אני בדר"כ לא קוראת בפורום הזה (כבר עברתי, ב"ה, את גיל ההתבגרות)
ראיתי את זה בכותרות למטה ובמקרה נכנסתי וראיתי...
לא קראתי את רוב התגובות עד עכשיו, ולא הכי ברור לי למה התכוונת...
ובכל זאת הרגשתי צורך לכתוב משהו- גם אם זה קשור אלייך וגם אם לא.
כתבת שאת בת 17- גם אם זה יחסית הסוף, זה עדיין גיל ההתבגרות. ומה שכתבת זה מחשבות שמאד יכולות לאפיין את הגיל הזה...
כתבת שסבלת בחיים ואת לא יכולה/רוצה להביא ילדים שייסבלו גם כן. אני מצטטת- "פוחדת להעביר להם מה שאני עברתי בחיי".
וואו. במשפט הזה יש הרבה עומק... מראה שאת בחורה באמת חכמה וחושבת...
אומר לך את דעתי: אדם שלא אוהב את החיים, אולי באמת ילדיו ייסבלו כי אהבת החיים זהו דבר כ"כ בסיסי שיכול לעבור בתת מודע מגיל קטן... אולם אדם, שיש לו כ"כ הרבה צרות- מחלות גנטיות חס וחלילה, קשיי פרנסה, ועוד ועוד שלא נדע... אם הוא בעל אמונה בהקב"ה ומתוך כך ימצא את האושר ויאהב את החיים- ילדיו, יחד עם כל הצרות, יוכלו לגדול להיות אנשים מאושרים, מוצלחים, שמביאים שפע לעולם.
אני לא יודעת לאיזה סבל התכוונת, ואם כבר סיימת לעבור אותו או שאת עדיין סובלת... אבל את עוד צעירה, דברים כיום יכולים להיראות לך היום נוראיים אבל בע"ה, עם תפילה ואמונה- דברים משתנים בחיים!
בגיל שלך כ"כ הרבה דברים מוזרים עוברים בראש, שאלות בסגנון של: "למה לחיות? יש כ"כ הרבה סבל בעולם? מזה העולם הזה?" אלה שאלות נורמליות... לא לפחד שאת לא בסדר או לא רגילה. לא לשכוח לספר לאנשים שאת מכירה (לפרוק בפורום אנונימי זה לא אותו הדבר...) דברי עם אמא/אחות/חברה/מדריכה. אפילו נסי מורה שתמיד אהבת- גם אם לא יצא לך לדבר איתה... לדעתי היא תבין אותך בהחלט ותוכל לעזור! אפשר גם לקרוא ספרי אמונה... (שמעתי ש"בגן האמונה" של הרב ארוש זה נהדר)
אל תיקחי קשה את מצבך. בע"ה, עם הרבה תפילה ואמונה, אני בהחלט מאמינה שבגיל 20 או 22 או 25 או 30 או לא משנה מה- את בהחלט תגיעי למצב של יציבות נפשית, אהבת החיים, אמונה בהקב"ה ובכל מעשיו, ולא פחות חשוב מהכל- אמונה בעצמך!!!
ואז בע"ה תפגשי את הבעל המקסים שלך ויחד תביאו ילדים לעולם חמודים ומקסימים, שיגדלו לאהבת החיים- יחד עם כל הקשיים.
ובע"ה בקרוב יבוא המשיח- שזה המטרה שלנו (אסור לשכוח) ואז בכלל העולם שלנו יהיה עוד יותר עולם נהדר ומתוקן...
החלומות שלך ייתגשמו. אל תדאגי 
המון המון בהצלחה!!!