ככה, נמאס לי בתור סטודנט לחפש כל הזמן וי-פי חופש למחשב הנייד שלי, וגם סמארטפון אין לי מכל מיני סיבות (ובכלל מכשיר בלי סלולרי אינטרנט) כך שהאופציה לעבוד דרכו (דבר כמעט בלתי אפשרי לשימוש באופן קבע, בשבילי...) לא קיימת, וגם האופציה להפוך אותו למודם סלולרי - איננה.
לכן, אני בודק את האפשרות של קניית מודם סלולרי עם חבילת גלישה.
אני מודע לכך שזה קצת יקר,אבל הנוחות, בשבילי, נראה לי תשתלם בסופו של דבר...
אז כמה שאלות:
1. לפי סקירה של חבילות הגלישה שהוצעו לי, הבנתי שרוב החברות מציעות את המודם עם גלישה של 1-5 ג'יגה, במחירים משתנים,
כשחריגה תתבטא בהאטה של קצב הגלישה בצורה דרמטית...
ראיתי חבילה אחת אצל סלקום, שהייתה מעבר לחבילות של 1/2/5 ג'יגה, וצויין בה שהיא חבילה "ללא הגבלה", ב150 ש"ח - השאלה
שלי, האם אתם מכירים את החבילה הזאת או את דרך העבודה של סלקום? האם ללא הגבלה זה באמת ללא הגבלה וזה אומר שהם
לא אמורים להאט לי בשום שלב את האינטרנט לרמה שבלתי אפשרי לעבוד איתו?
2. מישהו כאן מכיר באופן אישי את המודמים והגלישה הסלולרית של סלקום דרכם? היא נוחה? טובה? באופן יחסי אין בעיות? אני לא
רוצה לקנות חתול בשק ואז להצטער על כך...
3. באופן ספציפי לגבי נפח הגלישה - אני לא כל כך מבין בכל העניינים האלו, אבל איך אני יכול לדעת בכללי כמה בממוצע אני גולש בנפח באינטרנט בחודש? (אני לא מדבר בתוך החבילה - אלא בכלל...) זה כנראה רלוונטי, אז אציין שהשימוש שלי באינטרנט לא כולל הורדות סרטים, מקסימום מעט שירים. (גם צפייה ישירה אני לא עושה, אם זה משנה). הוא כן כולל גלישה באתרי חדשות, אתרי מידע שונים לצורך עבודות (כולל הורדת תמונות מהאינטרנט לצורכי עבודה. לא גרפיקה וכו'...) בפורומים שונים כולל כתיבה הם (כמו זה למשל), צפייה בסרטונים ביוטיוב, פייסבוק, אולי מעט משחקי רשת אבל לא משהו מסיבי...
בגדול הנתונים האלו מצביעים על כך שכמה אני צורך בערך בחודש? או במילים אחרות - בסלקום מציעים גם חבילה של 5 ג'יגה ב100 שקל - יש סיכוי שחבילה כזאת תספיק לי וכך אחסו 50 שקל בחודש, או שעדיף לא לקחת סיכון כי יש סיכוי גבוה שאעבור את הנפח (לא יודע, שואל...) ועדיף כבר לקחת בעוד 50 שקל את החבילה ללא הגבלה?
4. שאלה אחרונה באמת - בסלקום הבנתי שאתה קונה גם את המודם ומקבל החזר במקרה של התחייבות למשך זמן. במקרה ואני לא רוצה להתחייב למשך זמן ומעדיף לשלם את מחיר המודם באופן חד פעמי בלי התחייבות לחבילה, המחיר יהיה לפי מה שהבנתי 540 שקל למודם (Alcatel X500USB אם זה משנה) - השאלה היא האם אתם יודעים האם אפשר לקנות את המודם בחנות חיצונית, במחיר הרבה יותר נמוך או אפילו קצת יותר נמוך, ואז לקנות רק את חבילת הגלישה בלי המודם? מישהו יודע?
אשמח אם יהיו לכם תשובות כי זה ממש חיוני בשבילי...
תודה רבה!