מי מת על ד' יתברך? או בעצם- מי חי על המלך?מסר מסתתר(פ"ש)

בס"ד

"אחרי מות שני בני אהרון בקרבתם לפני הוימותו"- 

לפני כמה פרשות (3) שמיניסטים?אתם כאן? פרשה במיוחד בשבילכם-שמיני(ת)! - נוער וגיל ההתבגרות 

דיברנו על המוות הטראגי של שני בני אהרון.. הבטחנו שנחזור להוראות של משה לאהרון ולאחים הנותרים, אז - הנה:

חז"ל מספרים לנו מהם החטאים של בני אהרון..מבין החטאים מובא ש"הורו הלכה בפני רבם" כלומר - במקום לפנות למשה ואהרון שהיו הגדולים והמומחים בעם ישראל הם עשו דין לעצמם. החליטו להקריב אש זרה..*

תתארו לכם את בני אהרון יוצאים לרחוב כזה ושואלים מישהו: "סליחה אחי.. יש'ך אש?" חצי חיוך ולא, זה לא היה בשביל סיגריה!

זה באמת היה בשביל מצווה.. 

[לרציניים באמת - דוס לא נראה לכם מוזר שכאלו אנשים צדיקים חטאו בחטא כזה חמור? זוהי שאלה מ-ע-ו-ל-ה!! סתכלו לדוג' ב"קדושת לוי" על הפסוק בראשון של הפרשה שלנו..]

אחת המטרות של כל הדינים שמשה מוסר לכהנים, היא ללמד אותם איך לא לחזור על אותה טעות של אחיהם (קטע, גם על זה דיברנו!! כאילו יואו אישה). ננסה להשליך לחיינו את ה"מוסר" הזה של משה..

"הורו הלכה בפני רבם" - לא נזהרו בכבוד רבותיהם. כאשר היו צריכים לפסוק הלכה - הם לא היו מספיק ענווים לשאול את הרבנים הגדולים אלא החליטו לעשות מעשה לבד..

בימינו אנו, נראה שעניין זה לוקה לא מעט בחסר. לא מדובר על לשאול רבנים - שבזה ישנם מחלוקות רבות ומגוונות, אלא על זלזול בפסקי רבנים.

עלינו לדעת שאסורממש אסור לזלזל בפסק של רב, גם אם אנחנו לא מבינים את מה שהרב אומר, וגם אם הפסק נראה לנו "מוזר מאוד" (ולפעמים גם יותר).

וסתם המלצה ממני - גם אם רב מסוים מחליט כן לזלזל ולא להסכים לפסק של רב - ממש אל תכנסו לזה. רוב הפעמים המחלוקת המקורית, של הרבנים - הן מחלוקות לשם שמים. של התלמידים - החסידים -וה"גחזים" של הרב המחלוקת ממש לא לשם שמים..

שנזכה להתחזק..

__

*אחד הפירושים מסביר שהמעשה נבע דווקא בגלל גדולתם וקרבתם לה'. מה שמכונה אצלנו - הם היו ב"אורות" עליונים, ומשום כך נשרפו..

פרשת אחרי מות

הד"ת נכתב ע"י אאלעד ודניאלה .יע. באהבת ישראל!

ממש יפה! תודה רבה שנזכה.. (;*בננית*

אסור לזלזל בפסק של רב,עץ על מים
אבל "עשה לך רב" אם יש לך רב שלך אז אתה לא צריך לשמוע לרב המחמיר אלא לרבך.

מה שכן אנשים מזלזלים ברבנים!! מי הסכים לזלזל ביהודי? ועוד שיש בו תורה? וכאן טמונה הבעיה. במקרה של בני אהרון משה היה רבם!

לצערי נתקלתי לא פעם בזלזול ברבנים גדולים וזה בעייתי בדורנו שבכל מקום שיש 2 אנשים יש 3 דעות ואם הרב הזה לא בדעתי ובדעת הרב שלי אנשים חושבים שמותר לזלזל בו...

שבת שלום!
שנזכה להצליח בכל. [זה מתקשר לימי הספירה]
צדיקה שאת.. וממש נכון מה שאת כותבתדניאלה .ד.

נמו היקרה כתבה לי משהו באישי בנוגע לנא' בפ"שדניאלה .ד.אחרונה

אשמח שתשימי לנו אותו פה כדי שנקרא

אשרייך מותק.

תפונקי מפי עליון!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך