ב"ה
אופן המתקבל, כפשוטו, שהדברים יתקלו על ידי השומע, אבל בל נשכח שיש המשך למשפט, אופן המתקבל והוא אורת דתוהו בכלים דתיקון.
אורות דתוהו הם אורות שלא כל מוח יכול לקבל הם באים מעולם התהו, אורות נעלים ביותר שלפני בריאת העולם, האמת האבסולותית, ומטבע הדברים, האמת האלוקי אינו יכול להתלבש במוח המוגבל של בן אנוש, כך שזה נכון ואמיתי כל מה שהרבי גילה לנו, שהנה הנה משיח בא, משיח מנחם שמו, שהוא נביא, אני אומר לכם את זה בנבואה וכו', אבל לא כל מוח סביל, לכן צריך להלביש את האורות דתוהו האלה בכלים דתיקון, יש אפיזודה מענינת, לאחר השיחה של פרשת שופטים שבא הרבי אמר שיש לפרסם לאנשי הדור שיש נביא בישראל וצריכים לשמוע להוראותיו וכו', התכנסו עסקני חב"ד והיה להם ויכוח על הנוסח לפרסם, אחד ד.נ. רצה לכתוב במפורש שהרבי הוא נביא הדור ולעומתו י.ג. טען שלא צריך להזכיר במפורש את הרבי ולכתוב באופן סתמי יש נביא בישראל ויבינו לבד במי מדובר. בסוף האסיפה מכיוון שלא הגיע לאחלטה שלחו פקס לרבי אם כל האפשרויות.
הרבי סימן בעיגול את הצעתו של ר' י.ג. וכתב שייך לאנשים דתוהו. עד היום ר' י.ג. אינו נרגע מזה שהוא בקטגוריה של אנשים דתוהו, מי שמכיר אותו יודע כמה מחשבה הוא מקדיש כדי לעבור בין הטיפות, מצד אחד להאמין באופן פנימי ביותר שהרבי הוא משיח ומצד שני, לא להיחשב כמשיחסיט במלוא מובן המילה, כמו ידידו מצ. ר' י.י.ו.
ובכן כלים דתיקון, הם לימוד שיחות של הרבי לעומק, גם אלו שנחשבים כ"אנטים", אינם יכולים לעמוד כנגד דברים מפורשים של הרבי. והם לא פחות "מתנגדים" מהמתנגדים (כאן לא המקום לפתוח תיבת פנדורה) וד"ל.
לי, אישית קשה להבין, את הגישה, המזכירה את תנועת האשכלה, תהיה חב"די משיחסיט בבית, תהיה יהודי "רגיל" בחוץ.
הרי כל העולם יודע מה היא דעתה ועמדתה של חב"ד, אז מה יש לך להסתיר? אה, יש לך קשיים להתמודד אם השאלות, תלמד תלמד ותלמד עד שתדע לענות.
פעם נשאלתי ע"י רב מכובד מאוד, ברעיון עבודה, האם אתה משיחסיט? עניתי כן. האם אתה מאמין שהרבי חי? עניתי לשאלה כזו איני יודע מה לענות, מצד אחד יש לעינינו את ג' תמוז ומצד שני הרבי אמר שבדורינו לעומת מה שהיה בזמן הריי"צ זה יהיה בלי הפסק בנתיים, אז צר לי איני מסוגל לענות על שאלה כזו, להאמין אני מאמין בעקבות מה שאמר הרבי בשיחה, להסביר איני מסוגל. והתקבלתי לעבודה אצל אותו רב, הוא לא חסיד חב"ד ובטוח לא נחשד כמשיחיסט יתר. הוא מאמין באמונה שלימה בביאת המשיח לכשיבוא....