אין שוויון בין משפחות שבהם הגבר עובד לאישה עובדתהמדינאי

בחיפושי באינטרנט,  מצאתי:

http://knesset.gov.il/tql/knesset_new/knesset17/HTML_28_03_2012_04-57-19-PM/20071121@06378607@018.html

יום רביעי, י"א בכסלו תשס"ח (‎21 בנובמבר ‎2007)

ירושלים, הכנסת, שעה ‎11:02

(הצעת קבוצת חברי הכנסת)

היו"ר קולט אביטל:

אנחנו עוברים להצעת החוק לתיקון פקודת מס הכנסה (נקודות זיכוי לגבר עבור ילדים), של חבר הכנסת שמואל הלפרט. בבקשה, אדוני.

שמואל הלפרט (יהדות התורה):

כבוד היושבת-ראש, כנסת נכבדה, הצעת החוק לתיקון פקודת מס הכנסה (תיקון - נקודות זיכוי לגבר עבור ילדים), התשס"ז-‎2007, נועדה להחזיר את נקודות הזיכוי במס לגבר עובד בעבור ילדיו, כפי שהיה נהוג עד שנת ‎1975.

הצעת החוק באה בעצם לתקן מצב אבסורדי שקיים בחוק בכל הקשור לזיכוי במס בגין ילדים, וחתומים עליה חברי כנסת מהקואליציה ומהאופוזיציה - מקדימה, העבודה, ש"ס, הגמלאים, הליכוד, ישראל ביתנו, האיחוד הלאומי - מפד"ל, מרצ, יהדות התורה וחד"ש.

סעיף ‎66(ג)(‎1) לפקודת מס הכנסה, כפי שהוא כיום, קובע שהאשה זכאית, כנגד המס החל על הכנסתה מעבודה, לנקודת זיכוי בעבור כל אחד מילדיה בשנים שמשנת לידתו ועד שנת בגרותו, ולחצי נקודת זיכוי בשנת לידתו ובשנת בגרותו. המשמעות של זה היא שאת נקודות הזיכוי במס המוענקות בעבור ילדים שהוצאות החזקתם וגידולם הן על שני בני-הזוג, תקבל רק האשה, ואם האשה לא עובדת אך בעלה עובד, הוא לא יהיה זכאי לנקודות זיכוי אלה. יתר על כן, גם אם האשה כן עובדת, אך משכורתה אינה מגיעה לדרגת המס הראשונה - וכדי לסבר את האוזן, יותר מ-‎60% של הנשים העובדות שהן אמהות, אינן מגיעות לדרגת המס הראשונה - גם אז לא יוכל בעלה לזכות בנקודות זיכוי אלה בגין ילדיו, ואף אחד מהם לא יקבל אותן.

במציאות זו, רובן המוחלט של המשפחות בישראל, שבהן האשה לא עובדת, או לחלופין האשה עובדת אך לא מגיעה לדרגת המס הראשונה, אינן זוכות כלל בהטבת המס בגין ילדים, והמדינה אינה מתחשבת בהוצאות הרבות של גידול הילדים. מצב זה אינו קיים בשום מדינה אחרת בעולם המערבי.

בעבר, כבוד היושבת-ראש, עד ליישום הרפורמה הגדולה במסים שהציעה ועדת בן-שחר בשנת ‎1975, ניתנו נקודות הזיכוי בגין ילדים גם לגבר. ברפורמה זו הוחלט לשנות את השיטה שהיתה קיימת כל השנים: החליטו לבטל את נקודות הזיכוי לגבר, ובמקום זה להגדיל את תשלומי קצבאות הילדים הגדלה ניכרת, וכך לאזן את תקציב המשפחה. כיום, לאחר הקיצוצים האכזריים שנעשו בשנים האחרונות בקצבאות הילדים, בסך כ-‎4 מיליארדי ש"ח, נוצר מצב שבו גם נקודות הזיכוי שהיו לגבר בוטלו, ומנגד, קצבאות הילדים, שהיו אמורות לאזן את תקציב המשפחה, קוצצו גם הן ונשחקו כמעט למינימום.

המציאות הזאת נוגדת את הרציונל שהיה הבסיס להחלטה לוותר על נקודות הזיכוי לגבר; היא מפלה בין גברים לנשים, היא אנטי-שוויונית, וכמעט שאינה ניתנת למימוש בקרב המשפחות מהעשירון התחתון במשק, שאינן מסוגלות ליהנות מזיכוי זה. כך היא בעצם גורמת להתגברות האבטלה ולהתרחבות ממדי העוני בישראל, ומביאה אותנו למצב שאינו קיים בכל העולם - שאב למשפחה ברוכת ילדים ורווק משלמים אותו מס.

הצעת החוק נועדה, אם כן, לקבוע כי נקודות הזיכוי בגין הילדים יינתנו לאחד מבני-הזוג, לפי בחירתם, כך שנקודות הזיכוי יישארו בכל מקרה לטובת בני-הזוג, בחישוב המשותף שלהם במס הכנסה.

ידוע לי הפטנט של האוצר: כשהוא רוצה להתנגד להצעת חוק, גם אם מדובר בהצעת חוק חשובה והגיונית, הוא מנפח את העלות התקציבית שלה ללא כל פרופורציה, וכך הוא גורם להסרתה מעל שולחנה של הכנסת. העובדה היא שהצעת חוק זו לא תעלה אפילו מחצית מסכום הקיצוצים שנעשו בתקציבי קצבאות הילדים בשנים האחרונות. זאת המציאות, אדוני השר, כשאנו לא מביאים בחשבון את הכנסות המדינה העתידיות עקב יישום חוק זה, מגידול במספר המועסקים במשק. כך שסכום זה יכול גם לרדת.

חברי הכנסת, אני קורא לכם לתמוך בהצעת החוק, כדי לתקן המציאות האבסורדית הקיימת, ולתת תמריץ חיובי לגברים ולנשים לצאת ממעגל העוני ולהשתלב במעגל העבודה. לא ייתכן אבסורד כזה: מצד אחד אומרים שרוצים להוציא כמה שיותר אנשים למעגל העבודה, ומצד שני לא נותנים להם תמריץ מינימלי, שמקובל בכל העולם. בכל העולם, אדם שיש לו ילדים מקבל תמריץ ונקודת זיכוי בעבור כל ילד, וכאן, במדינת ישראל, כל הזמן מדברים על להוציא כמה שיותר אנשים למעגל העבודה, אבל לא מוכנים לתת נקודת זיכוי במס הכנסה בעבור ילד של אדם שעובד. תודה רבה.

היו"ר קולט אביטל:

אני מודה לך. אדוני השר נהרי, תרצה להשיב? הרב הלפרט, בוודאי תרצה לשמוע את התשובה. נא לשבת.

השר משולם נהרי:

אדוני היושב-ראש, חברי הכנסת, חבר הכנסת הרב הלפרט, אם הבקשה היא שתהיה עוד נקודת זיכוי למשפחות ברוכות ילדים - הרי אני בטח חושב שזה ראוי, במיוחד אחרי הקיצוץ בקצבאות הילדים. אני חושב שצריך לעזור בכל מה שאפשר למשפחות ברוכות הילדים, ועל זה תבוא על הברכה. אם הכוונה, כמו שאתה אומר, לעודד גברים במשפחות ברוכות ילדים לצאת לעבודה, הרי החוק היום בא לעודד נשים לצאת לעבודה. האם אתה מתכוון שיכול להיות מצב שהאשה, בגלל נקודת הזיכוי עובדת, והגבר יושב בבית, וזה מה שימריץ אותו לצאת לעבודה? אני פשוט לא הבנתי.

שמואל הלפרט (יהדות התורה):

מדובר בגבר - יש לו הכנסה של ‎10,000 שקלים והוא משלם מס כמו רווק - כדי שייתנו לו על כל ילד. זה דבר שהיה קיים עד שנת ‎1975, כך התנהלו העניינים. השינוי חל כאשר התחילו לתת קצבאות מוגדלות. אני רוצה להחזיר את המצב למה שהיה ב-‎1975.

היו"ר קולט אביטל:

חבר הכנסת הלפרט, הצגת את הדברים. תן לו להשיב לך, אין לך רשות דיבור.

השר משולם נהרי:

אתה אומר שצריך לעודד. האם הכוונה שכאשר הגבר לא עובד, אתה רוצה לעודד אותו לצאת לעבודה? למה הכוונה לעודד אותו? האם הכוונה לאברכים? למה אתה מתכוון?

היו"ר קולט אביטל:

לא, אדוני השר. אני מבקשת.

השר משולם נהרי:

בכל אופן, גם אם ההצעה טובה וראויה, יש לה מחיר גדול של ‎2.6 מיליארדי שקלים, ועל כן הממשלה מתנגדת.

היו"ר קולט אביטל:

תודה רבה. נא לשבת.

אנחנו עוברים להצבעה. אנחנו מצביעים על הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (נקודות זיכוי לגבר עבור ילדים), התשס"ז-‎2007. נא להצביע.

הצבעה מס' ‎4

בעד ההצעה להעביר את הצעת החוק לדיון מוקדם בוועדה - ‎21

בעד ההצעה להסיר מסדר-היום את הצעת החוק - ‎39

נמנעים - ‎1

ההצעה להסיר מסדר-היום את הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (נקודות זיכוי לגבר עבור ילדים), התשס"ז-‎2007, נתקבלה.

היו"ר קולט אביטל:

בעד - ‎21, נגד - ‎39, נמנע אחד. אני קובעת שהצעת החוק לתיקון פקודת מס הכנסה לא עברה.

לפי דעתי אפשר להגיש בג"ץ ולזכות בקלות מאודהמדינאי

כי לחוק הקיים אין שום היגיון, והוא חי רק מכוח האנרציה.

אם כבר, תמיד עדיף שהגבר יעבוד, כי גבר שאינו עובד מתדרדר הרבה יותר מאשר אישה.

ובמיוחד איפה שגם הגבר וגם האישה עובדים ובמשפחה אחת הגבר מרוויח יותר ומגיע למס, ובמשפחה השנייה האישה מרוויחה יותר וגיעה למס.

חבלבצלםאלוקים

אפשר להבין את הממשלה..זה באמת הרבה כסף ואין לנו מחסנים מיותרים.

אבל סתם ככה, המצב באמת אבסורדי ופוגע בהיגיון הראשוני במתן נק' זיכוי בגין ילדים.

יש פה איפה ואיפה. כשמגיע לרכב, הבג"ץ התערב.המדינאי

גם פה הבג"ץ אמור להתערב. אחרת נצטרך להגיש בג"ץ נגד הבג"ץ בסגנון "מה נשתנה".

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000728634

הרכב של 7 שופטי בג"ץ קבע פה-אחד כי הסעיף בחוק השולל הבטחת הכנסה ממי שמחזיק רכב פרטי אינו חוקתי, כיוון שהוא פוגע בזכות למינימום קיום אנושי בכבוד.

http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1652217

נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש נפרדה הבוקר (שלישי) מתפקידה בהקראת תמצית הדין בעתירה נגד סעיף בחוק הבטחת הכנסה, השולל קצבה ממי שבבעלותו רכב. ביניש קבעה כי הסעיף אינו חוקתי ופוגע בזכות למינימום קיום בכבוד.

אז ככה,בצלםאלוקים

כיון שעניין האי צדק וחוסר ההיגיון בנקודות הזיכוי בגין ילדים אינו חדש, סביר להניח שכבר הוגשו בג"צים ע"כ.

השאלה אם " סביר להניח"  התרחש בפועל או לא..

יש לך ידע בעניין?

האם יש מניעה להגיש על זה בג"ץ?

אגב,

כבר היה סעיף בפקודה שהוגש בג"ץ בעזרתו..אך כיון שפס"ד שהיה מאשר את העניין היה גורר להוצאות ממשלתיות ענקיות רשות המיסים התערבה..הבג"ץ נדחה והסעיף שונה 0:.. וכמענה לבג"ץ נוספה נקודת זיכוי או חצי נקודת זיכוי ג"כ בגין ילדים..נראה לי עד גיל 5..לא כ"כ זוכרת...

אבל הנקודה היא שבג"ץ נמנע לקבל החלטה נכונה וחוקית בגלל עילה של הוצאות גדולות מדי..

אז אין סיבה שבמקרה הנוכחי הוא יפעל אחרת..

מקסימום יבצעו שינוי קטנטן..

אבל שוב, קשה לי להאמין שלא הוגשו בג"צים בנושא..

אז מה אתה אומר? 

אחרי שהבג"ץ כן התערב בנושא הרכב, אפשר לכפות עליוהמדינאי

אחרי שהבג"ץ התערב בנושא הרכב,  לא יהיה לו שום הסבר הגיוני למה שלא יתערב בנושא הנקודות.

זאת ועוד: הרכב היה לו איזשהו היגיון, כי בכל זאת להחזיק רכב עולה קצת כסף וזו אינדיקציה האם המשפחה באמת ענייה אוא שעושה כסף שחור בצד. הרי למדינה אין מספקי אמצעים לדעת על בוריו מי עובד בשחור ומי לא. אבל נושא הנקודות זה כל כך פשוט: 2 משפחות איפה שהבע והאישה עובדים רק באחד הבעל מרוויח יותר ושבני האישה מרוויחה יותר או עובדת יותר שעות, ויש הבדל בנקודות מס. זו אפלייה שאי אפשר לעבור עליה לסדר היום.

ומה שאתה טוען שאתה בטוח שהגישו בג"ץ, לי זה לא נראה ככה. כי רק לשמאל יש המון אמצעים להגיש בג"ץ, גם הם בטוחים שהבג"ץ בכיס שלהם, לכן על כל דבר הם מגישים בג"ץ. אחרים לא עושים את זה כל כך, כי אם מפסידים בבג"ץ מחוייבים בהוצאות התביעה.

אע"פ שהוא התערב בנושא הרכבבצלםאלוקים

אני מביאה לך דוגמא שבנושא הנקודות הוא *כן* התערב..אבל ההתערבות באה בצורה של שינוי קטנצ'יק בסעיף הפקודה..ולא בקבלת התביעה- *רק* בגלל שקבלתה היתה גוררת הוצאות ענק.

וזה נראה לי דומה למקרה פה.

מה הקשר שמאל?

זה לא פוליטיקה..

לכל אזרח יש אפשרות להגיש בג"ץ, ויש הרבה אנשים שמגישים על הרבה דברים...סביר להניח שבמרוצת השנים כן הגישו על זה בג"ץ..

ואם לא- אפשר היה לעשות את זה באמצעות גופים גדולים יותר ..כמו נניח ההסתדרות.. לא יודעת...0:

אפשר גם להמשיך לעשות על זה רעש- דרך הפוליטיקאים..ואולי בסוף זה כן יעבור בכנסת.

זו תביעה על זכות אזרחית פשוטה , שוויון בפני החוק, 

מצד שני אנחנו רואים שבג"ץ הרבה פעמים מתעלם מהשוויון, ושוב- כאן יש את הענין ההוצאות..אז מקסימום יוסיפו נקודה אחת לאב..0:

בנושא הרכב, עלות שינוי החוק לא הפריעה לבג"ץהמדינאי
עבר עריכה על ידי המדינאי בתאריך י"ח באייר תשע"ג 12:20

למה גבר עובד עם ילדים קטנים צריך להיות מופלה לרעה יותר מאשר מקבלי הבטחת הכנסה?

אם הבג"ץ התערב בהקשר למקבלי הבטחת הכנסה, הוא יהיה חיב להתערב גם בקיפוח הגבר העובד, במיוחד כשזה פוגע גם בילדים קטנים.

זו אפילו לא אפליה רק לגברים, זה עוד יותרבצלםאלוקיםאחרונה

הרי תכלס שני בני בזוג סובלים מזה, כל המשפחה ! 

זה משהו שפוגע במשפחה, לא באדם הבודד-

אם הפקודה היתה מבקשת לפגוע רק בגברים היינו אומרים זו אפליה ונלחמים בה,

אבל היא ביקשה לתת נקודות ולעזור למשפחה, אבל הצורה המעוותת שהיא החליטה שיישמו את ההטבה  בעצם מונעת אותה..ובעצם הסעיף מנוטרל כמעט לגמרי!

זה מעוות ולא הגיוני לחלוטין..

ושוב..לא יודעת כמה ההוצאות בענין הרכב..אני מביאה לך דוג' שבפס"ד אחר בג"ץ פשוט השתפן בגלל הסכומים הגבוהים.

אני לא יודעת באילו סכומים דובר ברכב, בנקודות בפס"ד ההוא, וכאן..ולכן קשה להעריך לאן הוא ילך- אבל  אני מזכירה את האפשרות של השתפנות...;)..

ושוב- כמעט בטוחה שכבר היו בג"צים בענין, אני יכולה לנסות לבדוק את זה.

מענין באיזו תואנה הן נדחו..(אם היו..)

מעניין אם ישימו את התביעה הזאת בפייסבוק של לפידהמדינאי

האם מי שישים את הדרישה הזו בכל התוקף בשם שוויון, וכן הלאה.. עם כל המילים הדמגוויות שלפיד עצמו היה משתמש בהם, האם הוא ייחסם מיידי או לא?

למה נתניהו עושה לעצמו את זה?הסטורי
היה ידוע כבר מתחילת הערב שעידו נורדן יחליף את זיו אגמון. מינוי מצויין.

למה נתניהו היה צריך להוציא שעתיים לפני ההודעה הרשמית על כך, הודעה מיוחדת על השארתו של אגמון "עד למציאת מחליף (שכבר נמצא)" ולחטוף כל כך הרבה תגובות (הזויות, אבל זה לא משנה) מבפנים?

אולי זיו אגמון הוציא את ההודעה;)ברגוע
אולי באמת...הסטורי
כידוע לנתניהו יש הרבה מעלות, אבל קושי גדול בבחירת האנשים שהוא עובד איתם...
אולי הוא רוצה להראותקורא נלהב לשעבראחרונה
שהוא לא מחליף אותו בבהלה בגלל יללות השמאל, אלא כי זה לא ראוי אדם כזה לתפקיד ציבורי אבל לא ברמה שצריך לזרוק אותו בבושת פנים. ובטח לא להישאר בלי מחליף זמני לחפיפה בגלל יללות השמאל האלה

אנשים יקראו לזה שהוא רוצה 'לשלות בסדר יום', אני קורא לזה שכל ישר שלא נכפף ברוח התקשורת וכו'

סידני היא עיר אלימההסטורי
אדם שרצח חמישה אנשים בסכין נרצח על ידי המשטרה בסידני.

אדם בסידני תקף כמה אנשים. העובדה שאביר המוסר, נציג הקב"ה עלי אדמות, הממונה על המצפון נשאר בשוויון נפש ולא פתח על זה שרשור מעידה על כשל מוסרי עמוק.

@סיעתא דשמייא1

משהאחרונה
הסיפור עם הטייס האמריקאי צריך לחזק אותנוזיויק
להתפלל על הטייסים יחד עם שאר החיילים, שום דבר לא מובן מאליו
מה שקורה באיראן עם חיל האוויר זה נס גלוי.משהאחרונה
לפום צערא אגרארועישםטוב

האירועים הכי דרמטיים של השבועות האחרונים יהיו דווקא ביום טוב 

שאי אפשר לראות חדשות!!!!!

למה זה גורם צער?!הסטוריאחרונה
אולי כדאי להשתחרר מהצורך הנפשי להתעדכן כל הזמן.

יתכן ששחרור כזה גם ישחרר לך את מושגי הטוב והרע שהתשקורת מאכילה אותנו.

לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"hamedinai

זו לא יוריסטוקרטיה, אלא "כל המיצר לישראל נעשה ראש"

אם שופטי בג"ץ, פקידי השב"כ והפרקליטות היו מפעילים את אותם טריקים, שטיקים, לחצים והליכים מנהליים-משפטיים שהם עושים נגד הימין - אבל הפעם נגד השמאל, נגד המחבלים ונגד כל שונאי ישראל -  

אז ליל גלנט היה נראה כמו משחק ילדים לעומת מה שהיו עושים לנתניהו כשרצה להעביר חוק לפיטוריו באופן חוקי לחלוטין.

המערכת הזאת לא טועה. היא פועלת בדיוק לפי הכלל התלמודי העתיק (שטיטוס הרשע יישם אותו):  

מי שמיצר לישראל - הופך לראש.  

מי ששומר על ישראל - הופך למטרה.

זה לא "שלטון משפטנים".  

זה מנגנון השמדה פנימי, שקודם את כל מי שפוגע בנו ומדכא את כל מי שמנסה להגן עלינו.

הכתיבה מזכירה לי קצת את CoPilotחתול זמניאחרונה
להוסיף בשבת מי שברך לטייסים האמריקאים שצנחו באירןקעלעברימבאר
תודה לאל, החילוצים הסתיימו בהצלחהפ.א.
זה מזכיר לי דיון מסויםחתול זמני
כן כתבתי את זה כקונטרה לאז. לא חזרתי בי ממה שכתבתיקעלעברימבאראחרונה

אז.

אבל אכן החה צריך השבת להוסיף מי שברך לאמריקאים, בגלל הנעדרים שם

באיזה אתר כדאי להתעדכן?הודעה1

מה אתם אומרים

באיזה אתר כדאי להתעדכן באקטואליה?

שמתעדכן מהר.

לא אתרי תרעלה וללא פריצות. (ל7 לא התחברתי)

רוטרהסטורי
נכוןזיויק
אשמח גם לדעתנקדימון
לכאורה רוטר, אבל יש שם המון קליקבייט, וגם תגובות רעילות בצורה קיצונית.
קודם כלoo

עדיף לא להתעדכן באקטואליה

כמות הרעל החרדה שיש שם יכולה לדכא את החיים

אם אני רוצה להתעדכן

זה דרך הכותרות של רוטר סקופים

זה לרוב מידע עדכני נקי ובלי פרסומות 

לדעתי עדיף ערוצים בוצפ אפשר לבדוק איזה מתאיםחתול זמני

יש כאלה שמתמקדים למשל רק בביטחון

וגם כמות עדכונים יומית משתנה

תוכל לשתף? להמליץ? לקשר?נקדימון
TheKurdishTimes ערוץ קטן הרבה עדכונים ביטחונייםחתול זמני

בלבד

אבל אני לא כזה מעורה

באתר "אמס" (אתר חרדי) יש עדכונים זורמיםמבקש אמונה
מבזקי Ynetshaulreznik

אין שם "תרעלה" במשמעות המקובלת, אלא דיווחים של משפט או שניים. את הפרסומות מבטלים ככה:

[DNS] Private DNS for Android 11+ block ads natively

אז עדיף כבר מבזקי ערוץ 7קעלעברימבאר
מבזקי ערוץ 7 כוללים גם קישורים לכתבות/ראיונות וכד'shaulreznikאחרונה

מה שפחות רלוונטי למי שרוצה לקבל תמונה כוללת של המתחרש

החדשות פה באתר לא רעות בכללמשה

מעבר לזה, תלוי כמה רעל וכמה SNR (יחס אות לרעש) אתם מוכנים לסבול. רוטר שהוזכר פה מכיל תוכן לא רע אבל תגובות רעילות ממש. אתרי חדשות חרדיים (הוזכר פה אחד  @מבקש אמונה , אגב, ידעת שאמס זה גם כן פרוייקט שלי?) יש להם יתרון של תוכן נקי יחסית אבל מוטה חזק מדי למגזר שלהם. זכותם כמובן. אבל צריך לדעת את זה.

יפה לא ידעתי 💪מבקש אמונה

נכון קצת מוטה אבל לא נורא להרגשתי... 

(גם יש קצת דברים שאני נוטה לחרדי 😁)

אותו stack טכנולוגי פחות או יותרמשה
יש קצת הבדלים. שבוע אחרי שעלה פה מצב כהה עלה גם שם.
באתרים החרדיים, יש גם עודף סופרלטיביםהסטורי
וביטויים בומבסטיים, סביב דברים של מה בכך.

אהרון גרנות/גרנביץ', שגם בעצמו חי על התפר שבין קריית ארבע לחסידות גור וגם כעיתנאי היה שנים גם כאן בערוץ 7 ובעיתון נקודה ז"ל וגם במשפחה ובתקשורת חרדית, העיר על הנקודה הזאת מזמן.

לא כזה כדאי להתעדכןאדם פרו+

יש בווצאפ חדשות משמחות

קבוצה

חדשות משמחות

ויש ערוץ שכתוב איפה האזעקה, בצירוף מפה.

ואתה יודע איפה שרק היתה התראה

אפשר כבר לא להיות המרחב המוגן

אם הטיל עבר בנתיב אחר.

צופר - צבע אדום

וככה לא צריך לחכות ל"הסתיים האירוע"

במקומות בהם לא היתה אזעקה.

חוק עונש מוותידידיה כ

העברת "חוק עונש מוות למחבלים" בקריאה שלישית היא רגע שבו המדינה מחשבת מסלול מחדש, אך בעוד חגיגות הניצחון נשמעות מצד אחד, זעקות האזהרה מצדו השני של המתרס חריפות מתמיד. בלב הסערה ניצב השר איתמר בן גביר, שהוביל את החוק כדגל מרכזי, בטענה נחרצת שרק יד ברזל וגרדום ישיבו את ההרתעה שאבדה ויעשו צדק עם המשפחות השכולות. עבור בן גביר ותומכיו, זוהי הדרך היחידה להבהיר לאויב שכללי המשחק השתנו וכי דם יהודי אינו הפקר. אלא שמול הגישה הזו מתייצבת חזית רחבה של מתנגדים, ובראשם דמויות ביטחוניות ופוליטיות כמו בני גנץ ויאיר לפיד, המזהירים כי מדובר ב"הימור מסוכן על חיי אדם". טענת הנגד המרכזית, שמהדהדת גם במסדרונות השב"כ, היא שעונש המוות אינו מרתיע את מי שיוצא למשימת התאבדות ממילא, אלא להפך – הוא מעניק למחבל את הפרס הגבוה ביותר מבחינתו: מות קדושים ("שהאדה"). המתנגדים טוענים בנחרצות כי המהלך הזה רק יתדלק גלי טרור אכזריים של נקמה, יגביר את המוטיבציה לחטיפת חיילים ואזרחים כקלפי מיקוח נגד ההוצאות להורג, ויבודד את ישראל מוסרית ודיפלומטית בעולם. ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבחר להעניק את קולו ותמיכתו המכרעת לחוק, מצא את עצמו בלב הדילמה בין הצורך המבצעי-ביטחוני לבין הדרישה הציבורית והפוליטית לצדק גלוי ומרתיע. כעת, כשהחוק כבר כאן, השאלות הופכות למטלטלות יותר: האם תמיכת נתניהו ובן גביר תתברר כנקודת מפנה חיובית, או שמא צדקו גנץ ולפיד באזהרתם שהחוק הזה הוא רק דלק למדורת המזרח התיכון? האם אנחנו באמת בטוחים יותר היום, או שמא פתחנו תיבת פנדורה של אלימות שאין לה סוף? ומה יקרה ביום שבו פסק הדין הראשון יצא אל הפועל – האם נרגיש שנעשה צדק, או שנבין שהמחיר הביטחוני כבד מנשוא? אלו השאלות שנותרו פתוחות לשיפוטכם, והן דורשות מאיתנו להחליט: היכן עובר הגבול בין נקמה מוצדקת לביטחון לאומי?

מאמר מומלץ - האם הגיעה השעה לעונש מוות למחבלים?עמית22

ממליץ על המאמר ב"זה מעניין" שדן לעומק בטיעונים האלו ובכלל ברעיון של עונש מוות למחבלים.

אולי יעניין אותך