ללכת עם זה עד הסוף. ~פריקה~*בננית*

ללכת עד הסוף זה לא לוותר.

לא להיכנע. לא להישבר אל מול לחצים.

אבל זה לא פשוט. מאוד לא.

אני לא יודעת עד כמה מישהו מזדהה איתי, אבל בכל אופן אני אנסה להביע את מה שאני מרגישה בזמן האחרון, ואני אשמח מאוד לשמוע מה אתם חושבים.

תודה על הקדשת הזמן למי שטורח לקרוא..(:

אני אתחיל מההתחלה.

אני באה מבית תורני, ובאמת אני יכולה לומר שאין הרבה כמו ההורים שלי. זה משהו מיוחד.

כל השנים הייתי ה"דוסית" (איך שאני שונאת את ההגדרה הזו, אבל אין לי דרך אחרת להגדיר...).

לדוג' כשהייתי הולכת בכיתה ה'-ו' לבנ"ע היא מביאה לחם לסעודה שלישית (בשבתות החורף הקצרות).

אף פעם לא הייתי יוצאת מהבית בחצאית או בשרוול קצרים.

אני באופי שלי בנאדם שהולך עד הסוף עם מה שהוא מאמין בו. (יש לציין שהקרדיט כולו של ההורים, לבד לא הייתי יכולה להילחם על כל הדברים האלה.. ב"ה שיש לי כאלה הורים..)

כמובן שבתור ילדה קטנה זה לא התבטא.

כי כשאתה קטן אתה עושה את מה שההורים אומרים בלי לחשוב על זה יותר מידי. זה לא גיל שחושבים בו על החייםחצי חיוך

אבל כשבנאדם גדל הוא מתחיל לחשוב מה דעתו על תפיסת העולם שעליה הוא חונך. למה זה ככה, למה לא אחרת וכו'.

אני מאמינה שההורים שלי מחנכים אותנו על הצד הטוב ביותר. באמת. אני מאמינה ושלמה עם הדרך הזו.

הבעייה, שאנחנו מעטים יחסית בדרך הזו בחברה שאנחנו גרים בה.

כמו שאמרתי, ההורים שלי מאוד תורניים, והם כאלה שלא מתפשרים על ההלכה.

לי תמיד היה נראה מובן מאליו שאם יש הלכה - אז צריך לקיים אותה במלואה.

עם הזמן, גיליתי שרוב העולם חושב (או לפחות עושה) אחרת.

גיליתי שלא חשוב עד כמה יש איסורים מפורשים לדברים מסויימים, לא מעט אנשים ימשיכו (מידיעה) למרות זאת לעשות אותם.

לא משנה שיש דברים שהם חובה, ולא רשות או מנהג, ישנם אנשים שמוותרים עליהם בקלילות רבה.

אז אם תשאלו מה זה אכפת לי, שיחיו איך שהם רוצים - אתם צודקים. הבעייה שבגלל שכמעט כולם כאלה אתה מוצא את עצמך לבד במערכה.

הלחץ החברתי מוטה כולו לכיוון השני, ואתה נאלץ ללכת כנגד כולם.

הדוגמא הקלאסית (שבאמת כל יום אני צריכה להתמודד איתה) היא הצניעות.

זה לא במובן שכשאני באה לחנות אני בדילמה אם לקנות או לא לקנות חצאית קצרה. ב"ה זה ברור לי מאליו שהברך מכוסה, המחשוף סגור, והשרוול עובר את המרפק. ובאמת מבחינתי זה לא רלוונטי בכלל.

הבעייה מתחילה כשרואים את כל שאר החברות. ללכת עם חצאית קצרה או עם מחשוף קצת יותר פתוח זה הרבה יותר קל.

כן - זה כמו כולם, זה יותר קל למצוא, זה נוח, זה לא מסורבל והעיקר - זה מה שבאופנה.

אז שלא תבינו לא נכון, אני לא בנאדם שלא אוהב לקנות בגדים. זה די ההפך (לא בצורה מוגזמת, כן?). לכן ההתמודדות קשה פי כמה.

אני מנחשת שיהיו כאן עוד לא מעט בנות שיסכימו איתי..

נעבור לעוד דוגמא לא פחות מוכרת -

צפייה בטלוויזיה/שמיעת שירים לועזיים בעלי תכנים לא ראויים/צפייה בסרטים לא צנועים בכלל/קריאת ספרים שממש לא שייך לקרוא..

לזה קוראים תרבות. והתרבות היא דבר שמשפיע בכל צעד בחיים. בכל דבר.

זה מה שכולן (וכולם..) עושים. הרבה חברות שלי לא רואות שום דבר רע בלצפות בתוכניות לא צנועות בעליל או לשמוע שיר שיש בו מילים מאוד לא יפות או שסתם כל השיר סובב סביב דברים לא לעניין.

אני מנחשת שכולם כאן מבינים על מה אני מדברת. דברים פרוצים שבאמת לא שייך לאדם דתי להתעסק בהם.

כשאתה נאלץ להיות מחוץ למעגל ה"חוויות" הזה - שכולם מדברים על מה שהם ראו או שמעו או קראו - זה מאוד לא נעים. או סתם ככה לדעת שכמעט אף אחד לא שומע תשירים שאתה שומע. (מה לעשות, אהרון רזאל לדוגמא זה של ממש דוסים..)

לדוגמא עכשיו ביום העצמאות הייתה הופעה בעיר של 2 מפורסמים. אין כמעט מישהי שמתוך אידיאל לא הלכה לזה. אולי אחת או שתיים חוץ ממני.

וזה ממש מתסכל לדעת שאתה לא יכול לקחת חלק בחוויות של כולם.

ולא תאמרו שזה סתם שטחי - זה ממש לא צנוע. אסור הלכתית. אז מה אני יכולה לעשות?!

ללכת בכל זאת?! לא בא בחשבון. אם זה אסור - אז אסור.

עוד דוגמא -

הפרטים ה"קטנים" של ההלכה. האלה שלהרבה אנשים כ"כ קל לוותר עליהם. אלה שלא להרבה אנשים אכפת מהם.

לדוגמא כמו שאמרתי קודם - סעודה שלישית בלחם. עזבו לחם - מי בכלל מקפיד על סעודה שלישית?אפאטי

אולי אצלכם זה אחרת, אבל אצלנו בכל אופן אין כמעט משפחות שמקפידות על זה. זה להרגיש ממש מוזר לעשות סעודה שלישית - בפרט בלחם. ולהקפיד על זה.

ודוגמא אחרונה - באמת מוכרת.

אם אומרים את האמת, לרוב החברות שלי עקרונית אין בעייה לדבר עם בנים. מבחינה הלכתית - שחנ"שים, צחוקים וכו' אסורים.

משום מה אנשים שמים פס על ההלכות הכ"כ חשובות האלה ומדלגים עליהן (לזכותן ייאמר שנגיעה הן שומרות).

אני אישית לא מדברת איתם. גם אין לי כ"כ הרבה מה לדבר איתם, אבל זה בעיקר עניין עקרוני. זה דבר שלא טוב לעשות, ואפילו אסור.

אבל זה באמת קשה שכולם עושים משהו אחד ואת צריכה לעמוד על שלך ולהיחשב ה"חשוכה" שלא מדברת עם בנים - שחושבת שהם משהו "טמא" (שמעתי בנות שמתבטאות ככה.. כאילו אנשים כמוני הם חשוכים או מיושנים..).

אני חושבת שדי הבנתם את העיקרון.

זה דבר שמתבטא בכל דבר בחיים. חוץ מזה, שהרבה פעמים "זוכים" להערות מאוד לא נעימות בגלל זה.

זה לא שאני מצטערת על הדרך שבה אני חיה - לרגע לא;

זה פשוט תיסכול מהמצב שבו אתה יחיד שנלחם על הדבר הנכון לעשות.

זה מתסכל שאנשים מדביקים עליך סטיגמות. מלא סטיגמות.

אני לא בנאדם מוזר, אני חושבת שאני די רחוקה מזה.

ההבדל הקטן ביני לבין רוב החברות שלי הוא פשוט השקפת עולם דתית קצת אחרת. וזה קשה לדעת שרק בגלל זה אתה פחות "נחשב".

שלא תבינו לא נכון, יש לי הרבה חברות, גם כמעט כל אלה שדיברתי עליהן אני בידידות די טובה (או אפילו מאוד טובה) איתן. זה לא שאני במריבה עם כל העולם.

אבל זו תחושה שבנושאים מסויימים אתה פשוט לא חלק מהחברה. וזה מעציב, ובעיקר מתסכל.

הבהרה:

המטרה היא לא להגיד עד כמה החברה מקולקלת ולדבר רע על אנשים, זו ממש לא המטרה. פשוט זו התמודדות שאני נאלצת לחוות כל יום ורציתי לפרוק את זה במקום שיש בו אנשים כמוני - שיבינו אותי. כי בסביבה שלי אין הרבה כאלה אנשים. וחוץ מזה - אם הם סתם היו עושם את זה - ניחא, אבל זה פוגע בי לא מעט פעמים.

מקווה להבנהחיוך

א.לרוב הפתרון זה להקיף את עצמך בדוסיםalezish

ב.לא להתפשר על ההלכה זה דבר מאוד חשוב, תחשבי על זה בתור עקרון, כמו שמישו עומד ע ל העקרונות שלו וייפול העולם,

אני אתפלל במניין(בן) או אתלבש צנועה(כמוך), צריך לדעת שמחללי שבתת\ אין הרבה, ההבדל בין צדיק ללא זה הדברים האלה, זה בעצם מה שמראה עד כמה את מעריכה את אלוקים.

יש משפט שהרב שלי תמיד היה אומר "הערליכע ייד מתעלה פיצ'עפקעס" כלומר יהודי קדוש נהיה קדוש, לא כי הוא לומד תורה כל היום

אלא כי הוא מתפלל במניין אפילו שזה רק ייתרון קטן, וכן הוא לא ישמע שירים בספירת העומר(וזה לא שאסור!)

המשיכי כך תהיי חזקה

תודה..*בננית*

אבל אפשרות א' לא רלוונטית כי הדוסים הם מאוד מעטים.

ובשביל זה נרשמתי לא מזמן לפורום כאן (:

כדי שיהיה מישהו שיסכים ויזדהה איתי, וכדי להכיר אנשים שנראים ממש נחמדים..חושף שיניים

ואני כן שומעת שירים בספירת העומר כי אבא שלי אמר שאנחנו נוהגים שאין שום בעייה עם זה (:

אבל זה דיון אחר.

בכ"מ תודה!קורץ

אני מזדהה..למרות שרוב החברה אצלי דומה למה שתיארת.asaf300

אני מסכים איתך על רוב הדברים. על חלק אני חולק. כמו שמן הסתם יש דברים אחרים שאני יחלוק עלייך.. אבל בכללי אני מסכים איתך שבאמת היום יש בזה בעיייתיות שהרוב הולך בטעות והמעט הולך בדרך הנכונה..

אני יכול לחזק אותך ולהגיד לך שאת המובילה! ואת עושה את רצון ה'! ותמשיכי כך..

אני אשמח שתפרט..*בננית*

במה לדעתך אני טועה.. אולי הבנת אותי לא נכון, או שבאמת אנחנו לא חושבים אותו דבר.. אבל סתם מעניין אותי D:

בכ"מ תודה! ובהצלחה..

מזדהה איתך.נגמרו הכינויים

זו סיבה ממש עיקרית למה עברתי אולפנה ולא המשכתי לתיכון האזורי.

קצת ברחתי מזה...אבל זה ממש עזר לי להתמודד עם החברה כשחזרתי הביתה וזה בנה אותי למי שאני היום...

שלא תביני לא נכון. זה קיים בכל מקום. גם למקום החדש שהגעתי אליו היו המון סטיגמות, אבל המשותף בין כולם היה הרצון להכיל אנשים מסוגים שונים...

פתאום אני לא רואה את זה כ'כ, שלפעמים אני לא קשורה לחברה בגלל שאני מאמינה בצורה אחרת. 

אני חושבת שעם קצת ביטחון עצמי [נשמע שיש לך. אבל בכ'ז...אני אגיד מה אני הייתי צריכה] ואמונה ועין טובה את תעברי את זה אחרת...

וסליחה אם פגעתי איכשהו. לא יודעת. אם העצות שלי בכלל לא רלוונטיות...

לגמרי מסכימה איתך (:*בננית*

ו..

א. ממש לא העלבת. למה שתעליבי? (:

ב. זה מאוד רלוונטי.. תודה!

ג. הביטחון העצמי שלי הגיע רק כשהתחלתי להאמין באמת במה שאני עושה. ((:

לפני בערך שנה וחצי. משהו כזה. כשהבנתי שייקפוץ העולם, אבל אני לא אוותר לעצמי.

צדיקה (:נגמרו הכינויים

אשרייך שאת מצליחה לחזק את עצמך. (:

את מסיקה לא נכון.אני77

אלו הן שלא ממש חלק מהחברה.

החברה הישראלית-היא של יראי ה' ועובדיו.

באידיאל...ענבל
לא ממש הבנתי מה רציתם לומר..*בננית*

אה, ואם התכוונת שהחברה היא לא מי שמתנהג כמו שתיארתי, מה לעשות שאצלי זה כמעט רק כאלו S:

אוקיי,אז ככה:חג'דומט

א. וואו.. אני באמת מזדהה עם מה שכתבת. אמרת שאת לא יועדת אם מישהו יזדהה ויבין,אז אני מזדהה ומבין מאד את מה שעובר עליך.

ב. ההתמודדות הזאת רק מוכיחה עד כמה את חזקה. באמת. אני לא יודע אם הייתי עומד בזה,ואני לא אחד בלי עמוד שדרה. קבלי את זה כמחמאה מה'..

בסוף את בונה את עצמך בנאדם הרבה יותר חזק ממה שנגיד,אני בונה את עצמי מהבחינה הזאת. כי אני בחברה של דוסים (גם אני שונא את המילה הזאת..) מישהו חכם כתב פעם בחתימה שלו "דג שנסחף עם הזרם-הוא דג מת.."...

את באמת יכולה להגיד לעצמך שאפו רציני על הדבר הזה שרוב האנשים לא היו עומדים בו.

ג. בקשר לקטע של הצניעות,סתם שתדעי שבנים מעריכים הרבה יותר בנות שלא מחצינות את עצמן,בהתנהגות ובמיוחד בלבוש. באמת. כי זה מראה על אישיות. אותי אישית לבוש לא צנוע פשוט מגעיל. 

ד. אם התגובות שליליות,סימן שמשהו מציק להן. יכול להיות שזה משהו אמיתי. כדאי שתבדקי את זה.

ה.יאללה,אנחנו בסוף שמינית (שמיניסטית,נכון?),מתחילים חיים חדשים עוד שלושה חודשים. נשימה עמוקה ואנחנו בחוץ..

אין לי הרבה מה לומר לךישי .א.

חוץ מכל הכבוד' שאת מתליחה לעמוד בהתמודדת הזאת...
אני אישית לא יודע אם הייתי מצליח להתמודד עם זה...(ב"ה אני בחברה נפרדת ויש לי חיים די קלים בקטע הזה)

תודה! אבל הבעייה היא..*בננית*

שאני מצליחה להתמודד עם זה טכנית, אבל רגשית זה פשוט קשה לא להיות כמו כולם.

אני באמת יודעת שלא משנה מה יגידו אני אעשה את מה שאני חושבת, אבל זה לא קל להיות ככה.

אני מתכוונת לומר שאני אמשיך להיות כזו בכל מקרה שהוא, אבל זה קשה.

אני אגיב על כל דבר בנפרד-*בננית*

א. וואו.. אני באמת מזדהה עם מה שכתבת. אמרת שאת לא יועדת אם מישהו יזדהה ויבין,אז אני מזדהה ומבין מאד את מה שעובר עליך.

תודה. כיף לדעת שיש מישהו בעולם שיכול להבין (חוץ מההורים♥)

אין לי כמעט חברות כמוני. יש כמה שמבינות אותי, אבל הן לא כמוני. ז"א שאני יכולה לפרוק איתן את זה, והן יעודדו אותי, ואולי גם יעריכו, אבל הן לא מתנהגות כמוני.. (הן מעודדות בתור חברות, אבל לא בתור הזדהות עם המצב..)

חח מקווה שהצלחתי להסביר.. כי לא הצלחתי להגדיר את זה טוב.. (:

ב. ההתמודדות הזאת רק מוכיחה עד כמה את חזקה. באמת. אני לא יודע אם הייתי עומד בזה,ואני לא אחד בלי עמוד שדרה. קבלי את זה כמחמאה מה'..

בסוף את בונה את עצמך בנאדם הרבה יותר חזק ממה שנגיד,אני בונה את עצמי מהבחינה הזאת. כי אני בחברה של דוסים (גם אני שונא את המילה הזאת..) מישהו חכם כתב פעם בחתימה שלו "דג שנסחף עם הזרם-הוא דג מת.."...

את באמת יכולה להגיד לעצמך שאפו רציני על הדבר הזה שרוב האנשים לא היו עומדים בו.

באמת תודה. אני משתדלת כמה שאני יכולה. וגם ב"ה ההורים שלי מאוד עוזרים בזה. הם תמיד תומכים, מפרגנים ונותנים עמוד שדרה.

בלעדיהם - לא הייתי מגיעה לזה, ואם כן - הייתי שבורה או לוידעת מה.

ג. בקשר לקטע של הצניעות,סתם שתדעי שבנים מעריכים הרבה יותר בנות שלא מחצינות את עצמן,בהתנהגות ובמיוחד בלבוש. באמת. כי זה מראה על אישיות. אותי אישית לבוש לא צנוע פשוט מגעיל. 

אני באמת עושה את מה שאני מאמינה בו. אני יודעת שאין מצב כזה לא ללכת צנוע. זה פשוט לא לעניין..

רק המצער הוא שהרבה אנשים לא מבינים אותי.

את האמת שיש כמה חברות שכן, אבל בגלל שזה נורא קשה להן, הן לא מבצעות את זה ואז אני שוב מוצאת את עצמי לבד..

אני שמחה שלפחות יש אנשים שמעריכים את זה. ככל הנראה בעתיד זה יישתלם.

ד. אם התגובות שליליות,סימן שמשהו מציק להן. יכול להיות שזה משהו אמיתי. כדאי שתבדקי את זה.

זה לא בדיוק תגובות.

אם להגדיר תגובות - אז זה מבטים. זו סטיגמה שמרחפת. כמו אחת כאילו "מנותקת" מכל מה שכולם עושים.

שלא תבין לא נכון - באמת יש לי הרבה חברות ב"ה, וגם הרבה מהחברות הקרובות שלי הן מי שתיארתי. זה לא שעקרונית יש לי בעייה איתן. גם יש כאלה שלא פוגעות בי. אבל בכ"מ אני לא אוכל לעשות כל מה שהן עושות. וזה מצער.

לפחות אני יודעת שזה הדבר הנכון לעשות, ובעתיד אנשים יעריכו את זה.(וגם אם לא - זה לא חשוב. העיקר שעושים את מה שצודק..)

ה.יאללה,אנחנו בסוף שמינית (שמיניסטית,נכון?),מתחילים חיים חדשים עוד שלושה חודשים. נשימה עמוקה ואנחנו בחוץ..

אממ.. את האמת שלא. נראה לי לא קלטת אותי נכון.

סליחה שלא אמרתי מראש..

אולי זה יישמע מוזר, אבל אני עוד לא בת 15 (בקיץקורץ)...

אני לא חמשושית מתלהבת, ואני לא בנאדם ילדותי כמו שמצפים מאנשים בכיתה ט'.. אבל לידיעתך (:

מתנצלת שלא הבהרתי טוב.. (:

בכ"מ אני חושבת שזה דבר שמלווה בחיים בכל דבר... לכן זה לא יהיה לי כ"כ משנה.

אבל כן יכול להיות שינוי אם אני אלך למדרשה טובה או לשירות לאומי במקום איכותי (עוד כמה שנים, בעז"ה..)

יומטוב!!חצי חיוך

חשבת על אפשרות של אולפנה פנימייתית?חג'דומט

ככה תוכלי לבחור חברה.

יש מלא אולפנות של בנות ממש "דוסיות",וזה יעשה לך טוב.

זה גם פנימייה,זה בכלל דבר מצויין.

אממ לא נראה לי כי -*בננית*

א. טוב לי מאוד בבית אני לא רוצה לגור במקום אחר.

ב. כן יש לי חברות, ואני לא יכולה לעזוב עכשיו.

ג. אין נראה לי פנימייה טובה באזור (מה גם שאני לא ממש אוהבת פנימיות)

ד. אני נמצאת בסניף ועוד חצי שנה אני רוצה להדריך.. אם אני אעבור בי"ס זה יהיה מסובך. בפרט לפנימייה (:

לי אישית לא מתאים פנימייה.. יש כאלה שכן מתאים להם (:

אה, ושכחתי לומר שמבחינת הצוות בבי"ס - הבי"ס מאוד תורני.

דבר ראשון, שתדעי לך שפנימייה היא דבר מצוין.אני77

היא מכינה לחיים, מלמדת אותך להסתדר בכל מיני מצבים, וזה באמת דבר בריא.

דבר שני, אם את רוצה להיות בחברה טובה-אז את צריכה להיות מודעת לזה שלפעמים צריך להקריב בשביל זה. 

החיים קשים לפעמים,וצריך להיות בעל אומץ ונחישות בשביל להתקדם הלאה...

מסכימה.נגמרו הכינויים

ושתדעי לך שגם אני הייתי כמוך לפני 4 שנים...

מסתגלים.

אם הייתי בחברת דוסים היה לי הרבה יותר קל, אבל הנק'*בננית*

שכתבתי כאן לא היו מתחדדות אצלי. דווקא בגלל החברה שאני חיה בה, אני מבינה עד כמה זה חשוב.

לא שזה רע חברה של דוסים, אבל בכ"מ גם טכנית וגם רגשית לא מתאים לי לעבור.

לא בהכרח נכון,נגמרו הכינויים

אצלי הן התחדדו גם בלי לחיות ממש בתוך זה.

כשחזרתי הביתה למשל.

בכל אופן - מבחינה דתית, אני לא מתדרדרת.*בננית*

ב"ה כמעט הכל ברור לי מאליו. אין לי בעייה של דילמות. הבעייה היא פשוט איך שלפעמים פוגעים בך.

אבל בסה"כ הם לא אנשים רעים ברובם - הם פשוט שונים.

ומשפיעים עליך.נגמרו הכינויים

אני התכחשתי לזה בהתחלה.

קשה לי להסביר איך , אבל זה משפיע עליך. אם זה פוגע זה משפיע.

גם אני אמרתי ככה כשהייתי בשישית וחשבתי על לעבוראני77

ישיבה, והיום אני מצטער מאוד שלא עשיתי את זה.

אבל אני לא רוצה לעבור. בכל מקרה זה נראה לי כמו*בננית*

בריחה. אם כבר החלטתי במה אני מאמינה בחיים (וכן, זה יושב אצלי טוב מאוד) - אז חשוב לנסות להשפיע.

אולי קצת בריחה,נגמרו הכינויים

או אולי זו התחזקות.

זה לא אמור לפגוע בך, את יודעת (:

תגובה-*בננית*

ב"ה ההורים שלי מחזקים אותי (כן, אני יודעת שחפרתי על זה, אבל זו האמת).. ויותר מזה אני לא צריכה חיזוקים.

למסקנות שלי בחיים הגעתי בגיל די מוקדם.

אז אני חושבת שאם הגעתי למצב שאני מבינה למה זו הדרך, צריך לנסות ולהשפיע.

*ז"א שאני צריכה חיזוקים שמישהו יזדהה, אבל לא שיגידו לי מה צריך לעשות. אני יודעת מה צריך לעשות, אב הבעייה היא התגובות של החברה.

גם אני חשבתי ככה בשישית.אני77

החברה לא תשנה אותך, אבל תפריע לך להתקדם ולהשתנות לטובה.

וזה מלבד המועקה שתהיה עלייך.

*אני בחמישית. ומשתדלים להשתפר לטובה.. צריך*בננית*

סיעתא דישמיא D:

*בננית*-אני ממש מזדהה איתך..אסור להתייאש

אני למדתי עד כיתה ח' בבי"ס תורני מאוד אבל האוכלוסייה באיזור לא ממש תורנית.. וכך גם הכיתה שלי..

בזכות זה שגדלתי בסביבה לא כ"כ תורנית גרמה לי וחידד לי שאני צריכה להיות מה שאני מאמינה בו באמת וכן- הייתי הדוסית של הכיתה..

ובכיתה ח' אמרתי לעצמי שאם אני רוצה לפתח את עצמי והאישיות והאמונה שלי אני צריכה גם להיות בסביבה שמחזקת ולא מסתכלת על החצאיות הארוכות שלי ומזלזלת במה שאני מאמינה.. אז הלכתי לפנימיה-כן-ידעתי שזה יהיה לי קשה ושהאולפנה תהייה רחוקה מהבית ושאני לא ידריך כנראה בסניף למרות שזה היה החלום שלי.. ובאתי לסביבה שתמכה בי ועודדה אותי להיות מה שאני באמת..

ולכן אני כן ממליצה לך לחשוב על אפשרות של פנימיה.. זה אולי יהיה קשה אבל מניסיון זה יעזור לך להיות מה שאת באמת לבטוח בעצמך ובדרך שבחרת לעצמך..

את מוזמנת לאישי בשמחה..

ותזכרי שאסור להתייאש ושה' איתך תמיד ואוהב את מה שאת עושה...

תודה!*בננית*

גם את מוזמנת לאישי... D:

פנימייה זה לא מבחינתי. אני יודעת שזה לא מתאים לי. ואני גם לא מעוניינת (:

גם בסה"כ הבי"ס הוא בי"ס טוב.. אבל תודה על העזרה והעידוד!חיוך

שוב - אני אגיד את זה בפעם האלף ואחת - כיף שמבינים אותך...קורץ

תמשיכי!!ילדה שלך

וואי!!! את כ"כ צודקת! אני מלא פעמים מרגישה כמוך רק בשונה ממך מלא פעמים אני נכשלת ופשוט עושה את מה שהחברה עושה. כי זה קשה!!! מאד מאד קשה!!!

לכל אדם יש רצון טבעי להיות כמו החברה שלו! כל אדם צריך הערכה!! אבל אסור לנו להכנע לחברה!!! צריך לעשות את מה שנכון!!! זה קשה! אבל זאת האמת! ואנחנו פה בעולם כדי לעבוד!! רוב העולם לא חושב.. אלה עושה את מה שבא לו. מה שנוח לו. רוב העולם פשוט זורמים! אני אוהבת זרימה. זה גם חשוב! אבל בענינים של הלכה אסור!! צריך לעשות מה שה' ציווה עד הסוף!! צריך לעשות את מה שהנפש והנשמה שלנו רוצה! מכירה את המשפט הזה של אמהות- "ואם כולם יקפצו מהגג אז גם את תקפצי??" לא!! את לא תקפצי!!! כי יש לך כוחות!!! כוחות אדירים!! ה' מסתכל מלמעלה ורואה איך את חושבת!! והרבה בזכותך יבנה בית המקדש! בזכות אנשים שלא מפחדים לעמוד על האמת!! אנשים שכל הזמן רוצים רק להתקדם ולהתקרב יותר קדימה!!!

את ממש מיוחדת! ואני ממש מעריכה אותך!!! אם את רוצה שנדבר עוד אז אני פה באישי.. ואני אשמח לנסות לעזור.

עודדת אותי בטירוף 3>*בננית*

אני ממש אשמח לדבר באישי.

אני מצליחה לעמוד בזה (הרבה בזכות הגב החזק של ההורים.. אבל יותר ויותר קל לי עם זה מעצמי), אבל הבעייה היא שלפעמים בא לבכות שככה אנשים חושבים עלי, מדברים עליך או מסתכלים עליך שונה.זה הדבר שקשה לי כאן.

את נראית ממש מדהימה.. אשמח לדבר איתך♥

שלוםריבוזום

מזדהה עם מה שכתבת, אבל לא לגמרי.

כשלמדתי בתיכון המצב היה דומה מהרבה בחינות למה שאת מתארת, אבל השוני הוא שהצורך שלי בחברה היה כנראה פחות משמעותי משלך. לא היה לי קושי מאוד משמעותי מזה שהרגשתי "שונה", אע"פ שזה תמיד היה כך. אז קבלי הערכה רבה על עמידתך האיתנה למרות שדרכך אינה מקובלת בסביבתך!

עם זאת, רציתי להעיר על נקודה מסוימת שכדאי לשים לב אליה. (אני לא יודעת אם זה רלוונטי לגבייך או לא, ומקווה מאוד שלא תראי את זה כדבר פוגע, אני אומרת את זה כי זה משהו שמנסיוני עשוי להיגרם כתוצאה מהמצב.)

התחושה ש"אנחנו בסדר", מכיוון שביחס לחברה שסביבנו יש הרבה דברים שבחברה לא מקפידים ואנחנו כן - זה עלול למנוע אותנו מלהתקדם. הרי גם ככה אנחנו "יותר בסדר" מהרוב...

ייתכן שבמצב כזה הרבה מהמשאבים הנפשיים באמת דרושים כדי "לעמוד" מול החברה, אבל כשהמצב הזה משתנה (למשל, כשמסיימים שמינית), כדאי לשים לב לזה ולא להתרגל לחיות בהרגשה שלמי שנולד למשפחה שמקפידה בקלה כחמורה אין לאן להתקדם.

היי! אז אממ.. תגובתי-*בננית*

אף פעם לא חשבתי ככה..

אני מודעת למה שאמרת. ברור שצריך להתקדם..

אין סיבה לחשוב שאנחנו מושלמים. כי אנחנו ממש ממש לא. לפחות אני לא.

אה וחידוד של הנקודה-

ה"מגילה" שכתבתי לא באה לומר שאני/אנחנו מושלמים. ממש לא. רק אמרתי שקשה להתמודד עם זה שאתה צריך לעשות אחרת מכולם (:

נ.ב. זה נכון שאני זקוקה לחברה. מבחינתי זה דבר נצרך ביותר.

יש לי חברה, הרבה חברה, אבל בחלקה היא לפעמים פוגעת.

אה, ואין סיבה שאני אפגע (-;

לא אמרתי חלילה שזהריבוזום

מה שמשתמע מדברייך. ברור לי מה שניסית להעביר בהודעה שפותחת את השירשור (הקושי לנהוג אחרת מכולם). אני רק הערתי משהו - משהו אחר - שקשור לנושא, ובכוונה ציינתי שאני לא יודעת אם זה רלוונטי לגבייך. הצלחות! חיוך

כן, כן.. הבנתי! פשוט רציתי לחדד נקודה*בננית*

שפחדתי שתשתמע מדבריי.. לא קשור אליך (:

תודה בכל מקרה!!

בהצלחה גם לך ;)

לא יודעת למה..ט!הר

יש דברים שכתבת שאני מסתייגת מהם..

אשמח שתפרטי (: מוזמנת באישי.. *בננית*

כל הכבוד(תומר)

בננית- אני כל כך מזדהה איתך...אביה!!!

העולם היה נראה הרבה יותר טוב אם היו עוד אנשים כמוך*פוגי בפיתה*

בגישה שלך,בדרך שלך ובהסתכלות שלך על עצמך ועל החיים.

את פשוט שפייצית ובוגרת!!באמת שכל הכבוד..

אני מזדהה כי אני מכירה את התחושה אבל היא כבר לא חלק ממני היום.|עברתי בית ספר.| בעיקרון הייתי ביסודי שהוא לא הכי דוס שיש.לא לייטים.אבל גם לא דוסים.בנים בנות אבל לא באותה כיתה.ואני באה מהעיר ממש דתית.כל החברות שלי הלכו לבני"ע ואני הלכתי לאריאל.הייתי דחויה חברתית?לא. הייתי מסכנה?לא. היה לי הרבה חברות שקיבלו אותי איך שאני. אם זה ככה אצלך זה כבר הרבה יותר פשוט לדעתי. העמידה האיתנה הזאת מול החברה וגם מול עצמך-שאת לא מותרת.שאת נלחמת.שאת לא מושפעת.זה מה שבונה אותך!זה מה שבונה את האישיות שלך. אולי חברות שלך זורקות פה ושם מילה פוגענית או מזלזלת אבל בתוך תוכם.הם מעריכות אותך.הייתי אומרת אולי קצת מקנאות.כלפיי חוץ הם לא יראו את זה -בגלל שהחברה תקבל את זה בעין לא כ"כ יפה ומכבדת. 

הייתי גם בשבט שכווולם היו מבית ספר אחד,ורק אני..

אבל נפתחתי אם הזמן והתחברתי לבנות ונהייתי ממש חלק מהשבט.ואני לא באה מבית דוסי.כל אחד במש' שלנו משהו אחר.אמא שלי דוסית.אבא שלי ממש לא.אח שלי הגדול חילוני.אחותי די 'לייטית',לא ליטיית אבל מהמחפפים יותר.אח שלי דוס ממש,תורת החיים,מאחזים וזה..דוס ואניי..לא יודעת איך להגדיר ת'עצמי.עדיין אין לי כ"כ דרך משלי..אני לוקחת קצת מפה קצת מפה ובונה לעצמי דרך לאט לאט..לא אתכחש שהרבה פעמים אני מרגישה צבועה מול עצמי ,אבל בסדר..זה גם עובר מתישהוא.  אני לומדת היום באולפנא שכמעט כל החברות שלי מהשבט לומדות..אין לי כבר כ"כ את ההתמודדיות מול בנות על זה שאני שונה מהם.אנחנו פחות או יותר אותו סגנון,אפשר להגיד שדי התנתקתי מהחברות של פעם.והאמת,אני מרגישה שפעם הייתי יותר חזקה.כי לוידעת.שאתה לבד יש לך שני אפשרויות.או ליפול לבד או להיבנות לבד.ואני יותר הלכתי  בצד של ה-להיבנות. והיום אני כבר כמו כולם אז אני לא מרגישה שאני צריכה לשמור על עצמי יותר מידי שלא להיות מושפעת.          |השכבה שלנו בעיקרון מפוצצת בפרחות.אבל החברות הקרובות שלי הם די חזקות מבחינה דתית.| יש נפילות.אבל אחר כך יש עליות שאני מרגישה אותם בצורה כ"כ עוצמתית.    מעריכה בטיירוף.ואני באישי אם את רוצה..נשיקה

אני ממש דומה לך, אבל לקחתי את זה בצורה שונה.. :ה.ת.

כמעט כל מה שרשמת-תיאר אותי.

רק מה, אני לקחתי את זה אחרת,

בתחילת שנה הגעתי עם גרביים, בהתחלה בנות "נבהלו"-לוידעת איך להגדיר [הם לא הכירו אותי לפני],

והיו התנכלויות פה ושם, כאילו-הצקות והתגרויות של בנות...

אחרי כמה זמן הן הבינו שזה לא משנה אם אני שמה גרביים או לא, או מה הדעות שלי,

וב"ה אני ממש חלק מהכיתה, לא בקטע של שוויץ אבל אני מוערכת, חלק בנות שואלות אותי שאלות בהלכה,

קוראות לי הרבנית [לא שזה נכון...] או שסתם אנחנו מנהלות דיון סוער...

אני לא סגורה, אני מדברת איתן בשיא הכייף על מלא נושאים החל בפעילויות חברתיות ולימודים, וכלה באופנה...

אני ממש נהנת בכיתה שלי, ברור שיש בנות שפחות חזקות מבחינה דתית, אבל זה לא מפריע להן להיות חברות שלי,

להפך-החברה מעריכה את מי שעומד על עקרונותיו ומראה ביטחון ויציבות בדעות שלו...

אני לא יודעת אם אני יותר "קיצונית" ממך, אבל יש לי גם כול מיני דעות של חרדים [למדתי בבית יעקב כמה שנים מהיסודי].

אני לא מרגישה שזה סותר את חיי החברה שלי.

חוצמיזה שמרגישים שיש את מי לחזק, לוידעת מה איתך, אבל כשבת מתעניינת במשהו הלכתי ואני רואה אותה מיישמת אותו-אני ממש מלאת סיפוק, או גם כשבנות אומרות: "לא ידעתי שצריך לעשות כך וכך"יופי הצלחתי לידע אותן בדברים פשוטים.

לא יודעת להסביר אבל אני ממש נהנת.

מוזמנת לאישי..

הסכמתי עם כל מילה! באמת..*בננית*

זה ממש מזכיר לי את עצמי.. אולי בצורה טיפה שונה, אבל העיקרון זהה.

אני גם באישי (:

למה אי אפשר למחוק תגובה או לערוך? [אחרי יום לדוג']ה.ת.
אני חושבת שאחרי שמגיבים אחרייך כבר אי אפשר לערוך.*בננית*

וואי את נראית בנאדם פשוט מדהים!*בננית*

אולי חברות שלך זורקות פה ושם מילה פוגענית או מזלזלת אבל בתוך תוכם.הם מעריכות אותך.הייתי אומרת אולי קצת מקנאות.כלפיי חוץ הם לא יראו את זה -בגלל שהחברה תקבל את זה בעין לא כ"כ יפה ומכבדת. 

את האמת שזה נכון, כי כמה אמרו לי את זה מפורשות..

ואניי..לא יודעת איך להגדיר ת'עצמי.עדיין אין לי כ"כ דרך משלי..אני לוקחת קצת מפה קצת מפה ובונה לעצמי דרך לאט לאט..לא אתכחש שהרבה פעמים אני מרגישה צבועה מול עצמי ,אבל בסדר..זה גם עובר מתישהוא.

אני בטוחה שתמצאי בסופו של דבר את הדרך הנכונה! בהצלחה נשמה♥

אני לומדת היום באולפנא שכמעט כל החברות שלי מהשבט לומדות..אין לי כבר כ"כ את ההתמודדיות מול בנות על זה שאני שונה מהם.אנחנו פחות או יותר אותו סגנון,אפשר להגיד שדי התנתקתי מהחברות של פעם.והאמת,אני מרגישה שפעם הייתי יותר חזקה.כי לוידעת.שאתה לבד יש לך שני אפשרויות.או ליפול לבד או להיבנות לבד.ואני יותר הלכתי  בצד של ה-להיבנות. והיום אני כבר כמו כולם אז אני לא מרגישה שאני צריכה לשמור על עצמי יותר מידי שלא להיות מושפעת.  |השכבה שלנו בעיקרון מפוצצת בפרחות.אבל החברות הקרובות שלי הם די חזקות מבחינה דתית.| 

וואי זה בטח ממש כיף ככה..

בכל אופן אני לא בטוחה שאם הייתי לי את הבחירה הייתי בוחרת ככה. זה מוזר לומר את זה.

אבל זה פשוט בגלל שלמדתי להכיר הרבה סוגים של אנשים אחרים ממני, וזה גרם לי מאוד להיפתח (בגבולות המותרים) וללמוד על אחרים (:

בסניף יש לי חברה אחת שהיא באמת כמוני.

בבי"ס אני חושבת גם בערך אחת (אחרת)..

אבל לומדים לחיות עם זה.. ולומדים להסתדר גם עם האנשים הכי הפוכים ממך... זה מצחיק לפעמים לראות את זה (:

מעריכה בטיירוף.ואני באישי אם את רוצה..נשיקה

תודה ענקית על כל החיזוקים!

באמת שעזרת בטירוף...

אני עכשיו באישי.. אם לא - אפשר גם יום אחר (:

למה אי אפשר לערוך? התגובה המפורטת שלי:אביה!!!

בננית- אני בדיוק במצב שלך ולכן אני כל כך מזדהה... 

זה כל כך קשה לעמוד על העקרונות שלך כשהחברה מסביב לפעמים צוחקת ולפעמים פשוט לא מבינה למה אתה מתעקש על דברים מסוימים...

אז קודם כל אני רוצה להגיד לך שכל הכבוד לך!!!

כל הכבוד שאת מתמודדת למרות הקושי! שאת נשארת "דוסית" למרות החברה שדווקא בכיוון ההפוך...

דבר שני את צ'כה לחזק את עצמך שאת עושה את הדבר הכי טוב שאפשר, את עושה משהקב"ה ציווה! את הולכת בדרך הכי נכונה!!

ועצה שלי: תלמדי לזרום, תלמדי לזרום עם החברה אבל תזהרי מאוד לא להסחף אחרי כולם...

בהצלחה ענקית!!!!!!

^^^^^אולפניסטית 1אחרונה

אני כמעט במצבך..אש"ה

אני לומדת במקום בדיוק כמו שתארת, ואני רואה שאני לא צריכה לפרט כי כבר פרטת הכל. אבל אני כמעט במצבך מסיבה פשוטה- אני לא מרגישה כמוך. אני מרגישה אהובה על כולם ובעיקר מוערכת. אצלי זה נהפך מזלזול להערכה. איך זה קרה?! דוגרי, עבודה קשה. זה שינוי בתפיסה. אני לא מכירה אותך אבל את המצב אני מכירה מצויין. 

אני בחרתי ללכת למקום שבו אני לומדת, וזה תיכון דתי ליד הבית, למרות שיותר צפוי היה שאלמד באולפנה דוסית הרבה יותר. ואני אוהבת את המקום שאני לומדת, ואוהבת את חברות שלי מאוד. גם אם הן לא הכי דתיות..

אני רוצה להוסיף סיפור קטן שהיה לנו בכיתה..באחת ההפסקות ישבנו כמה בנות בכיתה, ואז אחת הבנות אמרה שהיא מרגישה שכל הזמן בודקים לה את החצאית, על הס"מ..והיא מרגישה כפיה דתית בבצפר וכו'. בעיקר היא אמרה שכשהיא רואה בנות עם חצאיות ארוכות שמתנהגות זוועה, היא מרגישה אנטי-דת בטירוף וצביעות. ואז אמרתי לה שאם חושבים על זה, לא תמיד זה בא מתוך צביעות. יכול להיות מצב שבת מקבלת על עצמה חצאיות והיא אומרת לעצמה שכרגע אולי קצת קשה לה לשמור על פה נקי, אבל בעזרת חצאית לא קצרה, זה יכול להיות שלב ראשון בתהליך-כרגע אני עוד לא מרגישה מוכנה, אבל לפחות נקפיד על חצאית. וככה גם ההפך- מישהי אומרת לעצמה- אני עוד לא מסוגלת להאריך חצאית-אבל לשמור על הפה שלי כן. לא תמיד זה צביעות, לפעמים זה השתדלות.

ואז הוספתי שתמיד חושבים שצניעות זה הכי חשוב בדת, וזה לא נכון!

קיצר כשסיימתי את ה"נאום" ראיתי את ההזדהות אצלה ואת ההבנה. 

חשוב מאוד לא לבוא ממקום מתנשא, ולעומת זאת גם לא "לזרום" יותר מידי. זה בדיוק החלק הקשה ביותר.. איפה עובר הגבול?..

אני מרגישה סוג של תחושת שליחות. להראות את הצד האחר- הטוב! כן, מצפים ממני ליותר, אני מודה, אבל זה מה שגם אני מצפה מעצמי.

את יודעת, יש רגעים מיוחדים שאתה פשוט מרגיש שזה היה שווה את זה. לפעמים קצת סבל, אבל בסוף זה משתלם. הרגעים הכי מאושרים (בחברה) אצלי זה הרגע שבו מיד כשאני מסיימת לברך חברה לוקחת ממני את הברכון ומברכת, או באה איתי לטול ידיים, או מישהי שמספרת לי שהיא הפסיקה לחלל שבת, או אחת שמספרת שהיא ממש רוצה להתקדם מבחינה דתית, אבל לא נעים לה מאמא שלה שהיא כאילו לא הולכת בחינוך שהיא חינכה אותה, אבל היא משתדלת. זה שווה את הכל. 

אני רואה שלא צריך לשכנע אותך להשאר איפה שאת, אז נשאר לי רק לחזק אותך, ו100% להזדהות עם הקושי.

מוזמנת לאישי..

הזדהתי, וגם -*בננית*

אני במצבך גם.

אם השתמע ששונאים אותי או משהו דומה - אני חושבת שהמצב די הפוך. יש לי המון חברות, ואני מדברת איתן חופשי והכל, אבל הרבה פעמים קשה לי.

ואני בטוחה שגם הרבה מהחברות שלי בכלל לא מרגישות בזה.. ז"א שהן כן חושבות שאני בדיוק כמוהן וכו'..

אבל יש כמה שבאמת מתייחסות פחות נעים.

בכל אופן, המצב שלי באולפנה הוא באופן יחסי לשאר האולפנות באזור די טוב.

ז"א שחילול שבת זה לא בא בחשבון או דברים כאלה, אבל כן יש חיפופים וכו'..

הן לא מזלזלות, אבל הן אני מרגישה שהן חושבות שאני כאילו אחרת.. שלא מדברת על כל מה שהן מדברות, ולכן פחות "קשורה".

ז"א שאני לא בול כמוהן.

בסה"כ המצב החברתי שלי טוב, אבל יש לי התמודדויות אישיות שהרבה חברות אני חושבת שלא שמות לב אליהן..

ז"א זו תחושה שלי.

בכל מקרה תודה רבה!!

אה, וכ"ה לך!!♥

גם אני אשמח לדבר באישי..קורץ

אש"ה:ה.ת.

אצלנו בחיים לא תהיה בת בדרגות של חילול שבת ח"ו !!

אבל ב"ה אני גם יודעת להציב לעצמי את גבול הזרימה.....

זה לא שכולן אצלנו מחללות שבת!!אש"ה

אבל זה קיים, לצערי..מתוך 37 בנות, בערך 1-3 לא שומרות שבת. אבל יש בנות שבאות ממשפחות שלא שומרות שבת והן כן. (בערך 4 בנות..). זה נראה שהמצב אצלי יותר גרוע מבחינה דתית משתיכן.. אבל מצבי-מצוין+ ב"ה

לא חשבתי ששונאים אותך, ממש לא! אבל אני מבינה את ההרגשה של "הן לא מכירות אותי לגמרי"..אבל זה מה שמיוחד. 

אני לא יודעת איפה את גרה, אבל אני גרה בפריפריה וכל מה שחברות שלי יודעות על מתנחלים וכל זה זה מהטלוויזיה, או ממני. זה שני עולמות שונים שאני מכירה את שניהם אבל שייכת בעיקר לצד אחד, שחברות שלי (רובן, חוץ מ-2-3) לא כ"כ מכירות...

הדבר שהכי קשה לי להסביר להן זה מה ההבדל ביני לבין חרדים. הן לא מבינות את ההבדל, ולא מבינות למה לעולם אני לא אלמד בבית יעקב..(בלי נדר, כמובן)..

יש סיפוק וכיף אדיר והרגשת מיצוי היכולות ותחושות טובות רוב הזמן, אבל גם קשיים מדי פעם. מתגברים, זורמים וומשיכים הלאה..

שבת שלום..

אנחנו יכולות להיות ממש תאומות ממש הזדהתי..*בננית*

ותודה על כל העידוד..!

כן, הבנתי שלא כולם כאלה, אבל אצלנו זו דווקא אולפנה מאוד תורנית. הבעייה שהבנות בחלקן לא ממש.

וואי... מסכים עם כל מילה בשרשור הזה...-שודס-

לא ממש תאומות.. (אני יותר גדולה)...אש"ה

בכיף

למה שלא תלכי לבית יעקב, מה רע?ה.ת.

המון סיבות-*בננית*

א. זה חרדי. השקפת עולם שונה וכמעט הפוכה לגמרי. ממש לא מתאים לי מבחינה השקפתית. דרך החיים שלי ושל החרדים ממש לא דומה בהרבה מובנים.

ב. אפשרות של עזיבת הבי"ס לא רלוונטית - כמו שהבהרתי בהמשך השרשור - יש לי לא מעט חברות מאוד טובות וגם בסה"כ מבחינת הצוות בבי"ס זה מקום טוב. יש לי בעייה פשוט עם כמה בנות לא נחמדות במיוחד, וגם עם תחושה כללית של שוני.

בכל אופן אני צריכה להתמודד. המטרה של השרשור היתה פשוט לבקש עצות ממי שמכיר את הסיטואציה וגם פשוט לפרוק. אבל לעזוב עכשיו אני לא יכולה. (ולא מעוניינת).

ג. באמת יכול להיות שאני יכולה להשפיע על שאר החברות.. כבר עכשיו בעצם זה שאני נמצאת זה מראה להן שיש עוד דרכים בחיים. וזה אולי כבר משהו.

ותודה בכל זאת על הרצון לעזור!חיוך

אש"ה - אשמח לדבר איתך (-;

שודס - תודה. זה פשוט מדהים לראות איך באזור שלי אין כמעט אנשים שמבינים, ופה כמעט כולם מבינים. איזה עולם הפוך.

להשפיע?!ט!הר

את בטוחה שהן רוצות בזה?

לא לחנך אותן. חס ושלום.*בננית*

אני מתכוונת להשפיע בעצם העובדה שאני נמצאת ומראה להן ש"דוסים" הם לא אנשים מאיימים, והם יכולים להיות נחמדים וזורמים.. (וזה מה שאני משתדלת להראות). בכל אופן אני חברה של רובן בלי קשר למי שהן ולמי שאני.

אני ממש ממש ממש לא מתכוונת ללמד אף אחת מה לעשות.. אני לא אמא שלה, לא אבא שלה ולא שום דבר חוץ מחברה.

להשפיע זה לאו דווקא להכריח, זה גם להראות (אפילו בעצם קיומיחיוך) שיש דברים אחרים חוץ מהסטיגמות הידועות. אם תפסת אותי בתור אחת שמטיפה מוסר - אז אני ממש משתדלת להתרחק מזה לגמרי.קורץ

שבוע טוב, ואשמח לשמוע מה שבא לך לומר, אם יש משהו שאת חושבת שאני טועה בו.. יומקסים!קורץ

(אפשר גם באישי...)

רגע,ט!הר

את מקבלת מהן את ההרגשה שדוסים הם אנשים מאיימים ולא זורמים/ נחמדים?

אני יודעת שיורדים אצלנו לא מעט על דוסים. אבל*בננית*

בעיקר על אנשים כאילו "מוזרים" ושחיים "בעולם אחר" או ב"בועה"...

בגלל שאני מבית פתוח ומאפשר ולא סגור וחונק, אבל מצד שני אך ורק בגבולות המותרים, אז זה פחות מאיים. אבל עדיין יש עוינות מסויימת כלפיי בכ"ז.

אנחנו משהו באמצע, אבל בלי לעבור על הגבולות.

אני לא אלך ללמוד בבית יעקבאש"ה

כי הגישה שם היא לא הגישה שלי. זאת הסיבה היחידה. אני מאמינה בדברים מסוימים, והם בדברים אחרים. רב המשותף על המפלג, אבל זה משמעותי. שימי לב מה כתבתי: "הדבר שהכי קשה לי להסביר להן זה מה ההבדל ביני לבין חרדים"

אבל זה לא הנושא כרגע..חבל לנצל"ש..

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך