שלום לכם... 
קודם כל , לפני שאתם ממשיכים לקרוא אבקש מכם בקשה - תקראו בבקשה עד הסוף.
לא קשה להתרכז וזה לא כ"כ ארוך - הדברים פשוטים ויפים...
אז ככה - כולנו מכירים את דברי הגמ' בברכות -
"דתניא ר' אליעזר אומר שלש משמרות הוי הלילה ועל כל משמר ומשמר יושב הקב"ה ושואג כארי שנאמר (ירמיהו כה) ה' ממרום ישאג וממעון קדשו יתן קולו שאוג ישאג על נוהו וסימן לדבר משמרה ראשונה חמור נוער שניה כלבים צועקים שלישית תינוק יונק משדי אמו ואשה מספרת עם בעלה"
ותמיד שאנחנו מגיעים לשורות המדגשות אנחנו שואלים את עצמנו -
רגע , אבל -
* החמור נוער כל היום , אנחנו רואים למושבים , כל היום הוא עושה רעש....
* הכלבים צועקים כל היום וכל הלילה , כל אחד איפה שהוא גר יודע כמה הם מעצבנים 24 שעות...
* תינוק יונק מאימו כל הזמן שהוא רעב , בבוקר , בצהרים , בלילה....
* ועוד משו - אשה מספרת עם בעלה , זה כל היום... "תקנה לי" "תביא לי" "תשמור לי" וכדו'...
אז מה הגמ' אומרת לנו? לא מובן!!
שמעתי את הדברים ו.... ממש יפים!!
שימו לב >
הלילה = החיים של האדם , מחולקים לארבע חלקים!!
* משמרת ראשונה - חמור נוער - חמור זה מלשון חומר , החומר בבן אדם נוער , הוא רץ , משתולל , משחק ,
החומר לא מפסיק לנעור בו!! זה עד שנות העשרים....
* משמרת שניה - כלבים צועקים - הוא מתחתן מביא ילדים לעולם ואז..... וואה וואה "ילדים זה שמחה" , "אבא -
תן לי , תעשה לי , תכין לי" כל הזמן הילדים צועקים...ככה זה עד גיל הזקנה...
* משמרת שלישית -
- תינוק יונק משדי אימו - כאשר האדם מגיע לגיל הזקנה - התינוק = האדם , יונק משדי אימו = הגב שלו מתחיל להתקופף
והוא מתחיל להטות פניו כלפי מטה , הוא יונק מאמא - אדמה... הוא מתחיל להתקרב אליה...
- אשה מספרת עם בעלה - הנשמה , מתחילה לעשות חשבון נפש , עוד מעט אני מסימת את תפקידי בעולם ו...
מה עשיתי בעולם כאן... היא מתחילה לדבר ולעשות חשבון נפש עם הגוף , מה היא עשתה פה , כמה היא הספיקה....
האם מלאה את תפקידה בעולם....
אלו הם דברי הגמ' לעומק!!
[אגב - לא תראו את הפירוש הזה נפוץ , כי מצאו אותו בתוך הכריכה של ספר עתיק מתימן....]
מקוה שנהנתם!
רק דבר אחרון - אחים ואחיות שלי - שתהיה לנו שנה מוצלחת!!!
"תכתבו ותחתמו בספר החיים ובספר הזכרון" ואני עמכם בעז"ה!!
שנה טוב ומתוקה!!!