אומר ככה.. אבל ת'כלס, כן יש הסברים על כל החומרנדנדה כתומה.

ולא ממש למדתי תנ"ך השנה, ובכ"ז למדתי מאוד טוב מהמיקודיות שלו..

 

 

אבל שוין.

אין כמעט הסברים על החומר רק שאלות...~מישי~אחרונה

וקצת הסברים פה ושם.. יש לי סיכומים לרוב החומר כך שאני מסתדרת.. אבל מי שאין אליצור עמנואל פחות יעיל. היתרון שלו כמובן זה שאלות הבגרות שנמצאות שם שזה ממש עוזר להתכונן לבגרות אבל לא מספיק עוזר ללמוד את החומר למי שלא למד אותו בכלל.. בקיצור אם רוצים ללמוד את החומר כמו שצריך צריך מיקודית של אנקורי או מיקודיות דומות אם יש כי באמת זה פשוט מגוחך ללמוד שאלות כשאתה לא יושע את החומר עצמו במיוחד שלא שואלים את שאלות הבגרות מתוך מאגר של שאלות בגרות משנים קודמות ומי שלא יודע את החומר כמו שצריך פשוט יאכל אותה אז אל תלמדו רק שאלות אלא תלמדו את החומר מסיכומים באופן מסודר!

מיקודיות תנ"ך דתי "אנקורי".אבן ספיר

 אני מופתעת מדברי כתר רימון, כי אני מאוד וחברותיי מאוד נהנות  ממנה. על איזו מיקודית את מדברת, ומה גרוע בה?!

תשובה:כתר הרימון

1. יש דברים שהם רשות ולא צריך אותם לבגרות!

2. יש הרבה הערות של "תנ"ך בגובה העיניים".

 

ואת הנ"ל אני אומרת מתוך משרד החינוך - תנ"ך...

תשובה לתשובה.אבן ספיר

 הפניתי את טענותייך למחבר, אותו אני מכירה, ולהלן תשובותיו:

1) אכן יש פה ושם דברי רשות, אבל הם נראים לי חשובים, שכל לומד תורה כדאי שידע. במיקודית יש העשרה למי שרוצה ללמוד לא רק לבגרות, כי מי לומד תנ"ך רק לבגרות?! בכל אופן, זה לא הופך את המיקודית לגרועה מאוד! אדרבא...

2) נראה לי, שתלמידה זו מומחית גדולה יותר ממורה ותיק, במה שקורה במשרד החינוך... .האם היא מבינה מה זה ב"גובה העינים"?  שתראה לי הערה "שלילית" אחת כזו, לדוגמא, כדי שאבין את כוונתה. אבל לא נראה לי שהיא בכלל למדה ממנה, ובכל זאת, היא יודעת הכול... בהתנהגות כזו היא עוברת על איסורי תורה של הוצאת שם רע ורכילות, כי לפני שפוסקים, צריך להתבסס על מומחים, ולא רכילות חובבנית של תלמידות. כמו כן יש כאן אולי גם יהירות, ויש מקום ל"חשבון נפש".

 המפקחת והרבה מורים, גם מהבכירים, מכירים אותי ואת המיקודית, והם לא היו חוסכים ממני ביקורת, אם הייתה. אבל מי הם בכלל, לעומת התלמידה שיודעת יותר טוב מהם?!

 נכון, יש הערות שמשלבות אקטואליה, ועל ה"מומחית" לדעת, שבשנים הקרובות יהיו בבגרות שאלות כאלה. זה לא "גובה העינים", אלא התכלית של התנ"ך.

 לסיום, חכמים היזהרו בדבריכם, במיוחד שהם מתפרסמים בציבור.

אני לא תלמידה, נתחיל מזהכתר הרימון

1. מיקודית מטרתה להכין את התלמיד לבגרות בצורה הטובה ביותר.

2. יש לציין שכל השנים המיקודיות שכתב היו בסדר גמור. אך הפעם משהו פה התפספס, במטרה להגיע אל התלמידים ואל שפתם.

 

בהחלט יש לי קשר עם משרד החינוך, אך לא אחשוף אותו פה.

ההתקפה שבהודעה זו מריחה ממש לא טוב...

אני לא מרוויחה דבר מפרסום דבריי, לעומת הרווח שיש בפרסום מיקודית.

 

אבל בהחלט לא ניכנס לזה.

אני רק אמרתי את דבריי למען התלמידים.

מי שרוצה, באישי. אם כי בתקופה זו של השנה זה כבר לא כ"כ רלוונטי.

תשובה למורה?אבן ספיר

 להלן תשובת המחבר לדברייך.

 1. עדיין איני מבין למה המיקודית לא מכינה את התלמיד בצורה טובה?  אין לך מושג כמה שהיא מכינה, ואלפים יוכיחו.

 2. איני כותב מחדש כל שנה, ולכן איני מבין מה נשתנה השנה. אמנם הוספתי חומרים חדשים בהתאם לתכנית החדשה, אך לא שיניתי את סגנוני. שוב אני מבקש: אם המיקודית לפנייך, צטטי לי משפט אחד שאינו ראוי בעינייך. ובכלל, מה רע להגיע אל שפתם של התלמידים? הרי גם התורה דיברה בלשון בני אדם!

 3. נצלי את קשרייך כדי לשאול את המפמ"רית מה דעתה על דעתך. היא מוסמכת להחליט מה טוב, או רע לתלמידים. איני יודע מי ומה את, ששמת עצמך למומחית ושופטת. לא אני התחלתי בהתקפה, אלא חוות דעתך החובבנית על המיקודית ,היא יותר מהתקפה.

 4. איני יודע מה חוש הריח שלך אומר כאן. את יכולה להבין איזה ריח אני חש מדברייך. אל תדאגי לרווחיי מהמיקודית, כי ה' זן ומפרנס, ואני משקיע הרבה יותר זמן ממה שאני מרוויח, ולכן זה לא כלכלי, ואיני עושה זאת רק לרווח (כל אחד יודע מהו "שכר סופרים"...). יש גם עניין של הפצת תורה, גמ"ח עם הזקוקים לעזרה, ועיקר הנאתי היא מהתודות ממורים ותלמידים, וגם מהורים. ויותר מזה: כשאומרים לי תלמידים,שהם נהנו ללמוד.

 5. גם אני פועל למען תלמידים, רק חבל שאת מנסה להרחיקם, ממה שיכול לעזור למי שזקוק לכך.

 6. בהנחה שעיינת במיקודית, כל עוד לא הראית לי, לנו, את הפגמים בה, דברייך הם בגדר הוצאת שם רע ורכילות, ולבוגרים זה חמור יותר.

עזרה בתנ"ך.אבן ספיר

 שאלה לאלון: האם יש לכם באתר חומר לנבחנים בתנ"ך ממ"ד, או רק לבי"ס חילוניים?

מישהי מכירה?נחשוב על משהו
קורס דולות לנערות?
בפועל צריך לחוות לידה כדי להיות דולהל"לאחרונה
יש במעלה לבונה אם את רוצה
לימודי הדרכת או ליווי הורים/משפחותאנונימי (פותח)

לימודי הדרכת או ליווי הורים/משפחותמי-יודע

היי, מי מכיר מקומות שאפשר לעשות בהם לימודי הדרכת הורים או דברים דומים?


עדיפות ללימוד בזום אבל גם שילוב של פרונטלי יום-יומיים בשבוע אפשרי..


מי שיש לו נסיון בתור מישהו שלמד דברים כאלה או שיצא לו להעזר באנשים מהתחום אשמח לשמוע


תודה רבה מראש לעונים

עבודה אונליין מהבית 9נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

מישהי פה למדה קורס qa?דובדובה
ויכולה לתת לי קצת מידע?
מטלה אחרונה ללימודים - צריך את עזרתכם (!)דני_אלבז

היי חברים חסרים לי עוד 10 משתתפים / משתתפות לסיים את המטלה האחרונה לתואר - אשמח אם תוכלו לענות על שאלון קצר של 3 דק🤞🏻https://forms.gle/Nu5tr2T8jxppDMNd6

תגובה

קורס מבוא לסטטיסטיקה והסתברות למדעיםאנונימי (פותח)

שלום, מי שלקח את הקורס הזה : האם הוא קורס קשה? כמה זמן כדאי להשקיע בללמוד אותו? אני עשיתי 3 יחידות במתמטיקה, האם זה ישפיע על הקושי בקורס? תודה.

לקרוא בקלות, בפשטות ובכיף תוך 60 יום.ofirefi
עבר עריכה על ידי ofirefi בתאריך א' בסיון תשפ"ג 23:38

לקרוא בקלות, בפשטות ובכיף תוך 60 יום.

 

חדוה בר

 

 

עובד כמו קסם תודה על הפירסוםאנונימי (2)אחרונה
שאלה בפיזיקה,אשמח להכוונה בהקשר של נוסחאות,תודה!אנונימי (פותח)

אני הרבה זמן לא בחומר הזה,אני77

אבל לפי מה שאני זוכר וההבנה שלי בפיזיקה, השלבים הם כדלהלן:

(אני לא זוכר את הפרטים של הנוסחאות עצמן, אבל יודע בגדול איזה נוסחאות יש, וכתבתי.

אל תסמוך/כי עלי בעיניים עצומות, אבל אני חושב שמה שכתבתי נכון.)

 

א. בשלב הראשון, צריך לתרגם את היחס בין המהירות לבין אנרגיית התנועה של האגוז, על פי המשקל שלו. יש לזה נוסחה בסגנון של מהירות*מסה=אנרגיה.

בשלב השני, צריך לפרק את אנרגיית התנועה הזו לוקטורים - על הציר המקביל לרצפה, ועל הציר הניצב לרצפה.

(זה שלב די פשוט - זה חישוב הניצבים במשולש ישר זווית ושוה שוקיים)

בשלב השלישי, צריך לחשב את האנרגיה שמקבל הקוף הזורק על פי הנוסחה שאומרת משהו כמו: תנועה1*מסה1=תנועה2*מסה2

(כמובן, מתחשבים כאן רק באנרגיה שעל הציר המקביל לרצפה. האנרגיה שבציר הניצב לרצפה לא רלוונטית)

בשלב הרביעי צריך לחשב את המהירות של הקוף, לפי האנרגיה שהוא קיבל והמסה שלו.

 

(יכול להיות גם שבמקום לתרגם ממהירות לאנרגיה ואז שוב מאנרגיה למהירות אפשר לעבוד רק עם המהירות וזה עדין נחשב תקין. זה אמור להיות הגיוני, אבל אני לא יודע בוודאות ולא יודע מה הדרישות ממכם.)

 

ב. בשלב הראשון, נחשב על פי כח המשיכה את התאוצה של הכדור כלפי מטה (על פי המסה שלו). (יש נוסחה לחישוב כח הכבידה על גוף, ויש נוחסה ליחס בין כח לבין תאוצה על פי מסה)

בשלב השני, נחשב על פי התאוצה והמהירות ההתחלתית (הוקטור של המהירות כלפי מעלה) את הזמן שבו הכדור יחזור לגובה ההתחלתי שלו. (עושים מהתאוצה והמהירות משוואה ריבועית).

עכשיו אנחנו יודעים כמה זמן הכדור היה באוויר. בציר המקביל לרצפה אין שום תאוצה, ולכן מספיק לקחת את המהירות ההתחלתית בציר זה ולחשב:  זמן*מהירות=דרך . זה המרחק שהיה בין הקופים.

 

ג. אנחנו כבר יודעים את המהירות של הקוף מימין, ואת משך הזמן שהכדור היה באוויר. צריך פשוט לחשב כמה הקוף הספיק להתרחק במשך הזמן הזה ולהוסיף לתוצאה של סעיף ב'.

 

ד. אני חושב שהתשובה פשוט צריכה להיות שהמהירות היא בדיוק כמו של הקוף מימין, רק בכיוון השני. וזה בגלל שאם מתחשבים רק בציר אחד, אז האנרגיה שקוף א' קיבל בזריקת הכדור, היא בדיוק האנרגיה שהכדור העביר לקוף שתפס אותו. ומכיון שהמסה של הקוף הראשון והשני היא אותה מסה -המהירות תהיה אותה מהירות.

יש גם את הדרך הארוכה לעשות את זה, ותוכל/י להסיק אותה מהשלבים הקודמים.

מצרפת ניסיון שלי לחישוב,לדעתך זה תוצאות הגיוניות?אנונימי (פותח)

לא לגמרי הבנתי מה עשית שםאני77
עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך כ"ז באייר תשפ"ג 00:36

יכול להיות שבגלל שאני לא מונח בחומר אז אני לא מבין פשוט איזה משתנה שכתבת אמור לייצג את מה בדיוק.

(אני גם לא זוכר איך בדיוק המשוואות הפיזיקליות אמורות להיראות... חוץ מהמשוואה של שימור האנרגיה, שזה שוויון פשוט.

אני סיימתי את הבגרות שלי לפני עשר שנים, ולא נגעתי בחומר הזה מאז.)

 

התוצאה של סעיף א' יצאה לי 0.282, כמו לך. (עשיתי את הדרך הקצרה, בלי להתעסק עם אנרגיה.)

ואם ראיתי נכון, אז בסעיף ב' יצא לך פחות מסעיף ג', אבל זה לא הגיוני, כי הקופים אמורים להתרחק, לא להתקרב.

ואמנם את ב' מסובך לי לעשות כי אני לא זוכר את המשוואות של כח המשיכה וכו', סעיף ג' לא דורש כל כך ידיעה בפיזיקה אלא מתמטיקה פשוטה, ואם הבנתי נכון שבסעיף ב' יצא לך 2.5 מטר, אז אני חושב שבסעיף ג' אמור לצאת 3 מ'. (החישוב פשוט - המהירות של הכדור (בציר המקביל לקרקע כמובן), היא פי חמש מהמהירות שהקוף מימין מקבל. ולכן ברגע שהקוף משמאל מקבל את הכדור, הקוף מימין הספיק בינתיים להתרחק מרחק בגודל חמישית מהמרחק שהכדור עשה.)

תודה!אנונימי (פותח)
בכיף. האמת שנהניתי מזהאני77
שאלהאנונימי (פותח)

מעניין לדעת: למדת את החומר הזה בתיכון? לצערי בתיכון שהייתי בו לא היה תחום מדעי בכלל..סתם מעניין לידע כללי (:

כן. עשיתי 5 יח' בפיזיקהאני77

אני מבין שאת עושה את זה כחלק מקורס כלשהו?

כןאנונימי (פותח)

כן, קורס מבוא של פיזיקה . רציתי ללמוד את התחום בפעם הראשונה,וזה לא קל בכלל..

ואת בטוחה שמהרחק המקורי בין הקופים הוא 2.5 ?אני77

כי ניסיתי עכשיו את הבינה מלאכותית (סתם מסקרנות) והוא נתן לי תשובה אחרת. לא הצלחתי להבין מה בדיוק הוא עשה שם, ויכול להיות שהוא הבין משהו לא נכון (קורה הרבה ל AI למיניהם), ככה שא"א לגמרי לסמוך עליו, אבל במקומך נראה לי הייתי בודק שוב...

תשובהאנונימי (פותח)

האמת שניסיתי שוב פעם את השאלה ויצא משהו אחר.  מצרפת את הניסיון חישוב :  (בינה מלאכותית? איזה תשובה הוא נתן? באיזה אתר מדובר? תודה!

רובי הבוטאני77

הוא ענה שהמרחק המקורי בין הקופים היה כ - 0.132 מטר. אבל יש לציין שאת סעיף ג' הוא פתר לא נכון, ואחרי שתיקנתי אותו על טעות אחת הוא עשה טעות אחרת, ואחרי שניסיתי שוב הוא החזיר לי את התשובה הלקונית של - "אני מצטער, אבל אני כרגע עסוק ולומד איך להשתפר. בקרוב אחזור לפעילות."

 

מה שאומר שלא תמיד אפשר לסמוך עליו...

 

הייתי מנסה לפתור בעצמי, אבל זה יהיה לי ממש ללמוד מחדש חישוב של מיקום כפונק' של מהירות ותאוצה וכל העסק...

המשךאנונימי (פותח)

הבנתי,בכל מקרה אני אנסה לפתור שוב ולראות אם תצא לי אותה תשובה.

תודה  (:

אם זה עדיין רלבנטי...ספק

א. כיוון שבציר ה-x אין כוחות חיצוניים שפועלים על המערכת, התנע חייב להישמר (כלומר, להיות בסה"כ 0). (בציר ה-Y יש גרביטציה והמומנטום שעובר לרצפה אז שם זה לא תופס). 

p=mv

המשקל של האגוז הוא 2 ק"ג והמהירות שלו בציר ה-x  היא 2 כפול cos(45) כלומר, התנע של האגוז בציר ה-x הוא: 

p=4*cos(45)

מסת הקוף היא 10 ק"ג וכאמור, התנע אמור להיות שווה (אבל בכיוונים מנוגדים) 0 בסה"כ ולכן: 

p=4*cos(45)=10*v ובסה"כ: v=0.4*cos(45)

 

ב. הרעיון הוא כזה: בנקודה הכי גבוה, המהירות של האגוז בציר ה-y תהיה 0. כיוון שאנחנו יודעים את התאוצה של כדוה"א ואת המהירות ההתחלתית, אנחנו יכולים לחשב את הזמן שלוקח לאגוז להגיע לשיא הגובה: 

vt=v0+gt. 

vt=0 לפי הדרישה שכתבנו למעלה, v0=2*cos(45)  ו-g=-10 (המינוס הוא בגלל שהכח מושך למטה והמהירות היא בכיוון מעלה. 

אז: 

cos(45)*2=10*t

כלומר, t=0.2*cos(45)

כיוון שחישבנו רק את הזמן שלוקח לאגוז לעלות לשיא הגובה, נכפיל אותו ב-2 כדי לקבל את הזמן שלוקח לו להגיע לקוף השני, כלומר: t=0.4cos(45)

 

אז המהירות בציר ה-x ידועה: vx=2*cos(45) 

הזמן ידוע: t=0.4*cos(45) 

ונשאר לנו לחשב: x=vt שהוא יוצא 0.4

 

ג. ברגע שהקוף השני תפס את הכדור, הוא עדיין לא זז. את מהירות הקוף הראשון כבר חישבנו וגם את הזמן שלוקח לאגוז להגיע לקוף השני חישבנו אז שוב: 

x=x0+vt כש-x0 הוא המרחק ההתחלתי בין הקופים שחישבנו בסעיף הקודם (0.4), t =0.4*cos(45) והמהירות של הקוף הראשון היא: 0.4*cos(45)

חישוב פשוט מראה שהקוף זז 0.08 כך שהמרחק בין הקופים באותו זמן היה 0.48. 

 

ד. כפי שציינו בסעיף א', התנע במערכת בציר ה-x חייב להישמר ולהיות 0 - כלומר, הקוף השני ינוע באותה מהירות בה נע הקוף הראשון רק בכיוון הפוך (כלומר, סימן הפוך). 

 

הערה:ספק
עבר עריכה על ידי ספק בתאריך ב' בסיון תשפ"ג 09:40

אפשר לפתור את זה גם משיקולי אנרגיה ולא מממשוואות התנועה - ואז מציבים במשוואה שהאנרגיה הקינטית בציר ה-y מתפאסת והופכת כולה לאנרגיה פוטנציאלית וכך למצוא את הגובה. 

כמובן שהתשובה תהיה זהה. 

 

כמו כן, כיוון ש: cos(45)=sin(45) אז כתבתי תמיד cos כשבמקרה הכללי זה לא תמיד נכון. 

האמת שאני אישית במקרים של 45 מעלות,אני77

פשוט מפרק ביחס של 1 לשורש 2. זה מקרה קלאסי של פיתגורס, לא רואה צורך להשתמש בטריגונומטריה

ברור, אבל יותר קל לכתוב cos בפורום מאשר לסמן שורש.ספק

וזה תמיד פיתגורס על צירים קרטזיים - גם אם זה לא 45 מעלות. 

 

אמתאני77אחרונה

אולי יעניין אותך