איפה השכל?נו"ש

הגעתי הים באיחור לבית ספר (איחור של איזה 3 דק', אבל בסדר) ולא הייתה לי סיבה (כאילו הייתה - קמתי מאוחר, אבל מסתבר שזה לא משכנע את המורה שלי - מוזר) אז מה היא עשתה - שלחה אותי למנהל. (באמצע הצטרפה אלי עוד מישהי, אז הלכנו ביחד)

מה עשה המנהל? שאל אותנו איך קוראים לנו וביקש שלא נאחר יותר.

וואו. כמה שזה יגרום לי לא לאחר יותר.

כאילו - הלו? זה באמת מה שנראה לכם יעזור? שאני אגיד למנהל את השם שלי? כאילו, תתנו לי עבודה, משהו. לא שזה יעזור, אבל זה כאילו "הענשתי אותכם" אז אולי נפחד לאחר יותר או משהו...  אבל כאילו - תענישו אותנו! עשינו משהו לא בסדר? תענישו!

זה מאוד שיעשע אותי, כי מעולם לא שלחו אותי למנהל, אז זה היה מאוד משעשע...

אבל תכל'ס - אני לא מבינה את ההיגיון.

כאילו, זה באמת נראה לכם מה שירתיע אותי?

חשבתי שיתנו לי כזה עונש רציני. משהו כזה שאולי יגרום לי לא לאחר יותר...

איפה ההיגיון?

מישהו מוצא אולי?

אפשר לומר לך משו???מישהי בעולם!

פווול דברים שמורים עושים זה חבר היגיון לגמרי |מנוסה|...

את מחפשת עונש???
כ"כ רוצה שיתנו לך עבודה???

מוסרים לי באוזניה שאתה מסכןליק המדליק123

אבל מי זה ליד משה שרייבר????

איפה ההיגיון בהודעה שכתבת עכשיו? ענבל
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך ה' באייר תשע"ג 13:51

בס"ד

את יכולה לבקש ממנו שיעניש אותך..

את באמת חושבת שעונש היה גורם לך לא לאחר?

את באמת חושבת שכל מה שמורים צריכים לעשות זה לתת עונשים על כל דבר קטן שאת עושה?

יש דבר מוזר כזה שנקרא אחריות.

בסופו של דבר הם רוצים שניקח אחריות על עצמנו.

אצלי בבית ספר אין בכלל עונשים על איחורים ואת אף אחד זה לא מעניין אם את מאחרת, זאת בעיה שלך (יש מקרים שנכנסים והמורה שואלת מה קרה וכו.. אבל לרוב זה לא קורה וגם אם את מגיעה באיחור ולא נכנסת לשיער והמורה אחר כך רואה אותך היא לרוב לא אומרת כלום).

אם אני נרוצה לאחר ולהפסיד חומר הבעיה כולה שלי,

אם אני רוצה להבריז ולהפסיד חומר שוב הבעיה כולה שלי,

אם אני רוצה לצאת בלי תעודת בגרות הבעיה כולה שלי.

אז כן, הבית ספר רוצה שיהיה לך טוב,

הוא רוצה שתצאי עם תעודת בגרות מעולה,

אבל הוא לא יכול להכריח אותך.

את רוצה להרוויח חומר וידע?

כנסי לשיעור בזמן.

את רוצה תעודת בגרות מעולה?

תלמדי ותשקיעי.

כי אף אחד אחר לא יעשה את זה בשבילך.

סיפור קטן-

אני כרגע בכיתה י"א, יש לי 8 בגרויות על הראש שלכל מקצוע יש לי שתי מתכונות..

הוי אומר- 8 בגרויות+ 16 מתכונות.

אחת מהבגרויות האלה היא מתמטיקה.

אני ארבע יחידות בעיקרון.

כבר 4.5 שנים שלא למדתי מתמטיקה בכלל,

אני בארבע יחידות כי כבר שנתיים הבית ספר המדהים שלי נלחם עלי,

מנסה לעזור לי,

לא, הם לא לומדים בשבילי, הם לא כועסים עלי שאני לא נכנסת לשיעורים,

הם מבינים שיש לזה סיבות.. (ייאמר לזכותי שבאמת היו לזה סיבות..)

אבל הם מנסים לגרום לי לקחת אחריות,

הם אומרים לי "אנחנו פה בשבילך, אנחנו נעזור לך כמה שנוכל,

אבל יש מקום שאת תצטרכי לקחת על עצמך אחריות ללימוד, כי אנחנו לא נפתור את הבגרות בשבילך".

ובאמת, אחרי 4.5 שנים, יש לי עכשיו חודשיים וחצי לטחון מתמטיקה, זה אומר לוותר על חלק מהלימוד לבגרויות השונות,

לחפף בלימוד אליהן ולהשקיע רק במתמטיקה.

זה אומר לגשת למועד ב' ולא למועד א' כדי שהמגן יהיה טוב.. (עוד הוכחה שאכפת לבית ספר ממני והם באים לקראתי.. אבל שוב, לא לוקחים ממני את האחריות למעשיי!!)

זה אומר שאני לוקחת אחריות על עצמי כי הבית ספר הבהיר לי שרק ככה אוכל לקבל את הבגרות הזאת.

אז נכון שהם ניסו לעזור ועדיין מנסים ויש על זה המון דיונים ופגישות ובעע

אבל כל זה לא היה אם כשהרב שאל אותי "את מכוונת לזה? את באמת "תתאבדי" על זה?"

הייתי עונה "לא".

רק כי עניתי "כן" הם בכלל מנסים.

ותאמיני לי שאין להם סיבה לנסות.

אכזבתי אותם, הבטחתי פעם אחר פעם שאלמד ואלמד ואלמד

ואף פעם לא עשיתי את זה, תמיד מצאתי את מי להאשים.

נכון, היו לי סיבות למה לא למדתי מתמטיקה (גם מקצועות אחרים לא למדתי פשוט אותם לא קשה להשלים...)

אבל בסופו של דבר האחריות הייתה שלי.

לא משנה כמה סיבות מסביב היו לי,

אני זאת שהחלטתי שהן גורמות לי להפסיד מתמטיקה ועכשיו להיתקע בכיתה י"א עם סיכוי קלוש לעבור בגרות.

בתי ספר הם לא בתי חרושת לציונים.

הם בתי חרושת לבני אדם.

בין אם המנהל היה מעניש אותך ובין אם לא, הבחירה היא שדלך אם לאחר או לא.

יכול להיות שהוא היה מעניש ואת היית ממשיכה לאחר

ויכול להיות שהוא לא מעניש ואת תפסיקי לאחר.

הכל תלוי בהחלטה שלך ובאחריות שלך על עצמך.

אסור לנו להאשים אף אחד לפני שאנחנו מסתכלים על עצמנו.

נ.ב. כל מה שאמרתי יצא מלב נורא כואב על דברים שהפסדתי בגלל כל מיני סיבות מוזרות, כל מה שכתבתי נכתב כי אני לומדת בבית ספר כזה, בבית ספר פשוט מדהים, עם צוות עוד יותר מדהים.

אבל, עם כל הדברים היפים שכתבתי (|עפה על עצמה| ) יש בתי ספר שהגישה אצליהם יותר קשוחה, אני מכירה כמה כאלו,

אם באמת את חושבת שזה מה שיגרום לך ללמוד, אם ייתנו לך עונש, אז בחרת, אולי כדאי לך ללמוד בבית ספר נוקשה.

או אולי כדאי לך לומר למורה שלך שזאת הדרך שתעזור לך.

העיקר שתעשי זאת מתוך מודעות לעצמך ולמה שטוב לך.

מקווה שהועלתי.

מתנצלת מראש אם הייתי נשמעת תוקפנית או משהו..

ממש ממש לא התכונתי.

לתגובות, שאלות, הערות, הארות,

יש למטה כפתור "תגובה"

או באישי כמובן

gbck630 ומישהי בעולם!נו"ש

מישהי בעולם! -  כן, אולי אני באמת מחפשת עונש, כי נמאס לי אולי שאף פעם לא מענישים אותי אם אני עושה שטויות, כי אני "ילדה טובה" כן. אולי אני באמת רוצה עונש. שבאמת יענישו אותי פעם.

gbck630  - קודם כל, אני עוד קטנה מכדי שאם אני אפסיד חומר זה יהיה משמעותי. דבר שני, אני אף פעם לא מפסידה חומר בגלל איחורים, כי אני מאחרת רק בבוקר - מקסימום אני מפספסת את החלק של "המורה-צועקת-על-בנות-שישבו-במקום-כי-היא-רוצה-להתחיל-בתפילה" ולא יותר מזה. חוץ מזה, שגם אם הייתי מפסידה חומר - באופן אישי לא הייתה לי בעיה להשלים אותו בתוך בערך 10 דק' מקסימום, כי גם ככה אני מתה בשיעורים מכמה-פעמיים-המורה-מצליחה-להסביר-את-אותו-דבר-במילים-אחרות.

לא תיהיה לי שום בעיה להשלים את החומר תוך כמה דקות ולהוציא מינימום 95 במבחן. באמת שלא תיהיה לי כזאת בעיה, וסורי אם אני נשמעת שוויצרית. לא, זאת באמת לא הבעיה שלי בחיים.

חוץ מזה, ששנה הבאה אני עוזבת את החטיבת ביינים לאולפנה אחרת (יש לנו אולפנה וחטיבת ביניים וזה עם אותם מנהליים, אבל אני עוברת) ככה שזה ממש לא יזיז לבגרויות שלי.

וסבבה - אם הם רוצים שניקח את האחריות לבד אז סבבה, אבל העיניין הוא שהמורה מזהירה ואומרת שזה יטופל החומרה, והמנהל לא עושה כלום. איפה ההיגיון?

אני לא אומרת שיש עניין להעניש אותי. זה לא באמת יגרום לי להגיע בזמן. אבל זה באמת מעצבן אותי שהם לא עושים כלום.

רוצים שלא נאחר? תענישו!

הרי גם ככה כבר סוף שנה, ולכל הבנות שעוברות אולפנה כבר לא מזיז לעשות שטויות. וגם הבנות שנשארות כבר מריחות את החופש הגדול ולאף אחת אין כוח ללמוד. וכולם מאחרות, ומבריזות וזה. אז יאללה - או שאתם נותנים לנו להיכנס לאווירה של לא-לומדים, או שאתם מכניסים אותנו לאווירה של כן-לומדים.

אל תזגזגו לי באמצע, כי גם ככה עוד שנייה כולם מפסיקות ללמוד. תחליטו מה אתם רוצים, ואז אל תטפלו רק בבנות שמאחרות בימי שלישי וביום חמישי לא (זה בערך הולך ככה אבל לא ספציפית על הימים האילו). תחליטו, תפעלו ככה, תשדרו כל הזמן את אותו המסר, ואל תזגזגו לי בין הרגליים. וכן, גם תענישו את מי שלא תפעל ככה. אתם בית ספר. אתם צריכים לפעול.

וביננו - נו, זה שאני מאחרת לפעמיים בבוקר ומגיע בשמונה וחמישה זה באמת לא הדבר הכי גרוע שיש. הרי כל שיעור יש בערך 10 בנות שמפריעות? אז תתחילו לטפל בהם, לפני שאתם מתמקדים בבנות שמאחרות ב5' דקות. אבל אם מטפלים בהם ככה למה שהם ישימו על זה? אין להם כוח ללמוד. לא בא להם. אז הם מפריעות (אני לא מגבה את זה, אני שונאת את זה, אבל אני מנסה להדגים). אתם רוצים שיפסיקו? תראו להם שזה לא בסדר.

מקווה שהובנתי...

מוזמנים להגיב!

לא תמיד ולא לכל אחד עונש זה דבר מתאים,ענבל

בס"ד

יש בנות שזה רק היה גורם להן לומר "וואי מה היא מענישה אותי?? מה כבר עשיתי?? איזו קרציה במורה הזאת"

ויש בנות שזה היה מראה להן אכפתיות.

חינוך אף פעם לא מתאים לכולם כי אנחנו אנשים שונים.

מתאימה לנו דרך חינוך שונה.

לא מתאימה לך הדרך הזאת?

אז אמרתי, תעברי בית ספר.

לגבי זה שאמרת שלכאורה יש סתירה בין מה שאמרה המורה למה שעשה המנהל-

המנהל לא היה בכיתה, הוא לא המורה שלך,

הוא חושב שזאת הדרך הנכונה.

המורה שלך רוצה להעניש בחומרה?
אז שתעניש!

למה היא שולחת אותך למנהל?!

כנראה בשבילה זה העונש החמור, להישלח למנהל (אגב, יש בנות שבשבילן זה הדבר הכי חמור שיכול להיות..)

את לא רואה את הדברים כמו שהיא רואה והיא לא רואה את הדברים כמו שאת רואה.

אולי היית צריכה לומר לה את זה, לומר לה שאת צריכה שבאמת יענישו אותך כדי שלא תעשי זאת שוב.

אבל הם לא מזגזגים.

ההגדרות שלהם פשוט שונות.

אגב, יש מורים שאצלם להראות לתלמידה שזה לא טוב לפטפט בשיעור, זה לבוא אליה בעדינות ובשקט לומר לה "את מפריעה לי",

לעומת זאת יש מורים שאצלם הדרך היא לבוא ולצעוק על התלמידה "צאי מהכיתה! תפסיקי כבר לדבר! את לא רואה שאת מפריעה לכולן?!",

בואי אני אגלה לך סוד,

אלה ואלה צודקים בדרכם, אלה ואלה מורים מדהימים,

אלה ואלה מתאימים לתלמידים מסוימים.

לא לכל אחד תתאים נעימות ולא לכל אחד תתאים קשיחות..

יש דרך חינוכית בבית ספר, היא לא מתאימה לכולם ולעולם לא תתאים לכולם.

זאת עובדה.

אלו החיים.

שוב, כל  אחד צריך להיות מודע מה מתאים לו ועל פי זה לכלכל צעדיו..

מתאימה לך קשיחות?

תבואי למורה\למנהל ותגידי,

מתאימה לך הדרך שלהם?

מה טוב.

הם לא מלאכים, הם הולכים בדרך שהם תמיד האמינו בה והם פשוט מצפים שמי שמתאימה לו הדרך הזאת הוא זה שיהיה בבית ספר הזה.

כמובן שהרבה פעמים גם מתיחסים לתלמידים שזקוקים למשהו אחר אבל יש דרך כללית לבית הספר, דרך חינוכית מסוימת.

בסוגריים ניתן לומר שתמיד יש יוצאים מן הכלל.

חוץ מזה שאולי הם מסתכלים על האיחור הזה, מסתכלים על כל התפקוד הכללי של התלמידה ועל פי זה מחליטים מה לעשות..

אולי אומרים עלייך המון דברים טובים באסיפת מורים אז המנהל חשב שפעם אחת זה לא נורא?

את לא יכולה לדעת מה שיקוליו, את צריכה לדעת מה מתאים לך ולחייך.

נ.ב. מי שאומר לך שבז- ח הלימודים לא חשובים רק גורם לך עוול..

אני לא למדתי בז- ח ואחר זה דפק אותי מאוד.

תמיד תלמדי, כל דבר שאת לומדת הוא חשוב..

גם אם החופש הגדול עוד רגע מגיע וגם אם הבגרויות נראות מאוד רחוקות..

ידע זה דבר טוב ללימודים ובכללי  לחיים.

אז אל תקשיבי למי שעושה לך עולל ואומר לך שכיתות ז-ט הן לא כיתות חשובות והן סתם בזבוז של זמן, כי אם הן היו כאלה אז הן לא היו קיימות והיית מתחילה כבר לעשות בגרויות בכיתה ז.

נ.ב.2. בקשר למה שאמרת על להשלים מהר- גם אני אמרתי את זה, וכל פעם שאיחרתי\ הברזתי\ הפסדתי משהו מסיבה כלשהי, אמרתי שאני אוכל להשלים תוך רגע, כי יש לי ראש על הכתפיים (דבר שהוא נכון לגמרי..), אבל וואלה זה לא נכון, 

א. החוויה של ללמוד בכיתה שונה פי אלף מסתם ללמוד בחמש דקות

ב. כי מאיחור לאיחור זה מצטבר...

אז יכול להיות שאת ילדה נורא חכמה אבל אל תתני לזה לגרום לך להיות שאננה, גם גאונים צריכים להשקיע וללמוד, הם לא נולדים עם הידע.

שורה אחרונה-

אני חושבת שאנחנו לא יכולים לשפוט את מעשי המורים..

כן לבקש הסבר, כן לשאול, אבל אם לא עושים את זה אז אני לא חושבת שיש לנו מה להתלונן..

אני חושבת שצריך לבדוק את זה מול הבית ספר, מה הדרך שלהם, למה במקרים כאלה הם פועלים ככה ובמקרים אחרים הם פועלים אחרת..

רק אחרי שמבינים את זה יש לנו בכלל את הזכות לבוא ולבקר, וגם אז ביראת כבוד ומתוך ענווה.

נו"ש, כבר בשבת דיברנו עלזה שאתם משפחת גאונים!!!מישהי בעולם!

זוכרת אותי מהשבת האחרונה????

אינלך בעיה להשלים ת'חומר, אז מה אכפת לך?????

חוצמזה, יאללה, שנה הבאה את באול' אחרת, אז מה אכפת לך???

משו אחרון, אל תנסי לשכנע אותי לבוא בעקבותייך, כי בעז"ה אני לא אבוא... ;)

מישהי בעולם! א)תיזהרי ממני את והגאונה שלך. אני לא.נו"ש

צאו מהסרט.

ב)את תבואי, תבואי ותיהי בהר"ניסטית יותר מכולם. וכל מילה שתאמרי תעמוד לרעתך

gbck630נו"ש

ברור, אבל או שלא תעניש, או שתעניש. אי אפשר לומר ,זה לא בסדר אבל אני לא עושה כלום" היא מורה. היא צריכה לחנך.

אין לי בעיה שלא יענישו אותי, זה באמת לא מה שיגרום לי לא לאחר אם יענישו אותי, אבל נמאס לי שהבית ספר לא עושה כלום. כן, הוא בית ספר. הוא צריך לחנך. לא סתם נאמר "חושך שבטו שונא בנו". צריך גם להעניש.

ברור שזה שונה מילדה לילדה. ברור שזה לא אותו דבר בין כל מורה. אבל תעשו משהו! מצידי גם שלא יעשו משהו, אם זה מה שיגרום לשינוי. אבל שידאגו לזה.

וכן, בז-ח באמת לא לומדים כלום. זה באמת כיתות לא חשובות. כלומר, בטח, מי שאין לו את כיתות ז-ח לא יכול להתקדם, אבל אפשר להשלים את החומר של כל השנה תוך שבועיים בקלות. לא לומדים כלום. זה באמת כיתות חסרות חשיבות. הם חשובות בשביל הקניית הרגלי למידה וזהו. החומר הוא הדבר השולי בכיתות האילו.

ובקשר לנ.ב. 2 - אבל זה נכון. אחרי שהפסדתי פעם שבוע מהלימודים והשלמתי ביום אחד בהפסקות של ביה"ס, ולא הייתי צריכה לקחת כלום הביתה - אז כן, זה נכון. אין לי בעייה להשלים חומר, ואם אני מוציאה אח"כ מאה, ויודעת את החומר, למה לי להגיע לשיעור? אני מגיע בזמן לרוב, ולא מבריזה (מעולם לא הברזתי) כי אני "ילדה טובה" וכו' (עלק ילדה טובה) אבל כן - אם אני אפסיד, לא תיהיה לי שום בעיה להשלים. וכבר יש לי הרגלי למידה.

אני לא שופטת חס וחלילה, אבל זה מרגיז אותי.

לא כי לא הענישו אותי, אלא כי עכשיו אני מבינה למה חברות שלי ממשיכות להפריע כל שיעור.

בביה"ס צריך משמעת. זאת עובדה. ולא משנה מי זה.

השאלה איך משיגים משמעת.ענבל

בס"ד

לא אתווכח איתך על זה כי ניכר מתגובותייך שלא קראת והפנמת את דבריי וכל מה שאגיד סתם יחזור על עצמו ויבזבז לי כוחות.

את לא מורה, כשתהיי נדבר.

זה כל מה שיש לי לומר.

וכמובן שבתגובות הקודמות שלי כבר אמרתי הכל והגבתי על הכל..

נ.ב. גם החומר חשוב.

אבל בעיה שלך.

את תהיי כל כך בטוחה בעצמך ובסוף את עלולה להיפגע..

אבל שוב, בחירה שלך, החיים שלך, לי לא אכפת (לכאורה) מה יקרה לך.

תהני.

אני מתנצלת אם נשמעתי מתריסה או יהירה (או שתיהם)נו"ש

זו לא הייתה כוונתי.

ברור שאני לא מורה, ברור שיש לי עוד המון ללמוד (מבחינת החיים לא ביה"ס), וברור שמה שרואים משם לא רואים מפה.

אבל זה נכון גם להיפך. מה שרואים מפה לא תמיד רואים משם. ומותר להעיר, ולהאיר, ומותר לא להסכים. יכול להיות שכשאגיע לשם הדעה שלי תשתנה, אבל כרגע - אני יכולה לראות גם דברים שמשם לא רואים, או רואים ולא מתייחסים.

קראתי את כל מה שכתבת, אבל לא עם הכל (ואולי אפילו עם הרוב) אני לא מסכימה.

כל אחד יכול להגיד שהוא כבר אמר הכל. לפעמים זה נכון, אבל אני לא חושבת שזה נכון פה. אולי לא הבנתי נכון. אולי אם תסבירי שוב אני אבין טוב יותר. ואולי אנחנו פשוט לא מסכימות בנושא הזה. גם זה יכול להיות.

יכול להיות שנשמעתי יהירה, אבל שאלתי מורות, וכן דיברתי ובדקתי, ויש לי כבר אחיות גדולות. וכן, מטרת כיתה ז'-ח' הוא הרגלי למידה. ברור שגם החומר חשוב וזה, אבל אפשר להשלים אותו מהר מאוד. העיקר זה ההרגילי למידה בשנים האילו.אני די בטוחה שאני לא כ"כ בטוחה בעצמי, גם אם זה נשמע ככה, אני פשוט מנסה להסתכל בעובדות.

ביררתי, שאלתי, בדקתי. כיתה ז-ח זה הרגלי למידה.

גם ככה לא לומדים כלום בכיתות האילו. זה מטרתם העיקרית. החומר הוא חומר בסיס, ומימנו אפשר להתקדם הלאה, ובלעדיו אי אפשר, אבל משלימים אותו בקלות.

חוץ מזה שאין לי שום תוכניות להעדר מהשיעורים, אבל זה שאני לא אהיה בכיתה בחלק של "המורה-צועקת-על-בנות-שישבו-במקום-כי-היא-רוצה-להתחיל-בתפילה" לא יגרום לי לשום חוסר בחיי.

סורי אם נשמעתי מתריסה\חוצפנית\יהירה\ וכו'

נו"ש, לא נפסיק לטרלל אותך עלמישהי בעולם!

הגאונות שלך כל עוד לא תפסיקי לטרלל אותי על בהר"ן! ;) 
מה איבדתי שם????

את השכל, כמסתבר. סתם נו"ש

אני לא גאון.אפילו לא רבע.

וכמו שאמרתי, איבדת שם את השכל כנראה.

סתם

אוהבים אותך...נשיקה

ח"ו את לא שום דבר ממה שאמרת...ענבלאחרונה
בס"ד

אני מאמינה שאת ילדה חכמה וצדיקה.

את כל מה שכתבת כבר כתבת למעלה, לזה כבר עניתי, אין לי פשוט מה לחזור על תגובות אז אולי כדאי שנסכם שאנחנו לא מסכימות.

ולא יודעת מה איתך אבל יש מקצועות שהם חובה גם בז-ח...
אנגלית, מתמטיקה, הרבה פעמים גם היסטוריה ולשון עוזרים למרות שלומדים את זה שוב כי אז כבר מכירים...

יש מקצועות ויש מקצועות.
ואם מורה אמרה לך שאלו כיתות עם חומר לא חשוב אז...
אני לא יודעת מה היא עושה בתור מורה, במחילה.
מכירה תסיטואציהשפית

זה קורה בהמון בתיספר אין מה לעשות צריך לומר תודה שלא מענישים ולשתוק...

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך