בע"ה.
שיתוף בחיוויה: היום בבוקר, שעה שנסעתי באוטובוס לטבריה, "זכיתי" להאזין לפרסומות ברדיו (לפרטים: רדיו קול חי). עודני יושבת לי ומשתדלת שלא להקשיב לגיבובי השטויות שבפרסומות, קלטתי משפט של אחת הפרסמות, משהו בסגנון הזה: "...פתאום בא אליי הווזבוז [אשכנזי בלעג] הזה, אומר לי 'ישועה'," -פוּס, בקטע הזה אני מתחילה להתעניין, ישועה? ישועה ברדיו של הרעים? ואז מגיע המשפט הבא- "...אני שואל אותו, מה ישועה, הוא אומר לי.. יהושע! ישו!, אני אומר לו, מאתה מבלבל לי ת'מוח, מה ישועה מזה ישו מה יהושע??..." ואז הקריין מסביר ברוב אדיבותו: "ישועה? ישו? רוצים להבין מה כל זה אומר- התקשרו למספר- |לא זוכרת|...."
קיצור, חטפתי בחילה על הבוקר, ואם מתחשבים בזה שגם צום, זה שווה המון המון חוסר נחת ואמפתיה לעולם על הבוקר.
אבל זה, לדאבוננו, לא הסוף!
בדרך חזור (שב"ה לא חזרתי דרכה היום, אחרת לי הייתי זוכה לכתוב פה. הייתי מתפוצצת במקום), כשעוברים על יד העיירה מגדל, יענו לעלות לגולן דרך הצפון, זוכים לחזות בככככככככככככככככככככל המיזבלה עם כל הכנסיות האלו, ואם הצלב הההוא, שמתנוסס לו ברוב חוצפה בארץ הקודש, ובכלל- איך מורידים את זה?!?!?!?
בעעעעעעעעעעעעעעע!
אנשים, מה עושים??? כל הארץ מלאה בזה!
בטבריה יש מלון אחד, קוראים לו "המלון הסקוטי". בעע. זו עוד דרך של המסיונרים הסרוחים האלו למכור את השטיויות שלהם, קיצור, בעיתון של הגולן מתפרסמות להן ברוב הדר ועזות מצח פרסומות ענקיות על עמודים שלמים על כל מיני ומיניי פעילויות חברתיו מעשירות שקורות במלון ההוא!
ועל זה נאמר,
טוב ה', שיש את הרב מוטי אילון!!!
(סליחה על החפירה, א. זו העבודה שלי, ב. צום היום אז מותר לי, ג. אם לא מתחשק לכם אתם לא חייבים לקרוא הכל..)