מכירים אותו?חג'דומט

יש לי אחד כזה.

ג'וק. לא גו'ק אמיתי עם כנפיים ומלא רגליים וזה,הרבה יותר גרוע.

הוא נמצא אצלי בערך מאז שאני בכיתה ב',ומאז,לא עוזב.

הג'וק הזה לקח על עצמו מטרה,אותה הוא ממלא באדיקות ,למרר לי את החיים.

הוא יושב לי על הלב ומסביר לי למה אני חסר כשרונות,לא מוצלח,קיצער,לא שאני משהו.

על כל כישלון שלי,מבחן לא טוב,פדיחה,מריבה עם מישהו, הוא קם ממרבצו "רואה? אמרתי לך. אתה אפס.אין לך שום סיכוי בעולם להצליח בחיים,למצוא עובדה,להתחתן (מי תרצה אותך בכלל??). פשוט שכח מזה."

ועל כל הצלחה,בדיחה שהצחיקה,מבחן טוב,פירגון ממישהו: "נראה לך? פחחח.. צחקו מזה כדי לא לבאס אותך.

המבחן בכלל היה ממש קל וכולם קיבלו ככה. עוד לא קלטת? אתה אפס."

לומר את האמת? קלטתי את זה. לאט לאט זה חודר ותופס מקום טוב בלב. 

לפני כמה זמן הוא הפך לדינוזאור. אחרי כישלון כבד. וכדי להתמודד איתו אני מנסה לנסות גישה לחלוטין. אבל זה קשה. קשה מאד.

אני מנסה להאבק בו. לא מצליח. חברים שאני מספר להם עליו אומרים לי "אתה??", אז כן. אני. זה התחיל ממרורים שאכלתי ביסודי (וזה שמאז הכל השתנה לחלוטין, לא משנה ומשם רכב על כל הערה עוקצנית וצינית של מישהו,ורק הולך וגודל.)

אני מזדהה עם כל מילה צבי-ליזציה

עבודה קשה. רק עבודה קשה. רק ככה אפשר לנצח את הג'וק הזה.

כ"כ אמיתי..!יוצרת
גם לי היתה הרגשה כזאת פעםסרוג על הכיפה
פשוט מעכתי אותו! פשוטו כמשמעו! אני עושה את ההשתדלות שלי ולא מסתכל מה עם ההוא שלידי
זה יצר הרע שרוצה שב-ד-י-ו-ק ככה תרגיש..*בננית*

תאמין במי שאתה, ואל תיתן לאנשים טיפשיים (סליחה על המילה) להרוס לך את מה שאתה בונה בעמל.

אסור שזה יחדור!! זה ניסיון גדול, אבל זה ניסיון. זו לא האמת! זה סתם מסיח שרוצה לעשות לך רע על הלב - וקוראים לו יצר הרע.

זה טוב לחשוב עם עצמך מה לתקן, אבל בלי לרמוס את הדברים הטובים שיש בך...

הדבר הכי נורא הוא הדבר שאוכל אנשים מבפנים - הקול הנורא הזה שאומר להם שהם פשוט גרועים..

אני ממש לא חושבת שאתה כזה כמו שאתה מתאר.

שיהיה יום עצמאות שמייח!

חג'דומט-ה.ת.

זהו יצר הרע-אי אפשר להעלים אותו,

אך אפשר לגבור עליו.

איך?-

להעצים את היצר הטוב, לפרגן לעצמך, להיות טוב כלפי השני,

לחזק את הקטעים החלשים..

ולחשוב כל הזמן על הרגע שבו תצחק לרוע בפרצוף,

ותלחש-

התגברתי.

ד"א-אם זה התחיל בכיתה ב' אז אולי יש איזו תקרית?ה.ת.

אולי קרה משהו מיוחד שגרם לג'וק להתעורר...?

אפשר לומר..חג'דומט

עד כיתה ד' הייתי בבי"ס עם ילדים שהיו מאד שונים ממני,מה שלא גרם הרבה טוב למצב החברתי שלי. אח"כ עברתי והכל הסתדר,אבל אחרי שארבע שנים מכניסים לך לראש "אתה לא טוב" זה כבר לא יוצא כ"כ מהר.

באיזה מובן שונים?*בננית*

אממ...חג'דומט

רובם הגיעו ממשפחות הרבה פחות דתיות מהמשפחה שלי. ומסתבר שזה עולם אחר.

זה פשוט העתק מדוייק שלי.*בננית*

זו באמת אני חושבת אחת ההתמודדויות הכי גדולות שלי (נכון לעכשיו ולכל הכמה שנים האחרונות).

מאז שאני זוכרת את עצמי בבי"ס, הבנות שאני לומדת איתן היו בחלקן הגדול מבתים לא תורניים במיוחד (בלשון עדינה).

וגם אם כן, לא עד הסוף כמו שההלכה דורשת. קורה לי המון שאני היחידה שעושה משהו וכולם מסתכלים עלי כאילו נפלתי מהירח. לכן אני מוצאת את עצמי בהתמודדות יומיומית עם שוֹנוּת, התבדלות וכו'.. אני מנחשת שאתה מבין על מה אני מדברת.

באמת לפעמים ממש מתחשק לבכות שאף אחד לא מבין אותי. בעצם ההורים מאוד מבינים, אבל אין להם הרבה מה לעשות, עם זה. זו בעייה בחברה.

אני גרה בעיר עם סטיגמה די "לייטית" (הסטיגמה קצת מוגזמת, אבל יש בה מן האמת.. בכ"מ אנשים אוהבים להכליל).

לכן אני נחשבת לממש "דוסית" (לא שעקרונית יש לי בעייה עם זה, אבל הבעייה מתחילה כשזה מושג גנאיעצוב), ויש עליי יותר מדי סטיגמות.

אני באמת מרגישה בדיוק אותו דבר. שאתה שונה, שאף פעם לא תהיה כמו כולם, שתמיד מישהו ייסתכל עליך מוזר.

זה מתסכל.

באמת שזה ממש קשה. אולי בהזדמנות אני אפרוק את זה בצורה יותר מסודרת, כי זה כבר באמת כמעט על סף פיצוץ. קשה לחיות בצורה כזועצוב

כדאי לך לפתוח את זה שרשור נפרד.חג'דומט

אני חושב שיש לאנשים מה להגיד על זה.

כן אני יודעת. אולי עכשיו. יש לי הרבה זמן..*בננית*

(אני שומרת על אח שלי התינוק עד שההורים חוזריםקורץ)

אני אנסה, אבל לפעמים קשה לי להתבטא בדברים עמוקים בצורה מסודרת..

אני שוכחת דברים וכו'..חצי חיוך

סיפור חיי ממש עוגי פלצת

הפתרון היה צריך להיות בכיוון של - לאסוף את ההצלחות שלך.

לצבור דברים שעשית, דברים שהצלחת בהם ושהפתעת את עצמך בהם.

דברים שיצרת וששמחת ביצירתם.

דברים שעלו לך בהצלחה במיוחד אחרי עמל עצום ומאמץ,

עם הרבה רגעי שבירה באמצע, שבסופם הצלחת להתגבר עליהם.

פידבקים חיוביים ופרגונים שזולתך הביעו כלפיך, וחיממו את ליבך,

והשיבו לך - ולו לרגע - את האמון בעצמך.

אם יש לך כאלה ^^^ בנמצא, כעת האתגר הוא להתחיל לצבור אותם.

וכן מעתה והלאה - לצרף לאותו המאגר את הרגעים החדשים.

ב"ה שהגאוותנות היא לא הבעיה והסכנה אצלך...

וואי.אאבבגג

מכירה . מקרוב. זה ככ מתסכלל.

ואני פשוט יודעת איך שזה גורם לי לעוד מלאא דברים.

מישי אמרה לי לכתוב כל יום לעצמי שתי הצלחות קטנות. ושזה יעזור.

לי זה לא עזר, מוזמנים לנסות גם אתם..

זה מתסכל.מישהי=)

אני מציעה שתשב איזה רבע שעה ותרשום על עצמך 10 דברים באמת טובים שיש בך ותקרא אותם כל פעם, וכל פעם תוסיף עוד דברים. אבל רק דברים אמיתיים.

אולי זה נשמע תינוקי אבל זה עוזר  אני חושבת..

אצלי זה ההפך, אני כל כך רוצה להדחיק את המחשבה שאני אפסית ואני עפה על עצמי גבוה.. חח. 

מה עדיף? באמת מה עדיף?

מזדהה-רייצ'ל=)

לצערי אני מכירה את הג'וק הזה יותר מידי!!!!

כשמו כן הוא..צל בשמש

כמו שאמרת, הג'וק שלך הוא בסך הכל ג'וק!! ייצווור קטן שבפעם אחת של רצון והחלטה אפשר פשוט לדרוך עליו, ולמעוך אותו ואם הוא ממש לא נעלם אז גם להרים את ה"גופה" שלו בטישו ולהעיף לאסלה..ואז הוא פשוט נעלם

בעזרת ה', עם המון תפילות אתה תצליח לעלות על המשבר הזה..ולהבין שהוא אחד המפתחות הכי קטנים שבעצם נועלים את כל החומה..ואם רק נמצא את המפתח אז הדרך לפרוץ את החומה תהיה קלה מאד..

וזה שהחברים שלך, לא מאמינים עליך שאתה כזה, זו רק הוכחה שאתה באמת לא כזה- והג'וק שלך הוא איזה שטן (או כמו שאמרו פה ייצר הרע)קטן שמוריד לך את כל הביטחון העצמי והמוטיבציה, וצריך פשוט לקבל על עצמי שכל פעם שה"ג'וק" קם ממרבצו ומתחיל ללחוש לי כל מיני דברים שליליים אני נלחם נגדו וממש מתחיל לשלוט במחשבות שלי על עצמי (או יותר נכון בשקרים שהוא מאכיל אותי) וכך לדחוק אותו לפינה, עד שהוא פשוט יתייאש ממך (במקרה שלא תהרוג אותו) ויעבור להרוג בנאדם אחר.. בהצלחה

ואם לפעמים הוא הופך לדינוזאור..?חג'דומט

הוא לא הופך לדינוזאור אף פעם..אתה הופך אותוצל בשמש

לדינוזאור!! באותה מידה אתה יכול להפוך אותו ליתוש או חיידק

"..מה שטוב באינטרנט..".. חג'דומט

יש לך גירסה שתעבור ברימון?

אני חושבת שאתה מתכוון ליצר הרע...{ר}צינית

כן אותו יצר אכזר שמנסה לשבור אותנו בהכל גם בעבודת ד'... וזה קשה להתמוודד איתו אבל אין מה לעשות לכל אחד יש יצר הרע ומה שצריך לעשות "סור מרע" למרות שזה קשה ואז "עשה טוב" וזה אחר כעך יותר קל..

בהצלחה!!

כ"כ כ"כ מזדהה!!!!אביגיל=)אחרונה

אחותי.. שתהיה בריאה... כל דבר שאני אעשה אין מצב שהיא לא תעיר..

והיא יותר קטנה ממני ואני מרגישה פשוט דפוקה כי באופנה שלי אני ממש ממש חברה של כולם ואין לי בעיות אם אף אחת (ב"ה בל"ע) אבל למה? למה דווקא בבית????

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך