דיון- ביטול הלימודים בימי שישי: בעד או נגד?מרדכי
בס"ד

לפני שכולם קופצים על הבעד (הרי כמעט כולם אוהבים חופש ושונאים ללמוד) קחו בחשבון שההצעה הזאת היא (לפי צה שאני הננתי ואשמח שיתקנו אותי במידה וטעיתי) כי רוב ההורים לא עובדים בימי שישי וכך ההורים יוכלו להיות עם ילדיהם בחופש. א-ב-ל בתמורה ילמדו בחול המועד וחצי שבוע בחנוכה ויורידו 3 שבועות מהזמן של החופש הגדול.

דיון מהנה
תלוילולית10

אני בעד לבטל לתיכונים

ולא לבטל לבתי ספר ולגנים, זה באמת מיותר לבטל להם.

אבל לתיכונים צריך, כי הגדולים יותר עוזרים לשבת...

אם יבטלו לכולווולם זה יהיה נורא!

נגגדד!!מישהי8
אני חושבת.עץ על מים

שצריך לבטל ת'לימודים בימי שישי לתיכונים לא ליסודי ולגנים. יסודי וגנים צריכים ללמוד כמו שאמרה לולית10 מעלי.

תיכונים כלומר אולפנות אולפניות תיכונים ישיבות (תיכוניות) וכו' צריכים להיות בחופש... -אם הם לא בחופש עדיין

כי זה יום שישי וביום שישי במיוחד בחורף אין זמן לנשום!!!!

אבל זה לא קשור לחגים.. שישלימו תשעות האלה באמצע שבוע למה על חשבון חגים? מצטערת אם כל הכבוד לרב שי פירון יש לו רעיונות מזעזעים.

שמתם לב שכל יום הוא מכריז על עוד שינוי במערכת החינוך שהוא רוצה לעשות? מה הוא מחפש פרסום לעצמו ומתעלם מהדברים החשובים באמת? במחילה והכל אבל אם נלמד בחגים אז זה לא יהיה חג מצטערת!

ימי שישי צריכים להשלים באמצע שבוע לא בחגים!!!!

במיוחד אצל דתיים....

בישיבות אין זמן להשלים באמצע שבועצבי-ליזציה

נסיים ב10 במקום ב7? יש מקומות שזה כבר ככה אז בכלל...

לדעתי מקומות שלומדים כל השבועעץ על מים

מהבוקר עד 7 בערב. בכ"מ לא צריכים ללמוד ביום שישי.

תספרי את זה לישיבה שלי צבי-ליזציה
נגד(אני לא הייתי רוצה ללמוד בחול המועד אבל אני ...תאיר לי ת'נשמה

הייתי רוצה חופש "גדול"באמת!)להרוויח קצת כסף...וגם בשביל הנשמה זה טוב קצת חופש מהלימודים=אין מתח,אין לחץ וכו..

אומנם מתשהו אני מתחילה לטפס על הקירות אבל מסתדרים....צוחק

נגד.. כבר יש לנו יום שישי!מאיה תמיר

אצלינו כיתות ז-ח לומדות בימי שישי. ט-יב כל שבועייםחנהלה החבדנקית

מי לומד בים שישי?! |שמיניסט| מוחעחעעחעחג'דומט

מי לומד?? |שביעיסטית סטלנית|נדנדה כתומה.

סליחה,תיקון:מי שוהה בישיבה ביום שישי?!חג'דומט

ת'כלס, אין לימודים בימי שישי בכלל, מאז כתה ז'...נדנדה כתומה.

וגם לפני היו לי שנתיים שהייתי במחוננים ביום שישי.. אז אני לא באמת זוכרת מה זה ללמוד ביום שישי...

לדעתי זה גרוע!שטות

אני עובדת חודש ראשון של החופש, אז איזה חופש ישאר לי בדיוק?????

וימי שישי זה כאלה ימים מוזרים ומשוגעים אז לוותר עליהם?לא חבל?!

בעד אבל-אולפניסטית 1

בעד לא ללמוד בימי שישי ולא להוריד 3 שבועות אבל רק לתיכון

ובית ספר יסודי ולגנים שילמדו כרגיל-היה שקט בבית!!

אני מיילא לא לומדת בשישי. נ ג דשוקו =)

וילדים קטנים בכלל, לא צריך אותם על הראש ביום שישי. 

שכנעת אותי.^^^^חג'דומט

נגדישי .א.

אני  במילא לא לומד ביום שישי והולך טייל כל פעם

יש יותר מדי אנשים שמטיילים ביום שישי לא צריך עוד....

נגד.ובהשתדלותנו

בע"ה ובהשתדלותנו

בי"ס הוא לא מקום להעביר ידע בלבד, את זה בני העשרה וגם הקטנטנים יכולים לעשות ב"ה לבד בדרכים שונות. בי"ס הוא גם מקום להעביר ערכים, תוכן בילתי פורמאלי כמאמר הרב קוק זצוק"ל "מטרת החינוך היא להביא את האדם לצורתו המתוקנת, והיא לעשותו טוב וישר.." (וסליחה מראש אם הציטוט לא מדוייק). במידה ויצמצמו את ימי שישי במהלך השנה זה יוריד מערכן של המסגרות החינוכיות ש"מנצלות" בדר"כ את ימ שישי לדברים הנ"ל ולמפגש עם מחנכים/ות.

כמו כן, מהצד השני (של המורים,), כל מורה צריך לבחור לעצמו יום חופשי, מה שרוב המורים אינם בוחרים ביום שישי ככזה אלא יום אחר בשבוע, דבר שישלול מהם את היכולת לבחור יום אחר לפי נוחיותם. (חשוב לציין, רובם מנצלים זאת להשתלמויות הרבות שהם מחוייבים להן, וסידורים כאלו ואחרים של ביה"ס בו עובדים או משרד החינוך, ובכלל גם לענייני הבית הפרטי שלהם).

דבר נוסף ואחרון, התלמידים זקוקים למסגרת בריאה במהלך השנה ולחופשה בסוף השנה עמ"נ להתרענן, לצבור כוחות ולהינות קצת מחוץ לגבולות הלימודים, מבחנים, בגרויות וכדו'.

בי"ס אינו בייביסיטר! הגיע הזמן שיבינו זאת. זה עלבון לתלמידים ולמורים גם יחד. אם משרד החינוך רוצה תחלופה, שיצור ויעודד פעילויות בלתי פורמאליות במהלך החופשה ולא יעמיס על שני הצדדים.

בעד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!גיגי

אני בעד לשמיניסטים דניאלה .ד.

בעם גם לשביעיסטים כי זו שנה לא קלה או שבעצם רק לשמיניסטים כי זה טעם מתוק כזה

טוב לא יודעת

לי היה חופש בשישי בשמינית בשביעית היה פעם כן פעם לא הרבה פעמים לא ופעם כן 

היה כיף!

וואי תהנו בתיכון איזה כיף לכם |מקנא| |מתגעגע לזה| [לא ללימודים, ז"א גם, אבל בעיקר לחברות ולצחוקים]

^^^טופי תות

בעד בי"א ובי"ב.

לי היה סיווט לבוא ללימודיפ ביום הזה, העייפות של כל השבוע התרכה ליום הזה והיה כ"כ קשה לקום בבוקר

האמת שעם שמיניסטים זה כבר פחות אתגר להורים.לך דומיה תהילה

נגד בלימודים של הבצ'פר היסודי.numb

ובתיכון-ממש בעד. 

תגובהטובה הוניג

בס'ד

בלי קשר ללימודים בימי שישי,

בזמני לא היה חופש בל'ג בעומר,הבעיה היא שבכלשנה הוסיפו ימי חופש גם בחגים כמו חנוכה

כמו שאמרתי גם בחנוכה למדו שלושה ימים ראשונים.

אז בבקשה מכם מורים יקרים ,לא להתבכיין ,פשוט על שר החינוך להחזיר "עטרה ליושנה"

והכל יבוא על מקומו בשלום.

ממש נגד!!!!אגב לא לכל התיכונים יש חופש ביום שישי??במבה!!!

נגד נגד נגד נגד נגדאש להבה

במילא ביום שישי לא לומדים כמעט, חול המועד זה זמן איכות

שישאירו כמו שזה עכשיו, הכי טוב!

לא..shira935

לחלקם

באתיח לומר: בטח בעד!!הנורמלית האחרונה

אבל אז ראיתי את השאר, ואני אומרת: נ-ג-ד!!!!!!

חול המועד זה זמן קדוש!!!חרותיק

מה זה ההצעה הזאת בכלל?? |מזועזע|

נגדדדדדדדדדאוף אבל לנו כבר יש ואז זה יהיה כזה....shira935

וגם תמיד יהיה יותר לחץ אם כל הקנטנים יהיו!....

לי בכל מקרה יש חופש ביום שישי! אני נגד!!!!אפרת..=]
אגב.איך בדיוק יכתבו בחול המועד???במבה!!!

לא היה לימודים!אולפניסטית 1

אופס לא שמתי לב שאם מבטלים אז בתמורהלולית10

ילמדו בחוה"מ וחצי שבוע בחנוכה ויורידו 3שבועות מהחופש הגדול...

אז אני כבר לא בטוחה שאני בעד לבטל לתיכונים... (לי בכ"מ יש חופש ביום שישי מוציא לשון)

שכל מוסד לימודים יעשה ת'שיכולים שלו... אם זה מקצר את החגים והחופש אז זה ממש לא משתלם...

ולסיכום-

אני נגד

חחחחחחחחחחטוב שהגעת למסקנה!תאיר לי ת'נשמה
ממש ממש נגד.....אביגיל=)

תכלס להורים שיש להם ילדים בבי"ס יסודי זה ממש לא פשוט שלא ילמדו ביום שישי וזה סתם באסה שעד שיש חגים צריך ללכת ללימודים ועוד יותר - מה הקטע לקצר ת'חופש הגדול?!

אנחנו בכללי בישיבה לומדים ביום שישי וזה קצת מעפן..*שניצל*
זה מחוייב המציאות לסגור את מערכת החינוך בימי שישי.מי האיש? הח"ח!

אין בכלל שאלה בעניין, ודאי שזה מה שצריך לעשות. אני גם מייד אסביר מדוע. אבל לפני כן:

הבעיה היא שראשית, זה יתבצע כמו כל דבר בישראל באופן הכי עקום שיש, הן בנוגע לשאלה ערכית מסויימת והן בנוגע לתחליף ימי החופש שיילקחו במקום. שנית, זה מתבצע באופן שלא מוסבר לצעירים, כפי שהדיון החשוב כאן ממחיש - הרוב נגד, אבל לא באמת נותנים כאן נימוק טוב מדוע. וזה מפני שלא נערכה שום פעולת הסברה בנושא.

אז ראשית, מדוע זה באמת מה שחשוב? החלק הראשון ואולי הטכני-יותר של התשובה ניתנה מפי הצעירים כאן, לאורך ולרוחב: מה שמתחולל בימי שישי במערכת החינוך הוא אימה וזוועה לדיראון עולם. השתוללות, התפרעות, מריחת היום הזה, ביזבוז משאבים ואנרגיות קטסטרופלי (ב"טקסי סיום" שבועיים, "פיזור" לבתים מישיבות תיכוניות ואולפנות), והדבר הזה (שגם התלמידים "מריחים" אותו יומיים לפני) מדי שבוע הופך למעשה את השבוע כולו, ואת שנת הלימודים כולה, ואת בתי הספר ומערכת החינוך בישראל בכלל, לאחת מהגרועות בעולם המערבי.

מעבר ללימודים מסודרים, בשעות ארוכות יותר, אך בחיתוך חד של ימי שישי ממערכת החינוך, יהפוך את סוף השבוע בישראל לשפוי, נורמלי, מבוקר, ואת מערכת החינוך לממוקדת, יעילה, מרוכזת, קפדנית יותר כלפי התלמיד וכלפי המורים בשעות המוקצות חמישה ימים בשבוע.

החלק השני בתשובה מדוע לעשות זאת, נעוץ גם בכינוי הלא-מכובד לימי שישי. טוב שלא מכנים אותם "Fridays". הגיע הזמן שהיום הזה יחזור להיות מה שבמשך אלפי שנים לעם ישראל היה קרוי "ערב שבת". הגיע הזמן שיום זה יחזור להיות יום שבו בני הבית רואים ולמדים ממעשי השאר, הכנות לשבת, קירבה למשפחה, יום שקשור יותר בערכים ופחות ב"הישגים לימודיים" (שגם כך לא ממש מתממשים כתוצאה מ"שעות הלימודים" המבוזבזות בימים אלו). הגיע הזמן שערב שבת יחזור להיות כולו יום של אווירה לקראת השבת המתקרבת. נכון כמובן שהציבור החילוני לא ממש רואה כך את הדברים, אבל חייבים לדעת שתהיה לזה השפעה עצומה גם עליו. אגב, הציבור הערבי בישראל חש השפלה תמידית מכך שנכפה עליו לשלוח תלמידים לבית ספר ביום המקודש להם שהוא יום השישי.

סגירת מערכת החינוך בערבי שבתות תיטיב ללא גבול עם הציבור היהודי עמך ישראל בארץ הקודש, בראש ובראשונה המסורתי, הדתי והחרדי, אבל בהשפעה מצטברת גם החילוני ממש שברובו הגדול מבין כיום שהוא זקוק לכיוון רוחני והשפעה חדשה. ובנוסף לכך כאמור רוב הציבור הלא-יהודי בישראל (ערבים, בדואים, דרוזים) יכיר טובה על כך למערכת השלטונית ויפחת קצת המתח החברתי-ביטחוני של מיעוט שמרגיש נרדף תרבותית ע"י לוח שבועי שזר לו.

אווירה אמיתית של ערב שבת, כבר מבוקרו של יום שישי, כשכל בני הבית כבר יחדיו, משפחה משפחה ומעשיה, תשנה את המצב החברתי בישראל שינוי אמיתי. הצער הגדול שלי הוא על כך שהשר פירון לא רוצה להכריז הכרזה כזו בריש גלי ומתוך חדווה, אלא לטשטש זאת ולהסוות כאילו זה עניין טכני גרידא של לוח שנה ואירגוני מורים. זוהי בכייה לדורות. צריך להבין שבעיית הבעיות של המשק והחברה הישראליים היא חוסר יעילות ופריון ייצור נמוך. זה נגע חברתי שמתחיל כבר במריחה הנוראה של שנות הלימודים של בן הנוער הישראלי, בביזבוז הזמן המשווע והבלתי נגמר. במקום שתלמידים יפנימו ויידעו שהלימודים מתרחשים חמישה ימים אינטנסיביים בשבוע, חמשת ימי המעשה, ואילו יום שישי איננו זמן לתיקוני מבחנים ושיעורי אנגלית לחזרה שבועית אלא יום הכנה מעשי ורוחני לשבת, לעומת המצב כיום ששבוע הלימודים נמרח ונמרח וגולש לתוך יום שישי ואיננו מתחיל ואיננו נגמר, לא ראש ולא זנב.

גם מבחינה ערכית, ביהדות, יהודי צריך לדעת שערב שבת הוא זמן שאיננו "עוד יום ספייר בשבוע", אלא זה הזמן לסיים מלאכתך (כבר מהבוקר), לקפל את העניינים, לטרוח למען האווירה ולמען השבת המתקרבת, להתקרב בבית ובמשפחה. אין בכלל שאלה אמיתית, לא ערכית ולא מעשית: את מערכת החינוך צריך לסגור בימי שישי.

עכשיו לגבי המימוש כפי שהוצג: ובכן, היות שכפי שהזכרתי לעיל הכול נעשה בישראל בחובבנות, אז לצערי גם הרעיון הזה ייושם כך. זה יוכנס בדלת האחורית, בטח עם כל מיני הסכמים על "אפשרויות תיגבור בימי שישי", עם כל מיני דרגי שכר ופיצויים על שעות ושאר ירקות רקובים. תסמכו על המערכת הפקידותית הישראלית שכבר תדאג להרוג כל שינוי מבורך באמת. ובנוגע לימי החופשה החלופיים, ובכן גם שם הדברים ייושמו בחובבנות. ברור בעיניי שלא עולה על הדעת לפתוח את בתי הספר בימי חול המועד - סלקא דעתך?! הרי את ימי שישי אני רואה כביזבוז משווע, על אף שלכאורה היו אמורים לנצלם ביעילות, ועל אחת כמה וכמה שימי חול המועד לא בדיוק יקדמו אף-אחד. הקיצוץ המרכזי צריך להיות בימי החופש הגדול. גם כך ישנה הבעיה הישראלית המיוחדת של חזרה מהחופש הגדול היישר לתוך ימי החגים, וכבר שמעתי רעיון (לא ממש הגיוני בעיניי), בכלל לאחר את כל החופש הגדול, ו"לשלבו" יחד עם תקופת החגים כחופש מתמשך. אז בכל מקרה, יהיה הפתרון בתקופת החגים אשר יהיה, הרי שאת המחיר המרכזי של חמישה ימי עבודה של מערכת החינוך צריך לגבות בימים של חופשת הקיץ. כמובן שיהיו פרטים טכניים רבים לטפל בהם, כגון מה אם בית הספר כן אירגן באופן עצמאי איזו פעילות בימי שישי וכו', אבל קודם שיהיה בכלל רעיון ויישום ואחרי זה נדאג לפרטים. וכן, נדרש לבוא לטובת המורים כאן ולהוציא אותם לחופשת קיץ למרות שאכן מדי שבוע יהיה להם סוף שבוע של יומיים, כמו רוב העובדים האחרים במשק. אפשר גם לצפות שבכלל השינוי הזה יביא גם לשינוי והגברת מוטיבציה של עובדי ההוראה, שיידעו שיש להם חמישה ימי עבודה בשבוע לקדם את הלימודים, ומה שלא הספיקו בחמישה כבר לא יידחה לערב שבת.

כפי שציינתי, הנקודה המרכזית נשארת לפתחו של שר החינוך. האם ישכיל לקדם ולהסביר את הרעיון, ובכלל להציגו קודם כל כשאלה ערכית, או שיותיר זאת ברמה הנחותה של הסכמי עבודה וסידורים טכניים ותו לא. האם סוף כל סוף ייעשה צעד בישראל לשינוי החברה, לקידום אמיתי של הציבור למשמעות של עם - העם היהודי בארץ ישראל - ולחינוך?

מה פתתתאום שלימדו בחול המועד????????יחד שבטי ישראל
לאא!batsheva100

יש לנו במילא כבר

אני מסיים שמינית, ולדעתי:פעמיים חיאחרונה

ביסודי: להמשיך ללמוד גם בשישי.

מז' ומעלה, ביטול ימי שישי. לפחות ביטול בחורף. שיש שישי קצר.

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך