אז מה עושים עם ילדה בת 5 שמפתחת צמחונות?אלזה

מטעמים לא אידיאולוגיים כמובן... זה לא שהיא שמעה לאחרונה סיפורי אימים על תרנגולים שחוטים או משהו בסגנון. סתם מפריע לה שיש שחור בעוף, וגם לא בא לה קציצות או שניצלים...

ובאופן כללי האכלנות היא ממנה והלאה, אבל עוף היא תמיד אהבה... היא לא אוכלת בריא בכלל, והיא גם ככה בתת משקל חמור שנובע כנראה מגנטיקה דפוקה, ובנוסף גם היתה לה אנמיה הרבה שנים, ומזמן לא בדקתי לה. יכול להיות אנמיה?! היא לא אוכלת כמעט ירקות וכד', אוכלת מעט מאוד מלפפונים ועגבניות וזהו... 

עצות ורעיונות יתקבלו בברכה... 

נראה לי שבגיל כזה אסור לשחקאמא...

חשוב לפנות לרופא ילדים טוב שיבדוק את כל הנתונים ויראה ממה נובע חוסר התאבון.

אנמיה גורמת לחוסר תאבון וגם מחסור בויטמינים שונים לכן חשוב מאד לבדוק ולתת במידת הצורך

ואולי דיאטטנית שתדע לתת לכם כהורים טיפים נכונים וטובים לגרום לה לקבל מה שהיא צריכה...

לא פירטתי מספיק...אלזה
זו ילדה שמגיל 0 אוכלת כמויות של ציפור. היינו איתה אצל רופאי גסטרו, אנדוקרינולוגים, דיאטניות וגם מרפאה להפרעות אכילה, לאף אחד לא היה מה לומר לי. האמת היא שניסו אפילו להזין אותה באמצעות זונדה. אנונו בשלב מסויים החלטנו שכל ההתעסקות הזאת פוגעת בבריאות הנפשית ובהתפתחות הנורמלית שלה ושיחררנו, אבל עכשיו, בתקופה של יותר מכמה חודשים, הבחורינה עושה טובה שהיא אוכלת חצי חתיכת שניצל. על הודו אני אפילו לא מדברת...
היא חסרת חיוניות? עייפה? חלשה?יוקטנה
יש סימנים לתת תזונה? חוסרים כלשהם בבדיקות דם, במידה ועשיתם?
אז זהו, שמזמן לא עשינו בדיקות דם.אלזה

מניחה שמן הסתם יש חוסרים. אנמיה ליוותה אותנו רוב שנות חייה (כשהוא הגיע לעשר הפסקנו לבדוק. בד"כ היה על 8+-). 

והיא חיונית בהחלט. מאוד! 

מחביאים אותו..הקולה טובה

קונים בשר טחון ומכינים לה פיצה-מיט (בדיוק כמו פיצה רגילה רק עם בשר טחון מטוגן ומעורבב עם רסק\קטשופ במקום גבנ"ץ)

או לזניית בשר, או תפו"א ממולאים בבשר טחון עם דברים שהיא אוהבת.

עוד משהו שאפשר לנסות- עדשים בכל מני דרכים- מרק טחון, קציצות, מג'דרה, לתת עם בצל מטוגן, להכניס עדשים מבושלות לסלט וכו'.. יש לעדשים הרבה ברזל וחלבונים, וזה נחשב תחליף לצמחונים.

ואפשר לנקות טוב טוב את העוף שלה, או לתת לה חזה- שהוא לבן יותר ופחות עם "ליכלוכים"

ולחפש אולי רוטב שהיא אוהבת- עוף בעגבניות וזיתים, פטריות, בצל, פירות יבשים, קולה וכו'..

תודה על הרעיונות המעולים. רשמתי הכל.אלזה

אני כבר יודעת שלתפו"א היא בטח תעקם את הפרצוף כי היא גם לא בקטעים של דברים חדשים בד"כ. את הפיצה מיט היא תאהב. גם עוף עם עגבניות וזיתים היא תאהב, ואת העדשים- אני אנסה לעשות לה משו טעים... תודה!

טחינהתות

אפשר לדחוף בהרבה דברים, בעוגיות, אני מכירה מישהי שאמא שלה ערבבה לה בממרח שוקולד טחינה גולמית, כי היא הייתה אוכלת בערך רק לחם עם שוקולד...

זה לבדו לא תחליף מספק לבשר, אבל לפחות בתור שחקן חיזוק

לגבי העדשים-הקולה טובה

לבשל עדשים ב3 צבעים- אדום שחור וירוק. (עדיף בנפרד..) ואז זה יוצא צבעוני ונחמד.. אפשר לערבב עם אורז\בורגול\פתיתים וכו'

באמת רעיונות שווים!יוקטנה

עושים,ד.

בדיקת דם. אנמיה זה דבר שצריך טיפול.

מתייעצים עם דיאטנית (יש גם מטעם קופ"ח) על מאכלים בעלי ערך תזונתי קרוב לדברים מהם היא נמנעת.

ובשעת הצורך - בהתייעצות עם רופא מומחה, נותנים תוספי ויטמינים ומינרלים בסירופ (שלפעמים גם מעוררים תיאבון).

[באופן "פסיכולוגי" - להתייחס לכך כלפיה ב"ענייניות" ונחת, שלא לספק נושא להתחככויות. אפשר לומר בקיצור שזה בריא ונותן כח]

לפי מה שאת אומרתמתואמת

לא הבשר והעוף הם הבעיה. גם אני הייתי צמחונית בערך מהגיל הזה (הבית שלנו בכל מקרה חצי צמחוני, ואני, אחרי שניסיתי לטעום עוף, הגעתי למסקנה שהוא לא טעים לי).

מה שחשוב, לדאוג שהיא תאכל אוכל מזין. נראה לי שעדיף להתעקש על ירקות מאשר על בשר. וכמו שכתבו פה - גם טחינה זה מאוד בריא (אני, בעקבות אמא שלי, מכינה ממרח שוקולד על בסיס טחינה: קקאו, סוכר, מים וטחינה בכמות של הקקאו, פחות או יותר). אם אפשר להאהיב עליה קטניות - זה יהיה מעולה. ויש גם תחליף בשר שנקרא טופו, שהוא בלי טעם, בעיקרון, ולכן אפשר לעשות אותו בטעם ובצורה שהיא אוהבת (והוא גם לבן וחלק, בלי "שחור" ו"לכלוכים").

ועוד דבר, אמנם את מתארת מקרה חריג יחסית, אבל אני יכולה לומר על עצמי שגם לא הייתי אוכלת הרבה בכלל והייתי מאוד רזה בתור ילדה. היום כבר לא רואים את זה עליי...

רק בריאות!

אני אנסה עליה היום... נראה איך תגיב.אלזה

רק תיקון לגבי ממרח השוקולד:מתואמת

אמא שלי ראתה את שכתבתי ותיקנה אותי שהטחינה צריכה להיות בכמות מעטה, ולא בכמות של הקקאו (היא מאוד מרה).

אני בכלל לא מחשבת כמויות, עושה בערך, וטועמת כדי לראות אם יצא מספיק מתוק.

גם אני מגיל חמש צמחונית ולא היו לי חוסריםפופקוו
כלשהם. והיום אני כבר אמא ברוך השם.
גם לי לא היו סיבות אידיאולוגיות בגיל פשוט לא יכולתי לאכול בשר או עוף או דגים.

כמובן שלכהתחילה עדיף שהיא תאכל בשר ועופות והכל אבל אחרי הכל אי אפשר להכריח אותה.
אני מגיל 4 וחצי... ראיתי שחיטה.. אולי היא...הדר כהן

שמע על משו בגן שמונע ממנה לאכול... בהצלחה!

אז זה באמת לא זה. סתם נגעלת פתאום.אלזה

מהשחור שקרוב לעצם ומהמרקם... 

2 הערותדשא כתום

בעקבות הנקודות שהעלת, עלו לי מנסיוני, שתי מחשבות.

א. כשיש מחסור בברזל, כדוריות דם, התיאבון חסר. ואז , זה מעגל שמזין את עצמו- אין תיאבון, לא אוכלים, ואז ממילא הגוף אינו מקבל את הברזל שהוא זקוק.

לכן, יש לשקול, מתן ברזל מרוכז. יש גם 'סירופים' המכילים ברזל , טבעיים ומתאימים לילדים.

ב.בשיטת טיפול הומיאופטיה, יש משמעות לתופעה שדחיה מבשר או עוף. לכןן, אני ממליצה על טיפול הומיאופטי. נכון שזה כרוך בעלות הביקור, שאינה זולה בד"כ, אבל היתרון בהומיאופטיה, ש'בדרך' מטפלים בעוד בעיות, מחלות גופניות או בעינינים רגשיים, כמו פחדים, בכי וכדומה. חשוב, שזה יהיה  הומיאופטיה קלסית.

בהצלחה

אני צמחונית מגיל 6גםזולטובה

בהתחלה זה היה אידיאולגיה שלא רוצה לאכול חיות

אחר כך הרגל,וכיום זה פשוט מגעיל אותי

מקור הברזל אצלי מאבוקדו טחינה לחם מלא וכו'

את יכולה כמו שהציעו להחביא לה את הבשר באוכל אחר...

רעיון איך להתמודד עם ילד שלא אוכל ירקותגם אמא

יצא לאחרונה משחק שעוזר להתמודד עם הנושא.

העקרון של המשחק הוא שהילד בוחר לאכול את הירק(ללא כפייה) ומה שמניע אותו זו התחרותיות.

מנסיון זה עובד וזה גם כיף-גם לילדים שכן אוכלים ירקות.

הילד שלי היה אוכל רק מלפפון ולא הסכים בשום אופן לטעום ירקות נוספים. בעקבות המשחק הוא טעם גמבה, גזר, חסה, נבטים, עגבניה, שומר וקולרבי, רק אבוקדו הוא לא מסכים. היום הוא ב"ה אוכל מגוון רחב כל יום בלי קשר למשחק.

שוה לבדוק. תחפשי בגוגל "מלך הירקות"

בהצלחה

אז מה? אז אני זכיתי בילדים שעושיםיום השביעי

דיאטה ואוכלים ירקות כל היום? לפחות מסוגלים לאכול.

כמעט ולא מתקרבים לפחממות.

חלבונים ויקרות הם אוהבים מאוד!

מנצלש"ת לגבי ביתייראת

בת 5 וחצי מלאה אבל אוכלת רק שטויות.אין בשר דגים פירותירקות , שולחים לה לגן ומחזירה בחזרה... היא סובלת םהרבה מעצירות...

להעיף מהבית (ומהגן) את השטויות ולהציע רק אוכליוקטנה

נראלך?! היו תקופות שירק היה המאכל העיקרי שלה.אלזה

אה, וגם פריכיות אורז! מוציא לשון 

עד שהיא גילתה את עולם הג'אנק... וברור שזו אשמתי, כשהבת שלך שוקלת במשך שנה 12 קילו בלי להעלות גרם, לא תכיני לה כל יום פנקייק לארוחת ערב, ושיהיה רק עם שוקולד מלמעלה כי היא לא אוהבת משהו אחר?! 

והשבוע גיליתי שהיא ממש נהנית לאכול מרק עם קוסקוס, קצת עשתה פרצוץ מהעוף וגם ישבתי להוציא לה את השחור, אבל יחסית עבר טוב, ואתמול הכנתי לה פרגית בתנור והיא היתה זקוקה קצת לעזרה חיצונית אבל לשם שנוי גמרה הכל... 

2 נקודותלשם שבו ואחלמה

הילד שלי גם לא נוגע בשחור של העוף, אז פשוט מפרקים לו את העוף

ודואגים שלא יהיה שחור...

תשתדלו שמה שהיא כן אוכלת יהיה עשיר ובריא מאוד,

כמו אגוזים לסוגיהם וכדו'

תבררו אצל תזונאי (לדעתי אלטרנטיבי) איזה מאכלים מכילים הכי הרבה רכיבים 

בריאים (יש לזה הרבה פרמטרים, לא מספיק שזה יהיה ברזל לדוגמא, כי יש הרבה סוגי ברזל

צריך שהוא יהיה כזה שנספג בגוף, כנ"ל סידן וכו')

היום הכנתי לה עוגיות טחינה. נחשו מה?!אלזה

שמתי לה בתוכן שוקולד צ'יפס כדי שתרצה לאכול. 

היא פשוט נגעלה בטירוף. אפאטי

כדאי לדבר עם אנשים שמתעסקים בנושא...פודינג111

נראה לי שכבר מיצינו את עניין הבדיקות...אלזהאחרונה
עבר עריכה על ידי adidi24 בתאריך ג' בסיון תשע"ג 08:38

אני כן אבדוק לה את העניין של הפרעות בויסות תחושתי (עדיין לא בדקתי) כי עלה לנו חשד מוצק בנוגע לזה, ולגבי חלק ממאכלים מסויימים זה בהחלט קשור (כמו בצל באוכל), אבל חוץ מזה בעניין המשקל והגובה כבר השלמנו. היינו כבר אצל כל רופא קונבנציונלי אפשרי ואין לי שום כוונה להמשיך לאמלל אותה בעוד בדיקות שלא יועילו. גם אצל מרפאים טבעיים ביקרנו. 

היא בהחלט לא פתוחה לרעיונות חדשים באוכל ולא רק (כמו הסתגלות בגן ובכלל לדברים חדשים). הדאגה היחידה שלי לגביה היא בעניין המחסור בויטמינים ומרכיבים חיוניים אחרים לגוף. אנחנו עובדים על זה, בינתיים ללא הצלחה. 

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך