צריך לבדוק את זה, לא יודעת.
http://reshet.tv/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/News/Domestic/EducationSociety/Article,119705.aspx
"זה לא בגלל שלא צריך ללמוד את המקצועות האחרים", הוא הבהיר מיד, "אבל המורים ייבחנו וייתנו ציונים. לא יעלה על הדעת שלא יהיה אמון במערכת החינוך במדינת ישראל"
ז"א, שעל מה שלא יהיה ב4 בגרויות יהיה מבחן פנימי ויש בתעודת בגרות עובר או לא עובר.
נתתי כמה סיבות בהסטוריה, יש כאלה שייכנסו כי זה חשוב להם לדעת את ההסטוריה שלהם וזה מעניין אותם,
אני מכירה בנות שנכנסות אצלנו לשיעורי הסטוריה רק בגלל שהחומר הוא על העלייה הראשונה, הרצל, ההתיישבות וכל זה. ואף אחד לא ייכנס לנפוליון כי זה לא מעניין אף אחד,
וגם אם לא ייכנסו בכלל וזה בכלל לא מעניין מישהו, אז ילמדו - יעשו בגרות - וישכחו את החומר - כי הוא לא עניין אף אחד
זה לא משנה בכלל, לפחות אם לא יהיה כמות כ"כ גדולה של חומר יתפנה זמן לדברים יותר משמעותיים
"העובדה שאנחנו עסוקים בכמה אנשים נרצחו באושוויץ", הוא נתן דוגמה לשינוי הדרוש בעיניו בתוכנת הלימודים, "ולא במשמעות של אושוויץ לחיים שלנו היום - היא בעייתית". "הידע עצמו היום הוא פחות משמעותי", הוסיף פירון, "לכל אחד יש מחשב נייד ביד שלו".
אני לא אמרתי שאני רוצה לקבל 100, לא אמרתי שמישהו נכשל, אני אומרת שאם מישהו שואף למעלה זה יהיה הרבה יותר קשה אם יש לך דברים לעשות, וזה בכל מקרה כבר קשה.
יש לי חברה שלא עושה שום דבר מעבר ללמוד כי היא רוצה לצאת עם ציונים ממש גבוהים, כי מה שהיא רוצה להיות זה משהו גדול,
וגם אם היא רוצה להתנדב או לעשות משהו היא לא עושה, ואני ראיתי אותה בוכה בגלל זה.
אל תחרטטי לי שום דבר על ידע, לפני חצי שנה עשו לנו מתכונת בתנ"ך בגלל התוכנית החדשה,
היום - אני לא זוכרת על מה היה החומר, ולא רק אני.
אתה לומד למבחן, לבגרות הבאה ואתה מוציא את זה מהמוח שלך ורץ ללמוד לדבר הבא
תעשי לי טובה, את יודעת טוב מאוד כמה באמת מהחומר הזה אתה שומר לעצמך בראש
עם כזאת כמות ענקית של חומר אתה לא באמת לומד את זה כמו שצריך, ושום דבר לא באמת יושב לך בראש ושאף אחד לא ישלה את עצמו.
אוניבסרטיה זה משהו אחר, כי אתה בוחר מה לעשות ואתה תשקיע בזה כי אתה אוהב את זה/צריך את זה.