ב"ה
לדבר נחוץ לאחר כמה שנים טובות הייתי בפאריס, לפני כמה שנים, והלכתי להתפלל בבית כנסת המיטולוגי 17 רו דה רוזיע, בית כנסת שהתפללו בו שלושה אדמור"י חב"ד, המהר"ש, הרש"ב והרבי, מסופר שהרבי היה יושב בפינה המערבית שמאלית כלפי הארון קודש וכששאלו אותו למה אינו יושב במזרח, הוא ענה אני אוהב להסתכל על יהודים מתפללים ולא אוהב להפנות להם את הגב.
כיום הוא הבית כנסת המרכזי של חסידי חב"ד. באותו שבת לאחר ההתועדות המסורתית של הרב מולע אזימוב, לאחר מחלתו, ההתועדויות התקצרו משמעותית ואם בזמנים הטובים הם היו נמשכות כמעט עד השקיעה גם בשבתות הקיץ, היא ערכה אך ורק כשעתיים, לאחר מכן נשארו להתועד כמה חברים מבעל השמחה, שבת חתן של אחד מבני החבורה.
צעירי הצאון שלא הכירו אותי, כמעט 17 שנה לא הייתי במקום, החלו לגלג על הכיפת יחי שעל ראשי, ואני ניסיתי לטעון שמי שלימד אותי שהרבי הוא המשיח אינו אחר מהרב מולע אזימוב, הזמנים השתנו חלק נשארו דוקים באמונתם וחלק לצערי אינם מכירים אותה כלל. ואז הגיע השאלה: "אתה הולך לאוהל או לא?", ועניתי כמתחמק, שאיני יודע עדיין אם ללכת או לא לכן כ-14 שנה לא הייתי ב-770. אחד מהמחותנים, שליח באנגליה, שלא הכרתי אותו לפני כן, אמר לי אם אני משלם לך כרטיס בתנאי שתלך לאוהל, תלך?", עניתי ללא היסוס, כן, גם לפני ג' תמוז לא קרא שהייתי בנ"י ולא הלכתי לאוהל.
לתומי חשבתי שזה היה בשביל הגימיק, אבל לא, לאחר כחצי שנה, הוא שלח שליח לבדוק למה לא יצרתי איתו קשר לקבל את הכרטיס? כשראתי שכוונותיו אמיתיות וקנות, יצרתי איתו קשר ונסעתי.
בלילה לפני נפגשתי אם אחד ששלל ההליכה לאוהל, ומשעה 23:00 עד 4:00 לפנות בוקר??? ניסה לשכנע אותי להפר את הבטחתי. וכדי שירד ממני אמרתי לא אין לי בעיה לשמוע בעצתך אבל במקרא זה אני צריך להחזיר את הכרטיס ואין לי, אתה באמת רוצה שלא הלך לאוחל, תן לי בבקשה את דמי הכרטיס שהחזיר לו.
הסוף אתם מבינים לבד....
וכבר התבטא על כך הרבי מקוצק בלשונו הטהור: "אם אני אני בגלל שאתה אתה, או שאתה אתה בגלל שאני אני, אז אני לא אני ואתה לא אתה" והפירוש לענינו פשוט מאוד "אם אני לא הולך לאוהל בגלל שפלוני לא הולך לאוהל וכן ןהיפך אז זה לא אני וזה לא הוא !".
הליכה לאוהל או אי הליכה היא דבר אישי מאוד ואינני יודע אם יש איזה שהוא משפיע שיכול לענות לי על השאלה הזו.
יש כאלה שרוצים לפסול כל מי שהולך לאוהל ולמרבה האירוניה הם אלו שרצו לרשום על המצבה מלך המשיח !!!
אז באו כאנשים פשוטים לא נחפש מה השני עושה ו/או חושב ונסתפק לברר לעצמינו מה הרבי רוצה מאיתנו. מחלוקות בטוח שלא, אז מה כן?