או חדרי לידה משודרגים יותר?
מישהי ילדה שם?
אין, אבל...ניל"ס
הייתי בחדרים הטבעיים בעין כרם בסיור, אבל קיבלתי את ההרגשה (ויכול להיות שאני מדמיינת אבל זה מה שהרגשתי) שאת כל הטבעיות הם משקיעים שם, ובחדרים ה"רגילים" אין הרבה דברים שיעזרו לטבעיות.
לעומת זאת בשערי צדק אין את ההשוואה הפנימית הזו ולכן הם משקיעים בכל החדרים שלהם. נכון, אין ג'קוזי או מיטה שווה או מיליון כריות וכו' כמו בחדרים הטבעיים, אבל יש אפשרות לעמעם אורות, יש כריות וטייפ ויש לא מעט אחיות שיקשיבו לך.
כל זה טוב ויפה, הבעיה שבעין כרם החדר הטבעי עולה 3500 שקל (נכון ללפני 4 חודשים), ואני מסכימה מאוד עם מדריכית ההכנה ללידה שלי שאמרה שאין סיבה לשלם כל כך הרבה על משהו שכל אחד אמור לקבל. מה גם שניתוח קיסרי עולה לביה"ח הרבה יותר ולא משלמים על זה, אז באיזו זכות צריך לשלם סכום כזה גדול על חדר שונה?
אני לא אהבתי את הרעיון, אבל אם מישהו מוכן לשלם על זה זה יכול להיות לה טוב (רק לשים לב שאם ח"ו אין אפשרות ללידה טבעית או שאת רוצה אפידורל באמצע מעבירים אותך לחדרים הרגילים (ולוקחים את כל מה שלא ממוסמר לרצפה ויעזור לך
).
בכל אופן,אני ילדתי בלידה טבעית בשערי צדק והיה לי מאוד טוב. לכי לסיורים ותראי איפה את מרגישה יותר בנוח, זה הכי חשוב.
ואם מישהי מכירה יותר טוב אשמח לשמוע שאני טועה, אם כי זה עדיין תלוי בהרגשה האישית של כל יולדת (ובעיקר בס"ד שלה).
ילדתי פעמיים בעין כרם,לידה טבעיתשובבית
ולא בחדר הטבעי.
יש להם בכל החדרים מקלחות וטייפ וכדור ואורות וכו. וגם המיילדות ממש בסדר. לא מתערבות אם את לא רוצה.
בקיצור-מומלץ
ואיך בעין כרם מבחינה דתית, בשבת וכו'??חיוכים12
אפשר לבקש מהמיילדת למשל ליטול לתינוקי ידיים מיד אחרי שהוא יוצא?
ומה לגבי השמירה על הצניעות? וההתייחסות לבעל בחדר הלידה (לזה שאנחנו אסורים וכו')?
אני מאוד רוצה מצד אחד לידה הכי טבעית שיש (ואין לנו אפשרות כלכלית לחדר לידה טבעי) ומצד שני התחשבות ברגשות ובצרכים שלנו כאנשים שומרי תורה ומצוות.
אשמח לשמוע עוד, תודה
אז אולי לניאדו?יהודיה מא"י
גם תומכים ומעודדים לידה טבעית, גם מקום דתי.
אולי שווה את הנסיעה הרחוקה
אני ירושלמית... ואין לנו רכב..חיוכים12
אז אולי עם מוניתיהודיה מא"י
הבנתי שהם נותנים החזר על הנסיעה במונית, כנגד קבלה
מונית מירושלים?? זה בטח נורא יקרחיוכים12
למה שיתנו החזר אם יש מלא בתי חולים הרבה יותר קרובים באיזור שלנו?
חוץ מזה שיש לי GBS בנרתיק שזה אומר אנטיביוטיקה לווריד ברגע שאני מגיעה לבי"ח (כך הבנתי..) אז אני לא יודעת אם יש לנו את הזמן הזה של הנסיעה..
דווקא המרחק קורץ לי מהסיבה שכך לא נזכה לביקורים של המשפחה כל חצי שניה
איך לניאדו מבחינה מקצועית? את יודעת?
תודה
כי הם מקבלים משהו כמו 8000 ש"ח על כל לידהיהודיה מא"י
אז שווה להם... אם כי הייתי מבררת את זה היטב לפני כן.
אני לא יודעת מה הם נחשבים לגבי מקצועיות, אני כן יודעת שקיבלתי שם יחס מעל ומעבר, והשתדלו מאוד להתחשב בכל מה שביקשתי. מה שלא היה אפשרי מבחינתם, הסבירו לי יפה, וקיבלו את הסכמתי (וההרגשה שלי היתה שאילו הייתי מתעקשת על אותם דברים, לא היו מתעקשים איתי בחזרה)
הלכתי לשם דרך אגב כי זה אחד מבית החולים היחידים בארץ שלא מחייבים ניטור רציף בלידה אחרי ניתוח קיסרי.
אני גם יודעת שדווקא בבית חולים שנחשב לרמה מקצועית גבוהה, הטיפול בי ובילדי היה מתחת לכל ביקורת, ושנתקלתי בלא מעט סיפורי רשלנות רפואית דווקא מאותם בתי חולים שנחשבים ברמה מקצועית גבוהה.
מה שכן אמרו לי (ואני לא יודעת אם זה נכון או לא) שבלניאדו מי שבאה כשהיא יודעת מה היא רוצה לרוב תוכל לקבל זאת, ומי שלא תקבל בדיוק את אותו אפידורל כמו אחרות.
אם זה נכון או לא, אני ממליצה להכין תוכנית לידה כתובה, ולא משנה לאיזה בית חולים הולכים
תודה על התשובה המפורטתחיוכים12
הם מאפשרים הנקה מיד אחרי הלידה, או שמזרזים אותך לפנות את החדר לאישה נוספת?
אני אמשיך בבירור בעז"ה לגבי פרטים נוספים
שנזכה ללדת במקום הכי מדויק ונכון בשבילנו ובשביל התינוק שלנו, אמן
עקרונית המדיניות שלהם היא הנקה מיד אחרייהודיה מא"י
לא יודעת מה קורה אם יש עומס גדול מאוד.
זאת המדיניותממוחשבת
כך היה אצלי בכל אופן.
הייתי בעין כרםטוב בבית1
לידה רביעית, לאחר 3 לידות בלניאדו, והייתי מאוד מרוצה מעין כרם
מבחינת החדר והאפשרויות הטבעיות - הייתי בטוחה ששמו אותי בטבעי כי לא היה מקום ברגילים. הופתעתי לגלות שזה חדר רגיל (לא הייתי בסיור לפני הלידה). חדר ענק, פרטיות, יש מקלחת בחדר (את זה ידעתי, וזאת אחת הסיבות שבגללן באתי לעין כרם), יש פוף ויש כדור.
לגבי טבעית - עד כמה שהבנתי - בעין כרם טבעיים כל זמן שאין דברים חריגים. אם יש דברים חריגים הם יותר נוטים להתערבות מאשר בתי חולים אחרים בירושלים (לא יודעת אם כולם, לא מהתנסות אישית, אלא מבירור לפני הלידה שלי)
לגבי שמירה על צניעות - בעלי היה מאחורי וילון אם אני לא טועה (הייתי עסוקה בלידה...).
אנחנו לקחנו דולה אז זה מקל מבחינת צניעות.
מבחינת חלוק - הבאתי ממילא בגדים שלי, זה היה לי יותר נוח. נשארתי בלידה עצמה עם חולצה שלי+ חלוק.
לגבי שבת -לא הייתי מאושפזת בשבת, אבל דיברתי עם הרב שם, והבנתי שכל הדלתות מאושרות שם על ידי צומת. ונדמה לי שאמר לי אם אני צריכה לעבוד בדלת מסויימת - עדיף שאני אעשה זאת ולא מלווה שלי. לגבי כשרות - הוא אמר שהיא טובה. מבחינת לחמניות וקידוש - לקחתי בחשבון אפשרות שאהיה ללא עזרה אך עדיין חלשה, והכנתי לי לחמניות במקפיא, ומיץ ענבים בשביל תיק הלידה.
באופן כללי, המיילדות היו מקסימות, נכונות לכל בקשה שלי.
סקירה מהניסיון שלי בלניאדו
אשפוז ראשון - לקבלת עירוי נוזלים ופראמין (אחרי שהקאתי אפילו מים...) - קיבלה אותי מלאכית שמאז בכל לידה חיפשתי וקיוויתי שתהיה המיילדת, אך לא ראיתי אותה מאז
לידה ראשונה - מיילדת ראשונה היתה בסדר, מיילדת שנייה מהממת בגישה סופר טבעית. גם בזכותה הלידה נגמרה ללא ואקום (אביגיל המקסימה).
לידה שנייה - מיילדת בגישה לא טבעית, כן נענתה לבקשה כגון להמתין עם חיתוך כבל הטבור. הלידה היתה מהירה, והמיילדת התאימה ללידה הספציפית הזאת.
לידה שלישית - מיילדת מזעזעת, לא מכבדת כמעט שום בקשה. אמנית בלמשוך. היה נראה שזלזלה בי כי לקחתי אפידורל. החליפה אותה מיילדת אחרת מזעזעת שהיתה סופר לא טבעית, לא מעודכנת במאמרים עדכניים. לדוגמא, לא היתה מוכנה לחכות עם חיתוך חבל הטבור. היתה גם לא רגישה.
מה שהדולה שלי אמרה לי, שבזמן האחרון לניאדו הוא יותר סרט נע, מזרזים ליציאה לאחר חדר הלידה. אצלי זה לא היה כך (פעם אחרונה ילדתי שם לפני כ-3 שנים). גם לאחר הלידה הראשונה, כשהיה עומס, לא זכור לי שזרזו אותי לאחר הלידה.
אין לי נסיון עם חדר טבעי, אבל בעיני לגישה שלזכיתי
המילדות ולפתיחות שלהם ללידה טבעית יש הרבה יותר משמעות מאשר לתפאורה מסביב. ולכן בירושלים אני ממליצה על הר הצופים.
כמה מילים על לידה טבעיתרפואה זוגית
המונח 'לידה טבעית' עלול להיות קצת מטעה.
הבעיה נעוצה בכך שמעבר לתפאורה החיצונית של 'חדר הלידה' עומדת שאלת המדיניות הרפואית. מי שזוכרת לדוגמה את משגב לדך, הלידה הייתה מאוד טבעית, אבל כיון שהרופאים הגיעו מאיזור המרכז המדיניות הרפואית במקרה של הסתבכות רפואית הייתה מאוד לא 'טבעית' ולכן שיעור הניתוחים הקיסריים היה גבוה ביותר.
בשערי צדק אין 'חדר לידה טבעי' אבל יש גישה מאוד מאפשרת. שיעור הניתוחים הקיסריים עומד על כ 11% בחישוב שנתי וזה נתון מצוין. (בהתחשב כמובן בעובדה שאין עליה בכמות הסיבוכים, אחרת אפשר כמובן לרדת גם ל 0% ניתוחים קיסריים אבל במחיר של...)
מעבר לזה, הדברים תלויים כמובן בשאלת המיילדת, הרופא האחראי בזמן נתון על חדר לידה וכו'.
יש מדדים נוספים שקובעים אם לידה היא טבעית או לא...זכיתי
ולא רק אם היא הסתיימה בניתוח או לא.
כמו למשל פתיחות לתנוחה בזמן הצירים ובזמן הלידה, ניטור רציף או לא, האם חותכים באופן גורף או שלא, כמה זמן מוכנים לחכות עם חיתוך חבל הטבור...
אני רוצה לדעת אם זה הגיוני ההוצאות של הסופר שלנובכינוי אחר
ראיתי שיוצא לנו בין 3500 ל4300 ש''ח לחודש כולל טיטולים חומרי נקיון.
זה הגיוני סכום כזה למשפחה של 6 נפשות?
הורים ו4 ילדים.
אם מתאים לכן אשמח שתכתוב כמה אתם מוציאות.
(אני מפה בניק אחר)
ברור שתלוי כשרות, אבל רמי לוי כן יותר זולמרגול
גם במוצרים שהם לא המותג הפרטי שלו
רוב מה שאנחנו קונים שם זה לא מהמותג הפרטי, אלא ממותגים גנריים שיש בכל מכולת בגדול. ובהחלט יותר זול ובפער
לפחות מהמכולת השכונתית שלנו.. (ויש כמה)
אבל היא גם באמת יקרה
ודווקא בשר ועופות וכו אנחנו לרוב לא קונים שם
מתנה ללידה ילד שישי/ שביעיתהילנה
מה משמח יותר? בגד לתינוק או משחק לילדים גדולים?
מניחה שיש הבדלים, אבל אשמח לשמוע טיעונים לכאן או לכאן
(וכן, יודעת שהכי משמח ארוחה / עזרה, אין לי אפשרות אבל לצערי)
מנסיון של אמא שלי שתמיד אוהבת לשאולסטודנטית אלופה
תודה רבה!תהילנה
אני דווקא שמחתי גם בבגדיםמתיכון ועד מעון
לחדש לקטן
שאלה טובה🤔חזקה בעורף
אני נוטה להגיד ישר משחקים לגדולים, כי אני ממש אוהבת לחדש לילדים שלי משחקים🤭 וגם יש פה רווח כפול, גם מתנה וגם יחס לגדולים. כשבבגד יש לך "רק" מתנה.
(ואני גם מוצפת בגדים מהגדולים…)
אבל זה באמת ממש תלוי במשפחה🤷🏽♀️
אם זה משפחה קרובה, כן הייתי מנסה לגשש מה יותר יישמח.
תודה רבה!תהילנה
אני הבאתי לאחותי משו בשבילהחמדמדה
בלידןת האחרונות (חמישי שישי) פעם דברים של איפור ועור
פעם פיגמה שווה
כי לתינוק יש הכל…
רעיון יפהתהילנה
מדובר על גיסות
הקשר לא קרוב בכלל אז מתלבטת אם רלוונטי
גיסתי הביאה לי ללידה שנייה בקבוק שווה וחלוק מגבתחמדמדה
והיה לי ממש כיף😂
לדעתי זה לא תלוי קירבה
פשוט כזה, בלידה כוחם חרגע שוכחים מהאמא ומקבלים הכל לתינוק, וזה יפה לשים את האמא במכז ולקנות לה🙃
האמת שאני קניתי לגיסתי פיג'מה מפנקת עם כפתוריםסטודנטית אלופה
וחלוק פרוותי והיא עפה על זה
אבל הקשר שלנו באמת זורם וקרוב
תלוי בגילאי הילדים.מוריה
לא מספיק בקיאהתהילנה
אז תעסוקה חדשהמוריה
אם כי, גם בגד חדש לתינוק חדש, זה מחדש.
אבל זה תלוי אופי גם של היולדת.
אותי בגד לתינוק כי מאוהבת בבגדי תינוקותנחת-רוח
ודוקא כי כאילו יש לי מהקודמים אז לא מפנקת את עצמי לקנות חדשים ויפים
אם מישהי היתה מביאה לי כמה בגדים מתוקיים משיין או בגד אחד חמוד במיוחד היתי מעדיפה
אבל אם זה סתם בגד גוף פשוט ומשעמם
אז עדיף משחק לגדולים כי זה שימושי יותר
תודה רבה!תהילנה
האמת בקטנה שלי ממש פירגנתינחת-רוח
אבל עם מצפון על הכאיתו בזבוז הזה
אבל ביאס אותי כי בחיים לא מקבלת מתנות ללידות
תכלס מאז ומתמיד
כמה ספורות ממש
אין לנו משפחות בסגנון
הגיוני כי גם אני לא נותנת כי לא יכולה
וזה הנורמה
אבל בכל זאת התחשק לי להלביש יפה ומתוק ונראה חדש
אז לא קניתי הכל כמובן
אבל כן כל כמה זמן קניתי משיין בזול בגדים מתוקים ומהממים שמשמחים אותי
בעיקר לשבת
אז אני היתי שמחה בבגדים
אבל זה עניין של אופי כל אחת משהו אחר
היתי שמחה גם במשהו לעצמי
פיג'מה כיפית ,ספר טוב, נעלי בית בחורף, משהו חמוד ומפנק
לדעתי משחק לילדיםמתואמת
בברית של הילד השישי קיבלנו מתנה ספר צביעה יפה עם הקדשה חמודה: "בזמן שאמא מטפלת בתינוק החדש, אתם תוכלו להעסיק את עצמכם בספר הזה."
נהניתי מהמחשבה
והאמת שזו מתנה עדיפה בעיניי על פני משחק קופסה וכדומה, דווקא מכיוון שהיא מתכלה. בלידות הבאות הביאו לנו משחקי קופסה כמתנה, והאמת שהרגשתי שזה רק מוסיף לנו עוד בלגן בבית🤭 (כי במהלך השנים הספקנו לצבור הרבה משחקים...)
אבל כמובן אני מודה לאלה שהביאו וחשבו על זה! כי שוב, בעיניי תעסוקה לילדים עדיפה על פני עוד בגד לתינוק, כשיש כבר הרבה בגדים במצב מצוין (כי תינוקות לא מבלים בגדים) מהילדים הקודמים...
אבל מן הסתם זה אינדיבידואלי - יש אימהות שהיו שמחות בבגד חדש שמייחד את התינוק על פני אחיו...
לפעמים דווקא אחרי כמה ילדיםאמאשוניאחרונה
כן כיף להתחדש במשהו לבייבי
דווקא כי פחות יש את ההתלהבות והמתנות כמו בראשונים.
ארוחה אפשר להזמין בוולט.
מזלטובבב!!!נועה לה
מזל טוב!אן אליוט
וואי מזל טוב יקרה❤️❤️❤️❤️❤️חמדמדה
מזל טוב!!אפרסקה
יהההה מזל טוב!השקט הזה
מזל טוב 🎉סטודנטית אלופה
יאאא מזל טוב!! מרגש!מאוהבת בילדי
וואו צמרמורותתת.. מזל טוב!!!פרח חדש
מזל טוב רוני רון יקרה!!!אחת כמוני
מזל טובבברקאני
יואו חיכינו איתך
איזה מרגש
איזה מרגש זה שכולן מגיבות לייייי באיחולים חחשושנושי
חח לפחות עד שהיא תגיב
ירושלמית במקור
מזל טוב!שמ"פ
זוכרת את כל הסיפור של תחילת ההריון
מרגש מאוד !
הרבה נחת להתאוששות קלה
וואי מזלטוב! לגמרי מחכות לסיפור!ירושלמית במקור
מזל טוב!!!❤️❤️פצלושון
מזל טוב!! שתרוו ממנו המון נחת❤️יעל מהדרום
וואי מזל טוב סופסוףףףף!❤️Doughnutאחרונה
בעקבות השרשור על הסכום הוצאה בקניותאונמר
של @בכינוי אחר (תודה לך)
שאלת המשך נוספת למי שיש לה כח -
כשאתם רוצים לצמצם כי אתם מבינים בההוצאה גדולה מידי,
לא דווקא של מזון, כל ההוצאה שלכם בכללי.
מאיפה מתחילים?
אנחנו לגמרי מפרגנים לעצמנו וקונים כל דבר שרוצים. וזה מצטבר.
הדרך היחידה היא להגיד לעצמי 'לא את לא יכולה היום לצאת עם חברות כי חארם על ה200 שקל'? או שיש דרך אחרת ואני לא מבינה?
לא באלי לחיות ככה.
לא באלי לחיות עם להגיד לעצמי לא.
אבל אולי אין מנוס.
תודה!!
להגיד לא זה באמת לא כיף,משתדלתלהיותאני
להגיד לעצמך לא זה באמת לא כיף,
צריך להתחיל מהחלום שבגללו רוצים לחסוך, להיות בתפיסה שאת מרוויחה מזה
בעיני הכי עוזר לזה זה להדגיר תקציב להוצאות שאת לא סגורה עליהן, ואז בתוך התקציב הכי בכיף בעולם, הגדרת לעצמך 300 בחודש ליצירות? לבני ואל תתבאסי על זה שאתם חוסכים פחות, ומעבר לזה ממש להכניס לעצמך שזה לא בתקציב, כי אתם בוחרים בחלומות אחרים וזה לא משרת אותך ההוצאה הזאת
כשאתן רוצות לצאת לערב בנות / הופעה -רבותבנות
מה תעשו?
סבתא שלי רוצה שנצא ביחד להופעה
בסגנון של הצגה / מחזמר / זמרת
אבל אנחנו פשוט לא מוצאות משהו רלוונטי 😯
אולי יש לכן רעיונות בשבילנו??
סגנון דתי לאומי דוס
(עדיפות לראשלצ ודרומה אבל תכלס נזרום)
אה... וצריך להיות רלוונטי לגילאי 16-76
יש לנו סיכוי?? 🥴
ראיתי עכשיו פרסום של משהו שיכול להתאים נראה ליהשקט הזה
פרסום הנס! (או פרסום הטימטום שלנו, תבחרו חחח)חמדמדה
יצאנו לנסיעה דיי ארוכה עם כמה עצירות, האחרונה היתה אמורה להיות לתדלק, ושכחנו (שיואו כמה שזה לא אופייני לבעלי!! זה ההפך!)
באמתע כביש שש רואים שנשאר חמש קמ
התחנה הכי קרובה 15 קמ מאיתנו
מזמור לתודה
דברי תורה
חסדי ה' הגענו לתחנהה
זהו אמרתי שאפרסם 😂
תודה לה'
שבת שלום❤️❤️
חחחחח ב"השירה_11
חחחח ב"האפרסקה
אהבתי😂סטודנטית אלופה
😅🙏🏽יעל מהדרום
ברוך השםאבןישראלאחרונה
מקווה שמתאים בפורום פה.. מרגישה פה הכי בנוחאור מאיר
ממליצה בחום על התכנים באתר של מרכז יה"לאלישבע999
מרכז יהל - מרכז ייעוץ והדרכה לחיי אישות
ארגון ותיק ופעיל בתחום שאת מחפשת - עם עשרות פודקאסטים ומאמרים מצויינים
תודה! הסתכלתי קצתאור מאיר
הייתי הולכת לטיפול אישינעמי28
לדעתי הרבה יותר יעיל, ואם גם בעלך בקטע לטפל בעצמו, אז בכלל.
בסוף המון הקונפליקטים הזוגיים סובבים סביב פצעי ילדות אחד של השני שנפגשים. לכן לנו טיפול אישי עזר הרבה יותר.
בקשר לפודקאסטים יש של אסתר פרל ( באנגלית)
יש את הפודקאסט של פאולה וליאון ( לא יוצאים פרקים חדשים אבל יש שם אוסף של הקלטות טובות)
וכל פודקאסט של התפתחות אישית יעזור.
היינו בטיפול אישי..אור מאיר
ולמה לדעתך לא היה שינוי?נעמי28
לא אומרת שלא היה שינוי..אור מאיראחרונה
לא יודעת אם תתחברישומשומ
יש פודקאסט שנקרא מטהרת לעצמי- פודקאסט בכל נושאי הבית היהודי, זוגיות, נשיות, טהרה ומה לא…
אולי תמצאי שם תכנים גם בשבילך.
ובהצלחה רבה!
תודה! אבדוקאור מאיר
סחרחורות חזקות וגלי חום בתחילת הריון- מישהי חוותה?מעיין34
ועכשיו שוב,
אוף אני מזדהה כל כךפומלה
זה יותר מאתגר מבחילות, אני מרותקת במיטהמעיין34
וואו קשה. אקנה שלוקים וקרטיביםפומלה
אני עם קוביות קרח לבחילות, אבל לסחרחורות?מעיין34
אוקיי יש לי עדכוןןןן סוכריות מציצה לימון!! וואופומלה
לסחרחורות?? איזה קניתמעיין34
את מניקה במקביל?ממתקית