הסתלק?נפשי תערוג

הסתלק זה דרך מיוחדת להגיד נפטר (יהודי שמת)?

 

כי מישהו חב"דניק אמר לי שהרב אליהו הסתלק

וידוע שהרב אליהו נפטר,

כמה שזה עצוב, אבל זאת המציאות, לכל הדעות

 

לא כדאי להתכחש אליה

 

וממה שהבנתי גם מכם בשרשור ההוא

אין כאן שחולקים על כך שהרבי גם נפטר

שהרי דנו איתי בהבדל האם יש משמעות למילה נפטר או נהרג

ואפילו ניסו להביא הוכחה שיש אפשרות שהמשיח יבוא מין המתים

הסתלק אומרים על מישו שהוא גדול בתורהלאהוב את הרבי

חכם וצדיק...- יהודי בעל שרגות אלוקיות ...

 

כמו למשל על הרשב"י...

 

נפטר זה יותר לפשוטי העם.

 

מה שהגיבו לך שם על הסתלק- נפטר נהרג- כי באו בגישתך

הרבה חבדניקים מאמינים חושבים, סוברים ויודעים שהרבי חי- ולא נכנס פה לויכוח הזה..

 

נ.ב.

 

הומלץ שם על ספר בשם "יחי המלך המשיח

שהרב מרדכי אליהו נתן לו הסכמה, בדקת את הנושא??

 

בשו"ט ובהצלחה

 

יחי המלך המשיח

הבנתינפשי תערוג

אבל שניהם מדברים על אדם שמת, נכון?

 

על אדם שעבר לחיים נצחיים לאהוב את הרבי
מה פירושה של הסתלקות?+mp8
ובקצרה- למי שמעוניין-+mp8

המילה הסתלקות מקורה בזוהר, ופירושה התפשטות והתגלות מוגברת.

בעת פטירתו של צדיק- כוחותיו הרוחניים מתרחבים יותר,

השפעתו גדלה ומתעצמת-

דווקא משום שאינו מוגבל בגוף גשמי.

ןכאמור: "צדיקא דאתפטר אשתכח בכולהו עלמין יתיר מבחיוהי"-

 

עוד חב"דניק כזה ואבדנואבא שמואל

מה אתה מתכוון כשאתה כותב שם "לא נפסק להלכה" מה כן נפסק?

איך שאנכי הקטן מבין את הגמרא שם, לא הוכרע האם משיח יהיה מן החיים או לא, וממילא זה מספיק כדי לא להאמין שהרב אליהו יאמר על מאן דהוא שמכיוון שמת/נפטר/הסתלק כבר אינו משיח.

 

כעת שמתי לב לשרשור הנוסף שם אתה יותר מדייק "בטלה ממנו חזקתו".

 

וד"א שמעתי (דווקא מאדם שנאמן עלי) בשם הרב אליהו שלא לסמוך על דברים שנאמרים בשמו

 

>>נפשי תערוג

פתח רמב"ם הלכות משיח ותראה מה כן נפסק, שאם הוא מת, הוא יורד מהאפשרות שיהיה משיח בעתיד.

 

בטלה ממנו חזקתו הכוונה שאין אפשרות שיהיה משיח בעתיד

 

אני לא יודע ממי שמעת את זה,

אני בקשר ממש קרוב עם תלמידיו, ולא שמעתי את זה מעולם.

 

בלי להכנס לפולמוס של חי וקיים כי באמת זה אינו קשורhaim770

ב"ה

... לנידון.

לנפשי תערוג:

  1. קצת בציניות, חיפשתי הלכות משיח ברמב"ם ולא מצאתי, יש הלכות מלכים, שבהם מוזכר הלכות הנוגעים למשיח.
  2. לגבי משיח מן המתים זו גמרה מפורשת כך שלא יתכן שהרמב"ם יכתוב נגד הגמרא.
  3. בלשון הרמב"ם כתוב נהרג, שהפירוש הוא לא מת מוות טבעי אלא הרגו אותו, ע"י אדם זר, אז יודעים שזה לא הוא שהבטיח עליו התורה והוא ככל מלכי בית דוד וכו'.
  4. באמת מוזר שיכול להיות מצב של מת במלך המשיח, כפי שצויין בתלמוד, כי תפקידו של משיח הוא תיקון חעה"ד שהביא את המיתה לעולם, אבל שוב זו גמרה מפורשת.
  5. בעיון בהלכות מלכים רואים בבירור את שני השלבים בגילוי המשיח, השלבים ראשונים מביאים אותו למצב של בחזקת משיח והמשך פעולותיו בשלבים הסופיים, בנין בית המקדש וקיבוץ נדחה ישראל הופכים מי שהיה בחזקת משיח למשיח ודאי. והדרך הזו סלולה, מי שהיה בחזקת ממשיך את פעולותיו ומתקדם (עשה והצליח) לשלב של משיח ודאי, בתוך גוף או בלי גוף.
  6. הרמב"ם לקביעתו של עצמו מביא שני הסתייגויות בלבד שאותו אחד שהיה בחזקת לא יהיה וודאי, אם נהרג (לאפוקי ממות טבעי אחרת היה צריך לכתוב מת, נאסף אל עמיו או כל לשון אחר של מיתה כללי ולא משהוא ספציפי כמו נהרג) או לא הצליח עד כה (טרם הבינותי מה פירושו של עד כה, והרחיב בסעיף 7 לגבי עוד תמיה).
  7. בשבת פרשת שופטים, הרבי הרחיב על הנושא של נביא, וידעי דבר מספריים שהרבי לא רק דיבר על נדר על דעת רבים הוא גם עשה נדר על דעת רבים, דבר שהיא אפשר לבטלו). הרי הסיבה שנבואה טובה חייבת להתקיים, היא שלא יגידו על הנביא שהוא נביא שקר, נבואה רעה יכולה להתבטל יכול להיות שגורם הנבואה חזר בתשובה וממילא הנבואה הרעה מתבטלת, לכן דרך בדיקת הנביא היא שיגיד נבואה טובה והיא מתקיימת, פעם שאלתי ועדיין לא קיבלתי תשובה מכמה רבנים, הרי הרבי אמר נבואה טובה "הנה הנה זה (משיח) בא" והדגיש שאומר את זה בתור נבואה. ושאלתי היא מכיוון שלא נקט בזמן מסויים או בתאריך יעד, הרי אפשרות קיום הנבואה תמיד קיימת, כך שזה קצת סותר את הסיבה שהקב"ה חייב לקיים נבואה טובה, שלא יגידו על הנביא שהוא נביא שקר.
>>נפשי תערוג

1. לפרק י"א בהלכות מלכים ומלחמותיהם, נוהגים לקרוא "הלכות משיח" בפי העם, ואף שמעתי זאת מחב"דיניקים

2. כתוב הרבה דברים בגמרא, אך כולם נפסקו להלכה. בפועל הרמב"ם פסק שזה לא. 

3. דובר על כך השרשור הקודם, תפתח שם ותקרא

4. ראה סעיף 2

5. משיח ודאי בלי גוף? יש לך מקור (לא חב"דיניקי) לאמרה הזאת?

6. כתוב במפורש שם נהרג (שזה מיתה, ראה סעיף 3) בטל לגמרי מחזקה או מאפשרות להיות משיח גם בעתיד

7. ומצד שני ידוע שהנבואה בוטלה. כנראה שאמר את זה בלשון משל

תשובות בדרך האפשרhaim770
עבר עריכה על ידי rivka501 בתאריך כ"ט בטבת תשע"ד 00:13

אבל נו שוין, שנה שעברה זה היה על אנטומיה,

אז ברור שזה עדיף צוחקצוחק

 

תודה

>>נפשי תערוג

3. העתקתי לך מהשרשור הקודם:

פתחתי פרוייקט השו"ת והרצתי חיפוש על כל הרמב"ם "נפטר"

עברתי על כל התוצאות

הרמב"ם לא משתמש מעולם במושג נפטר במשמעות של מת

אלא במשמעות של פטור

לדוג'

רמב"ם הלכות גניבה פרק ד 

הלכה יא
מנה את כיסו ומצאו שלם המנין פטור, ואם לא ידעו הבעלים לא בגניבתו ולא בחזירתו אפילו מנין אינו צריך אלא כיון שהחזירו למקומו נפטר מאחריותו. 

 

לכן תשובתך שיש הבדל בין נהרג לנפטר לא מספקת

עכשיו אני שם לב שהרמב"ם כותב "והרי הוא ככל מלכי בית דויד השלמים הכשרים שמתו." 

כך שהרמב"ם לא עושה הבדל בין סוגי המוות

 

 

4. זה לא מדויק, הרמב"ם היה דייק מטורף במילים, וזה לא משתמע מדבריו כך

 

5. לפטור את כולם בדין, הכוונה שיש לו יותר זכויות מאשר כל החטאים של כולם.

 

7.  אם כך, הוא סותר גמרא שהנבואה בוטלה (ואתה יודע מה זה אומר...)

 

8. זה לא אני, זה מרן הרב אליהו זצוק"ל

אולי תעשה חיפוש ברמב"ם על המילה מיתהhaim770אחרונה

ב"ה

3. הכן הרמב"ם דייק מאוד מאוד בלשונו והמילה נפטר שורשה במילה פטר = פטור מן המצוות.

4. למה לא מדוייק, אנא לנמק, בבקשה. בגמרה יש שלוש דעות לגבי המשיח: 1. מן החיים. 2. מן המתים. 3. הקב"ה. ועל ידי המילים יעמוד מלך מבית דוד, הרמב"ם שולל אך ורק את האפשרות השלישית, אם המשיח מלך מבית דוד אז זה לא הקב"ה (כמובן בשליחות של הקב"ה, אבל אם גורם אנושי).

5. מה זה קשור לכך שרשב"י כותב בזוהר שמשיח נגלה, נכסה ונגלה? לא הבנתי.

7. כתבתי לעיין בשיחה, שם הכל מוסבר, לפי הזכרון, 1. שהנבואה לא בוטלה לגמרי. 2. הנבואה תחזור לישראל לפני ביאת המשיח. הרבי לא סותר שוב דבר, הבנתו וידיעתו במקורות היא לכל הפחות יותר גדולה משלך ושלי גם יחד. אז אנא.

8. אני לא עניתי כלל לדעתו של הרב הדגול, הרב מרדכי אליהו זצ"ל, כי איני נזון משמועות ואיני מתעסק בספקולציות, אבל התיחסתי לפירוש שלך שנהרג=מת=נפטר=נאסף אל עמיו=הסתלק. וקביעות זו אינה נכונה בעליל, בתוך מתאים מנה יש מנה אבל בתוך מנה אין מתאיים מנה. זה דבר פשוט מי שנהרג הוא גם מת וגם נפטר מן המצוות וגם הסתלק אם מדובר בצדיק, אבל להגיד ההיפך אינו נכון על מי שמת מוות טבעי היא אפשר להשתמש במילים נהרג, ואם הרמב"ם בחר להשתמש במילה זו דווקא ולא בכל ביטוי אחר המסמל סיום הטיול בעולם הזה, אז זה נהרג ולא מה שהוא אחר !!! אני חושב שזה דבר ברור, ואין צורך לחפור ולחזור שוב ושוב, בטענה שהדברים נאמרו ע"י הרב, כי 1. מכוון שזה מגיע מכלי שני, האמרה היא לא בחכרח מדוייקת. 2. יכול להיות שלדעת הרב, זו השארה בלבד, המילה "נהרג" מסמלת סוג של הפסקת התהליך וכך הוא מפרש הרבמב"ם, אבל אם זה כך ורק אם זה כך, דבר שלא בטוח, כבודו במקומו מונח, אבל מותר לפרש גם לפי הפשט הפשוט בלי דרישה. נהרג=נהרג ולא מת מוות טבעי.

שמח בכל אופן שלפחות על 1. ו-2. הגענו להסכמה, בתקווה שמ-3 עד 8. גם נגיע באיזה שהוא שלב.

שבת שלום.

הסתלקות היא פטירה נעליתמושיקו
שיש אצל צדיקים, באגרת התשובה בתניא זה מוסבר באריכות באגרת כז
גם שמאלני יכול להבין בקלות שנסיגות זה גרוע מאודhamedinai

בס"ד

לפני כ-40 שנה, באחת משיחותיו של הרבי מליובאוויטש (חב"ד) זצ"ל בעת הלחימה בלבנון, שמעתי רעיון שנחרט בזיכרוני: הרבי הסביר שאם צה"ל יפעל בתקיפות ובנחישות, בלי לחשוש מאלו שהם "הירא ורך הלבב", התוצאה תהיה חיסכון עצום בחיי אדם — פחות הרוגים בצד הישראלי, פחות הרוגים בקרב הערבים, ואפילו פחות הרוגים בקרב המחבלים.

לאורך השנים, הרבי דיבר פעמים רבות מספור נגד נסיגות מאדמת ארץ ישראל, והסביר שהנסיגות אינן מביאות שלום, אלא פוגעות בביטחון ומכניסות את ישראל לסכנה קיומית.

כיום, לאחר אירועי 7 באוקטובר ומלחמת "חרבות ברזל", כולם כבר רואים כיצד הנסיגה מרצועת עזה בהתנתקות הזיקה באופן אנוש לביטחון ישראל והביאה למחיר דמים חסר תקדים של אזרחים ולוחמים.

אולם, ישנה נקודה אחת שפחות מדגישים — ודווקא היא עשויה להיות המפתח לאחדות בינינו: הנסיגות הגדילו בצורה דרמטית את אובדן החיים גם בצד הערבי.

הקשר הזה חשוב במיוחד כשאנו משוחחים עם אחינו מהצד השמאלי של המפה הפוליטית. מתוך דאגה כנה לערכים הומניטריים ולמניעת הרס ושכול, רבים מהם מאמינים שנסיגה תמנע נפגעים. כשאנו מבינים שנסיגות מובילות בהכרח לעליית צבאות טרור ולחורבן קשה בהרבה גם בצד השני, הדאגה הזו מוסרת. מתוך הבנה משותפת זו, קל יותר להגיע לאחדות ולחיבור בימין ובשמאל.

מה אומרים הנתונים בשטח?

כדי לבחון את הרעיון הזה במבחן המציאות, אספנו נתונים מנורמלים (לפי גודל האוכלוסייה - מס' הרוגים ל-100,000 תושבים) והשווינו בין שלושה אזורים מאז פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר, בהתאם לעומק ההתנתקות שבוצעה בהם:

* 1. רצועת עזה (התנתקות מלאה - עקירת יישובים ונסיגה מוחלטת של צה"ל):

כ-2,000 הרוגים ל-100,000 תושבים.

(פי 200 ממרכז ודרום יהודה ושומרון)

* 2. צפון השומרון (התנתקות חלקית - עקירת יישובים תוך השארת חופש פעולה לצה"ל):

כ-60 הרוגים ל-100,000 תושבים.

(פי 6–7 ממרכז ודרום יהודה ושומרון)

* 3. מרכז ודרום יהודה ושומרון (אחיזה רציפה ונוכחות מלאה של צה"ל וההתיישבות):

כ-8–10 הרוגים ל-100,000 תושבים.

(הערה: אין כיום אזור שלא הושפע מהסכמי אוסלו, ולכן הנתונים גם ביהודה ושומרון גבוהים מכפי שהיו אלמלא ההסכמים, אך ההשוואה בין דרגות הנסיגה השונות מאז 7 באוקטובר מראה מגמה מובהקת).

> במילים פשוטות:

> הסיכוי של תושב עזה ליהרג במלחמה גבוה פי 200 מתושב חברון או רמאללה.

> עבור תושב ג'נין או טולכרם (צפון השומרון) — הסיכוי גבוה פי 6–7.

>

השורה התחתונה

נסיגה ויציאה מהשטח לא חסכו בחיי אדם — הן הכפילו אותם במאות מונים:

* איפה שיש התיישבות ונוכחות של צה"ל: הטרור נגדע באיבו, נמנעות תשתיות טרור כבדות, וממילא המחיר בחיי אדם – לשני הצדדים – נמוך בהרבה. הנוכחות בשטח מתבררת כגורם המייצב והמגן הטוב ביותר.

* איפה שפונו יישובים וצה"ל נסוג: צמחו צבאות טרור רצחניים, והמחיר לשני הצדדים זינק לממדים חסרי תקדים.

כשמסתכלים על העובדות בעיניים פקוחות, מבינים ששמירה על אדמת ארץ ישראל ועל ביטחון המדינה היא אינטרס אנושי ומוסרי ראשון במעלה — שמציל חיים כפשוטו.

עזרה מהציבור למצוא מקור לדברי הרבי הרש"ב מלובביץ''סוס אדום

מחפש מקור למשפט הבא שמובא בשם הרבי הרש"ב מליובאוויטש:

"כל השנה אני צריך לדעת את הקב"ה ואילו בראש השנה אני צריך להאמין בו"

אם מישהו פה יודע את המקור המדויק, או נתקל במשהו דומה. אשמח שיודיעני.

הדת אינה אמורה להיות מחוללת של מריבות ומלחמותhamedinai

הדת אינה אמורה להיות מחוללת של מריבות ומלחמות – נהפוך הוא. כאשר מפנימים שלכולנו, לכל בני האדם ולכל היצורים, יש בורא אחד, מבינים את עומק הפסוק: "הַיֹּצֵר יַחַד לִבָּם, הַמֵּבִין אֶל כׇּל מַעֲשֵׂיהֶם". כל המריבות והמתחים סובבים בסך הכל סביב אישיות כזו או אחרת, וזהו עניין משני לחלוטין שאינו העיקר.


אף אדם לא יוכל לשכנע, ובטח שלא להכריח, אדם אחר לקבל את אמונתו. לכן, הדרך הנכונה עבור כולנו היא להתלכד סביב המאחד, ולא סביב המפריד.


כיהודי חסיד חב"ד, אני רואה זאת היטב בתוך הבית פנימה. למרות שרבים מאמינים שהרבי מליובאוויטש זצ"ל הוא המשיח, הרבי עצמו הבהיר כמה וכמה פעמים שזהות המשיח אינה העיקר, אלא הפעולה למען הטוב והאחדות. גם בעת חילוקי דעות פוליטיים סוערים בין מפלגות, הרבי תמיד ייעץ להתחיל בנקודות שכולם מסכימים עליהן – ומתוך כך, שאר הבעיות כבר ייפתרו מאליהן עם הזמן.


ברוח זו, אם נביט על המזרח התיכון, נראה שיש כאן שטחים עצומים ומקום לכולם. כל שנדרש הוא להסיר את השנאה, ולחפש מה ניתן לעשות יחד, מתוך כבוד לתורה ולאמונה של כל אחד ומבלי שום כפייה.


בסופו של דבר, כל האמונות המונותאיסטיות שותפות ליסודות גדולים: אמונה בבורא אחד, איסור גזל ואשת איש, ושאיפה לעשיית טוב וחסד. גם בנושאים מורכבים כמו להט"ב – גם מי שמאמין שזה אינו דבר נכון, מבין שזריקת בני אדם מגגות, חס וחלילה, היא לא הדרך לשכנע איש.


אגב, גם השמאלנות היא סוג של דת רעיונית. גם הם מאמינים בצורך לעשות טוב וחסד עם בני האדם ולשפוט בצדק. על בסיס הערכים האלו, אפשר למצוא מרחב לשיתוף פעולה גם איתם.


כשנשכיל להתמקד במאחד, נצעד יחד אל עבר הגשמת הייעוד: "בַּיּוֹם הַהוּא יִהְיֶה ה' אֶחָד וּשְׁמוֹ אֶחָד".


אני מאמין שאפילו האיראנים, אם יקראו את הדברים האלו – בין אם בעזרת גוגל טרנסלייט ובין אם דרך תרגום AI – יזהו כאן "דברי שלום ואמת". הבנה כזו יכולה לחסוך להם, ולעולם כולו, את הצורך במלחמות דת מיותרות.

חסידי חב"ד הניחו תפילין לשמעון פרס כמה וכמה פעמיםshaulreznik

עזר למישהו? האיש השתנה?
 

היום רואים שבקרב השמאל מתחיל קמפיין שנאה נגד שומרי מצוות בדגש על תנועת חב"ד. קרי, אנחנו רחוקים מחזיון השלום עלי אדמות. 

אתה בטח מתלוצץ, נכון?מי האיש? הח"ח!אחרונה

נעזוב רגע את כל הפולמוס - הפרובוקטיבי והאקטיבי - שהביא את החסידות, בהתבססותה מחדש באמריקה, להגדיר עצמה בהכרזה שואפת מדון כ"chabad liubavitch", כאילו שהיה זה הכרח שכל באי עולם יתוודעו לניצחון הפאתטי וחסר החשיבות של ליובאוויטש על שאר שלושת הפרשנויות, ליאוזנא והאחרות. שכל שלט חב"די אמריקאי מכריח עצמו לצעוק את העניין בקול תרועה, ולנסות לייצר חשיבות תודעתית לסיפור הקטן והזנוח והמשמים עד צער הזה, כאילו מה שחשוב ביקום זה איזה ניצחון אידיאולוגי של משפחת רבנים קטנה על כמה חצרות מדולדלות של רחוקי משפחה מהעבר.

אבל בחייך: ניגון הדידן נצח, שהוא בפנתיאון ולא יזוח משם, אינו בנוגע לניצחון על רוסיה עם הספרייה, או על ברית המועצות עם הגליות השליחים לרפובליקות מרכז אסיה הנידחות (כמו בשיר מ"אוצרות יהודיים" על התמים יעקב בטג'יקיסטן). לא ולא; זה הניצחון המשפטי הערכאתי של החצר השניאורסאהנית על פלג גור אריה. תעשה טובה, שחב"ד תירגע ותשאל את עצמה, במלאת יותר ממאה ועשרים ל"מוישה רביינו", לאן מועדות הפנים ואיפה העתיד נמצא, לפני שידברו על אחדות ומאחד.

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.


התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.


לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:


האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -


"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.


דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇


לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267


מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".


הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.


נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.


נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.


הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.


אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

אולי יעניין אותך