יש דבר כזה רגשות לא טובים????אולפניסטית 1

לא טובים באיזה מובן?ענבל

בס"ד

לא בריאים?

בהחלט.

כעס הוא גם רגש וגם הוא לא טוב.

תגדירי למה התכוונת.

לא טוב להיות ברגש הזה...אולפניסטית 1

כעס.ענבל

בס"ד

אהבה במקרים מסוימים.

עצב במקרים מסוימים.

דכאון.

אופוריה.

לא חסרים רגשות שהם לא טובים..

לדעתי, כל רגש נצרך אבל במינון.טובי =][=
נניח להיות עצובים באופן תמידי זה מזיק.
אבל סתם לדוגמא היום, יום הזיכרון לא מתאים לשמוח ולצהול..

לדעתי צריך להיות מודעים לרגשות שלנו. לא להדחיק אותם!
אבל לנסות להיות כמה שיותר עם רגשות חיובים למען הבריאות הנפשית שלנו.. הלוואי ונצליח.

לזה התכוונת או למשהו אחר?
רגשות שלא במקום שלהם.לך דומיה תהילה

פחד - כשמאבדים פרופורציה.

אהבה - כשאתה אוהב משהו לא נכון.

כנות - כשעדיף לשתוק.

קנאה - כשהיא לא קנאה ראויה.

אומץ - כשהוא גובל בטיפשות.

וכן על זה הדרך...

כל רגש או רע או טוב,תלוי במינון.חג'דומט

כולל שנאה,אכזריות,גאווה,וכו'.

ומצד שני כולל אהבה,רחמים,ענווה.

איך אתה יודע שאתה אוהב משהוא לא נכון?? וממש תודה!!אולפניסטית 1

אם הוא פוגע בך/בערכייך. לא?מפוספס
לכן יש לנו תורה.חג'דומט

שאומרת לנו שבד"כ אהבה זה טוב. כלפי כל יצור. אלא שבמקרים מסוימים היא לא צריכה להיות.

רגש הוא תגובהמאמן אישי
של המחשבות שלנו.
אם אגיד לך לשמוח לא בטוח שישר תצליחי
אבל אם אומר לך שזכית בלוטו/שהצלחת בבחינה וכו' את תשמחי.
ולכן, לא שייך לומר שאת "מרגישה לא טוב, לא נכון" כי זה מה שאת מרגישה.
מה שתצטרכי לברר הוא, מהי המחשבה שעומדת מאחורי רגש זה, מה הנחת היסוד שממנה זה הגיע. זה דורש הרפקשבה עצמית לפעמים ברמה גבוהה, ולכן לפעמים צריך עזרה חיצונית.
בכל מקרה מה שאת מרגישה זה הכי טוב, הכי נכון לעצמך כרגע. "האדם הישר צריך שיאמין בחיי עצמו והרגשותיו ההולכות בדרך ישרה..." הרב קוק, אורות התורה.
רגש בדרך כלל בא להגיד לך משו על עצמך..מישי3

רגש בדרך כלל בא להגיד לך משו על עצמך..

הבעיה היא שאנחנו נוטים לחשוב שהפיתרון הוא פשוט לא להרגיש את הרע!!

נכון.. אסור לנו לחיות כל הזמן ברע אלא להשתדל למצוא זמן לרע הזה ושם לחפש למה רע..

לדעתי אין מישהו בעולם שיכול לעזור לך באמת!

גם אם הוא הכי ישתדל וגם אם הוא בנאדם מדהים ואת מעריצה אותו..

וגם אם את מרגישה שהוא באמת מבין אותך!!  מי שמבין אותך הכי הרבה זאת את בעצמך!!

צריך פשוט לשבת ואו לדבר עם עצמך(להתבודד..) או לכתוב.. וגם אם זה לא מצליח וכבר מתייאשים..(וזה קורה..)

להחליט שאני לא יוצאת מהחדר עד שאני לא כותבת!

ולא דברים מתסכלים אלא פשוט לחקור את עצמך-למה אני מרגישה עכשיו ככה? ולמה אני עצובה,כועסת,וכו..

ו-עם נפלת ממש עמוק ואת רואה רק שחור- זה אומר שהתקדמת המון!! ושה' מנסה אותך עוד פעם..

ורוצה להזכיר לך לחקור את עצמך!! זה נראה הכי מתסכל!! אחרי המון עבודה ליפול.. (מנסיון..)

אבל זה גם כלכך מעודד לדעת שזה אומר שהגאולה בדרך!!

אם את רוצה עוד עזרה.. תבקשי ואני אביא לך פרטים ונדבר..

אבל אני חושבת שמעכשיו כדאי לך לבד!!  ככה תגיעי באמת לאמת הפנימית שלך!!

בהצלחה!!!

עצם הכוח של הרגש הוא לא טוב ולא רע, אבל טוב שקיים.אני77אחרונה

הוא חלק מהטבע, וככה צריך להיות, ולכן טוב שקיים, כמו שצריך את כל החיות והצמחים ושאר החומרים.

אבל מבחינת שימוש ברגש, רגש הוא רע כשהוא לא צודק, או לא מאוזן. והוא רגש טוב-אם הוא צודק ומאוזן.

אם למשל אני כועס על מישהו, בעצם בגלל שהוא פגע בי, אז אני לא צודק-כי באמת הקב"ה רצה שהוא יפגע בי ולא שייך לכעוס עליו שהוא פגע בי. או אם אני מצטער על זה שלא הצלחתי במבחן אע"פ שהשקעתי-אז כנ"ל.

או אם אני למשל מרחם על אויב ולכן לא פוגע בו, אז הרגש לא מאוזן, כי אמנם רחמים הם דבר טוב (תמיד!), אבל כנגד הרגש של הרחמים, צריך להיות גם רגש של אכזריות כלפי הרע בעולם, שמאזן את הרחמים. או אם אני נהנה מדברים טעימים, ולכן אוכל אותם גם כשהם מזיקים לי-אז אני לא מאוזן, כי כנגד רגש ההנאה, צריכה להיות גם אהבת בריאות.

(אגב, במקרים האלו-אין רע ברחמים כשלעצמם, או בהנאה כשלעצמה-שהרי היא דבר צודק, אלא יש בעיה בלקבוע את המעשה על פיה.)

דבר שחשוב להעיר כאן, זה שכפי שהרגשות צריכים להיות מאוזנים כך שלכל אחד מהם ישנה אפשרות להכריע את חברו במקרה הצורך, כך גם השכל צריך להיות עם הכוח להתגבר על הרגשות במקרה הצורך, ולהכריע בשעת מעשה מה הדבר הנכון לעשות.

ויותר טוב שהשכל יהיה בעל כוח גדול יותר, כדי שבשעת הצורך, האדם לא יכנס למבוכה, ויוכל לפעול נכון, גם כשיש לו רגשות חזקים שאומרים אחרת, מכיון שיתכן שרגשות אלו אינם צודקים, ויותר סביר שהשכל הוא בעל האמת.

ישנם רגשות שבד"כ נובעים מטעויות, כגון גאוה, כעס, ועוד. אמנם יש גם כעס נדיר מאוד, שהוא אכן כשר, אבל נדיר ביותר.

לגבי גאוה-מה שאנחנו קוראים לו גאווה-בד"כ הוא פסול לחלוטין. הגאוה שכן כשרה-היא הראיה של זה שאנו רצון ה' (כל גאוה היא ראיה של הדברים החיוביים הקיימים באדם)-ולכן צריך לקיים את עצמנו, ולהוציא לפועל את הכוחות הטבועים בנו. (כדי לקיים רצון ה'.)

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך