תגידו,יש לי שאלה.חג'דומט

לפי מה אני אמור למדוד את עצמי?

שאלה שמעסיקה אותי כבר די הרבה זמן.

אני? לא מספיק אובייקטיבי כדי לשפוט את עצמי.

המשפחה? כנ"ל..(ב"ה!!)

על פי מה שאומרים עלי? לא תמיד נכון.

מה דעתכם?

חג'דומט :]אין שם לא תפוס

שאלה לא פשוטה אך כל כך חשובה! מהו המדד למדוד את עצמך ? השאלה למה אתה מתכוון כאשר אתה אומר למדוד את עצמך , לתכונות האופי שלך , לחיצוניות , להתנהגויות במצבים מסוימים . ויש עוד.....

אני חושבת שהמדד העצמי שלי הוא אני. כן, נשמע הזוי אני לא אובייקטיבית.אבל להמשיך להקשיב לסביבה ללא הפסקה ומה הם חושבים ומה אומרים זה טוב ונחמד אבל כל עוד שיש לי ההכרהע מי הוא האני האמיתי ומי אני מבפנים. כלומר זה כמו גלגל חוזר . המדד לעצמך צריך לבוא מתוכך מתוך הקול הפנימי שלך שלתים אנו נוהגים לדכא אותו ולא להקשיב לך .כמובן שלכל אחד יש אדם חשוב בעולם שעוזר לו , ואם משהו צף ואתה רוצה לבדוק אם אתה בסדר בו תתיעץ ותראה איך זה יעזור!

כמו כן אם תמקד יותר למה התכוונת אשמח לעזור

אני מתכוון..חג'דומט

לאחרונה קרה לי משהו שגרם לי להתחיל להגדיר את עצמי מחדש.

האם אני אדם טוב\רע,מוצלח\כושל, ברמה הבסיסית.

איך קובעים דבר כזה?

קשה כל כך להבין למה אתה מתכווןאין שם לא תפוס

ללא הסבר...אבל אני אנסה לעזור ככל שניתן! קרה לך מקרה שגרם לך להגדיר את עצמך מחדש....נסה לשבת עם עצמך כמה רגעים ולהבין את המהלכים שקרו במהלך המקרה. אולי תנסה להתייחס אל עצמך כאל מישהו אחר. אולי תכתוב מה עשית ומה קרה שם ותכתוב את זה כאילו מישהבוא אחר עשה את זה. ואז לאחר כמה זמן תקרא את זה ותבין מה אתה חושב על מה שקרה. אני לא יודעת עד כמה זה יעיל מאחר ולא ניסיתי את זה אבל זה רעיון שצץ לי עכשיו :] אחשוב על עוד דברים ואומר לך

...לולית10

בס"ד

אי אפשר לקבוע אם בן אדם טוב או רע כושל או מצליח, זה הכל יחסי, אם אתה בהתקדמות או בנפילה ח"ו...

אין כזה דבר אדם רע (יהודי בלבד...) כי לכל יהודי יש יסוד זך וטהור כל יהודי הוא טוב מוחלט במקורו ולכן א"א לקבוע אם בן אדם טוב או רע אבל כן אפשר לקבוע אם הוא משתדל להיות טוב, אם הוא בשאיפה להיות טוב יותר בעליה...

האדם עצמו, ורק הוא עצמו בלבד יכול להגדיר את עצמו!! ואף אחד אחר לא יוכלל לעזור לך בזה... לעניו"ד...

מקווה שעזרתיחיוך

אבל..חג'דומט

אני לא אובייקטיבי.

ברוך ה'...

כתבת יפה :}אין שם לא תפוס

למרות שאני חולקת עלייך בעניין אחד של אדם רע. נכון שלכל יהודי יש יסוד טוב של טוב , אבל להיות רע או טוב זה עניין של בחירה. יכול להיות אדם עם שורש נשמה טוב וזך אבל הוא מחליט לעשות מעשים רעים. יש פה מאוד עניין של בחירה חופשית.

מאחלת לכולם להיות טובים , וגם אם קרה משהו , לקום ולהמשיך .אף אחד לא מלאך

נראלי שלא הובנתי כמו שצריך...לולית10

בס"ד 

התכוונתי שאין רע מוחלט ואין טוב מוחלט...

בכל אדם יש נק' טובות ויש גם נק' שצריך לשפר..

ברור שלכל אדם יש את היכולת לבחור בטוב או ברע, אבל גם אם נגיד אדם (יהודי) בוחר ברע הוא לא רע כולו וזהו 

וזאת ההגדרה שלו= רע!

ממש לא! נכון הוא בחר ברע, ויכול להיות שהוא באמת רע ועושה דברים רעים אבל ההגדרה שלו לא יכולה להיות רע, כי בטוח יש בו גם טוב...

יצא לי קצת מסורבל מקווה שהובנתי ואם לא- תתמודדומוציא לשון

נ"ב- לא סתרתי אותך- זה בדיוק מה שאני אומרת, שיכול להיות אדם עם נשמה טובה אבל חוטא גדול, והכל זה בחירה חופשית ואפשר תמיד לחזור בתשובה...

דעתי-*בננית*

באופן כללי - לשפוט עפ"י אמות המידה של מה שאתה מאמין בו.

אני יודעת שזה כ"כ חרוש לומר אתזה, אבל תכל'ס זה באמת נכון.

תחשוב עם עצמך אם אתה עושה באמת מה שהתורה מצפה מאיתנו. איפה נמצאות הנקודות החלשות, ועל מה צריך לעבוד..

אם כן - כנראה שאתה בכיוון הנכון (:

גם אני בזמן האחרון בסוג של חקירה עצמית כזו.. אם אני באמת עושה מה שטוב.

דעה ספציפית עליך - לפני מה שקראתי כאן בפורום לפני שנרשמתי נראה לי שאתה אחלה בנאדםחצי חיוך

אני לא מכירה אותך מאוד, אבל לפי איך שהתרשמתי הבעייה הזו לא אמורה להדאיג אותך..

מה שכן - ששאיפה להתקדם כמובן תמיד צריכה להיות (:

למה בכלל למדוד את עצמך???!!!למה?! תודה!
מזתומרת? אני צריך להכיר את עצמי.חג'דומטאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך