ב"ה
בדידי הווא עובדה
לפני עשרות שנים, הייתי גר בעיר עכו ועובד בנהריה, שם היה חנות של תשמישי קדושה שהייתי רגיל להציע את סחורתי, כיפות מצוירות אם טוליף. מכיוון שבעלת החנות ובעיקר בעלה לא היו חב"דניקים וגם באופן מסוים גם נגד כל הקמפיינים של חב"ד, כגון היכונו לביאת המשיח, הייתי מפריד ומחביא את הכיפות שהיה רשום עליהם "יחי", כדי לא להכנס לויכוחים מיותרים.
יום אחד, רק בעלת החנות הייתה, בעלה הלך להתפלל מנחה, היא שמה לב שיש לי בתיק עוד כיפות, ושאלה למה אני לא מציע לה אותם, אני הראיתי לה ואמרתי לה שזה כנראה לא בשבילה.
ואז אחלה לשאול למה אתם טוענים שהרבי הוא המשיח, במרוקו היה לנו רבנים גדולים מאוד ולעולם לא אמרנו שהם המשיח. עניתי לה זה נכון במרוקו היו רבנים גדולים מאוד, אבל ככל שהיו גדולים הם טיפלו באנשי קהילותיהם, או עם היה מדובר ברב הראשי בכל יהודי מרוקו, אבל הרבי דואג לכל יהודי בעולם באשר הוא.
היא תיכף ענתה שגם במרוקו היו רבנים שדאגו כמו הרבי בכל היהודים ושלחו אותם ללמוד בצרפת וכו' תוך כדי שהם שילמו את הנסיעות והשכר לימוד של אותם תלמידים. מיד שאלתי מי הם הרבנים האלו? והיא ענתה ר' מיכאל, ושאלתי ר' מיכאל ליפסקר? והיא אמרה כן למה שהוא לא יהיה המשיח, ואם חיוך על הפנים אמרתי לה שמי ששלח את ר' מיכאל למרוקו זה לא אחר מהרבי.
ואז היא אמרה אם זהו ששלח את ר' מיכאל אז באמת הוא המשיח !!!
יהיה סיפור זה לעילוי נשמתו ונשמתה, לעול"ע, אישה זו נהרגה בדמי ימיה בתאונת דרכים.
יחי זכרם ברוך.