אז מה עושים עם ילדה בת 5 שמפתחת צמחונות?אלזה

מטעמים לא אידיאולוגיים כמובן... זה לא שהיא שמעה לאחרונה סיפורי אימים על תרנגולים שחוטים או משהו בסגנון. סתם מפריע לה שיש שחור בעוף, וגם לא בא לה קציצות או שניצלים...

ובאופן כללי האכלנות היא ממנה והלאה, אבל עוף היא תמיד אהבה... היא לא אוכלת בריא בכלל, והיא גם ככה בתת משקל חמור שנובע כנראה מגנטיקה דפוקה, ובנוסף גם היתה לה אנמיה הרבה שנים, ומזמן לא בדקתי לה. יכול להיות אנמיה?! היא לא אוכלת כמעט ירקות וכד', אוכלת מעט מאוד מלפפונים ועגבניות וזהו... 

עצות ורעיונות יתקבלו בברכה... 

נראה לי שבגיל כזה אסור לשחקאמא...

חשוב לפנות לרופא ילדים טוב שיבדוק את כל הנתונים ויראה ממה נובע חוסר התאבון.

אנמיה גורמת לחוסר תאבון וגם מחסור בויטמינים שונים לכן חשוב מאד לבדוק ולתת במידת הצורך

ואולי דיאטטנית שתדע לתת לכם כהורים טיפים נכונים וטובים לגרום לה לקבל מה שהיא צריכה...

לא פירטתי מספיק...אלזה
זו ילדה שמגיל 0 אוכלת כמויות של ציפור. היינו איתה אצל רופאי גסטרו, אנדוקרינולוגים, דיאטניות וגם מרפאה להפרעות אכילה, לאף אחד לא היה מה לומר לי. האמת היא שניסו אפילו להזין אותה באמצעות זונדה. אנונו בשלב מסויים החלטנו שכל ההתעסקות הזאת פוגעת בבריאות הנפשית ובהתפתחות הנורמלית שלה ושיחררנו, אבל עכשיו, בתקופה של יותר מכמה חודשים, הבחורינה עושה טובה שהיא אוכלת חצי חתיכת שניצל. על הודו אני אפילו לא מדברת...
היא חסרת חיוניות? עייפה? חלשה?יוקטנה
יש סימנים לתת תזונה? חוסרים כלשהם בבדיקות דם, במידה ועשיתם?
אז זהו, שמזמן לא עשינו בדיקות דם.אלזה

מניחה שמן הסתם יש חוסרים. אנמיה ליוותה אותנו רוב שנות חייה (כשהוא הגיע לעשר הפסקנו לבדוק. בד"כ היה על 8+-). 

והיא חיונית בהחלט. מאוד! 

מחביאים אותו..הקולה טובה

קונים בשר טחון ומכינים לה פיצה-מיט (בדיוק כמו פיצה רגילה רק עם בשר טחון מטוגן ומעורבב עם רסק\קטשופ במקום גבנ"ץ)

או לזניית בשר, או תפו"א ממולאים בבשר טחון עם דברים שהיא אוהבת.

עוד משהו שאפשר לנסות- עדשים בכל מני דרכים- מרק טחון, קציצות, מג'דרה, לתת עם בצל מטוגן, להכניס עדשים מבושלות לסלט וכו'.. יש לעדשים הרבה ברזל וחלבונים, וזה נחשב תחליף לצמחונים.

ואפשר לנקות טוב טוב את העוף שלה, או לתת לה חזה- שהוא לבן יותר ופחות עם "ליכלוכים"

ולחפש אולי רוטב שהיא אוהבת- עוף בעגבניות וזיתים, פטריות, בצל, פירות יבשים, קולה וכו'..

תודה על הרעיונות המעולים. רשמתי הכל.אלזה

אני כבר יודעת שלתפו"א היא בטח תעקם את הפרצוף כי היא גם לא בקטעים של דברים חדשים בד"כ. את הפיצה מיט היא תאהב. גם עוף עם עגבניות וזיתים היא תאהב, ואת העדשים- אני אנסה לעשות לה משו טעים... תודה!

טחינהתות

אפשר לדחוף בהרבה דברים, בעוגיות, אני מכירה מישהי שאמא שלה ערבבה לה בממרח שוקולד טחינה גולמית, כי היא הייתה אוכלת בערך רק לחם עם שוקולד...

זה לבדו לא תחליף מספק לבשר, אבל לפחות בתור שחקן חיזוק

לגבי העדשים-הקולה טובה

לבשל עדשים ב3 צבעים- אדום שחור וירוק. (עדיף בנפרד..) ואז זה יוצא צבעוני ונחמד.. אפשר לערבב עם אורז\בורגול\פתיתים וכו'

באמת רעיונות שווים!יוקטנה

עושים,ד.

בדיקת דם. אנמיה זה דבר שצריך טיפול.

מתייעצים עם דיאטנית (יש גם מטעם קופ"ח) על מאכלים בעלי ערך תזונתי קרוב לדברים מהם היא נמנעת.

ובשעת הצורך - בהתייעצות עם רופא מומחה, נותנים תוספי ויטמינים ומינרלים בסירופ (שלפעמים גם מעוררים תיאבון).

[באופן "פסיכולוגי" - להתייחס לכך כלפיה ב"ענייניות" ונחת, שלא לספק נושא להתחככויות. אפשר לומר בקיצור שזה בריא ונותן כח]

לפי מה שאת אומרתמתואמת

לא הבשר והעוף הם הבעיה. גם אני הייתי צמחונית בערך מהגיל הזה (הבית שלנו בכל מקרה חצי צמחוני, ואני, אחרי שניסיתי לטעום עוף, הגעתי למסקנה שהוא לא טעים לי).

מה שחשוב, לדאוג שהיא תאכל אוכל מזין. נראה לי שעדיף להתעקש על ירקות מאשר על בשר. וכמו שכתבו פה - גם טחינה זה מאוד בריא (אני, בעקבות אמא שלי, מכינה ממרח שוקולד על בסיס טחינה: קקאו, סוכר, מים וטחינה בכמות של הקקאו, פחות או יותר). אם אפשר להאהיב עליה קטניות - זה יהיה מעולה. ויש גם תחליף בשר שנקרא טופו, שהוא בלי טעם, בעיקרון, ולכן אפשר לעשות אותו בטעם ובצורה שהיא אוהבת (והוא גם לבן וחלק, בלי "שחור" ו"לכלוכים").

ועוד דבר, אמנם את מתארת מקרה חריג יחסית, אבל אני יכולה לומר על עצמי שגם לא הייתי אוכלת הרבה בכלל והייתי מאוד רזה בתור ילדה. היום כבר לא רואים את זה עליי...

רק בריאות!

אני אנסה עליה היום... נראה איך תגיב.אלזה

רק תיקון לגבי ממרח השוקולד:מתואמת

אמא שלי ראתה את שכתבתי ותיקנה אותי שהטחינה צריכה להיות בכמות מעטה, ולא בכמות של הקקאו (היא מאוד מרה).

אני בכלל לא מחשבת כמויות, עושה בערך, וטועמת כדי לראות אם יצא מספיק מתוק.

גם אני מגיל חמש צמחונית ולא היו לי חוסריםפופקוו
כלשהם. והיום אני כבר אמא ברוך השם.
גם לי לא היו סיבות אידיאולוגיות בגיל פשוט לא יכולתי לאכול בשר או עוף או דגים.

כמובן שלכהתחילה עדיף שהיא תאכל בשר ועופות והכל אבל אחרי הכל אי אפשר להכריח אותה.
אני מגיל 4 וחצי... ראיתי שחיטה.. אולי היא...הדר כהן

שמע על משו בגן שמונע ממנה לאכול... בהצלחה!

אז זה באמת לא זה. סתם נגעלת פתאום.אלזה

מהשחור שקרוב לעצם ומהמרקם... 

2 הערותדשא כתום

בעקבות הנקודות שהעלת, עלו לי מנסיוני, שתי מחשבות.

א. כשיש מחסור בברזל, כדוריות דם, התיאבון חסר. ואז , זה מעגל שמזין את עצמו- אין תיאבון, לא אוכלים, ואז ממילא הגוף אינו מקבל את הברזל שהוא זקוק.

לכן, יש לשקול, מתן ברזל מרוכז. יש גם 'סירופים' המכילים ברזל , טבעיים ומתאימים לילדים.

ב.בשיטת טיפול הומיאופטיה, יש משמעות לתופעה שדחיה מבשר או עוף. לכןן, אני ממליצה על טיפול הומיאופטי. נכון שזה כרוך בעלות הביקור, שאינה זולה בד"כ, אבל היתרון בהומיאופטיה, ש'בדרך' מטפלים בעוד בעיות, מחלות גופניות או בעינינים רגשיים, כמו פחדים, בכי וכדומה. חשוב, שזה יהיה  הומיאופטיה קלסית.

בהצלחה

אני צמחונית מגיל 6גםזולטובה

בהתחלה זה היה אידיאולגיה שלא רוצה לאכול חיות

אחר כך הרגל,וכיום זה פשוט מגעיל אותי

מקור הברזל אצלי מאבוקדו טחינה לחם מלא וכו'

את יכולה כמו שהציעו להחביא לה את הבשר באוכל אחר...

רעיון איך להתמודד עם ילד שלא אוכל ירקותגם אמא

יצא לאחרונה משחק שעוזר להתמודד עם הנושא.

העקרון של המשחק הוא שהילד בוחר לאכול את הירק(ללא כפייה) ומה שמניע אותו זו התחרותיות.

מנסיון זה עובד וזה גם כיף-גם לילדים שכן אוכלים ירקות.

הילד שלי היה אוכל רק מלפפון ולא הסכים בשום אופן לטעום ירקות נוספים. בעקבות המשחק הוא טעם גמבה, גזר, חסה, נבטים, עגבניה, שומר וקולרבי, רק אבוקדו הוא לא מסכים. היום הוא ב"ה אוכל מגוון רחב כל יום בלי קשר למשחק.

שוה לבדוק. תחפשי בגוגל "מלך הירקות"

בהצלחה

אז מה? אז אני זכיתי בילדים שעושיםיום השביעי

דיאטה ואוכלים ירקות כל היום? לפחות מסוגלים לאכול.

כמעט ולא מתקרבים לפחממות.

חלבונים ויקרות הם אוהבים מאוד!

מנצלש"ת לגבי ביתייראת

בת 5 וחצי מלאה אבל אוכלת רק שטויות.אין בשר דגים פירותירקות , שולחים לה לגן ומחזירה בחזרה... היא סובלת םהרבה מעצירות...

להעיף מהבית (ומהגן) את השטויות ולהציע רק אוכליוקטנה

נראלך?! היו תקופות שירק היה המאכל העיקרי שלה.אלזה

אה, וגם פריכיות אורז! מוציא לשון 

עד שהיא גילתה את עולם הג'אנק... וברור שזו אשמתי, כשהבת שלך שוקלת במשך שנה 12 קילו בלי להעלות גרם, לא תכיני לה כל יום פנקייק לארוחת ערב, ושיהיה רק עם שוקולד מלמעלה כי היא לא אוהבת משהו אחר?! 

והשבוע גיליתי שהיא ממש נהנית לאכול מרק עם קוסקוס, קצת עשתה פרצוץ מהעוף וגם ישבתי להוציא לה את השחור, אבל יחסית עבר טוב, ואתמול הכנתי לה פרגית בתנור והיא היתה זקוקה קצת לעזרה חיצונית אבל לשם שנוי גמרה הכל... 

2 נקודותלשם שבו ואחלמה

הילד שלי גם לא נוגע בשחור של העוף, אז פשוט מפרקים לו את העוף

ודואגים שלא יהיה שחור...

תשתדלו שמה שהיא כן אוכלת יהיה עשיר ובריא מאוד,

כמו אגוזים לסוגיהם וכדו'

תבררו אצל תזונאי (לדעתי אלטרנטיבי) איזה מאכלים מכילים הכי הרבה רכיבים 

בריאים (יש לזה הרבה פרמטרים, לא מספיק שזה יהיה ברזל לדוגמא, כי יש הרבה סוגי ברזל

צריך שהוא יהיה כזה שנספג בגוף, כנ"ל סידן וכו')

היום הכנתי לה עוגיות טחינה. נחשו מה?!אלזה

שמתי לה בתוכן שוקולד צ'יפס כדי שתרצה לאכול. 

היא פשוט נגעלה בטירוף. אפאטי

כדאי לדבר עם אנשים שמתעסקים בנושא...פודינג111

נראה לי שכבר מיצינו את עניין הבדיקות...אלזהאחרונה
עבר עריכה על ידי adidi24 בתאריך ג' בסיון תשע"ג 08:38

אני כן אבדוק לה את העניין של הפרעות בויסות תחושתי (עדיין לא בדקתי) כי עלה לנו חשד מוצק בנוגע לזה, ולגבי חלק ממאכלים מסויימים זה בהחלט קשור (כמו בצל באוכל), אבל חוץ מזה בעניין המשקל והגובה כבר השלמנו. היינו כבר אצל כל רופא קונבנציונלי אפשרי ואין לי שום כוונה להמשיך לאמלל אותה בעוד בדיקות שלא יועילו. גם אצל מרפאים טבעיים ביקרנו. 

היא בהחלט לא פתוחה לרעיונות חדשים באוכל ולא רק (כמו הסתגלות בגן ובכלל לדברים חדשים). הדאגה היחידה שלי לגביה היא בעניין המחסור בויטמינים ומרכיבים חיוניים אחרים לגוף. אנחנו עובדים על זה, בינתיים ללא הצלחה. 

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך