יש לי שאלה?גוש קטיף!!!

תגידו מה עושים יש לי חברה שאני ממש חברה טובה שלה אבל יש לי הרגשה שזה לא כל כך עדדי... וזה מציק לי ואני לא רוצה ללכת להגיד לה מה אני יכולה לעשות? תקשיבו זה חברה ממש טובה בשבלי נגיד שרבנו היה לי ממש קשה ולה נראה לי בכלל זה לא הזיז....

אשמח עם תעזרו לי .... ממש קשה לי עם המצב הזה שלה כאילו אני מספרת לה בכל ממש הכל היא יודעת אלי הכל אבל זה נראה לי שזה לא כל כך מענין אותה..!

תגובה:אח..
שלום לך...

חכמים אמרו לנו "קנה לך חבר". מפרש ר' עובדיה מברטנורא -
שקנה לך - אפילו בכסף , בממון שלך , תוציא עליו בכדי לקבל אותו כחבר.

רגע , בואי נבין בקצרה את ההגדרה של חברות -
חברות - רצון לחלוק חיים שלך עם אדם אחר בשותפות.
זה בגדול ההגדרה. אני מבין מכאן , שכאשר אני חולק עם מישו , והוא
לא חולק איתי - חבר , הוא לא נקרא בשבילי וגם אני לא בשבילו.
ולמה? כי זה לא הדדי!! זה לא בשותפות!! שותפות פירושו שכל אחד מוציא ותורם
את אשר יש לו , והוא , לא מוציא ותורם את שלו!

ככה שעד עכשיו אתם כידידות לדעתי.
ו...איך נהיים חברות גם מצידה?

בואי נחזור לדברי חכמים "קנה לך חבר"...
בפשטות , אני מבין שהכונה 'קנה לך' , היא שע"י זה - הוא ירצה להיות חבר
שלך. ז"א בשביל להשפיע על הרצון שלו שירצה להיות חבר שלך , תן לו משלך...
הנתינה , היא דבר ראשון מעוררת מחשבה אצל החברה!
"הי!! היא נתנה לי מה שהיית צריכה! היא עזרה לי! אכפת לך ממני..."
אחרי שזה עורר משו בלב של החברה , זה כבר הופך להיות רצון שלה
להחזיר לך על הטוב שהבאת לה.
וככה בעצם , מתחילה הנתינה , העזרה האכפתיות מצידה!!
זה נהיה הדדי ומימלא מתחילה חברות!

כן , עד כן זה בגדול , ומה ת'כלס?
ת'כלס , אנ חושב שכמובן , כדי לקחת את דברי חכמים ולבצע אותם.
תראי , אני לא מכיר אותך , אני לא יודע כמה הנתינה מצידך , וכמה
הקבלה מצידך.
דבר אחד אני כן יודע , תנסי עכשיו , לאחר שאולי ראית את הדברים קצת בצורה
שונה , לעבוד עם הכלים האלה. תני לה עזרה, תבקשי עזרה , תראי אכפתיות...
אני מאמין שאת כל הדברים האלה עשית עד עכשיו , אבל תנסי עכשיו יותר
להתיחס אליהם , תתרכזי בהם , עם יותר מודעות אליהם...
אהה - וזה עיצה ממני , יש גבול כמה אפשר לבקש/קבל מהאדם שמולך.
תזהרי , יותר מדי חדירה לפרטיות שלה , שיתוף הדברים שלך איתה ,
נתינת עזרה שלך , בקשת עזרה.... - יכול לגרום לתגובות לא נעימות!!
אחרי שהחברות כבר נמצאת , אז ההסתכלות היא אחרת!
אבל כשמנסים [!!] ליצור חברות - יש גבול מסוים ש.... אותו לא צריך לעבור.
בקיצור - "ק-נ-ה לך חבר" אבל עם זאת , לעשות זאת בחכמה , לא מהר....
לאט ובטוח.... [תזכרי - לאט ובטוח!!]
יש עוד הרבה מה לדבר על חברות אבל מקוה שזה סיפק תשובה...

רק עוד משו קטן - "רבים יהיו דורשי שלומך - גלה סוד לאחד מאלף".
שימי לב - סוד , התיעציות חשובות וכדו' , תשתדלי ותמצאי לך את החברה!!
את החברה האמיתית שאיתה אפשר לחלוק את הסודות שלך!!
תחפשי... אם לא תמצאי פה , היא מחכה לך שם....

בהצלחה!!
שנה טובה ומתוקה!!

זה קרה לי פעם...גב''שניקית גאה
בדיוק כמוך !!!!! הינו חברות ממש טובות ותמיד היתה לי תחושה שאני יותר מידי איתה ואולי היא לא כ''כ רוצה.... בכולופן יומאחד התקשרתי אליה והיא לא היתה ואז אחותה ענתה לטלפון והיא שאלה מי אני וכשאמרתי לה מי, היא אמרה לי, מה זאת את היא מתה עליך היא ספרה לי שהיא הכירה אותך ואת ממש חמודה והיא רוצה שתהיו חברות וכו... זה היה לפני שנתים והיום אנחנו חברות הכי הכי טובות!!! אומנם היא גרה רחוק אבל כל ערב אנחנו מדברות שעות על שעות בטלפון ו.....

זה סיפור אמיתי!!!!!! זאת החברה הכי טובה שלי!!!! גם אם זה לא נראה הכי, יכול להיות שתהיה לך חברה ממש טובה!!!! אל תפחדי תנסי מה יכול להיות!!! דברי איתה או משהו, לוידעת , זה סתם הפחד לנסות, ומזה אפשר ממש להפסיד, וזה סתם חבל .אם ניסית וזה לא זה אז לא סופהעולם !!!! תנסי !!!!!
בהצלחה...
לאח...גוש קטיף!!!
אני אוהבת את מה שכתבת לי והפנמתי....
תודה מקווה שזה יעזור....
ואני ינסה לדבר איתה קצת על הנושא כמו שגב"שניקית גאה אמרה...
"אח" ו"גוש קטיף!!!"*תהילה*
גוש קטיף!!-
וואו, גם לי יש תבעיה הזאת..
אני ממש אוהבת אותה והיא חברה מדהימה אבל אני מרגישה שזה ממש לא הדדי... אני מרגישה שכל פעם היא דוחה אותי ומתחמקת...

אח-
כן, אפשר לקנות חבר.. אבל ברגע שאתה נותן הכל והחבר השני בכלל לא רוצה בחברתך הוא מבין שהוא יכול לקבל הכל ואז נוצר מצב של ניצול...
יש הרבה מצבים כאלה...
לכן צריך לבחור בקפידה את הברים שלך ולוודא שיהיה נאמנות הדדית...

גוש קטיף אני לגמרי מבינה אותך נשמה
תב"ע - מסכים איתך!!אח..
נכון , "יש גבול כמה אפשר לבקש/קבל מהאדם שמולך"
וגם - "תחפשי... אם לא תמצאי פה , היא מחכה לך שם...."

ברגע שנתנו ואנחנו לא מקבלים , אחרית תקופה ש...דיי היינו אמורים גם לקבל -
יש עוד אחרים שיהיו לנו לתומכים ולחברים!!
כנראה שהוא או היא לא מתאימים לנו....

ושוב - חבר זה הדדי ב-ל-ב-ד!!

בהצלחה לכולנו!
פעם שמעתי מישהו שאומר...גב''שניקית גאה
שבעצם אהבה בין בני אדם זה מחוץ להגיון, אדם מטבעו הוא אגו דואג קודם לעצמו!!! למה לו לדאוג לאחרים??? חברות זה נתינה גם אם זה לא משהו פיזי, גם כאתה נגיד מנחם משהו זה נתינה!!!!! כאשר אתה חבר אמיתי אתה מתגבר על האגו שלך ונותן מעצמך למרות שזה לא משתלם לך!!!! אם זה כן משתלם אז וזה בשביל לקבל משהו אז כולנו מבינים שזה לא חבר אמיתי!!!!
לתב"עגוש קטיף!!!
זה ממש נכון מה שאת אומרת....
אני מרגישה שאני נותנת לה המון ומתקשרת ומנסה ליצור קשר טוב והיא יודעת עלי הכל אבל אני מרגישה איזה חצי קשר בינינו כאילו שזה לא עדדי אני נותנת את כל הנשמה בשבילה ואני מתה אליה אבל אני לא כל כך מענינת אותה...
נשמה!! אני מרגישה בדיוק כמוך!!*תהילה*
אבל אני החלטתי שדי, נימאס לי רק לתת ולתת ולתת... אני רק משלה את עצמי שיהיה ביננו קשר הדשדי... זה נימאס לי המצב שאני דואגת לה, וחושבת עליה המון ותומכת ואילו היא לא עושה כלום בכדי לקדם ולמרת את החברות..
זה כל כך לא הדדי...
זה קשה רק לתת ולא לקבל כלום...

אני לגמרי מבינה אותך!

-תמיד פה..-
תיקון..*תהילה*
קשר הדדי*
לקדם ולשמר**
לתב"ע!!! לא היא גם נותנת קצת אבל...גוש קטיף!!!
זה מציק שהיא כאילו שהיא עם חברות אחרות אז כאילו אני לא קימת אבל שהיא צריכה ממני משו אז אני הכל בשבילה... ואני מנסה לרמוז לה את זה ואני מפחדת שהיא תעלב....! כאילו פעם אחרונה שניסתי לרמוז לה את זה אז היה אי הבנה בינינו והיא הבינה משו אחד ואני התכונתי למשו אחר! ואז לא דיברנו אז שאני החלטתי לקחת אומץ ולשאול אותה מה קרה ולמה היא הבינה את זה... לא כמו מה שאני הבנתי?!
אבל מאז שניסתי לומר לה את זה אני מרגישה שהיא חושבת שאני בן אדם אחר מגעיל ולא יודעת מה עוד... כאילו היא מתיחסת אלי אבל שונה כזה אני מקווה שאת מבינה ... וסורי על החפירות!
פשוט תדברי איתה..פרילי =]
שלום!יקירה
אני חושבת שהכי טוב ללכת לדבר..איתה..וחוץ מי זה תפללי ל'ה יתברך!שבאמת זוהי החברה הבאמת טובה שלך!!!!!!הכל תפילות אין!
נראלי שהרעיון הכי טוב הוא פשוט לשבת ולדבר איתה עלחיוכים
זה דוגרי!!!
תגידי לה את כל מה שאת חושבת על החברות בינכם!!!!
גמלי קרה מקרה דומה, לא בדיוק אותו דבר, ופשוט דיברתי איתה על זה והיא הבינה.יש מצב שהיא ילדה כזאת שלא משתפת אף אחת, וקשה לה לשתף אחרים, ולכן היא לא מרגישה שהיא צריכה לשתף גם אותך!

אבל יש מצב שהיא תעלב, היה לי סיפור דומה עם שתי חברות (זותומרת בינהם, לא קשור אלי)ואני הייתי חברה די טובה של שתיהם אז הייתי צריכה להיות המפשרת. דיברתי עם אחת איזה שעה ואז הייתי צריכה לדבר עם האחרת ואז שוב פעם איתה ושוב פעם איתה, וזה היה סיוט!!!!!!!

אז הכל נראלי תלוי בה ובך, אם את חושבת שהיא תקבל את מה שתאמרי לה , תאמרי! אבל אם לא אז... נראלי שפשוט כדאי לך גם להתחיל להתחבר יחד עם חברות אחרות, אולי אתם פשוט לא מתאימות...
גם לי יש את הקטע הזה עם חברה..רק שאצלי זה הפוך....אנונימי (פותח)
היא זאת שמנסה להתקרב ואני זאת שדי דוחה אותה....
ואני לא יודעת מה לעשות!
זה בכלל לא באלי בכוונה! פשוט זה כבר לא כזה זורם....
רק שלנו אין את הקטע של סחנשים ויודעים אחת על השניה הכל..!
היינו החברות הכי טובות במשך שנתיים ועכשיו כבר לא כזה..
כאילו... אני מחשיבה אותה בתור אחת החברות הכי טובות שלי רק שאני כבר לא כזה בקשר איתה... היא מנסה להתקרב ואני כזה..סבבה... לא מתנגדת ולא יוזמת....
גוש קטיף-
אני יכולה להגיד לך בתור מישי שעומדת בצד השני של הקשר(...) שלפעמים זה לא בכוונה! יכול להיות שהיא בכלל לא שמה לב לזה... ולדעתי היא אוהבתותך!
(מהניסיון שלי כלפיה...!) ל"ת =))
חחחחיקירה
זה מצחיק לשמוע..שיש כאלה דברים לאנשים בחבריות..חחחחח!!!צריכם להתפלל ל'ה יתברך!זייסדר לכם את החברות הטובות בשלכם באמת!!
זה לא מצחיק!!!!!!*תהילה*
זה ממש ממש ממש עצוב בוהוהוהוהוהו....
___
סתם... אבל אנשים כמוני וכמו גוש קטיף בטח לוקחים "כאלה דברים" ברצינות...
לכן לא יפה להגיד שזה מצחיק כי זה מצב נורא לא נעים...באמת..
אני הרבה בדיכאון מזה...(כן כן..) בגלל שהחברה ממש חשובה לי אבל אני בטוחה שהיא שונאת אותי ושאני מעיקה עליה וכו' אז זה מצב נורא לא כיף...

אז בבקשה תכבד..
שבת מעולה!!
לתמניה גאה!!גוש קטיף!!!
אין לי תקטע של סחנשים אני יודעת שהיא לא כל כך אוהבת את זה אז אני לא מנסה בכוח לדבר איתה!
אבל היא יודעת עלי הכל ואני מרגישה שכאילו אני נדחפת אליה והיא לא רוצה לדבר איתי ואין לה כוח אלי... לא יודעת זו מין הרגשה כמו שאי אפשר לתאר אותה!
את לא תביני את זה זה הרגשה אישית כזו.....
כאילו אני לא מענינת אותה.. לא יודעת להסביר את זה בדיוקוגם קשה לי לומר לה את זה כי אני מפחדת שהיא תעלב או משו כזה...... ואני ממש לא יודעת מה לעשות עם זה להשאיר את זה בלב זה לא טוב אבל גם אני מפחדת שהיא תיפגע או משו כזה!!!
רבנו וגוש קטיףאנונימי (פותח)
רבנו- אל תדאג, מתפללים הרבה! ולא תמיד ה עוזר...!
גוש קטיף נשמה-אני מבינה אותך מ א ו ד כי זה מה שאני חושבת שהיא מרגישה כלפיי...
לדעתי- אני חושבת שזה לא היה פוגע בי- תנסי לדבר איתה בדרך של היתכתבות.
כי אני במקומך (-יכול להיות שאת לא...) הייתי די מתביישת להגיד לה בפרצוף...
כשזה בהודעות אז אתה לא מתבייש להגיד כל מה שאתה חושב.
תדברי איתה! בדיוק אתמול הייתי בטוחה שחברה שלי כועסת עלי אז שלחתי לה הודעה והיא אמרה שבכלל לא.אני מרגישה עכשיו הרבה יותר טוב ואני יודעת שאם הייתי מדברת איתה בפנים- לא הייתי מצליחה להוציא את זה!
קצת אומץ-אבל בסוף זה שווה!
באמת תדברי איתה! בהצלחה! ותמשיכי לכתוב....! תדעי שאני לצידך...
אוהבתותך!
חמודה. אם זה לא הדדי,אין מה לעשות.עדי:)
קחי אותה לשיחה רצינית.בוגרת.
תראי מה היא חושבת.
אממ...צאקי 2
נראלי שזה סוג של תלות רגשית.. אתן מאוד רוצות להיות בקרבתה ולדעת אליה הכול.. אתם בעצם הופכות את עצמכם לתלויות במשהו אחר.. וזה לא כדאי.. בסדר תמיד טוב שייש לך חברה אחת שתיים שהם חברות יותר טובות מכולם אבל מצד שני זה לא צריך להפוך לתלות בה את לא צריכה להיות בדיכאון נגיד מזה שהיא לא מתייחסת אלייך ליד חברות אחרות.. יש אנשים שפשוט מעדיפים להיות בקשר טוב עם כולם ושלא תהייה להם את החברה הזאת שצמודה אליהם כול היום..
מה שאני מציעה זה שתתנהגי אליה בדיוק כמו שהיא מתנהגת אלייך ושתנסי להתחבר עם עוד בנות שההיו לך כמה חברות טובות כאלה כמותה ואז את תראי שלעט לעט כבר לא חשוב לך כול כך להיות תמיד איתה כי יש לך כאילו עוד חברות שכיף לך להיות איתם ושאת קשורה אליהם..

נכון שזה מעייף ומדכא כול התהליך הזה אבל ברגע שההיו לך עוד חברות כמותה את תרגישי יותר טוב כי תביני, אם הקשר הזה הוא חד צדדי אז אין לו הרבה משמעות ואני בטוחה שזה פוגע מאוד וחבל ככה להיות כול היום בדיכאון..

אני יודע כי גם אני הייתי במצב הזה לפני שנתיים בערך וזה כאב לי מאוד אבל החלטתי שאני יוצאת מזה וב"ה הרבה יותר טוב לי עכשיו וגם הילדה הזאת מנסה להחזיר את המצב למה שהוא היה כי אולי אחרי שהתרחקתי היא הבינה שלא היינו סתם חברות..

בהצלחה לך אני מקווה שתבחרי בדרך הנכונה והטובה לך

זה לא ענין של תלות...גוש קטיף!!!
אבל לא משנה תודה בכל זאת לכולם...
עזרתם לי המון...
תמינה גאה!.בשבילילך!יקירה
ממה את אומרת??'ה יתברך!תמיד עוזרר צרכים ההרבה תיפלות וחוץ מי זה הוא לא חייב לנו!!כלום !!אנחנו ממבקשים משהו אנחינו צריכם ללהתפלל הרהבה שזה יהיה ..וחוץ מי זה גם עם זה לא קוורה!'ה יתברך!!לללא עושהה !!רעה!אין אין!ותכלס..אנחי שיא המיבנה אותו!אני חושבת שלכל חברה שיש לך היא באה לעשות אצחלך משהו לתקן וכנירא לא יודעת אולי לא מתאים אני לא יודעת!!
בבוווננאאא!! אל תגזים! אני לא כופרת!אנונימי (פותח)
לא אמרתי שהקב"ה חייב לעזור, ושהוא אף פעם לא עוזר!
-אמרתי שלא תמיד ה עוזר- ל א ת מ י ד !
הבנת? יופי....
וחוץ מזה- ברור שיש לי מה לתקן ולכל אחד יש מה לתקן- אבל זה לא אומר שהוא עוזר כל הזמן!
סליחה ^ אל תגזימי.....אנונימי (פותח)
לא אמרתי שאת כפורת!מה את רוצה?יקירה
קודם כל נשמה!ברגוע מה את מתצבנת???.....הוא עוזר תמיד פשוט אני לא רואים את זה!הכל נסתרות 'ה יתברך!!
אני לא מבינה למה את מתפלאת שאני מתעצבנת..........?אנונימי (פותח)
פסדר, נסתרות....
אבל ברגע זה הוא לא עוזר!
אולי הוא לא עוזר כדי לחשל אותי וכדי שיצא לי מזה רק טוב-
אבל זה עדין אומר שהוא לא עוזר!.......
חוץ מזה- יקירה אני מכירה אותך, לא אומרת לך מי אניאנונימי (פותח)
אימלה?????את מכירה אותיי??ממה מאיפה מי את???יקירה
לדעתי הוא תמיד עוזר גם עם לא רואים את זה!!..וישתבח שמו!מה אנחנו בכללל מיבנם!באמת!תתעצבני עם זה טוב לך בכיף!
מה הקשר תלות רגשית!?!?!?  עדי,
יש קשרים שהקשר הוא לא הדדי, מה זה קשור לתלות?!?!?
יווו , אני לא מאמינה !אנונימי (פותח)
כשראיתי את זה כתבתי תגובה שגם לי יש חברה כזאת , אני מתה עליה , והיא הייתה כל החופש באמריקה ואני כל הזמן התייחסתי אליה , ודיברנו , וכשהיא חזרה לארץ היא כבר לא כזה מדברת איתי , וזה לא ממש הדדי , בסופו של דבר , ההודעה הבכיינית הזאת לא נכתבה , אולי היא הועברה למסר אישי , לא יודעת , אבל אתמול הייתי עם החברה הנשמה הזאת שלי , והיא אמרה לי : יוו , כשהייתי באמריקה , כל הזמן דיברנו , עכשיו אנחנו לא יודעות לדבר !

... יש אלוקים ! והוא אוהב אותי , ואת החברה שלי ! אני מאד מקווה שהבנתם !
ממאייפפה את מכיירהה אותי?????????תמניה..גאהיקירה
גרתי איתך בנווה דקלים פעם.... לא משנה.....אנונימי (פותח)
תדברי איתה..תימניה בנשמה!
ואם היא תזלזל בך שוב פעם אל תספרי אותה!!אני בטוחה שיש לך הרבה חברות,את לא חייבת להיות דווקא איתה תכירי אחרות..
הכי חשוב, ולא משנה מה קורה---.ר.ע.ו.ת.
אל תתי'יאשי מהחברות!!!
באמת!!,אם זאת חברה שחשובה לך,ואת אוהבת אותה,
גם אם נראה לך שהיא לא אוהבת אותך,
או שהיא אוהבת מישהי אחרת יותר--אל תוותרי על החברות שלכם!!
תשבי איתה,תדברי איתה!
תגידי לה באמת מה את חושבת!
תסתכלי לה בעיני'ים..=]
אבל אל תחשבי דברים על דעת עצמך,
שיכול להיות גם שהם בכלל לא נכונים!!!!...
על חברה טובה צריך לשמור!!
באמת,זאת מתנה שה' יתברך נותן!!
מתנה ע-נ-ק-י-ת!!!...
בהצלחה..!!
ממה אימלה?איפה גרת איתי??בנווה דקלים?יקירהאחרונה
איך קוראים לך??מאיפה את??מההההה??אני סכרנית.
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך