אוווווווווווווווווווופ!!!דלוקה...

קצת פרטיות, מותר?!?!?

ראיתי את אבא שלי מסתכל לי באסמסים אז שאלתי אותו כזה "למה אתה מחטט לי באסמסים" אז אמא שלי כזה "בשביל זה יש הורים" אווווופ מה נראה להם?!?

נכון הם הורים שלי והכל אבל...

עד עכשיו אמא שלי אמרה לי שהיא מקבלת אימייל של כל הודעה שלי אבל שהיא לא פותחת היא רק מסתכלת מי זה (כאילו של מי המספר) כדי לראות שאני לא מדברת עם לוידעת מי. וגם יש להם תסיסמא לאימייל שלי ואמא שלי אמרה לי שהיא לא פותחת אימיילים היא רק בודקת מי ברשימת צ'אט.

אבל עכשיו, איך אני יכולה להאמין שזה מה שהם עושים?!

ולא, אין לי שום דבר להסתיר אבל לא כל דבר הורים שלי צריכים לדעת ועוד בדרך סודית!!

אם אתם רוצים לדעת משו אז דברו איתי!!!!

אווווווף!!!

מוזר!!!!בהצלחהתאיר לי ת'נשמה
גמלי היה ת'קטע!! זה מחרפן!!מישהי8

אבל .. עכשיו הם כבר מרפים ולא שואלים אותי כול דבר שאני עושה בפלאפון!

זה יעבור להם! אני בטוחה!

בהצלחה

בהצלחה נשמה!אביגיל=)

לדעתי להורים אמור להיות אמון בסיסי בילדים שלהם.....

וברור שלא מסתכלים באימייל ובאס אם אסים....

אבל ממש בהצלחה!

זאת באמת התמודדות ממש לא פשוטה..

נראה לי שקצת הגזמתידלוקה...

ההורים שלי שיא המאמינים בי ואני מתה עליהם פשוט אמא שלי פעם הייתה בשיעור מפגר!!! שזה חשוב לדעת עם מי הילד שלך מדבר כדי לדעת עם מי הוא מדבר ואנערף מה. אבל בסדר-בעז"ה אני ידבר איתם הערב והכל יסתדר!!

מסכים איתך ומבין אותך.חג'דומט

גם אני מרגיש לפעמים שההורים שלי נכנסים לי קצת לקשקע יותר מידי

וואי איזו קיצוניות!!!{ר}צינית

בהצלחה נשמה חזקי ואמיצי!אולפניסטית 1

וואו:ה.ת.

רגע,

כל הורה יודע את הסיסמא של הבן שלו באימייל?

נ.ב.-אתה יכול לעשות סיסמא לפלאפון-ואז הם לא יראו ת'אסאמאסים,

או שתמחק אותם...

לא יודעת שלי לא..{ר}צינית

אני בת...דלוקה...

יש לי פלאפון מפגר אז אני לא יכולה לעשות סיסמא אבל אני כע יכולה להשאיר אותו בכיס

אבל סתם התעצבנתי..

נראה לי שאמא שלי אמרה את זה כדי לשמור על הכבוד שלו ומתישהו היא תאמר לו שהיא אמרה לי שהיא לא תחטט. לפחות אני מקווה. אחותי אמרה לי שהיא  לא משאירה את הפלאפון סתם כי אז גם אחים שלי מחטטים..

זה השיטת חינוך שלהם, תנסי לקבל את זה בהבנהישי .א.

אני אישית בתור אחד שמחונך בדיוק לצד ההפוך ממש נגד הקטע (אפשר לחשוב איזה נסיון יש לי)

יכול להיות שזה קשור לזה שאת בכורה? (הגענו למסכנה בכיתה שבד"כ אצל ילדים בכורים ההורים לא כ"כ יודעים איך להתייחס לכל מיני דברים שמתרחשים בגיל הזה)

אל תקבלי! תעמדי על שלך!!asaf300

תשמרי את הדברים החסוים קרוב ללב. הם לא חייבים לדעת הכל..

וואווshira935

זה ההורים שלה אולי?! הם רוציפ לעזור מה זה על תקבלי?!!!!!!!

לא בכורה...דלוקה...

בהחלט מוכר...יעל נ
עבר עריכה על ידי יעל נ בתאריך כ"א באייר תשע"ג 01:54

בערב שבועות שנה שעברה - כשעדיין לא הייתה לי נעילה לפלאפון -

השארתי את הפלאפון פתוח בערוץ... על המיטה והלכתי למקלחת,

כשסיימתי מצאתי את אמא שלי קוראת בעיון שיחות שלי עם אנשים,

היא התחילה לחקור אותי על הערוץ, על האנשים...

הייתה לי שיחה ממש קשה איתה כל ליל שבועות...

בסוף היא הבינה שאני אחראית, ויודעת להזהר, ובעיקר שאני כבר ילדה גדולה...

מאז - באישורה!!! יש לי סיסמא לפלאפון והסיסמא של המייל משתנה אחת לכמה זמן...

וגם שהייתה תקופה שערבתי אותה מרצוני בהכל! ועכשיו כבר לא ממש...

אבל היא בהחלט סומכת עלי עכשיו!

פשוט את האסמסים שאת לא רוצה שיראו- תמחקי!!אדמין

או שתכניסי אותן (את האסמסים..) לאיזה תיקיה סודית במחשב (כילו-תקיה שבמקום כזה נידח (!!) במחשב..)חיוך גדול

בהצלחה- זה באמת מעצבן!!

אדמין, המחשב התקלקל?מירימי
מסכנה..ט!הר
פשוט הודעות שאת לא רוצה שיראו- תמחקי!!אדמין

או שתכניסי אותן (את האסמסים..) לאיזה תיקיה סודית במחשב (כילו-תקיה שבמקום כזה נידח (!!) במחשב..)חיוך גדול

בהצלחה- זה באמת מעצבן!!

ואוו מבאס פצצותאין שם לא תפוס
מזהה צריך להיות? איפה האימון הבסיסי? לפי דעתי אם באמת הורים ימשיכו בגישה כזאתי שלא יצפו למה הילדים עושים דברים הפוכים ממה שחונגו. היא יכולה לשאול אבחנה השיא. הזאת נוראית ;(((
קצת מהצד השני..הקולה טובה

האינטרנט היום מלא באנשים שיכולים להזיק לך.

אני "זכיתי" להטרדות גם פה בערוץ. יש פה לא מעט סיפורים.

אני שיא המבינה אותך (אני שונאת כשנוגעים לי בדברים, ואפילו לבעלי אסור להסתכל בהודעות\מיילים\ש"א שלי) אבל אני גם מבינה את ההורים שלך.

מה כן את יכולה לעשות? לבקש מההורים שייתנו לך כללים- מה את לא מספרת למי שאת לא מכירה ואיך להזהר.

מצד שני- שלא יעקבו אחרייך, ואת מתחייבת לספר להם אם קורה משהו.

היה פה סיפור בארץ לא מזמן, על ילד שעשו לו את המוות בפייסבוק ובסוף הוא התאבד.

יש סיפורים על בנות שפירסמו עליהם דברים מגעילים בכל הרשת

האינטרנט הוא מקום כיף, אבל הוא יכול להיות מסוכן.

תראי להם שאת מבינה את זה ונזהרת- ואז אולי הם ירגעו.

באסה לך תפארת =]

תגידי להם שזה מפריע לך

לא נותנים לנוער מתחת לגיל מסויים רכב לבד, ולא מחשבמנסה להבין

סליחה שקצת זקן מדי, אבל מקווה לכתוב לעניין.

אמון לא בא על חשבון זהירות.

גם מבוגרים לא מודעים למלוא הסיכונים משימוש בתקשורת המחשבים כפי שציינת, ובטח צעירים יותר.

ההורים צריכים לשמור על הפרטיות של המתבגרים, ואין סיבה לקרוא מסרונים ומיילים לכתובת של חבר או חברה מוכרים, אבל הם לא רק יכולים, אלא חייבים (1) לדעת עם מי הנער/ה מצוי בקשר, וכן לעיין במסרים חשודים.

גם אם הסיכון הוא סטטיסטי - 1 נפגע מתוך כמה עשרות אחרים שיאינם מותקפים נפשית ולעיתים פיזית באמצעות קשרים הנוצרים בתקשורת מחשבים מסוגים שונים - צריך להיות מודעים לסיכונים.

גם לא כדאי לעשות להורים מבחני אמון כל כמה דקות. הדאגה והזהירות של ההורים אינם ביטוי לחוסר אמון אלא דווקא לאמון בכוחות הטובים והעצמאות של המתבגרים, שכדי להבטיח אותה עדיין נדרש ליווי ואבטחה מסויימת.

לא ברור ממה שכתבת אם עיינו בתכנים של מסרים לגיטימיים שאז באמת כדאי לדבר עם ההורים ולבקש שיכבדו יותר את הפרטיות שאת מבקשת בקשרים החברתיים שלך. אם מעבר על רשימת הכתובות או בתכנים חשודים - תשמחי שהם דואגים לך ולא מזניחים אותך.

בהצלחה, והרבה אושר.

אתמול דיברתי איתהדלוקה...

והיא אמרה לי שהם רק בודקים עם מי אני נמצאת בקשר ולא קוראים שום שיחות שלי עם אנשים והיא הסבירה לי שזה רק לטובתי והכל. ונכון שזה עדיין מעצבן אותי אבל לפחות אני מבינה מאיפה זה מגיע...

זה ההורים שלך! הם רוצים בטובתך!!אולפניסטית 1

למרות הכל, הם אבא ואמא שלך יחד שבטי ישראל

בס"ד

נכון, זה באמת מעצבן. מה הם נדחפים לי לענינים?

אני כבר גדולה וצריכה עצמאות!
למרות הכל, הם אבא ואמא שלך , דאוהבים אותך מאד ורוצים  בטובתך!

סתם עצה: במקום לצעוק ולהאשים סתם אפשר ללכת למקום שמרגיע אותך ולהרגע, במקום לצעוק!

היחס ישתנה מאוד מניסיון

בהצלחה!

תופים

^^^^^^^^^^^^^^^אולפניסטית 1

כמה עצות ונקודות למחשבהozd

קודם כל אני באמת חושב שצריך אמון בסיסי בילד,

אבל תחשבי שהכניסו לאמא שלך שיש דברים מסוכנים באינטרנט, והיא באמת דואגת לך!....

באופן אישי אם זה היה קורה לי (כנראה שבחיים לא חיוך כי ההורים שלי ממש סומכים עלי,אבל בכל זאת...) הייתי מדבר איתם, יושב ומסביר להם באמת מה זה ערוץ 7 למשל, או אם מי את מדברת בסמסים וכד' ותשאלי אותם ממה הם חוששים, זה יכול להיות ממגוון סיבות, ותסבירי להם שאת לא מגיע למצבים האלה,

באמת חשוב שיהיה דיבור ולא סתם כאסח (חוץ מזה שלא היית רוצה לדעת מידי פעם עם מי הילדים שלך מדבריםקורץ)

מזעזע!! ממש!אנונימי (פותח)

נכון, אז הם הורים.

נכון, הם אחראיים עלייך.

נכון, הם דואגים לך.

אבל-

מכאן ועד לחטט לך בהודעות סמס? זאת נראית לי חטטנות לא ראויה ולא במקום בכלל.

לא מסתכלים לבנאדם בסמסים. זה פרטי. 

ועוד בלי שהוא יודע? מאחורי הגב? סליחה על המילה, אבל זה נבזי.

דווקא בגלל שהם הורים הם צריכים לתת לך את המקום שלך. 

יש מקרים קיצונייים שזה נראה לי הגיוני. אם הם רואים שאת במצוקה, ואת לא משתפת ולא מספרת כלום, אז כדי שלא תדרדרי או תגיעי למקומות גרועים ממש, הם יכולים להסתכל אם יש להם ממש חשש מבוסס שפוגעים בך.

אם הייתי מגלה שההורים שלי עושים לי את זה.. אני לא יודעת מה להגיד לך. אמון שנרכש במשך שנים היה יורד לטימיון. היה לוקח לי המון זמן לסלוח להם.

אני לא כותבת את זה כדי להתסיס אותך נגדם, אלא כדי שתבקשי מהם שישאירו לך את המרחב הפרטי הזה- כפרטי.

תובנות מגיל האמצעdavideinat

שלום חברים.

אני כבר לא מתבגר, אבל ברוך ה' גם הילדים שלי עוד לא.

גיל האמצע, איפשהו בין הגיל הממוצע בפורום לגיל של ההורים...

אז ככה, אולי לא שמעתם על זה, אבל כל הסיפור של הפרטיות המטורפת שנותנים הפלאפון, הסיסמאות במחשב ובמייל וכו' - זה קטע ממש חדש.

ממש ממש.

פעם (ממש לא מזמן) הורים (או אחים, חברים, בני זוג) היו יכולים לדעת פחות או יותר מה עם הילד שלהם בלי להיות חטטנים או חודרים לפרטיות, ולהחביא משהו היה סיפור יותר מסובך.

ואם כבר שאלתם, זו לא רק זכותם אלא גם חובתם של ההורים להיות בעניינים לגבי מה שקורה עם ילדיהם. הורה שפוטר את עצמו מלדעת מי הם החברים שלך ועם מי את/ה מסתובב (לא רק פיזית, גם וירטואלית) - מועל בחובתו (אתם יכולים להגיד תודה, אני "זוכה" לעבוד עם נוער שלא זכה להורים אכפתיים. אתם לא רוצים להתחלף. תאמינו לי). כמובן שאם יש אמון וזרימת דיבור ומידע אין צורך בחקירות וחפירות אלא הכול נעשה טבעי, אבל (כמו שאכתוב בהמשך) זה כל כך לא פשוט היום.

היום כל אחד (וגם מבוגרים, והם סובלים מזה לא פחות) מוסתר באלף חשבונות ומאחורי אלף ניקים וסיסמאות.

התרגלנו להיות סמויים ופרטיים בקנאות. לא סתם הקידומת לכל המכשירים של apple הוא "i" - אייפון, אייפד, אייפוד וכו'. לכל אחד עולם מלא של מידע ומדיה - שהוא רק שלו ולאף אחד אין בו נגיעה.

זה יכול לעבור בשלום, וזה עלול להפוך מהר מאוד לאסון של ממש. בהמון תחומים.

להגיד לכם שאני יודע מה המינון הנכון של הפרטיות שאדם זקוק לה בזמננו - לא יודע. זו שאלה של דור.

להגיד לכם שאני יודע מה המינונים של ה"חטטנות" ההורית מהמחויבת, דרך ההגיונית ועד למיותרת והמזיקה - לא יודע.

גם ההורים שלכם (בהכללה כמובן) לא יודעים.

אני יכול להציע לכם שני דברים:

הראשון - תשמרו על ערוץ פתוח עם ההורים. אל תסתירו, וגם אל תיתנו הרגשה שאתה מסתירים משהו.

השני - שכל אחד יעשה עם עצמו עבודה ובירור האם הפרטיות הזו מועילה לו, או שמא גם גורמת לו לעשות דברים שלא היה רוצה לעשות או לייצר קשרים שלא היה רוצה בהם - והכול בחסות הפרטיות האינסופית.

בהצלחה לנו במשימות דורנו...

דוד.

בתור אמאאור הגנוזאחרונה

של ילדה מתבגרת ועוד כמה ב"ה שבדרך. אני יכולה לאמר שלמרות שהסיסמאות של המיילים נמצאים במחשב שלנו מעולם לא חשבתי להכנס ולבדוק. ביתי משתפת אותי ופותחת לידי את המייל לפעמים ואז אם יש לי שאלה אז זה מול הילדה ולא מאחורי גבה כנ"ל גם לגבי האחרים.אך בהחלט יכול להיות שאם ארגיש שינויים דרסטיים ובחושים אימהיים שמשהו קורה אסתכל לבדוק שהכתובות לא חשודות .אני מאמינה שתפקידנו כהורים (וכן גם אני הייתי ועודנה ילדה של אמא שלי וגם היא מתעניינת ואני לא רואה בזה משהו רע אלא באמת מתוך דאגה אמיתית והרבה  אהבה- גם אם לעיתים מנג'ס ) לבדוק ולעמוד על המשמר ולצערנו היו דברים מעולם אז קחו הכל בפרופורציה. אבל בהחלט מתוך שיתוף ודיבור ואם משהו לא נראה אז בהחלט לשתף ולהראות את נקודת המבט שלכם ולדון ביחד על פתרונות אחרים. (לא לשמור בבטן כעסים). בהצלחה וסליחה על ההתערבות.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך