מכירים אותו?חג'דומט

יש לי אחד כזה.

ג'וק. לא גו'ק אמיתי עם כנפיים ומלא רגליים וזה,הרבה יותר גרוע.

הוא נמצא אצלי בערך מאז שאני בכיתה ב',ומאז,לא עוזב.

הג'וק הזה לקח על עצמו מטרה,אותה הוא ממלא באדיקות ,למרר לי את החיים.

הוא יושב לי על הלב ומסביר לי למה אני חסר כשרונות,לא מוצלח,קיצער,לא שאני משהו.

על כל כישלון שלי,מבחן לא טוב,פדיחה,מריבה עם מישהו, הוא קם ממרבצו "רואה? אמרתי לך. אתה אפס.אין לך שום סיכוי בעולם להצליח בחיים,למצוא עובדה,להתחתן (מי תרצה אותך בכלל??). פשוט שכח מזה."

ועל כל הצלחה,בדיחה שהצחיקה,מבחן טוב,פירגון ממישהו: "נראה לך? פחחח.. צחקו מזה כדי לא לבאס אותך.

המבחן בכלל היה ממש קל וכולם קיבלו ככה. עוד לא קלטת? אתה אפס."

לומר את האמת? קלטתי את זה. לאט לאט זה חודר ותופס מקום טוב בלב. 

לפני כמה זמן הוא הפך לדינוזאור. אחרי כישלון כבד. וכדי להתמודד איתו אני מנסה לנסות גישה לחלוטין. אבל זה קשה. קשה מאד.

אני מנסה להאבק בו. לא מצליח. חברים שאני מספר להם עליו אומרים לי "אתה??", אז כן. אני. זה התחיל ממרורים שאכלתי ביסודי (וזה שמאז הכל השתנה לחלוטין, לא משנה ומשם רכב על כל הערה עוקצנית וצינית של מישהו,ורק הולך וגודל.)

אני מזדהה עם כל מילה צבי-ליזציה

עבודה קשה. רק עבודה קשה. רק ככה אפשר לנצח את הג'וק הזה.

כ"כ אמיתי..!יוצרת
גם לי היתה הרגשה כזאת פעםסרוג על הכיפה
פשוט מעכתי אותו! פשוטו כמשמעו! אני עושה את ההשתדלות שלי ולא מסתכל מה עם ההוא שלידי
זה יצר הרע שרוצה שב-ד-י-ו-ק ככה תרגיש..*בננית*

תאמין במי שאתה, ואל תיתן לאנשים טיפשיים (סליחה על המילה) להרוס לך את מה שאתה בונה בעמל.

אסור שזה יחדור!! זה ניסיון גדול, אבל זה ניסיון. זו לא האמת! זה סתם מסיח שרוצה לעשות לך רע על הלב - וקוראים לו יצר הרע.

זה טוב לחשוב עם עצמך מה לתקן, אבל בלי לרמוס את הדברים הטובים שיש בך...

הדבר הכי נורא הוא הדבר שאוכל אנשים מבפנים - הקול הנורא הזה שאומר להם שהם פשוט גרועים..

אני ממש לא חושבת שאתה כזה כמו שאתה מתאר.

שיהיה יום עצמאות שמייח!

חג'דומט-ה.ת.

זהו יצר הרע-אי אפשר להעלים אותו,

אך אפשר לגבור עליו.

איך?-

להעצים את היצר הטוב, לפרגן לעצמך, להיות טוב כלפי השני,

לחזק את הקטעים החלשים..

ולחשוב כל הזמן על הרגע שבו תצחק לרוע בפרצוף,

ותלחש-

התגברתי.

ד"א-אם זה התחיל בכיתה ב' אז אולי יש איזו תקרית?ה.ת.

אולי קרה משהו מיוחד שגרם לג'וק להתעורר...?

אפשר לומר..חג'דומט

עד כיתה ד' הייתי בבי"ס עם ילדים שהיו מאד שונים ממני,מה שלא גרם הרבה טוב למצב החברתי שלי. אח"כ עברתי והכל הסתדר,אבל אחרי שארבע שנים מכניסים לך לראש "אתה לא טוב" זה כבר לא יוצא כ"כ מהר.

באיזה מובן שונים?*בננית*

אממ...חג'דומט

רובם הגיעו ממשפחות הרבה פחות דתיות מהמשפחה שלי. ומסתבר שזה עולם אחר.

זה פשוט העתק מדוייק שלי.*בננית*

זו באמת אני חושבת אחת ההתמודדויות הכי גדולות שלי (נכון לעכשיו ולכל הכמה שנים האחרונות).

מאז שאני זוכרת את עצמי בבי"ס, הבנות שאני לומדת איתן היו בחלקן הגדול מבתים לא תורניים במיוחד (בלשון עדינה).

וגם אם כן, לא עד הסוף כמו שההלכה דורשת. קורה לי המון שאני היחידה שעושה משהו וכולם מסתכלים עלי כאילו נפלתי מהירח. לכן אני מוצאת את עצמי בהתמודדות יומיומית עם שוֹנוּת, התבדלות וכו'.. אני מנחשת שאתה מבין על מה אני מדברת.

באמת לפעמים ממש מתחשק לבכות שאף אחד לא מבין אותי. בעצם ההורים מאוד מבינים, אבל אין להם הרבה מה לעשות, עם זה. זו בעייה בחברה.

אני גרה בעיר עם סטיגמה די "לייטית" (הסטיגמה קצת מוגזמת, אבל יש בה מן האמת.. בכ"מ אנשים אוהבים להכליל).

לכן אני נחשבת לממש "דוסית" (לא שעקרונית יש לי בעייה עם זה, אבל הבעייה מתחילה כשזה מושג גנאיעצוב), ויש עליי יותר מדי סטיגמות.

אני באמת מרגישה בדיוק אותו דבר. שאתה שונה, שאף פעם לא תהיה כמו כולם, שתמיד מישהו ייסתכל עליך מוזר.

זה מתסכל.

באמת שזה ממש קשה. אולי בהזדמנות אני אפרוק את זה בצורה יותר מסודרת, כי זה כבר באמת כמעט על סף פיצוץ. קשה לחיות בצורה כזועצוב

כדאי לך לפתוח את זה שרשור נפרד.חג'דומט

אני חושב שיש לאנשים מה להגיד על זה.

כן אני יודעת. אולי עכשיו. יש לי הרבה זמן..*בננית*

(אני שומרת על אח שלי התינוק עד שההורים חוזריםקורץ)

אני אנסה, אבל לפעמים קשה לי להתבטא בדברים עמוקים בצורה מסודרת..

אני שוכחת דברים וכו'..חצי חיוך

סיפור חיי ממש עוגי פלצת

הפתרון היה צריך להיות בכיוון של - לאסוף את ההצלחות שלך.

לצבור דברים שעשית, דברים שהצלחת בהם ושהפתעת את עצמך בהם.

דברים שיצרת וששמחת ביצירתם.

דברים שעלו לך בהצלחה במיוחד אחרי עמל עצום ומאמץ,

עם הרבה רגעי שבירה באמצע, שבסופם הצלחת להתגבר עליהם.

פידבקים חיוביים ופרגונים שזולתך הביעו כלפיך, וחיממו את ליבך,

והשיבו לך - ולו לרגע - את האמון בעצמך.

אם יש לך כאלה ^^^ בנמצא, כעת האתגר הוא להתחיל לצבור אותם.

וכן מעתה והלאה - לצרף לאותו המאגר את הרגעים החדשים.

ב"ה שהגאוותנות היא לא הבעיה והסכנה אצלך...

וואי.אאבבגג

מכירה . מקרוב. זה ככ מתסכלל.

ואני פשוט יודעת איך שזה גורם לי לעוד מלאא דברים.

מישי אמרה לי לכתוב כל יום לעצמי שתי הצלחות קטנות. ושזה יעזור.

לי זה לא עזר, מוזמנים לנסות גם אתם..

זה מתסכל.מישהי=)

אני מציעה שתשב איזה רבע שעה ותרשום על עצמך 10 דברים באמת טובים שיש בך ותקרא אותם כל פעם, וכל פעם תוסיף עוד דברים. אבל רק דברים אמיתיים.

אולי זה נשמע תינוקי אבל זה עוזר  אני חושבת..

אצלי זה ההפך, אני כל כך רוצה להדחיק את המחשבה שאני אפסית ואני עפה על עצמי גבוה.. חח. 

מה עדיף? באמת מה עדיף?

מזדהה-רייצ'ל=)

לצערי אני מכירה את הג'וק הזה יותר מידי!!!!

כשמו כן הוא..צל בשמש

כמו שאמרת, הג'וק שלך הוא בסך הכל ג'וק!! ייצווור קטן שבפעם אחת של רצון והחלטה אפשר פשוט לדרוך עליו, ולמעוך אותו ואם הוא ממש לא נעלם אז גם להרים את ה"גופה" שלו בטישו ולהעיף לאסלה..ואז הוא פשוט נעלם

בעזרת ה', עם המון תפילות אתה תצליח לעלות על המשבר הזה..ולהבין שהוא אחד המפתחות הכי קטנים שבעצם נועלים את כל החומה..ואם רק נמצא את המפתח אז הדרך לפרוץ את החומה תהיה קלה מאד..

וזה שהחברים שלך, לא מאמינים עליך שאתה כזה, זו רק הוכחה שאתה באמת לא כזה- והג'וק שלך הוא איזה שטן (או כמו שאמרו פה ייצר הרע)קטן שמוריד לך את כל הביטחון העצמי והמוטיבציה, וצריך פשוט לקבל על עצמי שכל פעם שה"ג'וק" קם ממרבצו ומתחיל ללחוש לי כל מיני דברים שליליים אני נלחם נגדו וממש מתחיל לשלוט במחשבות שלי על עצמי (או יותר נכון בשקרים שהוא מאכיל אותי) וכך לדחוק אותו לפינה, עד שהוא פשוט יתייאש ממך (במקרה שלא תהרוג אותו) ויעבור להרוג בנאדם אחר.. בהצלחה

ואם לפעמים הוא הופך לדינוזאור..?חג'דומט

הוא לא הופך לדינוזאור אף פעם..אתה הופך אותוצל בשמש

לדינוזאור!! באותה מידה אתה יכול להפוך אותו ליתוש או חיידק

"..מה שטוב באינטרנט..".. חג'דומט

יש לך גירסה שתעבור ברימון?

אני חושבת שאתה מתכוון ליצר הרע...{ר}צינית

כן אותו יצר אכזר שמנסה לשבור אותנו בהכל גם בעבודת ד'... וזה קשה להתמוודד איתו אבל אין מה לעשות לכל אחד יש יצר הרע ומה שצריך לעשות "סור מרע" למרות שזה קשה ואז "עשה טוב" וזה אחר כעך יותר קל..

בהצלחה!!

כ"כ כ"כ מזדהה!!!!אביגיל=)אחרונה

אחותי.. שתהיה בריאה... כל דבר שאני אעשה אין מצב שהיא לא תעיר..

והיא יותר קטנה ממני ואני מרגישה פשוט דפוקה כי באופנה שלי אני ממש ממש חברה של כולם ואין לי בעיות אם אף אחת (ב"ה בל"ע) אבל למה? למה דווקא בבית????

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך